Najprv k dovodom v ramci zapasu:
1. Prekvapilo ma, ako vysoko superovi SG strielali cez Vystrcila (14-21 celkovo; 4-12 trojky), ktory ma najlepsiu OD v kadri a branil ich on, kedze bolo Man to Man. Mozno dostavali dobre prihravky, to neviem, nepozeral som.
2. Vela faulov. Ja viem, ze Team Ratings neodrazaju realitu presne, ale obe obrany sme mali lepsie a aj tak sme mali o 15 faulov viac (nefaulovali sme na zaver), co dost ovplyvnilo priebeh, hlavne ked po prvych 20 minutach bol pomer faulov 9-1.
3. Rozmyslal som, ci hrat Run and Gun, pretoze ich PF a C mali OD 1-2 (som skautoval kazdy ich zapas, pozrel kto kde hrava atd) ale nemame na to hracov. Nemame hraca typu Drunek alebo Drblik. Hrac, ktory by to este ako tak zvladol bol Konar, ale ten bol zraneny.
Teraz prejdem k dlhodobejsim dovodom
1. Nedostatok treningu. Nasi podkosovi hraci skoro vobec netrenovali. Konar skocil raz, Zavracky 2-3, Sulka raz, Fedorcak raz, Ondrusik 2. Jedine Krisovsky trenoval ale ten kvoli potencialu (a Kokosovi) zacal trenovat inak. Tento jav je sposobeny u Sulku tym, ze dosiahol potencial uz minulu sezonu a tiez aj Fedorcak a Ondrusik. Zavracky mal ale este daleko do potencialu ale Konar uz mal malo.
Takze nizky potencial PF/C hracov bol dovod ich spomalenia, ale to sa neda zmenit. V dnesnej dobe uz nestacia 50 tisicovi centri ako niekedy. Mozno stacia, ak maju aj JS atd ale nie jednosmerni centri.
Trening vonkajsich hracov nebol taky zly, ale to je tym, ze tam sa pomalsie dosiahne hranica potencialu ako u PF/C. Najhorsie je, ze jedineho, koho to ovplyvnilo je Neslusan, co je velka skoda.
2. Zranenia. Pocas sezony sa zranili Jencko, Konar a Kanalas. Najhorsie dopadol Konar, pretoze ten isiel von na 3 tyzdne, co je de facto 5, pretoze aj forma padne.
Jencko a Kanalas sa po zraneni uz nedostali do formy, co je u Jencka citelne, kedze to bolo jediny hrac, co vedel ako tak hrat SF.
3. Forma. Neviem preco, ale mame problemy mat vysoku formu, ale to sa deje aj u mna v klube. Jednoducho, na playoff zapas mat len 3 proficient form hracov je malo. Mozno nie, ale ked nasleduju len 3 strong form PF/C, tak potom to je malo.
4. Zle trenovani hraci/Zly zaklad. Toto sa tyka viac PF/C ako guardov, pretoze tam neboli problemy s inside skillmi prilis.
PF/C co sme mali teraz, mali najhorsie outside skilly poslednej doby. V sezonach 6 a 7 sme mali Drblika, sezona 8 Druneka a teraz nikoho. Ja chapem, ze to je hlavne otazka ako vyjdu z draftu, ale trenovat HN a DR nie je tak tazke, ani JS.
Chapem, ze passing, OD a JR sa neda ale treba mat nejaky JS pri PF/C. To bol aj dnesny dovod zlyhania. Jednoducho, ak zo styroch PF/C dnesnych je najvyssi JR 2, tak to sa s tym naozaj nic neda robit. A dat hrat Retisaka na PF by asi bola riadna kravina.
5. Chybal SF. Tuto poziciu v Sezone 6 a 7 zastaval Sopko, v Sezone 8 Tomala a teraz ju mal Jencko. Jencko ale nie je SF, ktory by dosahoval kvality na uroven U21. Nie je zly, ale superi maju lepsich. Tu dufam, ze Dubravcak pojde v slapajach Frenka, pretoze on je ako tak schopny zahrat SF. Alebo Kenderes. Uvidime, kto to bude.
Ponaucenia do buducnosti:
Ak chcete mat hraca U21, budte si isty, ze ma dobre skilly, ktore sa tazko trenuju (teda pre guardov inside atd). Su dolezite a dovoluju lepsiu flexibilitu timu. To bola krasa timu v Sezone 7. Frenko/Havac/Sopko/Drblik/Suba mohli hrat vsetky taktiky rovnako dobre.
Trenujte aj opacne skilly, ktore sa daju trenovat. U guardov sa tazsie trenuju, takze tam odporucam mat uz hned na zaciatku aspon sucet 18-20.