BuzzerBeater Forums

BB Srbija > naj odbrana

naj odbrana (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: trlekgb
This Post:
00
229466.1
Date: 11/6/2012 7:31:53 AM
Overall Posts Rated:
00
novajlija sam, pa me interesuje koja odbrana najbolje funkcioniše u ovoj igri

This Post:
00
229466.2 in reply to 229466.1
Date: 11/6/2012 8:22:51 AM
I B S
III.12
Overall Posts Rated:
166166
to zavisi od protivnika, pogledas kakvim igracima raspolaze, kakav napad forsira, posebno kako je igrao protiv ekipe koja je najslicnija tvojoj, pogledas, ako je utakmica u utorak, sta je igrao u subotu, odmarace neke igrace iz prve petorke, a ako se igra u subotu, onda pogledas sta ga ceka u utorak, stavis se u njegov polozaj pa pretpostavis sta ce da igra, odnosno koje ce igrace da cuva

This Post:
00
229466.3 in reply to 229466.1
Date: 11/6/2012 10:32:28 AM
KK Losers
II.3
Overall Posts Rated:
324324
Second Team:
DZASK United
Kao nastavak ove price koju je Nemanja napisao pogledaj ovo: (http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...). Listaj malo napred-nazad. Kao sto vidis, najmanje mozes da omanes sa covek na coveka, sto ti i preporucujem da igras na pocetku. Kad steknes iskustvo i vidis kako sve funkcionise, mozes igrati i druge. Kao sto Nemanja rece, moras se prilagodjavati i protivniku, i skilovima odbrane kod tvojih igraca.

This Post:
00
229466.4 in reply to 229466.3
Date: 11/12/2012 4:53:56 PM
Overall Posts Rated:
5757
mene interesuje jedna stvar sad kada ste otvorili temu...taktika izolacija spolja/unutra..jos je niko protiv mene nije koristio(cak ni u prijateljskoj).Pa me interesuje u kakvim situacijama se ona primenjuje...npr..moj najbolji igrac je recimo centar i ja stavim ovu takiku..jer to znaci da ce u toj utakmici moji igraci automatski vise pokusavati da kos postignu kos preko njega ili ti da ce on imati ubedljivo najvise pokusaja da postigne kos???ne razumem tu taktiku a znacila bi mi u nekim situacijama..do sada je nisam primenjivao zbog toga sto ju ne poznajem...a ni na forumima nisam nasao nista posebno..nasao sam u prirucniku ali nzm koliko je to tacno???

This Post:
00
229466.5 in reply to 229466.4
Date: 11/12/2012 5:44:51 PM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Prva stvar, tema se zove najbolja odbrana a ti nas pitas u kakvim situacijama se primenjuje napad Izolacija spolja/unutra...
Teoretski, t.j. kako to funkcionise u pravoj kosarci je da se da lopta unutrasnjem ili spoljnjem igracu i ocisti mu se strana da igra 1 na 1 tako da bi trebalo da taj tvoj centar uzima najvise lopti na izolaciji unutra. E sad to sto ta taktika nije bas najbolje odradjena sto i sam mozes da primetis jer je niko ne koristi to je totalno druga stvar. Te taktike su predvidjene da se brane sa 4+1 zonama ali i sama funkcionalnost te zone je pod velikim znakom pitanja tako da se dok god ne budu nesto znacajno menjali na endzinu drzi ti dobrog starod Look Inside-a.

From: Ogi

This Post:
00
229466.6 in reply to 229466.5
Date: 11/14/2012 2:00:29 PM
Overall Posts Rated:
172172
користио сам ову тактику прошле сезоне мало у нападу, и веома је ефикасна ако су центар и крилни центар добри додавачи лопте...највише лопти тада троше бекови и крила и то поприлично чисти шутеви .

Код одбрана мало сам прегледао ово горе, и код пресинга целог терена мени се лично најбоља тактика показала игра под кошем - најмање изгубљених лопти.
2-3 зона је веома компликована и тешко провалити шта и како...ако су јаки спољни играчи потоп ако се то одигра без обзира што противник игра под кошем. По мени ту треба бити врачара, па ако крило и крилни центар имају лоше спољне скилове- скок шут пре свега онда може да се и игра та зона, у супротном никаквог ефекта