BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: KostaSM
This Post:
00
231121.2 in reply to 231121.1
Date: 11/29/2012 1:16:58 PM
Overall Posts Rated:
173173
Posto za sada niko ozbiljan sem Mirka nije podneo kandidaturu (izvini Hofmanski, ali ja nekako imam utisak da nista sto napises nije ozbiljno, ako jeste, izvini) resio sam da pokusam. I evo razbicu led ovde.
Vecina vas me ne zna, a to je najvise iz dva razloga:
1. do sada nisam imao nekih uspeha sa timom (64 u kupu najveci uspeh, od prosle sezone)
2. nisam istrenirao ni jednog igraca za reprezentaciju, jos uvek
I hajde da ne bezimo od tih stvari, tako je kako je. Otp za obe stavke postoji jedno jednostavno objasnjenje. Jako dugo nisam znao koje su prave vrednosti u ovoj igrici. O tome dovoljno svedoci podatak da sam tek pre nekog vremena po prvi put usao u plus sa transferima. A pre sezonu ipo sam bio par miliona u minusu! Ali da, ja bih trebao da kazem zasto mislim da treba da glasate za mene, a ne obrnuto. :)
Dakle, sad kad napljuvah sebe, mogao bih i navesti svoje skromne kvalitete. Jako sam nalozen na ovu igricu, i nekako po ceo dan visim ovde, nekako mi se cini da sam jedan on najaktivnijih clanova nase BB zajednice. I jos nesto: sebe racunam u onu novu generaciju, jer sam u stvari i poceo da aktivno igram od trenutka kada mi se pre par sezona javio jedan nas skaut oko jednog mog sasvim prosecnog igraca. E, to bi bio moj prvi plan, ako bih bio izabran. Dakle, dosta skauta, dosta angazovanosti. Tada, nisam imao pojma da taj moj igrac nema teorestske sanse za repku, ali taj skaut (Bata Boem to bese) je mene toliko nalozio na treniranje nasih igraca, da me to i sad drzi. Mislim da je to prava smernica, sto vise kontakata, i razgovora sa menadzerima, malo precutati da igrac nece moci do repke, pomoci mu maksimalno oko treniranja, i ostace mu to. Dakle, aktivnost. NE KAZEM da se to do sada nije radilo, jer jeste! Jednostavno bih nastavio u istom smeru.
Dalje, ono sto je moje misljenje je da kako i igraci moraju da se gurnu u vatru da bi napredovali, tako isto i menadzeri. Mislim da polako treba gurati novije i novije generacije, da ne bi zakucali sa par veoma iskusnih i veoma dobrih menadzera, koje mi hvala bogu imamo, i druga grupa, koja njima sluzi za kantanje. Necu da se pravim da znam nesto mnogo, i naravno da ima boljih izbora od mene, eto uzmimo trenutni primer Mirka, ali ja to nekako smatram i kvalitetom, jer ne bih bio jedan od onih koji "sve znaju najbolje" pa i na stetu reprezentacije. Voleo bih da oformim tim ljudi koji uopste zele da saradjuju sa mnom, koji su najbolji u drzavi, a ne zele jos da sednu u fotelju, i da zajedno sa njima ucim i napredujem, i da jednog dana dobijemo jos par menadzera kao sto je Ivko, dakle bez siljenja, saslusati svacije misljenje, i onda zajednicki napraviti od toga najbolju odluku, pogotovo da se ne bi desilo da se na pola sezone ne namesti postava. Meni sigurno ne bi. A moja karakteristika i jeste da mnogo pitam (to najbolje znaju Navaro i Ivko :) sto smatram plusem.
Dakle, to bi negde bilo to. Volim ovu zemlju, volim reprezentaciju, volim nase igrace, i voleo bih ovo da radim, uvek bih nasao vremena.
P.S. Takodje bih voleo da se ovo ne pretvori u krvavi obracun kandidata,ili njihovih pristalica, kao sto je bilo zadnjih par godina, jako cenim Mirka, i nadam se da ako pobedi da ce me postaviti za skauta, a ako ja kojim slucajem pobedim, nadam se da ce biti tu za mene. :) Toliko, sve ostalo me pitajte na temi za debatu.
Uzdravlje!

Last edited by KostaSM at 11/29/2012 1:37:18 PM

This Post:
00
231121.3 in reply to 231121.2
Date: 11/29/2012 3:32:40 PM
Overall Posts Rated:
5555
Posto sam se kandidovao, red je eto i da napisem nesto, iako nisam mnogo dobar u pisanju govora, sto cete i videti. :)
Pa da pocnem. Sto se tice tima, kao sto vidite nisam nista veliko uradio sa njim, i nemam s cim da se pohvalim osim sa igracima koje sam trenirao, poput Mrdena, Jovanova, Pasica i nekih drugih koji nisu uspeli da dodju do reprezentacije, zbog "kolega" koji se za razliku od mene bore protiv nase zajednice, ali dobro, ne mozemo biti svi isti. Veoma dugo igram ovu igru, negde tamo od 11-12 sezone, vise se ni ne secam, i verujem da me vecina zna, tako da se necu nista posebno predstavljati i objasnjavati. Sve sto vas zanima mozete slobodno pitati, nista ne krijem. :)
Sto se tice reprezentacije, Milan je postigao ogroman uspeh za nasu BB zajednicu, ali ujedno je ostavio i veliki izazov buducem selektoru, bio to ja, ili neko drugi, nece mu biti lako (da ne kazem nemoguce) da ponovi isti ili veci uspeh. :)
Ja necu obecavati titule i trofeje, niti ista slicno, jer nisam vidovit, ali mogu da obecam da cu se truditi i svom snagom boriti da doguram sto dalje.
Sto se tice mladih generacija sto dolaze, odnosno principa rada sa njima, ostalo bi na istom, jer je ovaj sistem po meni veoma dobar, i ne treba ga menjati. Dugo sam deo njega i znam kako funkcionise. Kao sto vidite nista znacajno ne bih menjao, jer sto menjati nesto sto dobro funkcionise!? I skaute bi ostavio, sami bih verovatno uveo nekog novog, ambicioznog, jer nikad sveze krvi nije na odmet.

PS. Ne boj se kolega, nisam ja takav, samo fer i korektno do kraja. Pa nek pobedi bolji. :)

Last edited by Мирко at 11/29/2012 3:35:57 PM

Message deleted
Message deleted
This Post:
00
231121.6 in reply to 231121.5
Date: 11/30/2012 3:15:42 PM
Overall Posts Rated:
872872
Koja je poenta ovih govora? Navikli smo na obecanja, na med i mleko, a posle sta bude bude. Necu nikome da se uvlacim da bi glasao za mene, niti da izlazem neki plan i program, niti da pokusavam da izmislim nesto novo kako bih nekome ispunio zelju. Kad bi se pojavio jedan ozbiljniji menadzer od mene, povukao bih se iz borbe. Trenutno ne vidim takvog. Sta cemo i kako cemo, videcemo posle izbora. Za sad je jedini plan pobeda. Ko hoce da glasa, neka glasa za mene. U svakom slucaju posle ovih izbora bicemo u velikim problemima i sigurno cemo nazadovati na rang listi... Ovo je realistican stav, nije pesimisticki. Opet, ako i realnost nekome smeta, neka glasa za druge kandidate.
Raspolozen sam za saradnju sa svima, od Kotura do Dumbe, pa do cetvrtoligasai Goluba.
Toliko od mene na ovu temu...

Message deleted