Witam. Postanowiłem opisać program pomocniczy do BuzzerBeater'a, mianowicie
Buzzer Control.
Nie znalazłem nigdzie jakiegoś konkretniejszego powiedzmy poradnika, więc postanowiłem sam co nie co napisać. Mam nadzieję, że pomoże to nie którym osobom nie wtajemniczonym w działanie tego programu.
Buzzer Control!!
Link do ściągnięcia programu z oryginalnej strony :
http://www.buzzercontrol.com/html/english/download.htmZacznijmy od tego że na początku warto ustawić język Polski, będzie nam się łatwiej poruszać po programie ;)
USTAWIENIA JĘZYKA:Opcje > Język (w lewym górnym rogu) > Polski :)
Najciekawsze zakładki jakie oferuje nam darmowa wersja Buzzer Control.
1) Zespół > Zawodnicy
2) Zespół > Pozycje
3) Zespół > Historia
4) Serie > Teams======================================
======================================
1) Zespół - ZawodnicyW tym miejscu masz podsumowanie wszystkich skilli swoich zawodników, w lewym dolnym rogu masz tabelke, w której jest podana data każdego Twojego logowania. Przykładowo logowałeś się ostatnio 25 marca jeszcze przez treningiem. Nastepnie logujesz się dzisiaj. Wszystko jest odnotowane przez program i w tamtej tabelce, po zaznaczeniu logowania z 25 marca zmienią Ci się informacje w głównej tabeli ze skillami Twoich graczy. Będziesz miał porównane skille z 25 marca przed treningiem, do tych które będziesz miał w danej chwili i jeśli zostanie odnotowana jakaś zmiana w skillach (skok umięjetności bądź spadek), lub DMI będziesz miał przy danym skillu to odnotowane. Nic skomplikowanego.
2) Zespół - PozycjeW tym miejscu masz wszystkich zawodników, również z ich skillami. Program oblicza Ci kto na jaką pozycję najbardziej się nadaje, według wytycznych ustawionych w opcjach. Może się nie którym przydać, aczkolwiek jestem zwolennikiem samodzielnego odnajdywania najlepszej pozycji dla danych graczy.
3) Zespół - HistoriaTu znajduje się historia zespołu. Czyli jakich miałeś zawodników w zespole, danego dnia kiedy byłeś zalogowany na Buzzer Control.
Znajdziemy tam między innymi ilość zawodników danego dnia, ich średni wiek, średnie DMI, sumę DMI w zespole, średnią formę, średnie doświadczenie, średnią pensje zawodników oraz sumę pensji wszystkich graczy.
4) Serie - TeamsTu program oferuje Ci zobaczenie wszystkich zespołów. Czyli wchodzisz na dany zespół i masz podanych wszystkich ich zawodników, ich narodowość, wiek, DMI, pensje, przypisaną pozycję, potencjał oraz ogólnie ilość zawodników w danej drużynie, ich średni wiek, średnie DMI, sumę DMI w zespole, średnią formę, średnie doświadczenie, średnią pensje zawodników oraz sumę pensji wszystkich graczy.
W tym samym miejscu masz również możliwość wejścia jeszcze dwie zakładki, czyli
SezonTu masz historie całego zespołu z danego sezonu. Czyli wszystkich graczy jakich posiadałeś w drużynie. Masz podaną liczbę spotkań przez nich rozegranych w twoich barwach, srednią ilość minut,
FG% - procent celnych rzutów z gry
3FG% - procent celnych rzutów za 3 punkty
FT% - procent celnych rzutów osobistych
Średnią :
OR - Offence Rebound ( zbiórki w ataku )
DR - Defence Rebound ( zbiórki w obronie )
AST - assist ( asysty )
TO - turnover ( straty )
STL - steal ( przechwyt )
BLK - block ( bloki )
PF - personal fouls ( faule )
PTS - points ( punkty )
i średnią ocene pomeczową.
Last edited by Krejzol at 4/22/2011 7:15:15 AM