DoWcIpY o TuRkAch
Na dyskotece w Niemczech bawi się Rosjanin z napisem na koszulce:
,,Turcy mają trzy problemy''. Nie trwało długo, stanął przed nim Turek, byczysko:
- Ty, a w dziób chcesz?
- To jest pierwszy z waszych problemów - odpowiedział Rosjanin - agresja. Ciągle szukacie zwady, nawet wtedy, kiedy nie ma żadnego powodu.
Dyskoteka się skończyła, Rosjanin wychodzi, a na niego tłum Turków czeka.
- No, teraz się z tobą policzymy - warknęli Turcy gremialnie.
- A to jest drugi z waszych problemów - mówi Rosjanin. - Nie potraficie załatwiać spraw po męsku sam na sam,
tylko zawsze wołacie wszystkich swoich.
- Zaraz nam to odszczekasz! - wrzasnęli Turcy, wyciągając noże.
- I to jest trzeci z waszych problemów - westchnął ciężko Rosjanin, wyjmując pistolet maszynowy. - Zawsze na strzelaninę przychodzicie z nożami..
Akcja ma miejsce w Paryżu .Przychodzi zdołowany Turek do lekarza i mówi:
T-Proszę Pana mam straszną depresję. Nie wiem czym jest spowodowana.
*L-Hmm.. Dam Panu nowe tabletki antydepresyjne....
T- Nie... Próbowałem już wszystkie
*L- W takim razie niech proszę słuchać. Weźmie Pan reklamówkę. Wrzuci Pan tam 4 zgniecione ząbki czosnku, 1 główkę cebuli, wleje trochę mleka, a na koniec tam nasra. Potem niech to poleży 2 dni na kaloryferze. I proszę to wdychać 4x dziennie przez tydzień.
T- Dobrze.
Po tygodniu Turek wraca do tego lekarza i mówi.
T- Dziękuję Panu. Niesamowite, ale mi to przeszło. Co było przyczyną?
*L-To proste. Tęsknota za ojczyzną....
Komisja Europejska postanowiła wybudować bramę w trzecie tysiąclecie jako symbol coraz ściślejszych więzi łączących państwa członkowskie. Wyłoniono podkomisję do przeprowadzenia przetargu, która ów przetarg ogłosiła. Do wykonania bramy zgłosiło się trzech oferentów: Turek, Niemiec i Polak.
Pierwszy ofertę przedstawił Turek: brama solidna, projekt kompletny - wszystko w porządku - koszt: 6000 euro.
Drugi był Niemiec: projekt w zasadzie nie odbiegał od projektu Turka, podobne wykonanie, cena: 10.000 euro. Komisja pyta:
- Czemu aż 10.000!?
Niemiec na to:
- Solidny niemiecki projekt, solidne niemieckie materiały solidne niemieckie wykonanie, a to kosztuje.
OK. Ostatni był Polak, który przedstawił projekt bardzo podobny, wręcz identyczny do projektów Turka i Niemca, ale cena wynosiła 56.000 euro. Tu komisja o mało nie spadła z krzeseł, ale pytają czemu tak astronomicznie wysoka kwota, na co Polak:
- 25.000 euro dla mnie, 25.000 dla Szanownej Komisji za trud włożony w przeprowadzenie przetargu i skuteczne jego rozstrzygnięcie, a 6.000 dla Turka, bo ktoś te bramę musi postawić...
Jak rozmnażają się Niemcy? Przez stosunek waginalny (z reguły)
A jak rozmnażają się Turcy? Turek wypuszcza nasienie na stół, a muchy załatwiają resztę...