Szia Pörköltszáj!
Ebben semmi degradáló nem volt, ha jól számolom, akkor egy 10 fős csapattal állunk szemben, veled kiegészülve 11-en, illetve most már Wenger92 is. Most már tudom neked címezni az üzenetet, mert nem én vagyok az első hozzászóló.
Mindkettő azonnal nevelésbe állítható 6-os edzővel, amennyiben adódnak arra alkalmas játékosok. 6os edző, és tömérdek pénz van bennük.
A támogatóim is készülnek farmcsapatok beszervezésére, de én személy szerint nem vagyok hajlandó farmcsapatot eltartásra feláldozni ahelyett, hogy neveltetnék vele.
Igen, legfőképpen a Gulyás és Halászlé utolsó átigazolása érdekes, megvett 2 millióért egy 30 éves centert, majd pedig két héttel később továbbadta 438e-ért. Ez 1,6 millió kiesés volt a haza érdekében. Megemlítem, hogy mindig is kerestünk farmcsapatokat a válogatott mellé, érdekes módon akkor nem jelentkeztetek. Vagy ezek Pörköltszáj-specifikus klubok lennének?
De ami fontosabb ennél az az, hogy itt van egy nagy probléma az elgondolással. Vannak olyan játékosok, akik nem valók farmhoz. Pont ilyenek például az általad a bemutatkozásban említett játékosok. Őket pont az aktív játékosoknak kell nevelniük, általuk jutnak majd előbbre, tanulnak majd többet a játékról, és válnak még aktívabb játékossá. Sok olyan játékost lehetne hozni példának, akik neveltek legalább U21-re valakit, és a játékot emiatt (is) szerették meg. Egy nagy tehetséget egy aktív játékos sokkal szívesebben nevel. Gondolom egyikük sem úgy szerette volna kezdeni a játékot, hogy kap egy üzenetet, hogy "figyelj, add már el egy farmnak"... Emellett a farmoknak van egy elég rossz tulajdonsága, hajlamosak eltűnni a kezelőik, aztán pedig hetekig nem kap edzést a játékos, majd pedig horribilis áron kikerül átadóra. Ilyet nem egyszer tapasztaltunk, a legtehetségesebb játékosok lenyeletése farmokkal elég vakmerő vállalkozás. De ha végig is nevelődik farmnál valaki (a jelenlegi árakat figyelembe véve) nagyon magas lesz az ára, ezért az elsőligás kluboknak nem az eltartása, nem a megvétele lesz a probléma. Aztán persze irány a kínai első osztály és a tréderek. Ennél sokkal jobb megoldás az, ha megmarad egy játékos a klubjánál, nem véletlenül törekedtünk arra, hogy a válogatottságra legesélyesebbek csak végszükség esetén cseréljenek gazdát.
Az eltartásban viszont nagy szerepe van a farmoknak, azt kellene jobban belátni, hogy amíg nálunk megszűnnek az erre alkalmas klubok, addig külföldön sok helyen tudatosabban állnak be a játékot abbahagyók a farmok sorába.
Olyan játékosokat akarok neveltetni, akit egy első ligás is minden gond nélkül eltart, mint ahogy Pl. Csehországban és Lengyelországban teszik.
Itt nálunk sem volt sosem más a cél, ezért van Gécsekünk, Chalúmovunk, Plotárunk, Ferlingünk, Aczélunk, Leszkovenünk, Gazdagunk és jónéhány tehetséges játékos, akiket be lehet majd építeni.
Nem az első eset, hogy olyan dolgot próbálsz a kampányodban saját tervnek beállítani, ami szezonok óta folyik.Az, hogy ki hányadik ligában van jelenleg, pusztán állapot. Nem mindenkinek az azonnali sikeresség a motivációja. Szerintem senki kevesebb azért, mert alsóbb ligákban játszik. Valahol mindenkinek el kell kezdenie, ahogy én magam is tettem.
Én nem azt mondtam, hogy kevesebbek, csak nem biztos, hogy egyből a válogatott mellé kellene segítőnek felvenni például egy 4. ligás csapatot. Azért a válogatott irányításában való közreműködésben, és főleg a scoutoláshoz nem árt referencia.
4. Szerintem nem az a fontos, hogy miként terjedt el. Tudom, hogy nem én találtam ki a multisítást, ahogy a spanyol viaszt sem. :)
Én másképp szeretném nevelni őket, mint ahogyan eddig történt. Ez a programom sajátossága, amit a lengyelektől és a csehektől tanultam el.
Azt tudtuk, hogy a multizást nem te találtad ki, mint ahogy nem is én. Csak az a gond, hogy a programod, ami állítólag a lengyelektől és a csehektől származik, szezonok óta kint virít a külső fórumon (onnan tudom, hogy én raktam ki oda).