Musiałem sobie zrobić obiad ot co.
No to do dzieła. Z mojej perspektywy: jako najgroźniejszy rywal przydzielonego mam Polopk1, dokładnie jak sezon temu. Również jak dokładnie sezon temu, ma go mój kompan c77, a mnie nikt nie ma jako najgroźniejszego rywala - bardzo udanie. Terminarz taki sobie, mógł być gorszy. Cieszy bot w I rundzie PP.
Jeśli chodzi o całokształt ligowy, zostałem całkiem mile zaskoczony. Zespoły, które do nas przyszły to m.in. ekipy, które dzielnie grały niegdyś na II-ligowych parkietach (
Lepsi Team,
Nałęczów Warriors), przez to nie wiemy, czy dokupią jeszcze jakichś zawodników, którzy mogą zrobić różnicę. Ci pierwsi mogą być nawet kandydatem do awansu, brak tylko mocnego, doświadczonego podkoszowego, ponieważ gra tam młodzież (m.in. Center powołany do młodej kadry Urugwaju).
Ponadto BB wymyśliło nam, że za Alicję dostaniemy nową Pani menager -
Agnieszkę. Nie spotkałem się jeszcze z tym zespołem, a jak wiemy kobieta zmienną jest, toteż różnie może być, jak dla mnie kandydatka na piąte miejsce w lidze i utrzymanie, może coś więcej.
Całkiem ambitne drużyny to
Asco Wrocław, a także
Pytongi, czyli pozostałe z drużyn zamierzających walczyć w naszej lidze.
Ci pierwsi mają bardzo mocną pierwszą piątkę, no i bodajże dwóch graczy na rezerwie z wysoką pensją (ponadto zauważyłem, że grali w II lidze dwa sezony, stąd może troszkę znajoma nazwa jak dla mnie
), natomiast Pytongi to drużyna z nie najgorszą piątką, ale na najwyższe cele w III lidze na pewno zabraknie w skillach głównych do nawiązania walki.
Jak będzie naprawdę? Ciężko określić, przecież na ostateczny wynik składa się szereg różnych zmiennych. M.in. zobaczymy, kto dba o formę, entuzjazm, minuty. Póki co, przyznam, że nowe zespoły wywarły na mnie pozytywne wrażenie i nie należy ich dyskwalifikować na starcie, ponieważ mogą sprawić jeszcze wiele niespodzianek i nawet starzy wyjadacze jak
Potaplaczki Bulls, czy
Anioły Thora mogą mieć problem z odniesieniem zwycięstwa w bezpośrednim pojedynku.
Podzielcie się wrażeniami o lidze, celami na ten sezon, Draftowiczami, cokolwiek innym, aby było o czym rozmawiać na naszym ligowym forum. Życzę wszystkim powodzenia, no i żebyście mile spędzili przynajmniej te trzy miesiące w III.12.