BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Buzzer Control

Buzzer Control

Set priority
Show messages by
From: Krejzol
This Post:
00
178786.1
Date: 3/30/2011 8:12:12 AM
Overall Posts Rated:
455455
Witam. Postanowiłem opisać program pomocniczy do BuzzerBeater'a, mianowicie Buzzer Control.

Nie znalazłem nigdzie jakiegoś konkretniejszego powiedzmy poradnika, więc postanowiłem sam co nie co napisać. Mam nadzieję, że pomoże to nie którym osobom nie wtajemniczonym w działanie tego programu.

Buzzer Control!!

Link do ściągnięcia programu z oryginalnej strony : http://www.buzzercontrol.com/html/english/download.htm

Zacznijmy od tego że na początku warto ustawić język Polski, będzie nam się łatwiej poruszać po programie ;)

USTAWIENIA JĘZYKA:

Opcje > Język (w lewym górnym rogu) > Polski :)

Najciekawsze zakładki jakie oferuje nam darmowa wersja Buzzer Control.

1) Zespół > Zawodnicy

2) Zespół > Pozycje

3) Zespół > Historia

4) Serie > Teams

======================================
======================================

1) Zespół - Zawodnicy

W tym miejscu masz podsumowanie wszystkich skilli swoich zawodników, w lewym dolnym rogu masz tabelke, w której jest podana data każdego Twojego logowania. Przykładowo logowałeś się ostatnio 25 marca jeszcze przez treningiem. Nastepnie logujesz się dzisiaj. Wszystko jest odnotowane przez program i w tamtej tabelce, po zaznaczeniu logowania z 25 marca zmienią Ci się informacje w głównej tabeli ze skillami Twoich graczy. Będziesz miał porównane skille z 25 marca przed treningiem, do tych które będziesz miał w danej chwili i jeśli zostanie odnotowana jakaś zmiana w skillach (skok umięjetności bądź spadek), lub DMI będziesz miał przy danym skillu to odnotowane. Nic skomplikowanego.

2) Zespół - Pozycje

W tym miejscu masz wszystkich zawodników, również z ich skillami. Program oblicza Ci kto na jaką pozycję najbardziej się nadaje, według wytycznych ustawionych w opcjach. Może się nie którym przydać, aczkolwiek jestem zwolennikiem samodzielnego odnajdywania najlepszej pozycji dla danych graczy.

3) Zespół - Historia

Tu znajduje się historia zespołu. Czyli jakich miałeś zawodników w zespole, danego dnia kiedy byłeś zalogowany na Buzzer Control.

Znajdziemy tam między innymi ilość zawodników danego dnia, ich średni wiek, średnie DMI, sumę DMI w zespole, średnią formę, średnie doświadczenie, średnią pensje zawodników oraz sumę pensji wszystkich graczy.

4) Serie - Teams

Tu program oferuje Ci zobaczenie wszystkich zespołów. Czyli wchodzisz na dany zespół i masz podanych wszystkich ich zawodników, ich narodowość, wiek, DMI, pensje, przypisaną pozycję, potencjał oraz ogólnie ilość zawodników w danej drużynie, ich średni wiek, średnie DMI, sumę DMI w zespole, średnią formę, średnie doświadczenie, średnią pensje zawodników oraz sumę pensji wszystkich graczy.

W tym samym miejscu masz również możliwość wejścia jeszcze dwie zakładki, czyli Sezon

Tu masz historie całego zespołu z danego sezonu. Czyli wszystkich graczy jakich posiadałeś w drużynie. Masz podaną liczbę spotkań przez nich rozegranych w twoich barwach, srednią ilość minut,

FG% - procent celnych rzutów z gry
3FG% - procent celnych rzutów za 3 punkty
FT% - procent celnych rzutów osobistych

Średnią :
OR - Offence Rebound ( zbiórki w ataku )
DR - Defence Rebound ( zbiórki w obronie )
AST - assist ( asysty )
TO - turnover ( straty )
STL - steal ( przechwyt )
BLK - block ( bloki )
PF - personal fouls ( faule )
PTS - points ( punkty )

i średnią ocene pomeczową.

Last edited by Krejzol at 4/22/2011 7:15:15 AM

This Post:
00
178786.2 in reply to 178786.1
Date: 3/30/2011 8:12:31 AM
Overall Posts Rated:
455455
REZERWACJA

This Post:
00
178786.3 in reply to 178786.2
Date: 3/30/2011 8:36:58 AM
Overall Posts Rated:
1111
A co jesli jedyną aktywną zakładką jest "Connection" i podczas logowania(loguje sie na identyczne dane jak na stronie) wyskakuje info, że przebiegło ok, ale jest tez info error conection login. To samo wyskakuje niezależnie co wpisze jako moje dane. Czy trzeba jakieś dodatkowe konto założyć?

This Post:
00
178786.4 in reply to 178786.3
Date: 3/30/2011 8:42:33 AM
Overall Posts Rated:
455455
A masz podane podczas logowania że wczytuje dane drużyny itp. itd.?? Cały ten proces na 100% przechodzisz? Musisz podać swój nick z gry, a w ustawieniach na BuzzerBeater : USTAWIENIA > Utwórz/Zmień kod dostępu

Tu musisz stworzyć swój kod, nie logujesz się na prawdziwe hasło z gry na Buzzer Control, tylko na ten kod który wymyślisz.

This Post:
00
178786.5 in reply to 178786.4
Date: 3/30/2011 9:01:26 AM
Overall Posts Rated:
1111
Tego nie wiedziałem. Teraz dopiero wczytuje dane i wszystko jest ok

This Post:
22
178786.6 in reply to 178786.4
Date: 3/30/2011 9:04:28 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Jeszcze taki mały dyg, który mnie przez pewien czas irytował.
Ja akurat mam inny login (czyli to, czym się loguję do BB) niż nick (to co wyświetla mi się w BB).
No i po zainstalowaniu BuzzerControla przy kolejnych logowaniach domyślnie w pole "użytkownik", na stronie "połączenie" widniał nick a nie login. Czyli za każdym razem musiałem wpisywać - trochę do denerwujące.
Jeśli ktoś ma tak samo, to jest proste rozwiązanie.
Trzeba wejść do katalogu, gdzie jest BC oraz otworzyć (może być notatnikiem) plik BuzzerControl.ini
A następnie znaleźć wiersz (siódmy od góry):
Usuario=

I tam wpisać login zamiast nicka. Wyłączyć i włączyć BuzzerControla i powinno działać.

Last edited by B.B.King at 3/30/2011 9:04:38 AM

To: Polo
This Post:
00
178786.8 in reply to 178786.7
Date: 3/30/2011 9:55:50 AM
Overall Posts Rated:
455455
Ta opcja nie jest dla supporterów, a dla posiadaczy BC Pro. Czyli tej płatnej wersji z tego co mi się zdaje ;))

This Post:
00
178786.9 in reply to 178786.8
Date: 3/30/2011 2:15:06 PM
Overall Posts Rated:
7272
Wspomnieć należy również o zakładce opcje. Z tego co pamiętam domyślne ustawienia nie są idealne(% ważność danego skilla dla określonej pozycji), co może powodować małe zafałszowanie umiejętności. Dlatego ja lekko sobie to zmodyfikowałem ( m.in. zmniejszyłem formę i doświadczenie, wyrównałem sumę do 200 dla każdej pozycji itd) pozdrawiam

This Post:
00
178786.10 in reply to 178786.9
Date: 3/30/2011 3:21:58 PM
Overall Posts Rated:
455455
Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Nie pomine ich w poradniku, mam mało czasu, ale postaram się do weekendu wszystko ukończyć...

Dzięki z góry za cierpliwość.

From: Big Z

This Post:
11
178786.11 in reply to 178786.10
Date: 3/30/2011 5:13:12 PM
Overall Posts Rated:
6363
Wiem, że to inny temat, ale ja czasem loguję się tutaj:
http://www.buzzer-manager.com
Po zasileniu danymi z ciekawych rzeczy można tu znaleźć m.in.:
- statystyczną analizę meczów przeciwnika i poziomów skili jego drużyny
- rozkład minut zawodników przeciwnika
- zebrane flagi (przydatne dla nie supporterów)
- przewidywane wynagrodzenie przyszłosezonowe, wyświetlane automatycznie przy każdym zawodniku + kalkulator pensji
- masę statystyk ligowych
- analizę własnego zespołu