E pa kada vidim ovako dobru konkurenciju onda je red da se i ja zvanično podnesem kandidaturu sa selektora BiH.
Kako je Jazz trenutno pod rekonstrukcijom naredne dvije sezone mislim da ću imati više nego dovoljno vremena, da sa svojim budućim suradnicima, povedem dužnu pažnju o reprezentaciji.
Buzzerbeateru sam se priključio u sezoni 3 i od tada se vodi velika borba protiv respektabilnih protivnika kao što su:Zenica, Punoglavci, Minesota, Vitezovi i Muljavci koji su najteži ali ujedno i najslađi protivnik kada se pobjede :)
Što se tiče individualnih uspjeha izdvojio bih 6 titula Prvaka BiH i 4 puta osvojen Kup BiH. Lično mislim da sada imam više nego li dovoljno iskustva da pružim maksimum vodeći reprezentaciju BiH.
Što se rostera repke tiče mislim da je kostur reprezentacije već formiran, ali i da su potrebne neznatne korekcije kako bi sve došlo na svoje mjesto.
Svakako da sam spreman saslušati svaki savjet i prijedlog, osim ako isti nije dala supruga :), ali konačnu odluku na temelju činjenica donosim sam. Za to sam svakako spreman i odgovarati sudu ove naše malene ali vrijedne zajednice :)
To bi bilo ukratko sve za početak. Protukandidatima želim svakako sreću i neka pobjedi najbolji.
Moja viđenje stvari u vezi repke može se jednostavno sagledati u mudrosti velikog Sun Tze-a koja glasi:
ako poznaješ sebe a neprijatelja ne...čeka te duga i neizvjesna bitka
ako ne poznaješ ni sebe ni neprijatelja...poraz je siguran
ako poznaješ sebe a i neprijatelja pobjeda ti je zajamčena.