BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee
This Post:
00
224298.2 in reply to 224298.1
Date: 8/21/2012 5:09:39 AM
Overall Posts Rated:
173173
Akkor először én kérdezek a másik oldaltól:

Továbbá sikerült elérnem, hogy egy farmcsapat is gőzerővel megkezdhesse a potenciális magyar válogatott játékosok nevelését. A hosszú távú stratégiám része az utánpótlás nevelés.

1. Megtudhatjuk, hogy melyik csapatról van szó? Jelenleg konkrétan a válogatott mellett két farm tevékenykedik, az egyik Györk Tibort tartja el, a másik Leszkoven Hubát neveli.

2. A taktikai stábodból jelenleg három játékos a harmadik ligában szerepel, egyikük most jutott fel oda, a másik két játékos pedig most esett ki oda. Mellettük tagja még a stábnak egy második ligás, aki most jutott fel, valamint egy negyedik ligás, aki osztályozón maradt bent. Biztos vagy abban, hogy összegyűlt a válogatott irányításához szükséges taktikai tapasztalat? Van a stábban egy U21-es scout, az ő jövője mi lesz a továbbiakban?

3. A további, segítségüket jelző menedzserek között van egy első ligába most feljutott csapat, két harmadik ligás csapat, akik közül egyikük a 18. szezonban, másikuk a 19. szezonban jutott fel oda. Tagja még egy olyan csapat, amelyik most esett ki a 4. ligába, valamint egyvalaki, aki most jutott fel a másodikba. Ők felügyelnék tehát a válogatottra esélyes játékosok edzésmunkáját, valamint népszerűsítenék a magyar játékosokat, valamint a levelezésben is közreműködnek. Az lenne a kérdésem, hogy ebben melyiküknek milyen tapasztalata van, bemutatnád őket ebből a szempontból? Ezt amiatt is szükségesnek érzem, mert közülük nem mindenki rendszeres hozzászóló a fórumokon, a népszerűsítés mégis az ő feladatuk lesz majd.

Segítenek propagálni a magyar játékosok itthon tartásának fontosságát, illetve közreműködnek az arra alkalmas játékosok megvásárlásában és nevelésében.

Megtennéd, hogy kifejted a mondat második részét, a magam részéről nem értem azt, mit jelent az arra alkalmas játékosok megvásárlásában történő közreműködés. Feltételezem, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Már 2 szezonnal ezelőtt felvázoltam, hogy a monster generációt lassan felváltja majd a sikeresebb főskillben erős, de multizott játékosok sora, mint ahogy ez másutt már meg is történt. Ennyiben vagyunk elmaradva a világ elitjétől.
Az új generációt a más skilleloszlás mellett új edzésterv is jellemzi majd.

Ezzel kapcsolatban több kérdés is eszembe jutott:

4. Szerinted a játékosok multiskillessé tételének programja a magyar BB közösségben hány szezonra nyúlik vissza? Emlékszel arra, hogy ez kinek a kapitánysága alatt merült fel, és terjedt el?
5. Hallhatunk konkrétumokat arra vonatkozóan, hogy mi lesz az a bizonyos más skilleloszlás? Pontosan mik azok a skillek, amikben a magyar játékosok jelenleg el vannak maradva másoktól? Megadnád nekem egy jelenlegi elmaradott magyar játékos skillelosztását, és hogy azzal te mit csináltál volna másképp? Úgy tűnik, hogy pontosan tisztában vagy azzal, hogy állnak a jelenlegi játékosok, tehát vélhetően nem lesz irreális az elvárás.

Ideálisnak tartom a cseh és a lengyel módszert, ahol a legtehetségesebb játékosok (minimum MVP pot, 5ös kiegek, 18 év,min.5-6os főskillek) saját hazájukban nevelkednek. Az első 4 szezon alatt pozíciótól függően másfél szezonnyi multiskillt kapnak (sokszor farmcsapatokban).

6. Szerinted a jelenlegi edzésrendszer milyen a magyar BB közösségben?

This Post:
22
224298.3 in reply to 224298.2
Date: 8/21/2012 1:20:36 PM
Overall Posts Rated:
6262
Szia Kaygee!

Először is kezdeném azzal, hogy kicsit degradálónak érzem a "másik oldal" megszólítást, szerintem nem nagy fáradtság kiírni a nicknevemet , de főként az zavar, hogy úgy állítod be mint ha nem ugyanaz lenne a célunk.

No de térjünk rá a lényegre, az általad felvetett kérdésekre:
1.Gulyás és Halászlé csapata illetve a Csont nélkül csapata.
Mindkettő azonnal nevelésbe állítható 6-os edzővel, amennyiben adódnak arra alkalmas játékosok. 6os edző, és tömérdek pénz van bennük.
A támogatóim is készülnek farmcsapatok beszervezésére, de én személy szerint nem vagyok hajlandó farmcsapatot eltartásra feláldozni ahelyett, hogy neveltetnék vele.
Olyan játékosokat akarok neveltetni, akit egy első ligás is minden gond nélkül eltart, mint ahogy Pl. Csehországban és Lengyelországban teszik.

2. A taktikai stábodból jelenleg három játékos a harmadik ligában szerepel, egyikük most jutott fel oda, a másik két játékos pedig most esett ki oda. Mellettük tagja még a stábnak egy második ligás, aki most jutott fel, valamint egy negyedik ligás, aki osztályozón maradt bent. Biztos vagy abban, hogy összegyűlt a válogatott irányításához szükséges taktikai tapasztalat? Van a stábban egy U21-es scout, az ő jövője mi lesz a továbbiakban?

Az, hogy ki hányadik ligában van jelenleg, pusztán állapot. Nem mindenkinek az azonnali sikeresség a motivációja. Szerintem senki kevesebb azért, mert alsóbb ligákban játszik. Valahol mindenkinek el kell kezdenie, ahogy én magam is tettem.

Wenger92 jelezte, hogy nagyon szívesen csatlakozik a csapatunkhoz, ha úgy adódik. Neki van scout tapasztalata is, sőt a válogatott számára is nevelne multis belső embereket.

Norbi taktikai tanácsokat fog majd adni meccsek előtt. Emellett bőven el tudja látni a scout teendőit is.

Ne az alapján ítéld meg őket kérlek, hogy éppen hányadik ligában játszanak. Ha ismernéd őket, akkor tudnád hogy nagyon is értenek a játékhoz!

4. Szerintem nem az a fontos, hogy miként terjedt el. Tudom, hogy nem én találtam ki a multisítást, ahogy a spanyol viaszt sem.
Én másképp szeretném nevelni őket, mint ahogyan eddig történt. Ez a programom sajátossága, amit a lengyelektől és a csehektől tanultam el.
21éves korukig másfél szezon kiegészítő edzést kapnak. Tudnál nekem példát hozni olyan játékosra, aki így nevelődött?
Személy szerint Leszkovent hamarább kezdtem volna el multizni, nem most a farmon, mint egy pénznyelő automata.
5. Hallhatunk konkrétumokat arra vonatkozóan, hogy mi lesz az a bizonyos más skilleloszlás? Pontosan mik azok a skillek, amikben a magyar játékosok jelenleg el vannak maradva másoktól?

Belső embereknél a kinti skillek edzése(kivéve kv), illetve BD-ECS-C poszton az eddiginél magasabb passzolás.
Kinti embereknél legalább 14-es 2 pontos(benti taktikához).

6. Vannak jobbak is annál mint ami most is van.. Az enyém is egy olyan szerintem. Majd a választók eldöntik.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 8/21/2012 1:25:27 PM

This Post:
11
224298.4 in reply to 224298.3
Date: 8/21/2012 2:50:35 PM
Overall Posts Rated:
145145

Ezt az információt csak megerősíteni tudom, időm, mint a tenger, pénzem is hasonló, számomra szimpatikus szakmai stáb esetén nagy erőkkel vagyok hajlandó belevágni valami igazán fura edzésbe is, hátha valami új Jordan-t kitudok nevelni.

És lenne kaygee-tól egy kérdésem:

"Továbbra is azt tartom a legjobb megoldásnak, hogy fiatal korban az adott szezonbeli felhozatalból kiválogatásra kerüljön néhány olyan tehetséges (9-es vagy annál nagyobb) potenciálú játékos, akiket a nagyválogatott számára edzünk, és emiatt az U21-et esetleg el is kerülik majd. Mindezt úgy, hogy az U21-et se érje alapvető kár, mert mindkét válogatott jó szereplése érdeke a közösségnek."

Hogy tudod megoldani azt, hogy ugyan kiveszed a legtehetségesebbeket az adott évi draftfelhozatalból, mégsem éri alapvető kár az U21-es válogatottat? Akik a felnőtt válogatott húzóemberei is lehetnek, azoknak olyan kezdőskillekkel kéne rendelkezniük, amikkel az U21-ben is a legjobbak közé tartoznának.

This Post:
00
224298.5 in reply to 224298.4
Date: 8/21/2012 3:07:52 PM
Overall Posts Rated:
173173
Hogy tudod megoldani azt, hogy ugyan kiveszed a legtehetségesebbeket az adott évi draftfelhozatalból, mégsem éri alapvető kár az U21-es válogatottat? Akik a felnőtt válogatott húzóemberei is lehetnek, azoknak olyan kezdőskillekkel kéne rendelkezniük, amikkel az U21-ben is a legjobbak közé tartoznának.

Ez nagyon egyszerű. Meg kell nézni, hogy hol tudsz belenyúlni a felhozatalba. Ahol 7-8 körüli pottal van több hasonló, ott érdemes elvinni a 9-10-eseket. Ahol nem, ott kompromisszumokat kell kötni, fel kell nevelni U21-re, és utána jöhet a válogatottnak. De kizárt, hogy ilyet tennék, hogy a magas tehetségűeket elvinném farmokhoz, Pörköltszáj bemutatkozásában sehogy máshogy nem lehet értelmezni ezt a folyamatot, mint hogy minden multizhatót elvinne a válogatott részére edzeni farmokhoz, és egy szó sem esik az U21-gyel történő együttműködésről. Ha U21-es lennék, akkor biztos nem engednék ilyesmit, de ezt majd döntsék el ők.

Én mindig átnézem a fiatalok felhozatalát, megvan a saját nyilvántartásom még 19 éves korra visszamenőleg is.

Last edited by kaygee at 8/21/2012 3:08:32 PM

This Post:
00
224298.6 in reply to 224298.4
Date: 8/21/2012 3:11:15 PM
Overall Posts Rated:
190190
Az a vicces, hogy én pontosan ezt a kérdést szerettem volna feltenni, de pörköltnek. Ugyanis az, hogy kap valaki rögtön az első 4 szezonban 1,5 szezon kiegészítő edzést, az szintén jelentősen befolyásolja az U21 teljesítményét és keretét.

De van egy sokkal aktuálisabb kérdésem, mindenkihez: a 9-es és afölötti potenciálú játékosok majd mindegyike 4. ligás csapathoz került az elmúlt két szezonban. Hogyan próbálnád meg elérni, hogy ne csak átmenetileg jelenjenek meg ezek a csapatok a BB palettáján, pusztítva az esélyes játékosokat a draft után, hanem maradjanak legalább addig, amíg kiteszik a játékost átadólistára. Lehetőleg valami újat találjatok ki a PMen kívül, mert ha az U21-es kapitány 2 levele ellenére is 20ból csak 5 ember gondolja úgy, hogy neveli az MVP-legenda centerét, vagy eladja, az elég halovány dolog.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
224298.7 in reply to 224298.2
Date: 8/21/2012 3:18:12 PM
Overall Posts Rated:
6262
Heló!

Én is feltennék pár kérdést a programoddal kapcsolatban

- Folytatnám az eddig megkezdett munkát, mostanra több olyan játékos is beépült a válogatottba, akik az alatt az időszak alatt nevelkedtek, ami alatt scout vagy szövetségi kapitány voltam. Többüknek a neveléséhez jómagam adtam tanácsokat, és ez így történik a mai napig is

1.Van közöttük multis is? Főként a benti emberek érdekelnének. Tehát akinek a passzolása, technikája 8as-9es szint felett van, jobb esetekben akár 14 is.

Emellett több olyan játékos kopogtat jelenleg is a válogatott kapuján, akik már multiskilles edzést kaptak szezonok óta, és emiatt a válogatott közelebb zárkózhat a nemzetközi elithez

2.Ha nem titok, pontosan mely játékosokról van szó? Illetve mit takar esetükben a multiskill? Továbbá arra lennék kíváncsi ezen játékosok milyen jellegű multizást kaptak (általános,védekező/támadó specializáció, esetlegesen valami nagy titkos módszer?).
2 éve három játékost hoztál fel példaként:player= http://www.buzzerbeater.com/player/16952817/overview.aspx,player=http://www.buzzerbeater.com/player/13577487/overview.aspx , player=http://www.buzzerbeater.com/player/15010158/overview.aspx .
Plotárról és Pintácsiról nincs infóm azon kívül, hogy jelenleg nem válogatottak, de Keindl jelenleg válogatott, ráadásul átadón van és nem nagyon látom rajta a multisodás jeleit. 3as passzolás az nagyon kevés, mondhatni nulla.
9es technika sem nevezhető magasnak válogatott szinten.

- Az elmúlt időszakban több olyan visszajelzést kaptam, hogy a válogatottnál pozitív folyamatok vannak, és elindultunk felfelé. Egyértelmű célom az, hogy a scoutolásom és a szövetségi kapitányságom alatt nevelődött játékosok közül továbbiak épüljenek be a válogatottba, és ezáltal sokkal jobbak legyünk. Az előző szezonban a válogatott már megmutatta, hogy mit tud, és a legjobb nyolc közé jutott a vigaszági VB-n, ahol is egy szoros végjátékban maradt alul a jó erőkből álló litván csapat ellen. A további sikerek elérése természetes cél a jövőben is.

Nagyon örülök a vigaszági-vb-n elért helyezéshez, ami az utóbbi idők eredményeihez képest valóban sikerként könyvel]hető el, ellenben a 19.szezonban több mérkőzéssel kapcsolatban is felmerültek bennem kérdések:
Kikaptunk Montenegró válogatottjától, amely kevésbé képzett játékosokból áll. A szezon első meccsén lazáztál, ami elég kockázatos. Később Szlovákiától is kikaptunk, akinek harmad annyi a felhasználó tábora mint nekünk, ellenben a ranglistán előttünk vannak, VB-résztvevők, olyan multis játékosokkal, amilyeneket én is szeretnék neveltetni. A Lengyelekkel szembeni vereség, sajnos papírforma eredmény egyelőre!
Így sajnos nem sikerült kijutni a VB-re.

Miben látod a Szlovákok eredményességének kulcsát?

3.Szerinted még hány szezonnak kell eltelnie egy sikeres VB kvalifikációhoz ideális körülmények között (sérülések, formák) ? még nyolcnak?
Mert ebből a szempontból az előző szezonban elért vigaszági VB negyeddöntő nem meggyőző eredmény.

Továbbra is azt tartom a legjobb megoldásnak, hogy fiatal korban az adott szezonbeli felhozatalból kiválogatásra kerüljön néhány olyan tehetséges (9-es vagy annál nagyobb) potenciálú játékos, akiket a nagyválogatott számára edzünk, és emiatt az U21-et esetleg el is kerülik majd. Mindezt úgy, hogy az U21-et se érje alapvető kár, mert mindkét válogatott jó szereplése érdeke a közösségnek.

Örülök, hogy ezt tartod ideális megoldásnak! Azt meg tudod mondani, hogy mióta tartod ezt ideális megoldásnak, ugyanis sem a 2 évvel sem a 4 évvel ezelőtti programodban nem teszel említést róla. A 2 évvel ezelőtti vitafórumban találtam egy hozzászólást, ami témába vágó.
http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=208962&m=66

Az idézett hozzászólás tekintetében érdekelne, hogy mikor változott a véleményed?

Válaszodat előre is köszönöm!

Pörköltszáj

From: Wenger92

This Post:
00
224298.8 in reply to 224298.5
Date: 8/21/2012 3:18:58 PM
Overall Posts Rated:
145145
Megítélésem szerint a 7-es pot kevés, nagyon kevés egy U21-es alapembernek, legalábbis amennyiben erős U21 jön össze arra az évre.

This Post:
00
224298.9 in reply to 224298.8
Date: 8/21/2012 4:00:18 PM
Overall Posts Rated:
173173
Na jó, csakhogy ez erősíti azt a tényt, hogy nem vehetitek ki nyakló nélkül a magas potokat U21-ből. Gondolod, hogy feltalálták már azt az U21 kapitányt, aki hajlandó lesz kizárólag a megmaradó 8-asokra, és a hulladék kiegekkel rendelkező 9-esekre alapozni a válogatottjának az eredményességét? Vagy akkor ezt hogy gondoltátok, oda is terveztek egy saját embert a csapatból a későbbiekben, aztán pedig az egész U21 mehet a kukába ahogy van?

Továbbra is nagyon hiányolom a kampányotokból az U21-gyel való együttműködést, amit Pörköltszáj ír, abból csak arra tudok következtetni, hogy akkor az ifi csapatnak innentől annyi, tökmindegy, hogy mit érnek el. Pedig nem kicsi hagyományai vannak nálunk, ezt te tudod a legjobban.

De reagálok rá mindjárt, hogy még miért nem jó a terv amúgy sem.

Last edited by kaygee at 8/21/2012 4:00:36 PM

This Post:
00
224298.10 in reply to 224298.6
Date: 8/21/2012 4:01:57 PM
Overall Posts Rated:
350350
a 9-es és afölötti potenciálú játékosok majd mindegyike 4. ligás csapathoz került az elmúlt két szezonban.

Így igaz, sajnos én is sokat mérgelődtem ezen. Ez örökös probléma volt és talán lesz is...(?)
Senkit sem lehet kényszeríteni, hogy adja el a játékosát... Én azt a technikai hiányosságot látom, hogy bot csapat játékosát nem lehet behívni a keretbe. De miért is nem?! Ezzel óriási károkat okoznak főként a kis nemzeteknek, ahol az u21 sokszor televan 18 éves tehetségekkel emiatt a kényszerlépés miatt és ezzel megpecsételve az eredményességük. (Másként nem lehet megoldani a piacrajuttatást bottól csak, ha kerettag az illető)
Megjegyzem idén ezzel mi is pórul jártunk, egy helyünk potyára foglalt egy 18 éves, ahelyett lehetett volna még egy 21 klaszisunk behívva.
Rengeteg olyan csapatot láttam, aki csak regisztrál és be sem lép a játékba. Talán 100-200-as nagyságrend is megvan az ilyenekből.
A probléma technikai és talán a suggestion fórumon kéne próbálkozni a helyzet javításán.

This Post:
00
224298.11 in reply to 224298.3
Date: 8/21/2012 4:04:29 PM
Overall Posts Rated:
173173
Szia Pörköltszáj!

Ebben semmi degradáló nem volt, ha jól számolom, akkor egy 10 fős csapattal állunk szemben, veled kiegészülve 11-en, illetve most már Wenger92 is. Most már tudom neked címezni az üzenetet, mert nem én vagyok az első hozzászóló.

Mindkettő azonnal nevelésbe állítható 6-os edzővel, amennyiben adódnak arra alkalmas játékosok. 6os edző, és tömérdek pénz van bennük.
A támogatóim is készülnek farmcsapatok beszervezésére, de én személy szerint nem vagyok hajlandó farmcsapatot eltartásra feláldozni ahelyett, hogy neveltetnék vele.

Igen, legfőképpen a Gulyás és Halászlé utolsó átigazolása érdekes, megvett 2 millióért egy 30 éves centert, majd pedig két héttel később továbbadta 438e-ért. Ez 1,6 millió kiesés volt a haza érdekében. Megemlítem, hogy mindig is kerestünk farmcsapatokat a válogatott mellé, érdekes módon akkor nem jelentkeztetek. Vagy ezek Pörköltszáj-specifikus klubok lennének?

De ami fontosabb ennél az az, hogy itt van egy nagy probléma az elgondolással. Vannak olyan játékosok, akik nem valók farmhoz. Pont ilyenek például az általad a bemutatkozásban említett játékosok. Őket pont az aktív játékosoknak kell nevelniük, általuk jutnak majd előbbre, tanulnak majd többet a játékról, és válnak még aktívabb játékossá. Sok olyan játékost lehetne hozni példának, akik neveltek legalább U21-re valakit, és a játékot emiatt (is) szerették meg. Egy nagy tehetséget egy aktív játékos sokkal szívesebben nevel. Gondolom egyikük sem úgy szerette volna kezdeni a játékot, hogy kap egy üzenetet, hogy "figyelj, add már el egy farmnak"... Emellett a farmoknak van egy elég rossz tulajdonsága, hajlamosak eltűnni a kezelőik, aztán pedig hetekig nem kap edzést a játékos, majd pedig horribilis áron kikerül átadóra. Ilyet nem egyszer tapasztaltunk, a legtehetségesebb játékosok lenyeletése farmokkal elég vakmerő vállalkozás. De ha végig is nevelődik farmnál valaki (a jelenlegi árakat figyelembe véve) nagyon magas lesz az ára, ezért az elsőligás kluboknak nem az eltartása, nem a megvétele lesz a probléma. Aztán persze irány a kínai első osztály és a tréderek. Ennél sokkal jobb megoldás az, ha megmarad egy játékos a klubjánál, nem véletlenül törekedtünk arra, hogy a válogatottságra legesélyesebbek csak végszükség esetén cseréljenek gazdát.

Az eltartásban viszont nagy szerepe van a farmoknak, azt kellene jobban belátni, hogy amíg nálunk megszűnnek az erre alkalmas klubok, addig külföldön sok helyen tudatosabban állnak be a játékot abbahagyók a farmok sorába.

Olyan játékosokat akarok neveltetni, akit egy első ligás is minden gond nélkül eltart, mint ahogy Pl. Csehországban és Lengyelországban teszik.

Itt nálunk sem volt sosem más a cél, ezért van Gécsekünk, Chalúmovunk, Plotárunk, Ferlingünk, Aczélunk, Leszkovenünk, Gazdagunk és jónéhány tehetséges játékos, akiket be lehet majd építeni. Nem az első eset, hogy olyan dolgot próbálsz a kampányodban saját tervnek beállítani, ami szezonok óta folyik.

Az, hogy ki hányadik ligában van jelenleg, pusztán állapot. Nem mindenkinek az azonnali sikeresség a motivációja. Szerintem senki kevesebb azért, mert alsóbb ligákban játszik. Valahol mindenkinek el kell kezdenie, ahogy én magam is tettem.

Én nem azt mondtam, hogy kevesebbek, csak nem biztos, hogy egyből a válogatott mellé kellene segítőnek felvenni például egy 4. ligás csapatot. Azért a válogatott irányításában való közreműködésben, és főleg a scoutoláshoz nem árt referencia.

4. Szerintem nem az a fontos, hogy miként terjedt el. Tudom, hogy nem én találtam ki a multisítást, ahogy a spanyol viaszt sem. :)
Én másképp szeretném nevelni őket, mint ahogyan eddig történt. Ez a programom sajátossága, amit a lengyelektől és a csehektől tanultam el.

Azt tudtuk, hogy a multizást nem te találtad ki, mint ahogy nem is én. Csak az a gond, hogy a programod, ami állítólag a lengyelektől és a csehektől származik, szezonok óta kint virít a külső fórumon (onnan tudom, hogy én raktam ki oda).