Naravno da me ne može prisiliti, niti ću milom pristati da unaprijed dogovorim s nekim nivo zalaganja koji će moja ekipa uložiti. Ali ti to već znaš, zar ne.
Upravo tako, TI biraš s kojim nivoom zalaganja ćeš ući u utakmicu, i to je nešto što bi trebalo ostati samo tvoje, skriveno, a ne unaprijed obznaniti protivniku, ili još gore, protivnik onako hinjski traži/nudi nekakav dogovor. Bezveze...
Ne znam za ostale, ali meni je malo previše "balavo" ono slanje BB-maila u kojem neki traže dogovor za obostranu laganicu kako bi imali veće šanse za naredne mečeve, play off i sl.
Siguran sam da ni na jednoj od tih online igrica na koje misliš nema opcija dogovora sa protivnikom nivoa zalaganja koji će Vaše ekipe uložiti, već je to, s razlogom opcija koja bi trebala ostati skrivena, kao i taktika, pa da Vi koji se etiketirate velikim taktičarima možete si prišiti i etiketu velikog entuzijastičara ( ovo je novi termin, zvuči trapavo, takav i jeste, ali entuzijast je nešto drugo, da ne brkamo ) kad ostvarite pobjedu slično ovoj naše reprezentacije.
Jer da takva opcija ima, onda bi ova tri ( ili koliko ih već ima na nekim drugim igricama ) nivoa zalaganja izgubila smisao, valjda.
Šta ću kad se slažem sa gore nečijom konstatacijom da cilje ne opravdava sredstvo.