BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > obustronny TIE

obustronny TIE

Set priority
Show messages by
This Post:
11
163343.1
Date: 11/6/2010 12:20:25 PM
Overall Posts Rated:
22
Swego czasu zbulwersowalem sie na Pezo ze mi cos takiego proponuje w zwiazku z tym teraz bede konsekwentny i ponownie porusze ten temat na forum - tym razem tylko na tym :) - Pezo sie dziwil ze nie zrobilem tego na chinskim ;)

@kozlik4 - NIE ZGADZAM SIE NA OBUSTRONNY TIE

i denerwuje mnie jak za plecami innych menedzerow ludzie robia takie ustawki, ktore moim zdaniem sa nieuczciwe aczkolwiek reguly tego nie zabraniaja ale jak powiedzial kiedys GM-Khazaad nie sa zgodne z duchem gry

This Post:
00
163343.2 in reply to 163343.1
Date: 11/6/2010 1:22:34 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Masz prawo do wyrażania swojej opinii;-) Szczerze mówiąc to bardzo rzadko zdarza mi się z kimś umawiać...ale jednak czasami się zdarza:D

Message deleted
From: Pezo

This Post:
00
163343.4 in reply to 163343.3
Date: 11/6/2010 6:03:35 PM
Overall Posts Rated:
66

@kozlik4 - NIE ZGADZAM SIE NA OBUSTRONNY TIE

@kozlik4 - Ja się zgadzam :).

Pewnie większość nabierze wody w usta ale ja popieram Wjazdera. Wielki plus przy okazji za "odwagę":).
Stanowcze NIE! dla zachowań nie mających nic wspólnego z duchem sportu.

Ja mam inne spojrzenie na tą sprawę. Niech każdy robi jak chce. Ja nikogo do niczego nie będę zmuszał :).

Last edited by Pezo at 11/6/2010 6:03:59 PM

From: Joker

This Post:
11
163343.6 in reply to 163343.5
Date: 11/7/2010 5:11:04 AM
TOP TEN THUNDERS
PLK
Overall Posts Rated:
190190
całe szczęście w PLK nie ma takich "przekrętów". Bynajmniej jeszcze mi sie nie zdarzyło zeby ktoś sie zwrócił z taką prośbą.
Nastawienie meczowe to element taktyki i w dużym stopniu wpływa na wyniki w kolejnych meczach, wiec nie powienien by znany, ani ustawiany po uzgodnieniach. Pamiętam ze Pezo lubi takie ułatwienia ;P
oczywiste ze Ci co sie ustawiają oszczędzają dzieki temu entuzjazm na kolejne mecze, bo gdyby zagrali normala na wyjeździe i trafili na TIE to już jest dla nich niekorzystne rozwiązanie. Zakładając ze drużyny są zbliżone do siebie to wybór nastawienia ma wielki wpływ na wynik.
STOP KOSZYKARSKIEMU POKEROWI ;P

This Post:
00
163343.7 in reply to 163343.6
Date: 11/7/2010 5:41:22 AM
Overall Posts Rated:
9292
No cóż pewnie tego nie da się obejść. Jedynym sposobem jest własna wola - nie zgadać się na takie umawianie :)

Cóż, fakt mi też już trafiły się takie propozycje w naszej lidze ( nie bede podawał klubów bo to bez znaczenia). Do tej pory idąc od V takowych nie miałem :) Ja jednak nie wnikam w takie ustawianie bo to przeciez internetowa gra, zabija to dodatkowo ta nutkę rywalizacji, emocji itp. :)

Także ja jak coś po prostu: Odmawiam :)

Powodzonka i bawmy się ta grą bez ustawek w naszej lidze. Będzie ciekawiej :)

pozdr.

From: kozlik4

This Post:
00
163343.9 in reply to 163343.6
Date: 11/7/2010 8:09:29 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
A może ludzie wiedzą, że nie lubisz się umawiać i nawet Ci nie proponują;-) Aż nie chce mi się wierzyć, że nikt się nie dogaduje. Taki np. Mr.President na pewno by nie wytrzymał:D Z resztą "umawianie się" jest bardzo popularne w meczach reprezentacji i można powiedzieć, że jest stałym elementem rywalizacji na tym poziomie. Jest to praktyka stosowana do tego stopnia, że śmiem twierdzić iż ten kto z niej nie korzysta dosyć znacząco ogranicza swoje szanse na dobry wynik. Niestety ale tak to wygląda...Oczywiście zawsze trzeba być czujnym i np. umawianie się w decydującym meczu jest bardzo ryzykowne...ale jeśli i tak chcesz zagrać TiE to nie zaszkodzi zapytać;-) Jak się uda to jesteś na plus, a jak nie to nic nie tracisz:D Dokładnie takie samo podejście mam do mojego ostatniego meczu z Czarnymi Wjazderami. Spróbowałem...nie chciał. Mówi się trudno:D Pewnie i tak zagrałbym to samo...Swoją drogą nie wiem jak mogłem ten mecz przegrać:D Normalnie żal.pl:D

From: Joker

This Post:
00
163343.10 in reply to 163343.9
Date: 11/7/2010 9:23:12 AM
TOP TEN THUNDERS
PLK
Overall Posts Rated:
190190
Może jest tak jak mówisz i wszyscy umawiają sie za moimi plecami. Jednak nie zakłądam takiej opcji, gdyż często wida mecze Normal na wyjeździe przeciwko TIE gospodarza, albo normal na normal (czyli gospodarz przewidział napięcie przeciwnika na mecz). Rozmawiamy na czacie podczas meczów i wtedy juz wiadomo co kto zagrał i mecze TIE na TIE to żadkośc.
Wnioskuje ze w PLK głównie panuje zdrowa rywalizacja, nie tak jak u was kombinacje, korupcja i załatwianie spraw pod stołem ;P

ps.: na tym polega kombinowanie: "Jak się uda to jesteś na plus, a jak nie to nic nie tracisz:D" którym oczywiscie jestem przeciwny...

From: kozlik4

This Post:
00
163343.11 in reply to 163343.10
Date: 11/7/2010 10:48:15 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Bez przesady z tą korupcją. Uważam, że to spore nadużycie. Owszem jest to kombinowanie ale obarczone pewnym ryzykiem, bo przecież zawsze ktoś może nie dotrzymać umowy i nie można mieć do nikogo o to pretensji. Także decydując się na "umówienie" trzeba się z tym liczyć i generalnie rzecz biorąc można na tym zyskać bądź stracić.

Last edited by kozlik4 at 11/7/2010 10:48:50 AM