Kilka słów o mnieMam na imię Sebastian i jestem już trochę doświadczonym życiowo człowiekiem
Mam żonę, wspaniałe dzieciaki i czuję się szczęśliwym. Mieszkam w Krzyżakowie…jakby ktoś chciał rozszyfrować to podpowiem w Malborku.
Swoją przygodę z BB rozpocząłem pod koniec 4 sezonu ale tak naprawdę grę przez duże G datuję na 6 sezon. Od tego czasu moja drużyna robiła stałe postępy co zaowocowało awansami do III a później II ligi. W zakończonym niedawno sezonie mimo wygrania fazy zasadniczej poległem jednym punktem w finale swojej konferencji ale do dzisiaj się z tym pogodzić nie mogę ;) Nie składam jednak broni i w kolejnych sezonach będę walczył o coraz to wyższe cele.
W sezonie 9 zostałem wybrany na selekcjonera NT.
Wydaje mi się że jestem osobą znaną przez większość aktywnych managerów w BB. Często jestem na forum i staram się pomagać wszystkim jeśli oczywiście potrafię Zresztą myślę, że mojej obecności tam nie da się nie zauważyć;)
Organizuję niemal od początku PJ3B – najpierw z m4tim a ostatnio z Dejviddem. Organizowałem też konkurs na mecze reprezentacji w sezonie 9.
KadraZ kadrą jestem związany od 8 sezonu, kiedy to przez sezon pracowałem jako skaut młodych C. Po wyborach musiałem przekazać swoje obowiązki nowemu skautowi, którym został kozlik4 i myślę, że wszyscy przyznamy iż była to świetna personalna decyzja.
Praca z NT jest niesłychanie wymagająca i ciężka do udźwignięcia bez odpowiedniego doświadczenia. Sam się o tym szybko przekonałem… Gdybym wtedy wiedział o kilku rzeczach o których wtedy nie wiedziałem pewnie moja kadencja wyglądałaby inaczej. Chodzi mi głównie o tą mityczną już przekładankę. Jeden rozmyślnie odpuszczony mecz dla nabicia entuzjazmu wrzucił nas do takiej grupy, z której nie udało się zakwalifikować do MŚ.
W ostatnim sezonie graliśmy w Pucharze Pocieszenia i moim zdaniem tylko szczęścia zabrakło by pokonać Litwę i powalczyć nawet w finale…
Zdaję sobie sprawę z tego, iż będę narażony na zarzuty ze strony swoich przeciwników w wyborach o brak sukcesów. Nie są to zarzuty bezpodstawne, bo faktycznie sukcesu w postaci wyniku sportowego z NT nie osiągnąłem. Jednak jestem przekonany o tym, że to tylko kwestia czasu, kiedy nasza reprezentacja odniesie znaczący sukces. Wiem, że jestem w stanie do tego ją poprowadzić, zebrałem niezbędną wiedzę i doświadczenie, wiem kim i jak grać aby dążyć do tego celu.
Przez całą moją kadencję w NT grali najlepsi zawodnicy jakimi dysponowaliśmy. Owszem, zdarzały się sytuacje, kiedy ze względu na różne okoliczności grali w kadrze zawodnicy starsi lub nie trenowani ale moim zdaniem nie miałem wtedy wyboru. Generalnie jednak można zaobserwować, że przez ostatnie 2 sezony w kadrze nastąpiła wymiana pokoleń, która jeśli pozostanę selekcjonerem będzie trwała nadal.
Pozostaję w kontakcie z większością właścicieli naszych zawodników i przedstawiam im swoją wizję treningu oraz przypominam o formie. W 9 sezonie forma była naszą słabą stroną… Jednak sezon 10 pokazał, że można wypracować kompromis z Prezesami pomiędzy kadrą a klubem.
Zmieniłem zasady podziału zawodników z draftu tak abyśmy nie mieli absurdalnych sytuacji, kiedy mamy zawodnika o wzroście 185 cm i potencjale alstar w bazie C…
Doprowadziłem do wprowadzenia w system szkolenia nowych skautów. Jak pokazuje ich praca są to osoby kompetentne i świetnie wywiązujące się ze swoich obowiązków.
Współpracowałem z Leszkiem i nadal mam (mamy ) plan jak to robić z zawodnikami, którzy ukończyli właśnie 21 lat.
Przepraszam ale tak się rozpisałem, że brakło miejsca w jednym poście Dokończenie znajdziecie w kolejnymLast edited by Mr.President_ELIT at 12/15/2009 10:27:12 AM