Ναι μπορούμε να κερδίσουμε με F.C.P!Θα ξεκινήσω με ένα δικό μου παιχνίδι που έπαιξα σε ι.π μόλις αυτήν την Παρασκευή
(39016931)Η δική μου ομάδα (Tsouik) αντιμετώπιζε την ομάδα του γίγαντα GM-James, (Katerini Mavericks).
Κατά την γνώμη μου για να ξεδιπλώσουμε ένα πετυχημενό F.C.P πρέπει να ισχύουν όσο το δυνατόν πιο πολύ οι τρεις παρακάτω παράγοντες.
Να έχουμε παίχτες με όσο καλύτερο stamina γίνεται.
Το ρόστερ μας να είναι ´βαθύ´ με αξιόλογες αλλαγές σε σχέση με τους βασικούς.
Ο αντίπαλος να έχει είτε μικρό ρόστερ ή χαμηλής stamina παίχτες ή ακόμη καλύτερα και τα δύο μαζί.
Η εξωτερική μας άμυνα (O.D) να είναι όσο μεγαλύτερη γίνεται από την ροή επίθεσης του αντιπάλου (O.F)
Δεδομένα πριν το παιχνίδι.Η δική μου ομάδα έχει παίχτες με άριστη φυσική κατάσταση (stamina) που μπορούν να αντέξουν εύκολα παιχνίδια υψηλού ρυθμού.
Το ρόστερ μου είναι ´βαθύ´ και σε κάθε βασικό αντιστοιχεί ένας
λειτουργικός αναπληρωματικός σχεδόν.
Ο James αυτή την εποχή έχει ένα ´κοντό´ ρόστερ που στην ουσία έχει 3 παιχταράδες, 2-3 ρολίστες και μετά αρκετά χαμηλή ποιότητα. Ενδεικτικά να αναφέρω μόνο.
DMI Tsouik: Βασικοί 1366000 Αναπληρωματικοί 654000 Σύνολο 2020000
DMI Mavericks: Βασικοί 2531000 Αναπληρωματικοί 353000 Σύνολο 2884000
Τέλος δεν είχα κάποιο στοιχείο για τα stamina των παιχτών του ενώ η ροή επίθεσής του
δεν ήταν πολύ μικρή σε σχέση με την εξωτερική μου άμυνα.
Νομίζω η εικόνα είναι ήδη φανερή! Οι βασικοί του απλά με ´έχουν´ , οι αναπληρωματικοί μου ´έχουν´ τους δικούς του και στα συνολικά D.M.I πλεονεκτεί κατά πολύ.
Το σχέδιο ήταν απλό. Αρκεί να πετάξω παίχτες του έξω με φάουλ (από τους καλούς) ή απλά να κουράσω τα 3 τουμπανά του πολύ και έχω πιθανότητες επιτυχίας.
Επιλέγω λοιπόν τον πολύ υψηλού ρυθμού συνδυασμό L.I / F.C.P. Δεν επιλέγω εξωτερική επίθεση (π.χ γρήγορο RnG) γιατί δεν βολεύει την ομάδα μου επιθετικά. Επίσης 2 από τους 3 super παίχτες του είναι ψηλοί και σκοπεύω να τους φθείρω.
Άρα ήθελα να ´λαχανιάσω´ τους λίγους ποιοτικούς παίχτες του και να τους φθείρω με φάουλ ώστε να μετρήσει ο πιο ποιοτικός μου πάγκος. Έτσι και έγινε!
Συμπέρασμα (συζητήσιμο φυσικά!)Μία ομάδα με ´βάθος´ και
άριστη φυσική κατάσταση μπορεί να δοκιμάσει F.C.P με σεβαστές πιθανότητες εάν ο αντίπαλος έχει πολύ ´κοντό´ ρόστερ. Προσέξτε ότι
δεν είχε ο James κακό χειρισμό και πάσα!
Εάν είχε και κακό χειρισμό ή είχαμε
συγκρίσιμα D.M.I τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο εύκολα για εμένα υποθέτω.
Άρα το F.C.P
κακώς είναι εντελώς ξεγραμένη επιλογή! Σίγουρα όμως είναι επιλογή ρίσκου και θα ´πιάσει´ μόνο υπό προϋποθέσεις.
Εάν όμως υπάρχουν οι προϋποθέσεις γιατί να μην το δοκιμάζουμε:)
Έγινε λοιπόν η αρχή, ελπίζω σε όμορφες συζητήσεις και στην συμμετοχή αρκετών συναδέλφων.
Last edited by GM-sarithin at 10/8/2011 6:28:55 PM
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές