Aj kad smo krenuli , mozda ce nekom biti zanimljivo da procita ,
a ima i puno boljih i iskusnijih menadzera ovde od mene , pa da nesto i naucim...
Pre svega , cestitike Mitrovici na pobedi , ne sumnjam da je zasluzeno ali ce mozda
moja analiza da zvuci kao da nije. Zato i zelim da postavim par pitanja i naucim nesto...
Danasnja moja utakmica je cist dokaz koliko je tesko igrati sa trenircima dok su
jos mladi. Neko bi mozda reko , mladi pa nemaju odbranu ali nije to problem. Problem
je distribucija suteva pa ce to biti i moje prvo pitanje. Da li ste vi zadovoljni distribucijom
suteva na vasim utakmicama ? Ja se uglavnom opredelim za igru na visoke igrace i krilo
jer su mi dva beka mladi trenirci koji jos uvek nisu dovoljno dobri da uzimaju veliki broj
suteva i da pogadjaju...Problem je sto imam osecaj da ne postoji nacin da se utice na
distribuciju samih suteva. Mozes da ubacis igraca koji ima 1 na svim skilovima , ako on resi
da uzme 20 suteva , uzece ih koju god ti taktiku da igras. Moj trenirac je danas u "Igra na Centra"
taktici opalio 17 suteva sa pozicije pleja , vise od bilo kog drugog igraca ! Da su sutevi otisli
tamo gde treba mozda bi ishod bio drugaciji...
Generalno vezano za utakmicu , da budem iskren , ovde nisam ocekivao poraz. U jednom
momentu gubim 10 razlike a nisam obratio paznju na taktike , pogledam , Mitrovica igra na
opusteno :D Jos neke zanimljive stvari : Moj igrac Nasser je u prvoj utakmici ubacio 5 trojki sa
pozicije centra , Mitrovici bleji C na tm , vidim 2 spoljna odbrana. Rekoh , aj da ga probam opet na C.
1-2 danas :) Takodje Nasser 15 poena u prvom poluvremenu , u drugom 4 ali mislim da ni jedan sut
iz igre nije ubacio. Ubijao me njegov KC , izbacio sam ga sa 6 penala , rekoh bice lakse sad...nije bilo lakse :D
Nije mi tesko da prihvatim poraz , i to je za ljude , tek cu da gubim ove sezone...Ali mi je tesko da
poverujem da sam dobio Giantse koji su igrali na Normal a da sam izgubio od Mitrovice koja je igrala
opusteno. Ovo nije potcenjivanje njegovog tima , samo mi odnos snaga nije izgledao tako...
Eto ako ima neko iskusniji da baci malo strucniju analizu na ovu utakmicu i da da odgovore na pitanja ,
bio bih mu zahvalan :)