BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Zbogum

Zbogum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: maska
This Post:
00
218122.1
Date: 5/20/2012 4:37:27 AM
Bregalnica
II.2
Overall Posts Rated:
11
Zdravo na site. Ova e moeto posledno pisuvanje na forum na ovaa igra. Se zablagodaruvam na site igraci sto ja igraat ovaa igra i sto mi ovozmozija vo prethodnite godini da pominam ubavi momenti igrajki ja ovaa igra za koe sum im blagodaren. Zatoa gi povikuvam adminite na ovaa igra uste ednas da ja razgledaat ekonomijata na ovaa igra i da napravat nekakvi promeni za da moze ekipite sto se vo prva liga da opstanuvaat, koga ke napravis ekipa konkurentna za play off vo toj moment avtomatski imas ogromni poteskotii so plakanjeto na platite na igracite i na strucniot stab , jas 3-4 sezoni edvaj izdrzav i ete od utre veke Bregalnica nema da postoi bidejki bankrotiravme. Moj predlog do adminite e da se davaat pari na krajot na sezonata za osvoeno mesto vo ligata i d ne se plakaat nikakvi pari dodeka ne pocne sezonata taka ke se ublazat zagubite na timovite, ova go velam od iskustvo zatoa sto koga pocnavme da ja igrame ovaa igra jas so baniran i so uste eden( najmnogu sampionski tituli ima od site) igrava imase prifatliva ekonomija i odrzliva no denes ovie dvajca gi nema za zal bankrotiraa pred nekolku sezoni sto e nesvatlivao. Pozdrav do site i se nadevam deka ke se najdeme na nekoja druga vakva slicna igra vo koja ke moze realno da se napreduva. POZDRAV

From: Xsago

This Post:
00
218122.4 in reply to 218122.3
Date: 5/20/2012 7:19:15 AM
Overall Posts Rated:
128128
Navistina steta sto se otkazuvas. Se soglasuvam so skoro se pogore kazano i nema da povtoruvam. Ekonomijata e sostaven del od ovaa igra isto kako sto e sostaven del i od realniot sport. Menadziranjeto na finansiite mu dava poseben smek na Buzzerbeater i e eden od glavnite elementi koj ja pravi igrata odlicna.

Inaku i jas bi ti preporacal da pocnes od novo. I mene cesto me faka zelba da pocnam odnovo bidejki probivanjeto niz ligite, macenjeto so finansiite na pocetokot i treniranjeto na mladinci e isklucitelno interesno. Na kraj i kraista vo princip igrata e ista dali si vo I, II, II ili V liga pravilata moznostite i zaednicata se isti :).

Ako navistina se otkazuvas, toa ke bide zaguba za BB Makedonija bidejki ti si eden od najstarite clenovi.

P.S. do Gari

Jas bi dodal i tret stil na igra:

3. Da napravis tim takov sto istovremeno i ke pobeduvas i ke zarabotuvas, a pritoa preku treniranje na mladi igraci postojano ke sozdavas posilen tim :)

This Post:
00
218122.5 in reply to 218122.3
Date: 5/20/2012 7:22:46 AM
Pelister Bitola
II.1
Overall Posts Rated:
1818
Зошто да прави нова екипа кога веќе има една треба само да ги продаде играчите и ќе се спаси од банкрот. Со парите што ќе му остана нека купи 2 играчи со потенцијал и нека ги тренира. За 2-3 сезони ке се подобри и финансискиде а ке има и играчи кои самиот ги истренирал. Инаку жално е после баниран да изгубиме уште еден добар тренер. Позз

This Post:
00
218122.6 in reply to 218122.5
Date: 5/20/2012 9:27:10 AM
Bregalnica
II.2
Overall Posts Rated:
11
Denes mi zavrsuva vtorata nedela otkako ke sum vo - poveke od 1 milion, sekako bankrotitiram, se obidov da se spasam prodavajki gi moite centri po naormalni ceni no 2 nedeli nikoj ne sakase da gi kupi i toa e krajot na Bregalnica. Vi blagodaram na sovetite sto mi gi davate,nemav vreme da sedam po forumi i da citam i da komuniciram no sega gledam deka ovde zaednicata e stvarno mnogu dobra pa moze i ke razmislam za da zemam nov tim vo IV ili V divizija iako za toa sansite se mnogu mali zaradi toa sto nemam premnogu slobodno vreme kako nekogas, no posle ova sto go gledam ovde kolku dobra e komunikacijata moze i ke zemam nov klub koj ke funkcionira malku poinaku od segasniot , ke zemam stanci na 3 pozicii a na dve ke treniram deca od mojata skola no toa e samo dokolku odlucam da igram povtorno BB.Inaku igram jas uste 2 drugi sportski igri koi se super ama bas super i realni, ednata e trophymanager a drugata e hattrick manager i vo dvete ekonomiite se mnogu dobro izbalansirani i napredokot od liga vo liga e stvarno teska i makotrpna rabota. Pozdrav do site i fala na podrskata.

This Post:
00
218122.8 in reply to 218122.6
Date: 5/20/2012 10:01:07 AM
Pelister Bitola
II.1
Overall Posts Rated:
1818
Но калку што ги знам правилата на играта ако банкротираш не ја губиш екипата веднаш. Тоа го пиши и во прирачникот

"Ако сте во долгови, ќе ви биде пресметана камата во износ од 5% додека не се вратите во позитивно салдо. Ако паднете во долг поголем од $500.000, тогаш имате две недели да се вратите на позитивно салдо или твоите главни играчи ќе бидат ставни на трансфер листата со почетна цена од нула.Ако и после продажбата на вашите клучни играчи не излезете од минусното салдо ќе бидете отпуштени како главен менаџер со следното економско ажурирање поради банкрот."

Е сега ако си во толку големи долгови и со продажбата на играчите не се спасиш од банкрот тоа е друга работа...

Last edited by РакијаДете at 5/20/2012 10:01:44 AM

This Post:
00
218122.9 in reply to 218122.6
Date: 5/20/2012 10:55:14 AM
Overall Posts Rated:
2727
Eh druze, i jas bev vo istite gomna, toa mi dovede do rezultat na gubenje 99% vlez vo elitava, ako ne vlegov vo golem bankrot, ovaa sezona ke bev vo elitava, no morav da prodavam igraci, da se pustam vo, podobro da izgubam vlez vo elitata, otkolku da prodadam nekoi bitni igraci, gi zadrzav tie dva-tri so moja zamisla bitni igraci, no pogresiv, se uste gi imam igracive, no zagubiv vlez, so toa i malku od malku demek spasuvanje na timot, no bez vredno e, mislam deka e najdobra varijanta da se zapocne od pocetok, i koj ti e timot vo trophymanager?.

This Post:
00
218122.10 in reply to 218122.9
Date: 5/20/2012 12:57:55 PM
Bregalnica
II.2
Overall Posts Rated:
11
timot mi e Bregalnica Delcevo :D a vo pravo si deka zaednicata nikade ne e kako ovde.pozdrav

From: Xsago
This Post:
00
218122.11 in reply to 218122.10
Date: 5/20/2012 2:19:30 PM
Overall Posts Rated:
128128
Tocno e deka samo ke ti bidat prodadeni igracite a timot nema da ti se raspadne. Mozes slobodno samo da si zemes mladi igraci i da gi treniras i iako ke ispadnes sezonava ke postavis dobri temeli na nova generacija na timot.

P.S. I jas imam tim na hattrick ama nekako ne mi e interesno i voopsto ne sum aktiven. BB si e BB :)