Ze mnie taki ekspert jak z Jacka Gmocha w TVP no ale spróbuje coś doradzić.
Mówisz, że to nie jest Twój pierwszy sezon w BB no ale widać, że szau z zawodnikami niema. Są ciency i to bardzo. Wiem, że zbyt dużo czasu na trening nie miałeś no ale to nie żadne usprawiedliwienie:D
Tak jak mówił kozlik4 kup trenera 4 lvl lub 5 najlepiej. Nie wiem jak wyglada Twoja lista draftu ale masz dużą szanse na wyciagniecie jakeigoś dobrego zawodnika z tego draftu.
Skup się na treningu. Kup sobie 3 zawodników lub wykorzystaj tych co masz. Eliseu Vale e Azevedo oraz Sebastian Pyszczek mogą być fajnymi zawodnikami. Możesz zrobić z nich ciekawych SG. Ja proponuje dokupić jeszcze z jednego zawodnika do treningu ale najpierw poczekaj do draftu, jeśli wyciagniesz jakiś ciekawych podkoszowych to ich Ci radze potrenować bo ich się trenuje najłatwiej.
To w treningu tkwi tajemnica sukcesu BB, ja wszystkich wytrenowałem w swoim zespole a gram w 2 lidze(jeszcze:P) wiec spokojnie i Ty możesz dzięki treningowi awansować wyżej.
Trenuj zawodników na 1 pozycji najlepiej gdzie się tylko da, czyli obrona, rzut z dystansu, podania itp.
Ustaw dobrą listę draftu i czekaj na nowe gwiazdy w zespole:), zmien trenera i zacznij trenować graczy a wyniki przyjdą same.
Jak będziesz trenować podkoszowych to naturalnie będziesz grał taktykami Look Inside oraz Low Post, jak obwodowych będziesz trenował to polecam taktyki Run and Gun oraz Motion. Oczywiście nie odrazu trening przyniesie efekty, musisz troszeczkę poczekać a siła Twojego ataku będzie sukcesywnie rosła. Cierpliwości.
Nie wiem ile Ci kasy zostało ale ja bym tych zawodników z pensją poniżej 2 000 $ zwolnił bo to darmozjady są. Na ich miejsce kup jakiś starszych lepszych zawodników, na pewno lepiej się sprawdzą niż te darmozjady.
Kolejną sprawa jest to iż nie dbasz o formę! Aby zawodnik był w formie musi w tygodniu zagrać w przedziale od 48-70 minut i to gwarantuje bardzo dobrą formę.
Graj sparingi, dzięki temu możesz więcej zawodników trenować. Aby zawodnik zaliczył trening musi zagrać na trenowanej pozycji 48 min minimum wiec miej na to uwagę.