BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > Cez lupu - alebo rozhovory s manazermi

Cez lupu - alebo rozhovory s manazermi

Set priority
Show messages by
From: razor
This Post:
11
223575.1
Date: 8/14/2012 8:44:01 AM
Overall Posts Rated:
284284
Dnes som sa rozhodol vytvorit toto nove vlakno. Ako samotny nazov hovori, budem sa snazit robit rozhovory s manazermi zo Slovenska, Ceska, Polska ale mozno aj inych zaujimavych krajin. Mozno pri tomto vznikaju mnohe zaujimave otazky. Mna napadli tieto:

1. Kto bude tieto rozhovory robit?
Ja, RazoR.

2. Preco je to dobre?
Myslim, ze za poslednych par sezon sa aktivita na fore trosku znizila. Rad by som bol, keby sa to opat dostalo na tu spravnu kolaj a som toho nazoru ze tento napad bude mat pozitivny ohlas a prinesie trosku ozivenia. Funguje to aj na inych manazeroch ktore som hral. Myslim ze je prijemne dozvediet sa rozne zaujimavosti o inych manazeroch a tak ich trosku blizsie spoznat.

3. Co ak niekto nebude chciet odpovedat na otazky?
Je mi jasne ze aj taki ludia sa najdu. No uistujem Vas, ze informacie, ktore mi dani ludia poskytnu, nebudu nijako zneuzite.

4. V akom casovom intervale budu uverejnovane rozhovory?
Budem sa snazit pridat jedno interview za 1 tyzden. Samozrejme, zavisi to od okolnosti, predovsetkym od rychlosti a ochotny manazerov odpovedat na otazky. Verim vsak, ze za cca 3 dni to clovek dokaze stihnut.

5. Kolko otazok bude obsahovat 1 interview?
Zavisi to od manazera. Niekto ma pestrejsiu skalu uspechov, iny zas mensiu. Ale budem sa snazit davat primerany pocet otazok. Nebojte sa, nebude to vysluch

Tolko odomna, verim, ze sa Vam tento napad bude pozdavat.

Poznámka:
Toto vlákno NIE JE určené na písanie pochvál alebo kritizovanie redaktora. Slúži len na zverejňovanie rozhovorov od redaktora ktorý ich vytvára. Akékoľvek pochvaly, kritiky alebo nápady na vylepšenie, prosím pisať BB-poštou príslušnému redaktorovi. Ďakujem za pochopenie.

Last edited by razor at 9/10/2012 9:21:25 AM

This Post:
55
223575.2 in reply to 223575.1
Date: 8/14/2012 8:52:52 AM
Overall Posts Rated:
284284
Hned na uvod som si pripravil par otazok na sucasneho (a verim že aj buduceho) trenera nasej seniorskej NT - Psycha.

1.Ahoj, niektorí Ta poznaju blizsie, ini menej, dalsi takmer vobec. Ak nemas nic proti tomu, mohol by si sa nam strucne predstavit?
Volam sa Peter, mam 24 rokov, pochadzam z Lucenca, studoval som na FM UK a momentalne som cerstvo zamestnany... Dufam, ze dost strucne:)

2.Ako si sa dostal k BB a kolko uz hras tuto hru?
Ako fanusikovi basketbalu mi ju ukazal kamos pred 5-6 rokmi a odvtedy ma to drzi, aj ked prve sezony boli dost hluche...

3.Z coho vznikol nazov Tvojho timu?
Povodne sa mal volat Detroit Pistons, ale nazov uz bol pouzity a nechcelo sa mi vymyslat rozne variacie, tak som sa nechal trochu motivovat Benom:)

4.Kto bol najlepsim hracom v historii Tvojho timu?
Capela alebo Bujda urcite, snad ich predci onedlho Hoblak:)

5.Ake su Tvoje najvyraznejsie uspechy co sa klubu tyka?
Mam par extraligovych titulov, vyhral som aj pohar, ale asi najvacsi uspech bolo semifinale B3 tuto sezonu. Aj ked to az tak vazne neberiem, lebo viac som sa zapotil nie raz vo finale ligy ako teraz v B3.

6.Si v poradi siesty trener nasho NT a si najuspesnejsi. Pod Tvojim vedenim ziskalo Slovensko hisotricky prvu medailu z MS - broznovu. Ake su Tvoje pocity po zisku tejto medaile?
Uz som to pisal, ze som velmi rad z takehoto uspechu, ale uplne spokojny by som bol len keby sme boli majstri:) Chcem tymto podakovat celemu mancaftu, vsetkym manazerom, ktori svojou troskou prispeli k tomuto uspechu, Matovi a Sibovi za vybornu podporu v podobe nasej DB, Razorovi za updatovanie zahranicnych hracov a kazdemu, kto nam drzal palce. Vdaka!

7.Myslis ze sme mali na viac?
Mozno sme dosiahli maximum, co bolo v ramci nasich moznosti tuto sezonu, ale stale sa podla mna najdu detaily, ktore sa dali spravit lepsie. Keby sme neprehrali proti Chile, mohli sme mat o vyhru viac, nestresovat proti Urugaju a mat vcera lepsiu naladu. Mozno by nam to s trosku lepsimi formami stacilo na uspech, ktovie...

8.Mal si pocas tohto uspechu okolo seba aj nejakych ludi? Ak ano, mozes nam priblizit, cim sa ti ludia zaoberali?
Okrem ludi na fore a podpory zo strany IT som prekonzultuval taktiku s Matom a Razor sledoval supisky zahranicnych repre. Snad som na nikoho nezabudol, vopred sorry:)

9.Kto bol podla Teba najdolezitejsim hracom timu?
Timovy duch. Najtazsie nahraditelny je ale podla mna stale Milo (Dubravcák).

10.Myslis ze sa takyto uspech podari v najblizsej dobe zopakovat?
Minimalne zopakovat, o 2 sezony sa dufam pobijeme o titul.

11.Podme k sucasnemu zlozeniu NT. Capela s Turcanom maju 31, Bombara ma dokonca 33 rokov. Dalsi doleziti hraci maju 29, ci 28 rokov. Ak nemyslimehracov zo sucasneho kadra, mame dostatocny pocet tych mladsich hracov, ktori dokazu tuto "broznovu generaciu" nahradit?
Capela s Turcanom este sezonu potiahnu, Bombara je bohuzial uz za zenitom. Ostatni maju este par sezon pred sebou a postupne ich budu doplnat a obmienat mladsie talenty, ktorych by sme mali mat dostatok. Takze o buducnost NT sa z tohto pohladu nebojim, toto nie je slovensky sport:)

12.Ake su Tvoje ciele do buducnosti co sa BB tyka?
Moje ciele by som skor formuloval ako ciele NT, kedze klub je u mna viac-menej na druhej kolaji. O 2 sezony by som nas rad videl s trofejou pre majstra sveta a buducu sezonu sa pobit na ME o titul, aj ked tam bude hrat vela HCA.

13.Chcel by si este nieco odkazat ostatnym manazerom?
Nech sa neboja trenovat aj mimo pozicie. Ako vidite na priklade nas, CR alebo aj PL, tak ma to svoje opodstatnenie. A taktiez sa netreba bat vyssich platov NT hracov, cast z nich sa vrati v podobe zvyseneho predaja tovarov. a to nehovorim o praci, ktoru ten hrac odvedie v klube.

Dakujem Ti za rozhovor a Vela Stastia v dalsich sezonach ale hlavne v osobnom zivote.
Vdaka

This Post:
99
223575.3 in reply to 223575.2
Date: 8/17/2012 1:07:20 PM
Overall Posts Rated:
284284
Prvý krát moje otázky smerovali za hranice Slovenska. Konkrétne do Moldavska, k víťaznému tímu B3 - -=Defenders=-(185864). Kto manažuje tento tím? Koľko sezón hrá BB? Aké má ciele do budúcna? Tieto ale aj ďalšie otázky som položil víťazovi B3: LA-Azrail-ovi.

1. Na úvod, mohol by si sa nám stručne predstaviť?
Volám sa Vasile a mám takmer 26 rokov

2. Kedy si začal hrať BuzzerBeater?
Ak si dobre pamätám, tak na konci Sezóny 6. Jeden môj kamarát našiel túto hru a tak sme sa obaja rozhodli vytvoriť sí tímy v BB.

3. Z čoho vznikol názov Tvojho tímu?
Veľmi mám rád obranu, čiže to bolo prvé,čo sa mi objavilo v mysli, keď som si vytváral tím na Hattricku. Potom som sa rozhodol rovnako nazvať tím na BB.

4. Kto je najlepším hráčom v histórii Tvojho tímu?
Hmmm, je veľmi ťažké povedať kto, pretože nemám len jedného hráča, ktorého mám rád Mám celý tím :-))) Môj obľúbenec je Ion Dudnic(11107689), jeden z najlepších moldavských SF, ďalej Mindaugas Kringelis(13465465), hráč ktorého som trénoval takmer 8 sezón a vložil doňho celú svoju energiu. Ale najlepší by mohol byť Stefan Cusnir(6320764), lebo tento hráč vyhral množstvo trofejí v mojom tíme, pretože je v tíme od úplného začiatku.

5. Aké sú Tvoje najväčšie úspechy?

Samozrejme výhra v B3

6. Povedz nám teda, ako sa cítiš ako čerstvý víťaz?
Skvele! Bol to jeden z mojich hlavných cieľov v tejto hre.

7. V zápase sa Ti zranila asi najväčšia hviezda, Mart Raud(7558003). Veril si stále vo víťazstvo?
Áno, Raud sa zranil v 3.štvrtine no ja som stále veril môjmu tímu a bol som si istý, že aj bez Rauda vyhrám tento zápas, lebo mám veľa ďalších dobrých multiskillových hráčov. Aj bez Rauda, tím odviedol skvelú prácu v poslednej štvrtine a nakoniec aj vyhral B3

8. V čom bol podľa Teba základ víťazstva vo finále?
Snahou všetkých hráčov. Budoval a trénoval som svojich hráčov mnoho sezón a tím je prispôsobený najmä pre inside taktiky. Pred play-off som dokúpil pár hotových hráčov aby som si bol istý že vyhrám B3.

9. Ktorý hráč bol podľa Teba takým X-faktorom v tých ťažkých zápasoch?
To záviselo od jednotlivých zápasov, tímov a taktík, ktorým som čelil. Jedni z najlepších boli určite Raud(7558003) a Staiti(10925977), sú ako delostrelci Ale určite bez Dudnica(11107689), Kringelisa(13465465), Gruiu(11107778) alebo Bronsona(7929116) by som B3 nevyhral. Ako som už hovoril, ide to všetkým hráčom v tíme. Je to tímová hra, kde má každý hráč svoju vlastnú úlohu a ňou sa podieľa na úspechu tímu.

10. Čo je podľa Teba najdôležitejšie aby sa tím dostal až na vrchol sveta BB?
Samozrejme trpezlivosť, pretože nič nie je nemožné Stačí byť trpezlivý a nasledovať sen

11. Aké sú Tvoje ciele do ďalšej sezóny?
Neviem. Už som splnil takmer všetko v tejto hre, vyhral som veľa trofejí v Moldavsku, vyhral B3 a teraz je takým hlavným cieľom pokračovať v tréningu mojich hráčov a samozrejme ostať hrať túto hru.

Ďakujem za rozhovor a prajem veľa štastia.
Ďakujem za otázky a prajem Ti tiež veľa šťastia. Dúfam že Vaša krajina bude mať čoskoro opäť víťaza B3

This Post:
77
223575.4 in reply to 223575.3
Date: 8/23/2012 3:36:55 AM
Overall Posts Rated:
284284
V 3.časti tohto magazínu nás čaká ďalší zaujímavý rozhovor. Po interview s našim NT trénerom som sa rozhodol zobrať si po lupu aj našu U21 trénerku. Ako iste všetci viete, je ňou Vieruš(172264). Prajem príjemné čítanie

1. Zdravím, mohla by si sa nám v skratke predstaviť?

Podla nicku a názvu tímu viete, ze sa volám Vierka a som z Roštára (okres Rožnava). Mam 22 rokov a študujem v Bratislave.

2. Myslím, že na BB patrí nežnejšie pohlavie k menšine. Čo Ťa presvedčilo, aby si začala hrať túto hru?
K menšine, ale sme úspešné, v extralige poslednú sezónu 3 baby No a k BB som sa dostala cez Mateja a Psycha, ktorí vždy pozerali tie svoje zápasy a stále sa rozčuľovali (za starých čias lietali taniere a pod ;)), tak som to chcela vyskúšať aj ja a celkom ma to chytilo.

3. Koľko už hráš BB?
Od polky 9. sezóny.

4. Niekomu sa môže zdať, že ženy majú odlišný pohľad na šport. Aký je Tvoj pohľad na šport - keď už hráme BB tak na basketbal? Môžeš spomenúť aj iné športy
Nežijem nejako basketbalom. Nehrám profesionálne a nepozerám zápasy NBA ani inej ligy.. chodila som iba na zápasy Rožnavy (za ktorú som za mladi hrávala), keď hrávala so Slovanom Teraz si už len chodím sem-tam zahádzať/zahrať na ihrisko pri intráku A k iným športom - fandím Chelsea.

5. Poďme teraz k Tvojmu tímu. Kto je pre Teba najväčšou hviezdou v histórii tvojho tímu?

Bezkonkurenčne Radko Boguský(11068336), potiahnutý hneď pri mojom 1. drafte. Kvoli nemu ma BB neprestalo baviť.

6. Každý má úspechy a pevne verím ze aj Ty. Môžeš nám tie najväčšie prezradiť?
Určite 2-krát víťazstvo v národnom pohári a následná účasť v B3. Ale za úspech pokladám aj to, že pomerne rýchlo som sa dostala do Extraligy.

7. Máš za sebou svoju prvú sezónu vo funkcii trénerky U21-ky. Ako hodnotíš túto sezónu?
Nehodnotím ju nejako tragicky, možno by som pár vecí v taktike urobila inak. Ale beriem to ako skúsenosť. Navyše, to, že sme postúpili z 1. skupiny bol určite úspech.

8. Kto bol pre Teba najdôležitejším hráčom v kádri?
Myslím, že Rakovský(21408546). Jednak mal kvalitu, a aj keď striedal slabšie zápasy s lepšími (zrejme kvoli nedostatkom vo vonkajších skilloch), mohla som sa na neho spolahnúť - mal celú sezónu dobrú formu.

9. Ako sme mohli vidieť, tak si pred nejakým časom vybrala hráčov do U21 pre ďalšiu sezónu. Kto by mohol byť z tvojho pohľadu najlepším hráčom a ktorý hráč musí na sebe ešte riadne popracovať?
Na obvode by to mohol byť Mihály(23135564). Pod košom - nebyť potenciálu 7 tak Marhulík(23134158), takže reálne to bude asi Mikulčík(23133999). Popracovať by mali na sebe všetci A hlavne si myslím, že takú tú hranicu minimálnych požadovaných skillov máme strašne nízko...

10. Ak by si mala porovnať tento káder a ten minulý, ktorý je na lepšej úrovni?
Myslím, že tento je lepší, ale na druhej strane mám o dosť užší výber. Hlavne pod košom. Čiže budeme odkázaní na pár hráčov, ktorí ak budú mať nízku formu, tak to bude ťažké.

11. Aké máš ciele pred nadchádzajúcou sezónou?
Vyhrať turnaj útechy

12. Chcela by si na záver ešte niečo odkázať manažérom?

Nech trénujú hráčov hneď od draftu. A nech nestrácajú s nimi trpezlivosť.

Ďakujem za rozhovor a prajem veľa šťastia.

Diky za rozhovor.

This Post:
33
223575.5 in reply to 223575.4
Date: 8/30/2012 1:36:10 PM
Overall Posts Rated:
284284
Týždeň ubehol ako voda a s tým prichádza ďalšie pokračovanie čoraz obľúbenejšieho magazínu Cez lupu. 4. časť sľubuje ďalší zaujímavý rozhovor z územia nášho malebného Slovenska, kde sa ale nájde mnoho úspešných manažérov. Moja lupa teraz poputovala za viacnásobým majstrom Slovenska a poháru, taktiež 1-krát víťaza B3, LA-zajinom(58436).

Poznámka: Pre nedostatok znakov v jednej správe bude rozhovor neplánovane rozdelený na 2 polovice. Dúfam, že Vás to neodradí od čítania

1. Ahoj, na úvod by si sa nám mohol stručne predstaviť.
Som Martin, mám 29 rokov a momentálne už 6. rok pracujem v B. Bystrici.

2. Kolko sezón hráš BB?
Začal som hádam hneď 2.deň ako otvorili krajinu Slovensko, začal som v ten istý deň ako Asasasa a hneď na druhý deň sme hrali vzájomný zápas v druhej lige, ako prvý na BB vôbec. Spolu s nami tu bola ešte v lige mata (Žabky). Celkovo je už len málo ľudí, čo to ťahá od začiatku..

3. Čo Ťa k BB priviedlo?
Hrával som hattrick a potom hockeyarenu, a keďže som hrával basketbal aj aktívne, keď otvorili BB, nebolo o čom.

4. Nitra Corgons - v BB svete tento tím pozná takmer každý. Ako vlastne vznikol tento názov Tvojho tímu?
Spojením slova Nitra a slova Corgons..

5. Za ten čas sa u Teba vystriedalo množstvo hráčov. Ktorý z nich bol podľa Teba najlepším?
Ťažko určiť jedného. V tom čase kúpa Bagazgoitiu(5733901) dorazila môjho najväčšieho rivala Asasasu, taký skvelý okamžitý vplyv na tím hneď po kúpe nemal asi nik (62 trojek v zákl.časti v jednej sezóne už nikto nezopakuje). Ale napríklad taký Swiatczak(5148120) bol asi toho času najlepší PG na svete a bol u mňa aj najväčším nákupom v histórií (10,2M), Sopko(3198281) by bol teraz možno najlepší hráč histórie BB, ak by nezaviedli potenciál, ktorý ho odpálil, pritom to bolo možno prvé SF BB sveta, teraz mám zas hráča s najväčším súčtom skillov aký som kedy mal Ramiréza(9304607).. Podľa skilov by to teda bolo teda Ramiréz a podľa vplyvu asi jeden z trojice Capela(6897851), Bagazgoitia a Swiatczak.

6. Vedel by si aj povedať nazvem to "základnú päťku histórie"?
Swiatczak - Ramiréz (Bagazgoitia) - Sopko (Uygarli(6744099)) - Capela - Kharitonov(13455554)

7. Aké sú tvoje najväčšie úspechy?
Jednoznačne titul v B3. V sezóne 13 sa ešte hralo vyraďovacím spôsobom od začiatku a hneď v prvom kole som vyhral až po predĺžení vo Welse. Potom som mal na mále pri zranení Druneka na Asingratitose – z piatich zápasov som hral 4x vonku, čo bola tiež dosť značná nevýhoda, potom, už neutráli, som porazil poľského majstra, v tej dobe jednotku sveta ESV Laim, finále už bolo vtedy jasná záležitosť. Mám 8 extraligových titulov a 4 poháre, k tomu držím sériu tuším 72 zápasov základnej časti v rade bez prehry. Teraz to už sú asi nezopakovateľné čísla..

8. Už dlhší čas si LA, čiže prekladateľ. Je to náročná práca? Koľko času tomu približne treba venovať?
Je to nárazová robota, čiže dva mesiace skoro nič a potom veľa naraz, ale niekedy je to každú chvíľu dačo:)

This Post:
00
223575.6 in reply to 223575.5
Date: 8/30/2012 1:36:28 PM
Overall Posts Rated:
284284
9. Tvoj klub sme si už rozobrali, prelaďme na reprezentáciu. Istý čas si bol trénerom našej NT. Nechýba Ti to?
To jediné mi v hre chýba - úspech s NT. Čiže áno, chýba, je to zaujímavá robota, ale nemám už na to dostatok času, aj keby som chcel. Navyše sú tu manažéri,ktorým by som doprial viesť národný tím za to, čo obetovali pre jeho úspech pri skautovaní, tréningu a pod. Teda možno niekde v zahraničí už len.

10. Psycho v rozhovore prezradil spokojnosť s medailou z MS. Ako ty vnímaš tento úspech? Nezávidíš, že si to nedosiahol ty?
Nezávidím, ja som preberal tím od neaktívneho národného trénera LaciKE-ho a tomu zodpovedal aj stav tímu, žiadny skauting, žiadna komunikácia s majiteľmi, tréning hráčov v plienkach, databáza žiadna.. Niektoré tímy ako Taliansko, Španielsko mali náskok 2 sezón, ktorý sa začal pomaly zmazávať až postupným vývojom hry. Pre zaujímavosť ponúkam to najlepšie, čo som objavil so slovenskou národnosťou na konci 6.sezóny. (Na začiatku som totiž musel hráčov hľadať podľa draftu od 3.sezóny z každého slovenského klubu, či náhodou netrénuje, databáza nebola, ako som vravel)
(http://img846.imageshack.us/img846/1883/slovensko6sezona....)

11. Ak by si mal porovnať tvoje a Psychovo pôsobenie pri kormidle NT, v čom vidíš najväčší rozdiel?
Zázemie a vývoj hry. Vtedy som všetko robil sám a stačilo to, nemal som online databázu a podobné veci, ktoré skvele naštartovali s Maťom a Sibom a ďalšími. V minulosti sa každý týždeň človek niečo nové o hre dozvedel, veľa bolo treba čítať fóra, skúšať, kým teraz je všetko objavené, akurát hráči sú rôznorodejší, čo robí hru ešte ako tak zaujímavú. Nepáči sa mi len to, že sa hrá kolotoč, je to smutné, že najlepšou taktikou je nenastaviť nič..

12. Aké máš ciele pred nadchádzajúcou sezónou?
Pobiť sa o titul v lige. V 18.sezóne som mal zas výborne poskladaný tím, ale ešte k tomu chýbala lepšia OD, lepší 3.center, druhý striedajúci na obvod a zranil sa mi na semifinále Capela.. Chcel som dokázať, že B3 sa dá vyhrať aj s dlhodobo udržateľným kádrom. Potom čo to nevyšlo som chcel začať trénovať Slovákov, ale na Gajarského teraz trošku trpím, takže útok na titul v B3 asi ešte chvíľu nebude. Dlhodobo však chcem ešte raz vyhrať B3..

13. Na záver, chceš ešte niečo odkázať ostatným manažérom?

Snažte sa vyhrávať, nepodvádzajte, trénujte Slovákov a prispievajte na fóra.

Ďakujem za rozhovor a nech sa darí
Podobne.

Last edited by razor at 8/30/2012 1:36:54 PM

This Post:
66
223575.7 in reply to 223575.6
Date: 9/6/2012 10:39:09 AM
Overall Posts Rated:
284284
Je štvrtok, 6.9.2012. Práve to je deň, kedy vychádza už pravidelná rubrika Cez lupu. Dnes, v jej 5. pokračovaní Vám prinášam ďalší zaujímavý rozhovor, opäť zo Slovenska a opäť z Extraligy. Na moju lupu si tentoraz našiel čas manažér janomuro a jeho tím And1 Zalesie(58420).

1. Ahoj, hoci je z Tvojho nicku zrejme ako sa volas, mozes sa nam trochu viac predstavit?
Ano z mojho nicku je to jasne, takze v skratke. Volam sa Jano mam 27 rokov, som z Bratislavy a pracujem v oblasti IT.

2. Kolko sezon hras BB?
BB hravam od 3.sezony, takze tiez patrim k tym sluzobne starsim predtym som kratko hraval hattrick a tusim prave tam som nasiel reklamu na BB. kedze som sa basketbalu venoval 10 rokov aktivne, nevahal som a drzi ma to dodnes

3. Za ktory klub si hraval a na akom poste?
Hraval som basketbal za klub BSC Bratislava (kde vyrastali napr bratia Rancikovci), neskor sme boli ako celok prevedeny do Interu. Pre tych co sleduju slovensky basketbal tak len doplnim, ze som hraval napriklad s Marekom Kozlikom a Branom Brlitom. Hraval som najma na pozicii rozohravaca.

4. And1 Zalesie. Z tohto nazvu tazko dedukovat ako vznikol. Co sa Ti prve zrodilo v hlave ked si zadaval nazov timu?
No v podstate je to jednoduche, znacku And1 poznaju urcite vsetci streetbalovi a basketbalovi fanusikovia, no a Zalesie je obec kusok od Bratislavy kde som par rokov byval (prave v case ked som s BB zacinal)

5. Ake su Tvoje najvacsie uspechy v BB?

Jednoznacne za moj najvacsi uspech povazujem vytrenovanie Dubravcaka(9697598). Myslim, ze je jeden z top hracov v BB a hlavne vdaka nemu ma BB neprestalo bavit. Na druhu stranu musim priznat, ze vyraznejsi uspech ci uz v pohari alebo extralige som niekdy nedosiahol.

6. Zrejme sa teda nemylim, ak pozicia najlepsieho hraca v historii pripada na Dubravcaka. Okrem neho ktorych hracov by si este zaradil do svojej siene slavy?
Ano Dubravcak je jednoznacne najlepsi, ak sa vsak pozriem spat tak urcite nikdy nezabudnem na Fedora Jovanovica, ktoreho som velmi rychlo dotiahol do Srbskej reprezentacie a v tom case bol pre mna nenahraditelny. No na druhe miesto po Dubravcakovi by som jednoznacne dal Stefana Buhlu(4886817), ktory bol dlhodobo v nasej NT a pre jeho trening som taktiez vela obetoval. Dolezity bol pred par sezonami este pre mna Alexandre Bordelais(6807669) a v nedavnej dobe urcite František Jarábek(9697724). Dalo by sa spomenut este viac hracov, tito su vsak to najlepsie co som v kadri mal.

7. V Extralige posobis uz 12. sezonu za sebou. Je teraz Extraliga vyrovnanejsia ako predtym?
Extraliga je velmi vyrovnana, prava cast ligy (Great 8) je podla mna este vyrovnanejsia, kazde jedno vitazstvo je velmi dolezite a moze rozhodnut o PO ci vypadnuti

8. BB ako celok sa za sezony viackrat menil. Ktora zmena alebo vylepsenie sa Ti zda zatial najlepsie?
V prvom rade musim povedat, ze BB sa vyvyja prilis pomaly, ale co sa tyka zmien tak najviac schvalujem vylepsenia tykajuce sa ekonomiky, ci uz je to kazdosezonna uprava platov alebo platove minimum pre timy.

9. Ak by si bol clenom BB timu, co by si na tejto hre v jej momentalnom stave zmenil?
Uf na tuto otazku sa mi tazko odpoveda a aj ked nepoviem nic konkretne, asi by som sa zameral na ekonomciku stranku hry.

10. Ake mas ciele pre tuto sezonu?
Kader sa mi vyrazne oslabil oproti minulej sezone a tak som skromny, rad by som sa vyhol vypadnutiu aj barazi, vsetko navyse bude uspech.

11. Mas este nejaky odkaz pre ostatnych manazerov?
Uzivajte si BB plnymi duskami, ci uz to pre niekoho znamena trening mladych hracov, alebo pre ineho uspechy s klubom.

Ďakujem Ti za rozhovor a veľa šťastia.

This Post:
55
223575.8 in reply to 223575.7
Date: 9/13/2012 10:23:40 AM
Overall Posts Rated:
284284
Po týždni ste sa opäť dočkali. Svetlo BB fóra totiž uzrie 6. pokračovanie úspešnej rubriky Cez lupu. Tešiť sa môžete na piaty slovenský rozhovor. Bude však aj premiérový, pretože ide o prvý rozhovor z neextraligového prostredia. Mnohí zrejme tušíte o koho dnes pôjde. Dnes si moja lupa našla cestu za zrejme najväčším slovenským analytikom noviniek na BB. Je to Matej_B(58463).

Poznámka: Podobne ako rozhovor so zajinom, tento rozhovor a zrejme aj ďalšie budú rozdelené na min. 2 časti. Prečo? znakov v správe je len 4000, čo vo väčšine prípadov nestačí na takýto príspevok. Dúfam, že Vás táto skutočnosť nezastaví po polovici rozhovoru a verím, že si rozhovor prečítate celý.

1. Ahoj, zopar manazerov ta tu pozna, pre tych ktori nie, mohol by si sa nam v skratke predstavit?
Volam sa Matej, mam 23 rokov a momentalne studujem v Holandsku odbor Finance. Na BB som vyskusal asi vsetko - bol som skautom pre U21, trenerom NT, hral som extraligu...Potom ale prisiel nedostatok casu, trochu ine priority a tak momentalne trenujem pre potreby NT co to da. Okrem toho, spolu so Sibom sme pripravili a momentalne spravujeme databazu pre NT.

2. Kedy si zacal hrat BB?
V polovici 7. sezony som dostal tim, nic som s nim nerobil (iba setril) az do draftu po ktorom som nakupil hracov na trening a v podstate som 'zacal hrat BB'

3. Vznik nazvu tvojho timu je jasny, podme si prejst trochu historiu. Ktory hrac bol z tvojho pohladu najlepsim v historii?
Ak mam spomenut jedine meno, tak je to byvaly Lotyssky reprezentant U21 timu - Bertulis Boguts(8199331). Potom som uz staval na vyrovnanom time a tak nejako nenachadzam vycnievajuceho jedinca. Po skonceni aktivnej kariery s klubom som chvilu trenoval aj Turcana(6924768), ktory je skillovo urcite to najlepsie, co u mna hralo. A ked to zoberiem z pohladu potencialu stat sa najlepsim hracom, tu by som vyzdvihol Ilaščíka(18971904). Keby som si ho ponechal a trenoval naplno, vyzeral by teraz este lepsie. Mal idealne skilly, vyssku, potencial a tie fauly boli neskor uz celkom zvladnutelne...

4. Ake su tvoje najvacsie uspechy?

Zoradene chronologicky:
1) Postup zo IV. ligy az do extraligy v priebehu 5 sezon
2) Vytrenovanie Mierku ako top SG v rocniku
3) Vitazstvo v napinavych NT volbach a nasledne velmi dobre vysledky - prvy postup zo skupiny na ME a finale v turnaji utechy. S danym timom to boli fakt pekne a trochu necakane uspechy.
4) spustenie novej databazy - toto je asi moj najvacsi osobny uspech :-D stalo ma to vela usilia

5. Uz si trochu nacrtol tvoju karieru NT trenera, ako teda s odstupom casu hodnotis tvoje posobenie pri kormidle NT?
1) vysledky - tie boli vcelku dobre. Hrali sme na hranici svojich moznosti. Taktike a celkovej strategii som venoval kvantum casu, analyza superov bola velmi podrobna. Vtedy som aj zacal s databazou zahranicnych NT hracov, ktora je teraz uz pekne plna. Rovnako som enormne vela hodin stravil post-analyzou zapasov, hlavne rozdelenim sanci a ich uspesnostiam. Tak sa dalo prist na celkom zaujimave zavery.
2) PR a praca s komunitou: Dianie okolo NT vtedy relativne zilo - pripravoval som tipovaciu a vedomostnu sutaz (sice s mensim uspechom, ale predsa), pisal reporty z kazdeho zapasu, prinasal zaujimave statistiky a vyhodnotenia. V tej dobe sa myslim rozbiehala aj druha sutaz v treningu (prvu organizoval zajino este pred mojim zaciatkom na BB).

This Post:
11
223575.9 in reply to 223575.8
Date: 9/13/2012 10:24:03 AM
Overall Posts Rated:
284284
...pokracovanie...

6. Mozes porovnat terajsiu NT a tu predtym? V com sa udiali najvacsie zmeny?
Dostavame sa do fazy, ked uz odchadzaju prvi hraci kvoli veku. Cize tu mame prvu generacnu vymenu v pravom zmysle slova. Do NT sa uz hraci dostavaju vo veku 27-28 rokov, plne vytrenovani, uz len s cielom doladit detaily. Potencial 9 je uz pre NT tazko dostacujuci - na druhej strane, za mojich cias hravali myslim aj s potencialom 7 a hraci z U21 nemali daleku cestu do NT. Cize by som to zhrnul tak, ze NT uz dospela a dolezite je teraz nezaspat a stale trenovat mlade HoF-ka od 18 rokov naplno. Sam som zvedavy, ako rychlo sa adaptuju najvacsie krajiny na podobny trening ako robime v strednej Europe (Cesko, Polsko a Slovensko) + Cina a predcia nas tym, ze si budu moct dovolit rovnakych hracov ako mame my potiahnut v primarkach o 1-2 skoky vyssie.

7. Viackrat si spomenul tvorbu novinky - databazy. Kolko casu zabralo vytvorenie takehoto niecoho?
Na zaciatok musim podotknut, ze vela prace na databaze urobil aj Sib. Co sa tyka mojho casu, ja som pri jej tvorbe stravil pekne veeeela casu. Pocas minulorocnych prazdnin bolo par tyzdnov, ked som sa tomu venoval aj 30-40 hodin. Problem bol, ze som sa ucil programovat v PHP a neskor aj java script za chodu. Preto si tento vytvor tak cennim

8. Treba sa o to aj teraz nejak starat?
Nie som tym nadseny, ale momentalne sa nic nezlepsuje. Zakladne funkcie bezia a okrem prehupnutia na novu sezonu (aj to je len par minut) som uz dlho nic nerobil - nemam na to absolutne cas

9. V prvej casti tohto magazinu Psycho prezradil, že spolu konzultujete zostavu a taktiku. Cize stale si pomerne blizko pri NT. Co teda ty ako "asistent trenera" ocakavas od tejto sezony?
Tieto konzultacie su coraz zriedkavejsie. Nase cesty sa uz "rozisli" - doteraz sme boli v podstate v kazdodennom kontakte a tak sa vzdy nasiel cas na debatu o NT. Tuto sezonu vsak uz popravde nemam prehlad, ake su plany a co a ako chceme vlastne dosiahnut. Uvidime, ako to bude pokracovat. Kazdopadne vzdy rad poradim, ak bude este vzdy tu bude taka potreba. Na vysvetlenie - radili sme sa hlavne o tom, ako zahra ktory hrac pri zvolenej taktike. Mna vzdy viac bavili technicke analyzy zapasov, distribucia sanci a pod, cize niekedy som sa dokazal na tieto veci pozriet z ineho uhla ako Psycho. Vacsinou sme ale nakoniec dospeli k rovnakemu zaveru

10. Ake su tvoje ciele v tejto sezone?

Trening, nic viac, nic menej

11. Chces este nieco odkazat ostatnym manazerom?
Nech pisu na forum, lebo to je prave to, co robi tuto hru vynimocnou oproti "nie online" manazerom. Nech trenuju naplno a nech nestracaju radost z hry!

Dakujem Ti za rozhovor a za tvoje odpovede. Nech sa dari
Ja dakujem za tuto skvelu iniciativu. Nech ta to tak skoro neprestane bavit ;)

This Post:
44
223575.10 in reply to 223575.9
Date: 9/20/2012 11:52:53 AM
Overall Posts Rated:
284284
S kým bude robiť RazoR ďalšie interview? Možno aj táto otázka prefrčala Vašimi hlavami od minulého štvrtka až dodnes. Odpoveď na túto otázku Vám dnes dáva už 7. pokračovanie pravidelnej týždennej rubriky Cez lupu. Predstavujem Vám tak siedmeho respondenta, ktorým je manažér Eazy-E.(58504)

1. Na úvod by si sa nám mohol stručne predstaviť.
Volám sa Rado, mám 20 rokov, som z Bratislavy, ako sa dá vyčítať aj z názvu môjho tímu, Nets podľa obľúbeného tímu NBA New Jersey/Brooklyn Nets. Študujem na právnickej fakulte UK, kde momentálne nastupujem do druhého ročníka. Čo sa týka môjho nicku, tak ten je inšpirovaný americkým zosnulým rapperom menom Eazy-E, ktorého som si v mladosti vždy rád vypočul.

2. Kedy si začal hrať BB?
Bolo to na začiatku 5. sezóny.

3. Už si tu teda dosť dlhý čas. Čo ťa ešte núti k tomu aby si na BB nezanevrel?
Prakticky už je to len snaha vytrénovať Bubáka(12727031) a Jaša(15095717) na úroveň, na ktorej by dokázali byť pre repre platnými hráčmi. S Bubákom sa mi to už viac-menej podarilo, čiže sa posnažím, aby to dopadlo podobne aj s druhým menovaným. A z klubového hľadiska je to samozrejme víťazstvo v extralige, čo sa mi však v posledných sezónach nepodarilo naplniť, hlavne kvôli tomu, že som sa viac sústreďoval na tréning hráčov a na národný pohár na úkor výsledkov v lige a bez "výhody domácej palubovky" sa v play-off ťažko víťazí. Každopádne sa ešte nevzdávam a ak na to bude príležitosť, vždy sa o titul rád pobijem

4. Titul si teda ešte nevyhral, čo je tvojím najváčším úspechom?
Zrejme ním bude víťazstvo v pohári v sezóne 18 a vytrénovanie Bubáka pre potreby trénera NT.

5. Logicky mi z toho vychádza, že Boris je najlepším hráčom v histórii tvojho klubu. Alebo sa mýlim?
Máš pravdu, asi to tak bude. Keď som ho kupoval do tímu na konci sezóny ako 21-ročného, od tej doby u mňa urobil okolo 40 outside skokov a aj niekoľko dôležitých inside skokov, čiže ho považujem za takého môjho polovičného odchovanca a pravdepodobne aj za hlavného lídra tímu. Na koho však nesmiem zabudnúť, je určite aj Rudolf Závracký(6065984), ktorý má odohratých okolo 30 repre zápasov za výbery U21 a seniorov a ako môj výber č.1 v prvom drafte v sezóne 5, to so mnou ťahá od začiatku až doteraz a je dá sa povedať takou stálicou a najväčšou legendou tímu.

6. Prejdime k NT. Ako vidíš ty, ako v podstate vzdialenejší človek od NT šance tohto tímu na ME?
Možno som vzdialenejší človek od NT vzhľadom od toho, že sa nepodielam na vedení samotného tímu, respektíve sa moc často nezapájam do diskusií na externom fóre, alebo nie som členom slovenského Scout tímu, dianie okolo NT však sledujem neustále, hlavne z dôvodu, že mám v samotnom tíme dvoch reprezentantov, ale aj z dôvodu, že práca trénerov a komunity okolo oboch NT sa za posledné sezóny veľmi zlepšila a aj vďaka výborným výsledkom veľmi zatraktívnila. Čo sa týka seniorskej repre, tak sa dá povedať, že sme sa po 20 sezónach fungovania hry dostali na špicu rankingu a to je v porovnaní s krajinami s veľkou manažérskou základňou ako Čína(1800), Španielsko(3800), Taliansko(3950), Francúzsko(2700),Poľsko(3200), USA(2700) atď. menší zázrak. Ikeď možno ani nie zázrak, ako skôr dobre rozbehnutý systém tréningu a pomáhania si navzájom s tréningom hráčov, kde sme zistili,že nie je doležita výška skillu, ako skôr to, kde sa ten skill vlastne nachádza a ako sa ním dá prekvapiť súper.
Preto si myslím, že na ME máme vďaka kvalitnému kádru veľkú šancu prekvapiť a ak dopraje žreb a bude aj trochu štastíčka, môžme sa dostať veľmi ďaleko. Bude teda len potrebné dúfať, aby mal Psycho šťastnú ruku pri výbere správnej zápasovej dvanástky a samozrejme aj správneho útoku a obrany a aby manažéri držali minúty svojich hráčov na uzde

This Post:
22
223575.11 in reply to 223575.10
Date: 9/20/2012 11:53:17 AM
Overall Posts Rated:
284284
...pokracovanie...

7. Podobne ako janomuro, aj ty si extraligistom už pomerne dlho. Zmenila sa Extraliga za posledných pár sezón?
Určite áno, kedysi bola liga o jednom či maximálne dvoch tímoch, ktoré dlhodobo nemali súperov. Teraz sa extraliga naozaj vyrovnala a konkurencia začína byť obrovská. Každý môže poraziť každého a keď sa k tomu pripojí náročný pohárový zápas, vyhrať všetky tri duely počas týždna je takmer nemožné. Pevne verím, že tento trend neustúpi a liga sa vyrovná a skvalitní ešte viac.

8. Pred viacerými sezónami BBmani pridávali nové kraijny do hry, napr. Macau alebo Bahamy. Teraz už nič také nevidíme. Dejú sa rôzne iné zmeny v hre. Ktorú považuješ ty za najlepšiu z tých posledných?
Zmeny sa dejú, bohužiaľ veľmi pomaly a určite aj neefektívne, pretože tam kde BB tlačí topánka najviac, zostáva všetko po starom...nechcem však ale iba kritizovať, aj keď by sa toho našlo dosť a dokázal by som o tom zrejme napísať sloh, a tak musím BB-manov pochváliť aspoň za "Career stats", ktoré uľahčili prezeranie štatistík jednotlivých hráčov a ušetria tak manažérom aspoň troška času. To je ale bohužiaľ všetko...

9. Čo by si zmenil ako prvé keby si teraz v BB tíme?
Ak by som mal vybrať len to najdôležitejšie, tak by som určite zmenil draft systém, ktorý je typický v Amerike a nahradil by som ho vytvorením akadémie,kde by si každý manažér mohol vychovávať svoje budúce hviezdy ešte predtým, ako ich vytiahne do A-tímu.Niečo podobné fungovalo aj vo futbalovom Hattricku. Draft nastavený na BB je trošku zastaralý, keďže v takto pokročilom štádiu hry už prakticky nemá význam trénovať hráčov s potenciálom 8 a menej a aj potenciál 9 už pomaly nestačí. Mnohokrát sa teda stáva, že manažér pumpuje peniaze do draftu, v ktorom sa zo 48 hráčov nenachádzajú schopní hráči, ktorí momentálne ešte majú šancu sa dostať po vytrénovaní do reprezentácie. Taktiež by som zrušil cross tréning, ktorý podľa mňa tréning len zbytočne spomalil na úkor cross skokov, ktoré niektorí manažéri ešte ani nezažili a vo vyššom veku je pomaličky problém urobiť skok v primárnom skille, nie to čakať, že vám hráč urobí za 10 sezón cross skok z hodnoty 5 na 6 na pozícii, kde vám to vôbec netreba. Ďalšie problémy v hre vypísal pred pár dňami na fóre Matej, s ktorými sa dá len súhlasiť a tak zrejme nemá zmysel,aby som ich znova vypisoval.

10. Aké máš ciele v tejto sezóne?
Cieľmi v tejto sezóne bude zrejme urobiť Jozefovi Jašovi aspoň 3-4 inside skoky, nevypadnúť v pohári do All-star prestávky a dostať sa do play-off v lige. Všetko navyše bude úspechom.

11. Tvoj záverečný odkaz ostatným...
Všetci ktorých ešte stále baví relaxovať s BB, tak relaxujte aj naďalej a keďže nám BB-mani moc noviniek v samotnej hre neprinášajú, som rád, že aj vďaka Razorovi si môžme túto oddychovú hru spríjemniť aspoň takto navzájom.

Ďakujem Ti za odpovede a prajem veľa šťastia.
Taktiež Ti prajem veľa štastia a ďakujem za rozhovor.