BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Ξένοι

Ξένοι

Set priority
Show messages by
This Post:
00
101355.1
Date: 7/15/2009 6:34:08 AM
Overall Posts Rated:
5050
Σχετικά με αυτό το θέμα βλέπω πως δεν έχει αναφερθεί. Εγώ είμαι σε κατηγορία V και ήδη έχω 6 ξένους παίκτες στο ρόστερ μου. Παρόλα αυτά μου κακοφαίνεται να βλέπω ξένες ομάδες που παίζουν στο B3 να μην έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΟΜΟΓΕΝΗ στις τάξεις τους. Αυτό συμβαίνει και εδώ. Θέλω να μου πόυνε οι ομάδες της Α1 πόσους Έλληνες έχουν και πόσο αυτοί παίζουν. Βλέπω πως γίνεται μιά προσπάθεια από τους οργανωτές του παιχνιδιού καθώς γίναν αλλαγές και τώρα έστω εμπορικά οι ομογενείς θα ''πουλάνε'' περισσότερο. Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό θα είναι αλλά για να περιοριστούν οι ξένοι και να αυξηθούν οι Έλληνες νομίζω πως θα πρέπει να μπούν κανόνες. πχ στην κατηγορία V να επιτρέπεται μόνο 1 ξένος στην IV 2, στην ΙΙΙ 3, και ούτο καθεξής. Δεν ξέρω πως το βλεπετε αλλά εγώ θα ήθελα να βλέπω Ελληνικές ομάδες να ''χτυπούν'' πρόκριση στο Β3 με μόνο (ή έστω στην πλειοψηφεία τους) έλληνες παίκτες.

This Post:
00
101355.2 in reply to 101355.1
Date: 7/16/2009 5:24:59 AM
Overall Posts Rated:
22
Πολύ σωστή παρατήρηση και προσπαθώ να κρατώ ελληνοποιημένη την ομάδα (όσο είναι εφικτό). Λοιπόν:

1 Περουβιανός
1 Γάλλος
1Αμερικάνος
1 Αιγύπτιος (διεθνής)
1 Ισπανός (θα πουληθεί μόλις αποκλειστώ από το κύπελλο)
10 Έλληνες (1 διεθνής)

Γενικά έχω 66% Έλληνες και μάλλον θα ανέβει μόλις πουλήσω τον Ισπανό. Η 5 άδα μου έχει 2-3 Έλληνες, ενώ ο πάγκος μου 5-6.

Στη φιλολογική συζήτηση πλέον, αυτό που λες (και πράγματι το βλέπω με θετικό μάτι) είναι ανέφικτο και μη ρεαλιστικό. Στο αμέρικα δεν υπάρχει περιορισμός ξένων, ενώ στην Ευρώπη με τους κοινοτικούς μπορείς να έχεις 6 ξένους. Αν προσθέσεις ότι μόνο για την ευρωλίγκα οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν καταλαβαίνεις ότι ένα μέτρο (πχ έως 3 ξένους) θα κάνει το παιχνίδι μη ρεαλιστικό για πολλούς. Επίσης να στο θέσω και αλλιώς. Η Ελλάδα ως τώρα ήταν σχετικά πίσω στο ΒΒ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μικρότερη προσφορά παικτών, λιγότερα ταλέντα, λιγότερους δουλεμένους παίκτες και άρα ελάχιστες επιλογές για ομάδες στυλ Ασυγκράτητος, Μαρτίου κτλ. Άρα, αυτές οι ομάδες θα είχαν ένα μειονέκτημα από την αρχή.

Γενικά πάντως συμφωνώ ότι θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες καθώς βλέπεις ομάδες να έχουν παίκτες ξένους ακόμα και για τα τρίτα τους!!! Ίσως μία επιβάρυνση στο μισθό των ξένων παικτών (αλά ΗΤ) να βοηθούσε. Παράλληλα η ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητας θα αυξήσει και τον αριθμό των Ελλήνων παικτών :-)

Αυτά τα ολίγα

This Post:
00
101355.3 in reply to 101355.2
Date: 7/16/2009 5:31:54 AM
Overall Posts Rated:
3131
Ίσως μία επιβάρυνση στο μισθό των ξένων παικτών (αλά ΗΤ) να βοηθούσε.

Ετσι ακριβως. Αυτο ειναι στα αμεσα σχεδια μας (μαζι με μια πολυ μεγαλη εκπληξη ακομα). Οι μισθοι των ξενων παικτων θα παιρνουν μια προσαυξηση που θα ειναι αναλογη μαλιστα με το μεγεθος της χωρας, για να ειναι πιο δικαιο για ολους (ενας Ισπανος εχει να διαλεξει αναμεσα σε πολυ περισσοτερους Ισπανους παικτες, απο εναν Κυπριο πχ). Οσον αφορα τους γηγενεις παικτες, θα επηρρεαζουν αμεσα και το νεο συστημα χορηγιων και τηλεοπτικων συμβολαιων της ομαδας σας, οπως και τα εμπορικα εσοδα σας (ολα αυτο στο πολυ αμεσο μελλον, δεν ειμαστε μακρυα).

Γεννήθηκες μαύρος, έζησες άσπρος. M.Jackson ζεις, για πάντα Παοκτσής.
This Post:
00
101355.4 in reply to 101355.3
Date: 7/16/2009 6:32:21 AM
Overall Posts Rated:
303303
Τωρα δεσαμε .... αυτες οι αλλαγες θα κανουν τις "φαρμες" να πολλαπλασιαστουν και να δουλευουν σε εντατικοτερο ρυθμο.....
Σκεφτητε μονο ποσο δυνατες θα γινουν οι γειτονες σε συλλογικο επιπεδο πλεον...ι

This Post:
00
101355.5 in reply to 101355.4
Date: 7/16/2009 7:29:34 AM
Overall Posts Rated:
3131
Ισα ισα. Οι φαρμες ετσι θα λιγοστεψουν. Φαρμα ειναι η ομαδα που εχει μονο 2 Σεντερ και τους προπονει "μεχρι θανατου". Οι ομαδες που αγοραζουν ξενους παικτες θα εχουν επιβαρυνση.

Γεννήθηκες μαύρος, έζησες άσπρος. M.Jackson ζεις, για πάντα Παοκτσής.
This Post:
00
101355.6 in reply to 101355.5
Date: 7/16/2009 8:24:53 AM
voutirostopsomimou
III.1
Overall Posts Rated:
6060
μου θυμίζετε το υποργείο οικονομικών με τα άμεσα φοροεισπρακτικά μέτρα...

:-)))

Πέραν της πλάκας όμως, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το παιχνίδι για να παίζεται πρέπει να έχει και έσοδα... όχι μόνο έξοδα και φόρους...
πως μπορεί να κάνει κάποιος λεφτά αν δεν κάνει αγοραπωλησίες με παίχτες...?
Πως θα ανταπεξέρθει μία ομάδα οικονομικά όταν ουσιστικά τώρα είναι πολύ δύσκολο να μαζέψουμε χρήματα...

Υπάρχουν δυσανάλογα βασικά δεδομένα που δε συμπλέουν με την όλη λογική στην πράξη... καλή η "ιδεολογική" προσέγγιση, με έλληνες παίχτες (λες και παίζουμε στην πραγματικότητα και θα χαλάσει το επίπεδο), αλλά από εκεί και πέρα ας μην κλαιγόμαστε μετά που δε θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφή, δε θα μεταπουλάμε παίχτες, οι προπονητές θα ανεβάζουν μισθο κάθε βδομάδα, οι ξένοι θα έχουν φθάσει στα ύψη κλπ...

Δεν είναι τόσο απλά όσο τα θέτετε και αυτό φαίνεται σε βάθος χρόνου σε όλες τις ομάδες Α1 και ΙΙ κατά βάση...

Δε ξέρω... μπορεί να κάνω και λάθος, ή μπορεί να είμαι μειοψηφία ως προς τα πολλά έξοδα και να είμαι σπάταλος... αλλά θα το δούμε σε βάθος χρόνου...

This Post:
00
101355.7 in reply to 101355.5
Date: 7/16/2009 8:51:37 AM
Overall Posts Rated:
303303
Μακαρι να κανω λαθος στον εξης συλλογισμο μου :
Βγαινει καποια στιγμη για πουλημα ,ας πουμε το παικτακι των ιταλων με τις 270.000 μισθο και ας πουμε οτι εχω τα λεφτα για να τον αγορασω σε συγκριση ομως με εναν ιταλο χρηστη θα τον πληρωνω ακριβοτερα (αν ειναι πχ ενα 20% θα κοστιζει οσο ενα δυο μελη του προσωπικου ) και δεν θα εχω τα εσοδα απο τους χορηγους που θα εχει ο ιταλος χρηστης (δεν μιλαμε βεβαια οτι στο πολυ οργανωμενο εγκλημα τον πετανε και απεξω απο την εθνικη τους) αρα οι φαρμες θα δουλευουν μια χαρα .Ελπιζω καπου να κανω λαθος διαφορετικα την κατσαμε την βαρκα.
Και θα συμφωνησω με τον ραντανπλαν αλλο οι πραγματικοι παικτες και αλλο οι ψηφιακοι , μην τρελαινομαστε για να εχουμε ελληνες παικτες στο ροστερ μας

This Post:
00
101355.8 in reply to 101355.7
Date: 7/16/2009 9:08:46 AM
xorafa-4-
III.1
Overall Posts Rated:
9797
Καλο θα ηταν ομωs ομαδεs στην 1η κ 2η κατηγορια να ειχαν εστω ενα ελληνα καλο παιχτη θα βοηθουσε κατα πολυ την εθνικη συν το να φτιαχνουν ελληνα μικρο παιχτη.προσωπικα εχω καποια χρηματα ωστε να παρω τετοιο παιχτη.Το εχουμε ομωs ξαναπει ο καθε χρηστηs διαχειριζεται την ομαδα του κ καλα κανει αλλα μην ξεχναμε κ την
εθνικη ετσι!!!

This Post:
00
101355.9 in reply to 101355.8
Date: 7/16/2009 9:21:28 AM
Overall Posts Rated:
22
Παιδια πιστευω μια καλη ιδεα θα ηταν να ισχυσει ο,τι ισχυει στο σημερινο ελληνικο πρωταθλημα με τους κοινοτικους κλπ......Ετσι θα δυναμωνε και το ελληνικο στοιχειο στις ομαδες αλλα και γενικοτερα η εθνικη μας ομαδα.........

Message deleted
This Post:
00
101355.11 in reply to 101355.9
Date: 7/16/2009 12:23:54 PM
Overall Posts Rated:
5050
Ίσως η πρώτη ιδέα που έθεσα με τους περιορισμούς να μην είναι τόσο καλή αλλά να είναι αυξημένος κατά λίγο ο μισθός των ξένων μου φαίνεται πολύ καλό. Δεν είναι ιδεολογικό, δηλαδή να τρελένομαι για να διακρίνονται οι Έλληνες. Απλά πιστεύω πως αν μια ομάδα κατηγορίας V έχει 12 στους 15 ξένους δεν είναι πολύ ρεαλιστική. Αντίθετα αν υπάρχουν στους 15 παίκτες 5 ξένοι (η βασική πεντάδα) το βρίσκω πολύ πιο ρεαλιστικό. Σκεφτείτε πως θα έχετε μια δυνατή πεντάδα, 5 έλληνες καλούς αναπληρωματικούς και μία πεντάδα ελλήνων που θα παίζει στα φιλικά (δεν νομίζω ομάδα κατηγορίας V να προχωρήσει πάνω από δύο παιχνίδια στο κύπελλο). Έτσι και όλοι παίρνουν προπόνηση και δεν θα πληρώνετε πάνω από 5 βαρείς μισθούς. Τώρα αν ομάδες κατηγορίας I και II δεν θα μπορούν να είναι πολύ ανταγωνιστικές τότε δεν μπορώ να τους αναγκάσω να αγοράζουν έλληνες. Πάντως αν κατάλαβα καλά τον GM-Macedonian τότε ένα συμπέρασμα είναι να περιοριστούν λίγο οι ξένοι.