Mili fanusikovia U21 a volici, ktori rozhodnu o buducnosti U21 timu,
posledne dve sezony rychlo ubehli a spolu s nimi vyrastla aj dalsia generacia hracov v U21. Tato generacia nam priniesla aj najvacsie uspechy v ramci kategorie U21 zapasov, aspon teda v Sezone 8.
V sezone 8 sa nam podarilo po prvykrat dostat do dalsej fazy bojov o MS. V zakladnej skupine sme skoncili druhy za Holandskom a v nadstavbe sme vyhrali len jeden zapas a to so Svajciarskom. Z vtedajsieho kadra su teraz v NT Kokos, Drunek, Stvrtok, Buhla a Frenko. Drunek a Kokos su dvaja najdrahsi hraci zo Slovenska a zvysny traja su tiez vyuzitelni hraci.
V sezone 9 v Pohare utechy sa nam cely cas darilo a par tesnych zapasov so silnymi supermi sa nam podarilo vyhrat (zapasy s Braziliou, Anglicko a Bulharsko), hlavne z dovodu ze nas podcenili alebo zle odhadli strategiu. Skoncili sme celkovo treti ale v prvom kole nas cakalo silne Srbsko a vyradili nas. To bolo velkym sklamanim ale boli silnejsi ako my.
So svojim posobenim v sezonach 8 a 9 som vcelku spokojny, i ked je trochu skoda prehry so Srbskom, ale Srbsko nemalo skoncit 30 ale malo dva-tri zapasy, ktore prehralo ale keby ich bolo zahralo ocakavane, tak vyhra. Aj take veci sa deju.
Ake su vyhliadky na dalsie dve sezony? Startovacia patka bude dost silna, i ked velmi tenka, co sa tyka hlbky kadra.
Pod kosom je pat miest na pevno urcenych, pretoze ta stvorica 21 rocnych hracov je daleko najlepsia a Smola je najlepsi 20 rocny hrac (a celkovo 5. najlepsi).
Na pozicii SF mame opat najvacsie problemy, i ked Vlasic a Krahulik nie su zle volby. Hlavne Krahulik bude kvalitny SF ako 21 rocny dalsiu sezonu a ma sancu na NT, pretoze potencial ma vysoky a je dobre trenovany.
Na poziciach guardov je konkurencia najvyssia. Po dvoch najlepsich hracoch, ktorymi su Turcan a Neslusan, nastava velky boj o miesta. Rozhodnute bude asi tesne pred zaciatkom kvalifikacie.
Ake ciele moze mat U21 tuto sezonu? V skupine bude istotne prve Taliansko, ktore ma jednoduchu najvacsiu kvalitu. My budeme bojovat so Srbskom a Tureckom o druhe miesto a bude to tazky boj.
Uprimne, tazko sa pise uz tretia volebna rec, hlavne v podmienkach, kde nie je ziaden super, ktory by tlacil druheho do vyssieho vykonu. Ved ako vieme, konkurencia zvysuje kvalitu.
Tak dufam, ze sa budete volit a ze dosiahneme uspechy na urovni U21, i ked to je stale narocnejsie.