BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Novo (srecnije?) poglavlje

Novo (srecnije?) poglavlje

Set priority
Show messages by
From: Dock
This Post:
00
100900.1
Date: 7/11/2009 10:09:03 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Smatrajuci da je dosadasnja praksa skupljanja podataka o protivnickim ekipama podrazumevala odlaske kod Mice Vracare, stare ciganke koja gleda u pasulj i ostalo povrce, neozbiljna za jedan klub III lige, uprava kluba je odlucila da u ulozi vise novca u skauting protivnickih klubova.
Izbor za novog skauta je pala na Mileta Kibicera.
Mile je poznat po izreci "prvo pogledaj tudje karte, za svoje uvek imas vremena" i po tome sto pije iskjucivo spricer iz casa od 2 dcl (ovo nas odmah podseti na onog tajnog agenta i resismo da ga zaposlimo).

Prvi zadatak mu je bio da skautira naseg sledeceg protivnika "KK Koshutnjak" pod vodjstvom prekaljenog SA-Jabus-NT scout

Posle dva dana Mile se vratio sa vratio sav blatnjav sa busenom nekog cudnog cveca na glavi i primetno pijan.

Posle dva sata, jedva trezan Mile podnosi raport o kosarkaskom klubu "Dusan Silni"

-Pa dobro Mile, ko je rekao Dusan Silni? KK Kosutnjak sa njima igramo!!! Njih si trebao da skautiras!!

-Ne, ne, ne- i dalje zaplicuci jezikom rece Mile i poce da trazi po dzepovima- evo tu mi je papir na kome sam zapis'o, lepo pise Dusan, Dusan kako ono bese... Odma' sam zapamtijo jerbo tu pored ima i ona dobra kafana i...

Resismo da ne zapitkujemo vise nego da saslusamo bar taj izvestaj o Dusanu Silnom, kad ga je vec napravio.

-Pa oni koj da su poljoprivredni a ne kosarkaski klub-poce Mile svoj izvestaj- treniraju na neku poljani i morao sam da puzim kroz visoku travu da bi' dos'o do njih. Ma sta je tu bilo maslacka, pomalo konoplje, nane...

-Dobro je Mile, da cujemo izvestaj-rekosmo vec nervozno.

-Mor'o da se sakrijem da bi im pris'o, pa stavih jedan busen na glavu i dopuzah do njih. A oni tamo vezbaju izdrzljivost, po ceo dan. Seku trsku i skupljaju je na gomilu, i onda pletu korpe od njih. Zatim ponovo sade trsku, pa je ponovo skupljaju i tako po celi bogovetni dan

-A onaj nji'ov gazda Korvin Shadow- najednom se seti Mile- on nis' i ne radi, neg' samo sedi po celi dan u svojoj kolibi i pise novu pricu. Vid'o sam kako se zove-namignu nam Mile mangupski- SUNCE SE PONOVO RADJA, mo's misliti...

From: Korvin

To: Dock
This Post:
00
100900.2 in reply to 100900.1
Date: 7/12/2009 6:58:38 AM
Overall Posts Rated:
00

Kraickom oka ugledao sam rodjaka Tose domara ,mica ili tako nesto, kako puzi po travi.
Pomislio sam da mu zatrazim autogram jer on je nesto poput lokalnog fenomena. Ali nisam hteo da ga prekidam - mozda je covek na nekoj vaznoj misiji ..

Naime, prica se, da je jednom prilikom popio bure piva od 50l i da mu je otkazala jetra ali umesto da umre popio jednu ljutu cisto u inat i preziveo.

Nakon toga otisao sam da obidjem momke koji su trenirali na poljani...

Na insistiranje trenera zaposlili smo mu asistenta cuvenog seljaka i stocara Tomu Tomarevica.
Gledao sam ih kako maestralno rukuju sa trskom i mogao sam samo da se divim.

Tada sam negde iza sebe cuo :

- Dobar dan :)
okrenuo sam se i ugledao nasmejanog lika , naslonjenog na drvo , kako pusi tompus.

- O , dobar dan i vama !
kazao sam , odmah shvatajuci o cemu se radi. Prisao sam blize i tek onda opazio da je nash posetilac prilicno eleganto odeven.

Nastavio sam: - Dozvolite da pogodim, dosli ste da se divite unikatnim metodama naseg treninga ?

Na trenutak je razrogacio oci. Verovatno je bio iznenadjen mojom neverovatnom pronicljivoscu. A onda uz lagan osmeh, dok se dim viorio oko njega , rece:
- Da, da tako nekako.

Ponos je ispunio moja pluca. Zakasljao sam se jer sam udahnuo i malo dima.
-Pa momce, rekoh svojim najdubljim glasom ,- dobrodosao si da ostanes i ucish,
pogledah ga znacajno- I mozda ali samo mozda jednog dana i ti budesh vodio svoj uspesni klub.

Opet se nasmejao. Veseli neki lik. I rekao gotovo samo za sebe :
- Hvala na velikodusnoj ponudi ! Ipak dozvoli, imam i ja jednu, mozda malo bolju , za tebe !

Danima nakon toga nisam mogao da se opasuljim ( mada sam jeo i boraniju i pasulj)...
Ono sto sad gledam svojim ocima je pravi trening, pravi trener koji zna sta je zona, man to man, ko ne stavlja na centra mlekara od 179cm...

Onaj lik , zapravo je bio, Mr. Dock menadzer ekipe Hajlenders ( III liga)
ispricao je kako se sazalio kad mu je Mile Kibicer ispricao sta je zatekao u mom klubu.
A kada sam ga upitao zasto je pomogao? Od dobrog srca ili sta?

Samo se osmehnuo i rekao:
-Znam kako je kad pocinjes, nemas pojma a niko ne ponudi konkretnu pomoc !

Mozda je trebalo da se uvredim ali ,zacudo, nisam, nego sam se i ja osmehnuo :)

P.S. Ovo je prica o tome kako dve dobre osobe mogu da promene ceo tok jednog kluba ( mislim na LA-Bavariu i gorespomenutog )
Malog kluba za koga mozemo reci da se - SUNCE PONOVO RADJA :D

Korvin Shadow
vlasnik i menadzer kluba
"Car Dusan Silni"

From: Golub

This Post:
00
100900.3 in reply to 100900.2
Date: 7/15/2009 10:53:57 AM
Overall Posts Rated:
427427
idi bre korvin xD ti se zalis a imas vise para nego vecina nas koji smo poceli da igramo otprilike u isto vreme kao ti xD

This Post:
00
100900.4 in reply to 100900.3
Date: 7/15/2009 11:07:05 AM
Overall Posts Rated:
00

Da li ja to cujem ljubomoru u tvom glasu :) ?

Golupce kad ti provedesh 3 neprospavane noci i 23 dana neprestalno pored kompa mozda se i tvoja finansijska situacija malo popravi !

From: Golub

This Post:
00
100900.5 in reply to 100900.4
Date: 7/15/2009 12:48:15 PM
Overall Posts Rated:
427427
zovi me Golub :) nisam ljubomoran nadam se da si primetio ono
xD

This Post:
00
100900.6 in reply to 100900.5
Date: 7/15/2009 5:18:10 PM
Overall Posts Rated:
00

ok :D

This Post:
00
100900.7 in reply to 100900.6
Date: 7/16/2009 4:09:09 AM
Overall Posts Rated:
178178

ok

Ovo ti je najkraci post od kada si ovde!

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
This Post:
00
100900.8 in reply to 100900.7
Date: 7/16/2009 6:34:08 AM
Overall Posts Rated:
00

Sta da ti kazem?

Bice da starim :)

This Post:
00
100900.9 in reply to 100900.8
Date: 7/16/2009 9:20:01 AM
KK Sloga PnM
III.3
Overall Posts Rated:
5252

Sta da ti kazem?

Bice da starim :)

ispadas iz forme, definitivno :-)

This Post:
00
100900.10 in reply to 100900.9
Date: 7/16/2009 9:34:32 AM
Overall Posts Rated:
00

[message=XXX.YY]

Hej hej lakse malo! Pa ni Daglas Adamsu , niti Stivenu Kingu nisu sve knjige podjednako dobre !

Pa zasto bi to moje price morale biti :) ?

Uostalom nasao sam naslednika - mr. Dock-a zar ne :D ?

From: Dock

This Post:
00
100900.11 in reply to 100900.10
Date: 7/16/2009 10:05:40 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Malo sam ja mator za icijeg naslednika...
Al mogu malo da pomognem :D