Današnja četvrtfinalna utakmica utešnog turnira mladih reprezentacija donosi mnogo više od sudara dve košarkaške nacije, velesile u realnoj košarci, a "onih koji dolaze" u BB-u. Ova tekma pre svega donosi povratak mlade repke nakon dve sezone u dvoranu koja im nije ostala u lepom sećanju i koja je zbog toga bila zaobilažena u širokom luku kad god se određivala hala za domaće tekme.
Naime, u 9.sezoni naši momci su ugostili Filipine u ligaškom delu utešnog turnira i dobili utakmicu teže nego što se očekivalo, pre svega zahvaljujući briljantnoj partiji krilnog centra Vukića
(6376488), koji je sam izneo teret čitave tekme, dok su ostali igrači bili zgroženi uslovima u dvorani, a veliki broj njih se posle tekme žalio na mučninu i alergije. Pošto je odrastao u blizini Obedske bare, pomenuti momak nije imao problem da igra na terenu koji se ljulja od pokreta publike poput Bombonjere, stadiona Boce Juniors, čiji krov propušta toliko vode(čak i kada ne pada kiša), da se pre može igrati vaterpolo, i na kome se ne možete koncentrisati na šut, ni da ste sam Dalaj Lama, od silnog kreketanja iz obližnje močvare. Za one koji još uvek ne prepoznaju dvoranu - to je Lokvanj, dom naših, po svemu jedinstvenih Žaba Krastača! Iz poverljivih izvora saznajemo da će ova dvorana promeniti ime kada jedan njihov igrač ode u penziju, ali o tom emvipipiju nekom drugom prilikom, jer nije platio reklamu!
Elem, za te dve sezone Oziša je odlučio da dovede uslove za igru u red, poslednje šminkanje je završeno juče, pa je stručni štab odlučio da mu poveri organizaciju ovako važne tekme koja osim polufinala donosi i verovatno žrebanje iz drugog šešira u kvalifikacijama za EP sledeće sezone.
Mlada repka Litvanije je bolje plasirana na rang listi od naše za 6 mesta, kvalifikovala se za sva tri dosadašnja EP, doduše bez nekog zapaženog učinka na njima, a ove sezone im je cilj da osvoje utešni turnir, pa da sledeće kvalifikacije, kao i finalni turnir EP-a, ponovo igraju kod kuće, poput 6.sezone. Koliko vole basket, čak i ovaj virtuelni, govori činjenica da imaju duplo manje stanovnika od nas(oko 3,5mil), ali duplo više korisnika BB-a nego mi(2292). Međutim, mi imamo veće srce i domaći teren, koji je Oziša namazao specijalnom žabljom izlučevinom koju je sakupljao godinama. To ne može da omane!
Sastav:
PG Ivanišević/ Koral
SG Piacun/ Pjana
SF Lepotan/ Ruža
PF Komnen/ Džihad
C Buza/ Toša
Taktika: Look inside 3-2