I nadszedł ten wiekopomny moment - nadszedł czas na debiut :) Rozpoczynamy Mistrzostwa Europy, które tym razem odbęda się w Finlandii! Grupa na tą chwilę wydaje się przyjemna i mam nadzieję, że taka będzie. O pierwsze miejsce będziemy z pewnością walczyć z Chorwatami i Słowacją (choć ci nie mają jeszcze powołań). Na początek jednak przyjdzie nam się zmierzyć z Belgami, zajmującymi obecnie 43 miejsce w rankingu. Ich Selecao jest Laur3ns, którego największym sukcesem klubowym jest finał Pucharu Belgii i parę półfinałów. Historia pojedynków jest nader skromna - graliśmy z nimi jeden jedyny raz, do tego w sezonie 6, gdzie zwyciężyliśmy zdecydowanie 149-99. Pora na powtórkę ;) Jako, że jest to mój debiut to chyba jedynym wyjściem na taki mecz jest zagranie małym ptakiem.
Największym sukcesem naszych rywali jest bez wątpienia półfinał Mistrzostw Europy w sezonie 14. Później nie było juz tak kolorowo, 15 sezon zaczął się dla nich bardzo dobrze, awansowali do 2 rundy MŚ, jednak zajęli w niej ostatniej miejsce. Sezon później do awansu z grupy ME zabrakło małych punktów i tak sobie grają na przemian w Pucharze Pocieszenia i ME, typowy średniak.
Pensjowo nie straszą, formą także, gracze powołani już dawno, i choć statystyki w ostatnim meczu pewnie trochę zaniżone, to mam nadzieję, że nie stawią dużego oporu Naszym Orzełkom :))
Informacje geograficzne chcialem już wycofać ale tak po krótce info ze strony bliskiej Wikipedii - proszę to traktować z humorem, żadnych krytycznych słów pod moich adresem za to sobie nie życzę:
Belgia – obficie zaludnione i zabudowane, wolne i bogate państwo w Europie Zachodniej, sąsiadujące z Holandią i podobne do niej kulturą, położeniem i polem powierzchni. Stolicą Belgii jest brukselka. I właśnie dlatego hodują brukselkę i kalafiory. Belgia jest pępkiem Unii Europejskiej. O dziwo nikt w Belgii nie pracuje, ale wykorzystują w tym celu Austriaków, Niemców, Polaków i Rumunów.
Gospodarka:
Belgia masowo eksportuje naturalną czekoladę do krajów Europy Wschodniej. Belgowie przywożą masowo murzynów z Afryki aby grali w ich klubach piłkarskich (np. Anderlecht Bruksela) Jeśli jakiś murzyn kiepsko gra zostaje przerobiony na czekoladę.
Hymn Belgii w wykonaniu zespołu Szarik ;) :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&...