Evo nam 19 sezone. Sretno novim ekipama, još sretnije starim ekipama u ligi. :)
Dobili smo 5 novih ekipa. Grizli medvjedi, KK Coca Cola, Ocean Sharks i Split Suzuku iz četvrte lige. Ekipe nisu jake i čeka ih borba za opstanak. Ima dovoljno loših i(ili) neambicioznih ekipa da nisu bez šanse uhvatiti opstanak.
Iz druge lige su nam došli mRAVI tRNSKO Zagreb. Tu smo definitivno mogli bolje proći. Kad se samo sjetim onih krasnih bootića iz II.1. i II.2. lige suze mi krenu na oči. :(
S druge strane rekao bih da Mravi nisu tako jaki kao Doni prošle sezone ili Galeb pretprošle. Za mene jesu nesavladivi, ali Yebeki, Vučići, Mastersi i možda još neke momčadi bi im mogle nauditi i zadržati ih u našoj ligi.
Sada osvrt na moje Davitelje:
Draft nula bodova. Sva trojica su na transfer listi, ali zaista ne znam zašto bi itko kupio bilo koga od njih. Svejedno zašto ih ne probati uvaliti nekome po sistemu: ako prođe, prođe. Dovoljno je daleko nedjelja imam ih kad odpustiti.
U devetnaestoj sezoni ću napokon imati pravu prvu petorku, a ne nešto skrpano. Međutim iako Davitelji ulaze nikad jači u sezonu, nemam nekih večih ambicija. Yebeki i Vučići su još uvijek prejaki za mene, kao i 4 jača kluba crvene skupine, a i Prugovo bi me moglo gurnuti na poziciju niže. Trenutno nisam nešto pri lovi, a i kad dođem do veće love, morat ću je potrošiti na trenera s nižom plaćom, jer je sadašnjem opasno porasla.
U kupu nek bude kao prošle sezone i ja super zadovoljan.
Zato imam visoke ambicije u razvoju treniraca. Rosanda puni 20 godina i od njega treba napraviti mladog reprezentativca za iduću sezonu. Konkurencija na KC je žestoka u njegovoj generaciji i čeka me puno posla. Ako i ne uđe, u idućoj bi sezoni trebao dostići, možda i prestići Marcinauskisa.
Osim Rosande u treningu će biti Martina i Lukenda, te Marcinauskis u tjednima dvopozicijskog treninga. Tu nema ništa novo.
Toliko od mene zasad.