Je štvrtok, 6.9.2012. Práve to je deň, kedy vychádza už pravidelná rubrika Cez lupu. Dnes, v jej 5. pokračovaní Vám prinášam ďalší zaujímavý rozhovor, opäť zo Slovenska a opäť z Extraligy. Na moju lupu si tentoraz našiel čas manažér
janomuro a jeho tím
And1 Zalesie(58420).
1. Ahoj, hoci je z Tvojho nicku zrejme ako sa volas, mozes sa nam trochu viac predstavit?Ano z mojho nicku je to jasne, takze v skratke. Volam sa Jano mam 27 rokov, som z Bratislavy a pracujem v oblasti IT.
2. Kolko sezon hras BB?BB hravam od 3.sezony, takze tiez patrim k tym sluzobne starsim
predtym som kratko hraval hattrick a tusim prave tam som nasiel reklamu na BB. kedze som sa basketbalu venoval 10 rokov aktivne, nevahal som a drzi ma to dodnes
3. Za ktory klub si hraval a na akom poste?Hraval som basketbal za klub BSC Bratislava (kde vyrastali napr bratia Rancikovci), neskor sme boli ako celok prevedeny do Interu. Pre tych co sleduju slovensky basketbal tak len doplnim, ze som hraval napriklad s Marekom Kozlikom a Branom Brlitom. Hraval som najma na pozicii rozohravaca.
4. And1 Zalesie. Z tohto nazvu tazko dedukovat ako vznikol. Co sa Ti prve zrodilo v hlave ked si zadaval nazov timu?No v podstate je to jednoduche, znacku And1 poznaju urcite vsetci streetbalovi a basketbalovi fanusikovia, no a Zalesie je obec kusok od Bratislavy kde som par rokov byval (prave v case ked som s BB zacinal)
5. Ake su Tvoje najvacsie uspechy v BB?Jednoznacne za moj najvacsi uspech povazujem vytrenovanie Dubravcaka
(9697598). Myslim, ze je jeden z top hracov v BB a hlavne vdaka nemu ma BB neprestalo bavit. Na druhu stranu musim priznat, ze vyraznejsi uspech ci uz v pohari alebo extralige som niekdy nedosiahol.
6. Zrejme sa teda nemylim, ak pozicia najlepsieho hraca v historii pripada na Dubravcaka. Okrem neho ktorych hracov by si este zaradil do svojej siene slavy?Ano Dubravcak je jednoznacne najlepsi, ak sa vsak pozriem spat tak urcite nikdy nezabudnem na Fedora Jovanovica, ktoreho som velmi rychlo dotiahol do Srbskej reprezentacie a v tom case bol pre mna nenahraditelny. No na druhe miesto po Dubravcakovi by som jednoznacne dal Stefana Buhlu
(4886817), ktory bol dlhodobo v nasej NT a pre jeho trening som taktiez vela obetoval. Dolezity bol pred par sezonami este pre mna Alexandre Bordelais
(6807669) a v nedavnej dobe urcite František Jarábek
(9697724). Dalo by sa spomenut este viac hracov, tito su vsak to najlepsie co som v kadri mal.
7. V Extralige posobis uz 12. sezonu za sebou. Je teraz Extraliga vyrovnanejsia ako predtym?Extraliga je velmi vyrovnana, prava cast ligy (Great 8) je podla mna este vyrovnanejsia, kazde jedno vitazstvo je velmi dolezite a moze rozhodnut o PO ci vypadnuti
8. BB ako celok sa za sezony viackrat menil. Ktora zmena alebo vylepsenie sa Ti zda zatial najlepsie?V prvom rade musim povedat, ze BB sa vyvyja prilis pomaly, ale co sa tyka zmien tak najviac schvalujem vylepsenia tykajuce sa ekonomiky, ci uz je to kazdosezonna uprava platov alebo platove minimum pre timy.
9. Ak by si bol clenom BB timu, co by si na tejto hre v jej momentalnom stave zmenil?Uf na tuto otazku sa mi tazko odpoveda a aj ked nepoviem nic konkretne, asi by som sa zameral na ekonomciku stranku hry.
10. Ake mas ciele pre tuto sezonu?Kader sa mi vyrazne oslabil oproti minulej sezone a tak som skromny, rad by som sa vyhol vypadnutiu aj barazi, vsetko navyse bude uspech.
11. Mas este nejaky odkaz pre ostatnych manazerov?Uzivajte si BB plnymi duskami, ci uz to pre niekoho znamena trening mladych hracov, alebo pre ineho uspechy s klubom.
Ďakujem Ti za rozhovor a veľa šťastia.