BuzzerBeater Forums

BB Suomi > Hyssyttelystä asiaan - onko Suomi Buzzerbeater-maa?

Hyssyttelystä asiaan - onko Suomi Buzzerbeater-maa?

Set priority
Show messages by
From: samuli
This Post:
33
170175.1
Date: 1/12/2011 4:32:32 PM
Overall Posts Rated:
1313
Moi.

Otsikon kysymys on urheilun sekä eritoten journalismin ystäville vähintäänkin tuttu ja miksei myös puuduttavakin. Vähän väliä maan johtavalle kiekkofoorumille putkahtaa galluppeja tyyliin: "onko suomi enää jääkiekkomaa?". Koripallo.comin fanaatikot manaavat marginaalilajien suosiota ja haluavat muuttaa kotimaamme pohjolan koripallokehdoksi. Nämähän ovat tietysti ikuisuuskysymyksiä, mutta mielestäni on aiheellista esittää pohdittavaksi ajatus: onko Suomi Buzzerbeater-maa?

Viittaan kirjoituksessani useasti maajoukkueiden väliseen ranking-listaan, koska se antaa mielestäni kutakuinkin suuntaa antavan kuvan, missä mennään. Suomihan löytyy siis sijalta 31. Katsotaan listaa hieman alaspäin. Löytyy perinteisesti kovia koripallomaita, on Venäjää, Kreikkaa sekä Sloveniaa. Hyvältä näyttää! (ois pieni paskahätä päällä mutta vilkaistaan nyt vielä sijoja Suomen yläpuolellakin) Top 20 täyttyy pääosin mahtimaista, mutta joukossa on muutama valtio, jotka kiinnittävät huomioni. Sijat 11 ja 20, Slovakia ja Hollanti. Sijalla kaksi Sveitsi. Morjens.

Otetaan vertailuun siis Suomi sekä kovat koripallovaltiot Slovakia, Hollanti ja Sveitsi. Yllätyksekseni aktiivisten joukkueiden määrässä isänmaamme vie voiton, jos ei nyt suvereenisti, niin ainakin melko selvästi. Slovakia (396 aktiivista joukkuetta), Hollanti (345) ja erityisesti Sveitsi (299!!!) häviävät 589:n joukkueen Suomelle. Joku ei täsmää. Toki pienenkin maan joukkue voi pärjätä poikkeuksellisen hyvin (esimerkki Liettua oikeassa elämässä), mutta tässä pelissä asian luulisi olevan mustavalkoisempi. Mitä enemmän joukkueita --> sitä enemmän potentiaalisempia pelaajia --> maajoukkueet parempia?

Syyt. Miksemme voi olla kuten Sveitsi? Tai kuten koripallojätti Hollanti. Muistaakseni ainakin U21-maajoukkueen valmentaja ietu manasi foorumeilla, ettei pelaajia ole ja pyysi apua managereilta pelaajien ilmoittamisessa. Onko yksi syy sittenkin managereiden epäaktiivisuus? Emmekö viitsi tai osaa treenata lahjakkuuksiamme kuten muissa saman kokoluokan maissa? Yksi todella hälyttävä asia mielestäni on, ettei maajoukkuevaaleissamme ole tällä hetkellä kuin kolme (3!) ehdokasta. Ei sillä, että ehdokkaat olisivat kehnoja, mielestäni hene10 on hoitanut asiat hyvin. Mutta kyllä nyt jumalauta tämän maan näkyvimmälle ja haasteellisimmalle paikalle pitäisi olla tunkua! Kaiholla muistelen aikaa, jolloin hyvä ystäväni panu93 oli vaaleissa mukana. Harvoin on ollut yhtä antoisaa seurata kiivasta vaalikeskustelua. Nykyään ehdokkaat joutuvat tenttaamaan toisiaan saadakseen edes jotain keskustelua aikaiseksi.

Vielä olis 1417 merkkiä jäljellä. No, eiköhän tässä ole jo riittämiin. Kiitos niille, jotka jaksoivat lukea tekstin loppuun asti. Kuten sanottu, tiedän hyvin vähän maajoukkueiden toiminnasta ja toivoisinkin asiallista keskustelua koskien aihetta. Ehkei tämä viesti nosta meidän ranking-sijoitustamme, muttei sitä nosta myöskään se, ettemme mieti vastauksia kysymyksiin. Vilkas foorumikeskustelu voisi olla avuksi managereiden aktivoitumiseen.

From: hene10

This Post:
00
170175.2 in reply to 170175.1
Date: 1/12/2011 4:47:28 PM
Aittakorven Torjunta & Heitto
II.1
Overall Posts Rated:
22142214
Second Team:
Moltas Matsson Academy
Hieno teksti, jonka helposti jaksoi loppuun.

Tota Sveitsin mahtavaa menestystä olen pohtinut itsekkin, keksimättä siihen kuitenkaan mitään järkeen käypää selitystä. Jostain syystä siellä vaan treenataan kaikki mahdollinen ja näköjään hyvin. Se selviää katsomalla otteluhistoriaa ja pelaajalistaa.

Itse olen omalta osaltani yrittänyt parhaani aktivoidakseni keskustelua maajoukkueen ympärillä, pelaajien treenausta jne.
Jollain tasolla ollaan myös edellä mainituissa asioissa onnistuttukin.

Tosiaan potentiaalia olisi luoda parempia pelaajia Maajoukkueen käyttöön, mutta millä kikalla se suuri muutos saadaan aikaan, jäänee ikuisesksi arvoitukseksi?

Tosiaan vaalit on jälleen vaarassa jäädä hyvinkin valjuiksi, mutta tästä aiheesta lisää sitten sille eritoten tarkoitetussa puussa...

This Post:
00
170175.3 in reply to 170175.2
Date: 1/12/2011 4:53:27 PM
Pehmeät Tyttö Norsut
III.7
Overall Posts Rated:
405405
Kaikki vaaleihin liittyvä keskustelu niille valmiiksi luotuihin puihin. Ei turhaan pakoteta sulkemaan ajatukseltaan ihan mielenkiintoista puuta.

From: ietu

This Post:
00
170175.4 in reply to 170175.3
Date: 1/13/2011 2:43:57 AM
BcEsa
III.3
Overall Posts Rated:
371371
Second Team:
BcEsa II
Kiitos samuli, pelastit päiväni!

Mietinkin pitkään että mikä on kun kukaan ei edes kommentoinut oikeastaan kirjoitustani tuolla u21 puussa.
Tästä on ollut jo puhetta, mutta luulen kanssa sitä että muissa maissa saadaan ne "tähdet" oikeisiin joukkueisiin..
Mestiksessä sekä kakkosessa pystytään nyt tänäpäivänä valmentamaan sellaisia 150-300k pelaajia, tosin kakkosesta sitten muut osa-alueet kärsivät tällöin kun mies vie niin paljon palkkaa.. Ainakin yksi asia, jonka olen huomannut viime aikoina, on se että junnutasolla suomessa ei enää treenata isoja miehiä paria poikkeusta lukuunottamatta. Ja takamiehissä tukee vähän kausittain näitä miehiä, joskus on paljon kovia jannuja ja joskus taas on erittäin vaikeaa löytää edes kahta kunnollista pointtia. Esim jos tälle kaudelle ei olisi Niilestä niin kyllä olisi aika kylmät oltavat PG-paikalla. Onneksi tuolla on nyt JO muutama 19-20 vuotias takamies, joista ainakin itse taidot tietävänä olen hyvilläni. Ainakin itse olen kiitollinen näille muutamalle valmentajalle, jotka ovat aktiivisesti kyselleet että mitä pelaajalle pitäisi treenata ja tekevät kaikkensa treenin vuoksi.

Nyt heitän pallon ainakin vähäksi aikaa pois ja laitan metiksen valmentajille pallon, etenkin niille jotka ovat ns. Ulkomaalaispolitiikassa mukana, kertoaa te että miksi ette treenaa suomalaisia? Siellä olisi/oli ainakin hilden myynnissä vähä aikaa sitten, mistä johtuu että kukaan mestiksen joukkueista ei ostanut häntä? Pienellä treenillä saataisiin hildenistäkin oiva apu maajoukkueelle.

From: hene10

To: ietu
This Post:
00
170175.5 in reply to 170175.4
Date: 1/13/2011 2:59:16 AM
Aittakorven Torjunta & Heitto
II.1
Overall Posts Rated:
22142214
Second Team:
Moltas Matsson Academy
Hildenin kohdallahan tilanne on kuitenkin hyvä, koska omistaja kertoi treenaavansa Villelle hypäriä ja 1vs1. Karumpi tilanne on viimekaudella läpimurtonsa Maajoukkueessa tehneen Niko Häikiön kohdalla, jonka omistaja ei lienee anna minkäänlaista treeniä Nikolle...

This Post:
00
170175.6 in reply to 170175.5
Date: 1/13/2011 4:28:44 AM
Porvoon Jarmo
III.1
Overall Posts Rated:
788788
Pitäsköhän tuolta Häikiöltä viedä lippu vähäksi aikaa,kun näyttäs että omistaja on näköjään bisnes mielellä liikkeellä.
Olishan se hienoa että N.H sais kovaa treeniä,kun on tähän astikkin sitä saanut.

This Post:
11
170175.7 in reply to 170175.4
Date: 1/13/2011 6:03:59 AM
Overall Posts Rated:
587587
Nyt heitän pallon ainakin vähäksi aikaa pois ja laitan metiksen valmentajille pallon, etenkin niille jotka ovat ns. Ulkomaalaispolitiikassa mukana, kertoaa te että miksi ette treenaa suomalaisia?

Karu totuus mestiksessä on se, että rahaa ei vaan ole pistää treeniin ja treenattaviin niin paljon kuin haluaisi, vaikka alempana pelaavien silmissä ehkä pelataankin ison rahan liigaa, jossa vaan ajellaan naiset kainaloissa hienoilla autoilla porealtaasta toiseen. Kovien treenattavien saamiseksi pitää löytyä rahaa joko oikeaan aikaan (draftattavat) tai jatkuvasti (yllättäen listalle tulevat pelaajat). Jälkimmäinen ongelma tietysti on maajoukkueaktiivien piirissä jossain määrin kierrettävissä riittävällä suunnittelulla ja tiedottamisella. Treenisuunnitelmien muutoksetkin pitää kuitenkin rytmittää aika pitkällä tähtäimellä, sillä menestys vaatii suhteellisen kalliita, vanhempia tähtiä, joiden jättämiin koloihin treenikkeet täytyy sovittaa. Koko joukkueen remontti on melko kankeaa ja kallista puuhaa. Treenattavien ehdoilla voi mennä lähinnä joukkuetta uudistaessaan.

Itse suosin suomalaista, mutta pakon edessä ostetaan silloin kun raha, tarve ja tarjonta kohtaavat. Liian usein vaihtoehdot ovat ulkomaisia ja sitäkin tyypillisemmin ei vaan pystytä kisaamaan ihan niistä kovimmista U21-prospekteista (esim. Siimesranta on meillä ollut ykkös/kakkostreenattava muutaman kauden, mutta taidot eivät riitä huipulle). Aikuisten maajoukkuepelaajien jatkotreeniin mestisjoukkueilla voi olla paremmin mahdollisuuksia. Esim. itselläni on pari kolme ulkolaista, jotka ovat suhteellisen lähellä maajoukkuetta (johon tosin tuskin yltävät). Jos olisi realistista vaihtaa suomalaiseen maajoukkuepelaajaan ja antaa jatkotreeniä, niin tarttuisin haasteeseen. Toistaiseksi todellista paikkaa ei ole ollut.

This Post:
00
170175.8 in reply to 170175.7
Date: 1/13/2011 8:10:47 AM
Pahalammen Pomppu
II.2
Overall Posts Rated:
156156
Second Team:
Burning Shoes
Hyviä mietteitä tuohon asiaan ja aikalailla samoilla ajtuksilla mennään.

Itse ajattelen että ihanteellinen treenikkeet menisi jotenkin 20,22 ja 24v josta uusittaisiin tuo 20v paikka aina parin kauden välein ja niin juurikin että kaikkien tarpeet olisi suurinpiirtein samanlaisia. Se että alottaisi 18v treenattavasta antaa liikaa tasoitusta, jos haluaa pysyä ylimmällä tasolla tai sitten pitäisi cupista pudottautua siinä vaiheessa kun siellä ei enää pärjää sillä 18v kaverin kanssa.

This Post:
00
170175.9 in reply to 170175.8
Date: 1/13/2011 8:16:33 AM
Overall Posts Rated:
587587
Itse ajattelen että ihanteellinen treenikkeet menisi jotenkin 20,22 ja 24v josta uusittaisiin tuo 20v paikka aina parin kauden välein ja niin juurikin että kaikkien tarpeet olisi suurinpiirtein samanlaisia.

Hyvin osuu omaan jengiin: joukkueeseen tällä hetkellä jätettävät treenattavat ovat nyt 22 (Siimesranta), 24 (Hara) ja 26 (Veiga Neves). Tästä porukasta Veiga Neves on periaatteessa valmis ja uutta nuorta kaartia pitäisi alkaa ajaa sisään. Toivottavasti saadaan suomalainen.

This Post:
00
170175.10 in reply to 170175.9
Date: 1/13/2011 8:41:29 AM
Pahalammen Pomppu
II.2
Overall Posts Rated:
156156
Second Team:
Burning Shoes
Omissa on nyt Sulola 20v(MVP), Rajaneva 24v(HoF) päätreenattavat ja sitten riippuen mitä treenataan Buimicas 23v ja draftin Jaakonmäki 18v sekä sitten 1vs1 treenin osalta kaikki ja siihen jää se paikka tai kaksi sitten vapaaksi. Että aika lailla omatkin treenattavat on "ideaaliset" ja joista 3 jopa on suomalaisia. Pulmia vaan alkaa tuottamaan sitten nuo "yli-ikäiset" valmiit pelaajat kun kerran niistä tarvisi päästä eroon tai peluuttaa ei niin parhaalla paikalla(Efe).

This Post:
00
170175.11 in reply to 170175.6
Date: 1/13/2011 5:04:46 PM
Aittakorven Torjunta & Heitto
II.1
Overall Posts Rated:
22142214
Second Team:
Moltas Matsson Academy
No, katotaan jos se vaikka vaihtas seuraa, parempi niin ku että ei sais myytyä. Jos lipun vie, vaikeampi saada myytyä taas...jos sais myytyä, vois saada taas treeniä. Monimutkaseksi meinas mennä, mutta parasta lienee että ei nyt viedä lippua :-) Ihan positiivista kuitenki et on edes listalla, ku pyysin listaamista sen jälkeen ku selvis ettei tule saamaan enää treeniä...Tuskin vaan tohon hintaan kukaan ostaa...

No, katotaan jos myöhemmin suopeammalla hinnalla listalla, ja Nikoki löytäis taas paremman kodin.