BuzzerBeater Forums

BB Poland > Trening optymalny

Trening optymalny

Set priority
Show messages by
This Post:
00
11602.1
Date: 1/5/2008 11:19:17 AM
Overall Posts Rated:
00
Chciałbym w tym wątku poznać wasze metody trenowania grajków.
Gram już w grę bodajże z 3 miesiące i nadal trudno mi podjąc jednoznaczną decyzję odnośnie optymalnego treningu.
Zakładając że drużyna rozgrywa 3 mecze w tygodniu a mecz trwa 48 minut wynika z tego że jeśli np w moim przypadku trenuję centrów to mogę maksymalnie trenować 3 Centrów.Jednak jednoznaczne jest to z tym że każdy gra jeden cały mecz bo trudno jest ustawić tak skład w każdym meczu żeby suma minut dla wszystkich 3 centrow byla po 48minut.
Reasumując jestem ciekawy jakie macie opiniei jaka strategie treningu przyjmujecie:

Opcja 1
Trenujecie 3 zawodników po 48 minut. Kazdy gra jeden caly mecz i nie ma zmiennikow na swoja pozycje ( trzeba ustawic zeby trener bral strictly z depth chart)
Jednak czy zawodnicy nie emcza sie w jakiś sposob i nie wplywa to na ich gre?
WYNIK=Trenuje dokladnie 3 zawodników po 100% o ile nie złapie jakiś kontuzji lub nie wyleci za faule

Opcja 2
Staracie sie rozłożyc czas gry dla 3 zawodników żeby każdy zaliczył te 48 minut.
WYNIK=trenuje 3 zawodników w zależności od tego ile minut zagrał .np 2 zawodników może dostać po 100% treningu, bo zagrali wiecej niz 48 minut kazdy 3 zawodnik dostaje jednak mniej % udziału treningowego.

Opcja3
Ustawiacie trening nie dla C ale dla C i PF i rezerwowi trenuja na pozycji PF.Wtedy suma minut sie liczy dio treningu.
WYNIK= skoro zawodnik lapie minuty z pocycji dla C jak i dla PF to wtedy latwiej jest uzbierac w sumie 8 minut dla kazdego. Trenuje wiec 3 zawodnikow a moze i wiecej ale trening dla C/PF zakladam jest mniej efektywny niz tylko dla samyh C np

Opcja 4
???

Chetne poznam wasze zdanie

This Post:
00
11602.2 in reply to 11602.1
Date: 1/5/2008 11:33:01 AM
Overall Posts Rated:
2626
ja tam mam swój system... trenuję 10 graczy po dwóch na pozycję w tym celu była rewolucja w składzie, jeden tydzień daję coś dla podkoszowych, a drugi dla obwodu... jako że bardziej zależy mi na podkoszowych często ustawiam trening dla całej drużyny gdy ich trenuję... w sumie to sam jeszcze nie wiem na czy się lepiej skupić... moim zdaniem za wcześnie żeby powiedzieć co ma większy wpływ na grę obwód czy podkoszowi... tak z moich obserwacji wynika że bardzo ważną postacią w drużynie jest SF. Przeglądając wiele drużyn to głównie(co nie znaczy zawsze) oni mieli wysokie zdobycze punktowe asysty i zbiórki... są bardzo wszechstronni...

This Post:
00
11602.3 in reply to 11602.2
Date: 1/5/2008 11:40:15 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
ja przez pewien czas dawale C/PF teraz sam C

i tak przez pewien czas zmieniam..a dlaczego tak ?
bo mam 5 podkoszowych C+PF wiec i ten i tamten cos lyknie ponadto trening mam ustawiony pod gracza najlepszego w druzynie (to ten za stary na kadre) ;)