BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > A jövőről

A jövőről

Set priority
Show messages by
This Post:
00
105434.1
Date: 8/18/2009 2:46:06 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Ezeket a dolgokat, mint lelkes magyar BB felhasználó írom.

Eljött az az idő, amikor az U21-ből rengeteg kiváló játékos fog felkerülni a "nagybetűs életbe".
Saját meglátásom és a tapasztaltak, látottak alapján a nagyon jó (szupersztár+) potenciállal rendelkező 22+ évesek edzését nagyon át kell gondolni a mindenkori nagykapitánynak és a játékosok gazdáinak.

Így is van pár játékosunk, akinek a fizetése már már tarthatatlan lesz, de van mód rá, hogy a fizetésük a jövőben ne nagyon nőjön, viszont a játékos sokkal jobb legyen.
A nagy nemzetek (olaszok, spanyolok, németek) ha elértek az edzésben egy szintet, leállnak, illetve átállnak. Ez főleg a belső emberekre vonatkozik, hiszen az ő fizetésük sokkal magasabb, mint a hátvédeké.
Egy példa: válogatott center mondjuk elérte a tripla 15-ös szintet, a fizetése már bőven 100K fölött van, elkezdik edzeni a tempódobását, külső védekezését, technikáját, labdavezetését. Ezáltal a fizetése nőni nem fog, viszont sokkal komplexebb játékost kapnak. Tele vannak már a pl. németek , spanyolok olyan centerekkel, erőcsatárokkal, akiknek a fizetése alapján nem lenne szabad olyan jónak lennie, mégis azok. Hogy miért? Mert például a belső embereik zöme is bőven 10-es szint fölött van tempódobásban, illetve fejlesztették a különböző kiegészítő skilljeiket is.

Mi, az U21-ben ebben a szezonban már megpróbáltunk elindítani egy folyamatot, aminek eredményeképpen (természetesen nem minden tulaj akarta azt edzeni, amit mi szerettünk volna, de az élet nem habostorta:)) vannak igazi erőcsatáraink, amik eddig soha nem voltak, akik bevethetőek nyugodt szívvel bedobóként is, mert van tempódobásuk(még fejlesztésre szorul) és külső védekezésük is. Van olyan centerünk, akinek 9-es!!! a külső védekezése, ami az új game engine-nél fontos lehet, és még sorolhatnám.

Persze szükség van a "monsterekre" is, mint pl. Raffay, Szentmiklósi. Szívem szerint minden korosztályban lenne például 1 olyan játékos, akinek mindegy lenne, hogy milyen a dobása, de a belső védekezése és a lepattanója egyaránt 20-as lenne, vagy a közeli. Az aranyat ér.

Írhatnék még sokmindent, de várom a ti véleményeteket is.
Egy szó mint száz, én (is) ebben látom a lehetőséget arra, hogy felzárkózzunk a világ élvonalához nagyválogatott szinten.
A U21 az mindig ingadozó lesz: jó korosztály, gyenge korosztály váltogatni fogja egymást, ott nem lehet fixen építkezni, és komplex játékosokat adni a nagyok számára, csak elindiítani az úton őket. Viszont a következő szezontól kezdve a nagycsapat előtt megnyílik az új játékosokkal az út egy remélhetőleg szebb jövő felé.
Röviden ennyi.

Ha valaki nem így látja, kérem írja le azt is, vitassuk meg. Ez fontos dolog.

HUNGARY!
This Post:
00
105434.2 in reply to 105434.1
Date: 8/18/2009 2:57:28 AM
Overall Posts Rated:
9999
Ezzel teljesen egyet értek, egy problémát látok ebben. A belső emberek ilyen irányú edzése elég nagy áldozatot követel a csapatoktól. Nem tudom mennyire teljesítenek a kinti posztokon gyengén, de szerintem a csapat teljesítményére elég negatív hatással lehet. Persze megint mondhatnánk hogy hát erre vannak a farmok....csak hát nincsenek.

This Post:
00
105434.3 in reply to 105434.2
Date: 8/18/2009 3:02:32 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Igazságod vagyon. De más nemzetek is meg tudják tenni, akkor mi is képesek lehetünk rá. Én a következő szezonomat úgy fogom felépíteni, hogy tudjak majd fogadni egy magas fizetésű magyar válogatottat 1 szezon múlva.

De nem minden edzés áldozat.
Centert, erőcsatárt lehet edzeni erőcsatár poszton 1-1 ellen, tempódobás, külső dobás irányba, ami nem akkora áldozat, mintha például külső védekezést kellene edzenie irányító poszton.
A külső védekezést is persze nem olyannak gondoltam, aki 2-es szinten van belőle, hanem mondjuk egy 7-es szintűnek 2-vel feltolni már nem olyan gáz.

HUNGARY!
This Post:
00
105434.4 in reply to 105434.3
Date: 8/18/2009 3:20:53 AM
Overall Posts Rated:
9999
1-1 elleni edzéssel a tempódobás elég csekély mértékben fejlődik, és 2pontost is jobban edzi. De igazad van edzhető. Ezt esetleg én is bevállalnám a következő szezonban, persze anyagi korlátok vannak, de át akarok térni belső emberek edzésére.

This Post:
00
105434.5 in reply to 105434.4
Date: 8/18/2009 4:09:23 AM
Overall Posts Rated:
11

Ha az 1-1et forward posztokon edzed akkor egész gyorsan nő a jump shot, handling és driving skilljük is...sztem szinte áldozat nélkül járható az út...nekem van még 1 szezon pg-sg edzés de aztán elég sanszos hogy ilyen irányba indulok el...azt nem tudom hogy egy válogatott fizuja belefér-e majd a költségvetésbe de ha így lesz akkor mindenképpen belevágok:)

From: Arsene

This Post:
00
105434.6 in reply to 105434.5
Date: 8/18/2009 4:41:06 AM
Overall Posts Rated:
00
Ezt én is támogatom! Jó ötlet. Viszont itt azt javasolnám még, hogy draft után jobban vizsgáljuk át a centereket. Jobban meg kellene nézni hogy kinek milyen külső skilljei vannak. Nekem volt egy kinai válogatottam akit eladtam egy ideje. Neki nagyon jó külső skilljei voltak. Azért is ragaszkodott hozzá az amerikai srác hogy megvegye.
Lehet draft után találunk olyan centerjelöltet aki jobb külső skillekel rendelkezik mint társai, igaz sokkal több belső edzés vár rá.

From: vendabal

This Post:
00
105434.7 in reply to 105434.6
Date: 8/18/2009 5:16:26 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Persze ezt is számításba szoktuk venni, de bőven vesszük a keretet, mert sokan elkallódnak. Egyelőre szerintem a mostani legalább 21 éves jó játékosokkal kell foglalkozni. Ők már egy jó induló "készlet" . Pesti már olyan tulajnál van, aki bármit (tényleg bármit) hajlandó edzeni neki és ez nagyon jó.

HUNGARY!
This Post:
00
105434.8 in reply to 105434.7
Date: 8/18/2009 5:22:15 AM
Overall Posts Rated:
9999
Előreláthatólag lesz szabad játékos a rájátszás környékén?

This Post:
00
105434.9 in reply to 105434.8
Date: 8/18/2009 5:27:14 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Az U21-ből? Egyelőre nem tudok róla.

HUNGARY!
This Post:
00
105434.10 in reply to 105434.9
Date: 8/18/2009 6:29:12 AM
Overall Posts Rated:
9797
A mostani 18 éves sg-nek, sf-nek mit kéne jelenleg tudnia?

This Post:
00
105434.11 in reply to 105434.10
Date: 8/18/2009 6:46:51 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Pontosan charlesbrown tudja, hogy állnak a 18/19 évesek.
Azért majdnem 1 szezon alatt illene vagy 4 proficientnek lennie, vagy nem annyiból, de akkor valamiből álljon jobban.

HUNGARY!