BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Tutorstvo

Tutorstvo (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
44
235425.1
Date: 2/1/2013 5:57:10 PM
Overall Posts Rated:
185185
Imam jedan predlog, ukoliko ima zainteresovanih menadzera, mogli bi da sprovedemo jednu kompletnu edukaciju IV-ligasa i na taj nacin mozda dobijemo nekoliko solidnih ili dobrih menadzera u nekom buducem periodu.
Ja sam projekat zamislio ovako:
Ukupno ima 64 cetvrtih liga...ukoliko bi u ovom projektu ucestvovalo 16 menadzera, svako bi dobio po cetiri IV lige i kontaktirao bi svakog menadzera u njima ponaosob preko BB maila i ponudio svoju pomoc ukoliko mu bilo sta treba.
Svaki IV-ligaski menadzer koji se javi da mu treba pomoc oko necega, odmah mu to treba objasniti i raspitati se kako radi i ostale onosvne stvari(trening(godine treniraca, koliko ih ima, sta trenira, koji je trener nivo), arena(cene ulaznica, velicina), da li prati nacionalni forum, da li je procitao BB prirucnik...)
Projekat bi trajao otprilike jednu takmicarsku sezonu i u njemu bi po mojoj zamisli trebalo da ucestvuju svi zainteresovani I-ligaski i II-ligaski menadzeri.
Mozemo ovde malo da polemisemo o ovoj temi, pa cemo videti da li ima uopste potrebe za tako necim ili je mozda to neko na neki nacin vec i uradio...mada sumnjam da je radjeno tako obimno i detaljno, kontam da je radjeno samo sa vlasnicima talentovanih klinaca od strane raznoraznih strucnih i nestrucnih stabova.

This Post:
00
235425.2 in reply to 235425.1
Date: 2/1/2013 6:37:41 PM
Overall Posts Rated:
5757
dobra ti je ta ideja i ja je podrzavam...na forumu moje lige mi to radimo vec sezonama...cim 4ligasi dodju neko od nas im uputi svima preko BB mejla poruku da se za sve potrebne informacije obrate na forumu..i zaista im objasnjavamo sve moguce.i konstantno se vidi napredak kod tih ekipa koje se obrate za pomoc.e sada forume drugih liga bas ne obilazim tako da nzm kakvo je stanje kod ostalih...ja sam zivi primer koji je u prvoj sezoni 3lige bio na ivici ispada a vec u 2 sezoni sam bio drugi na tabeli....sve zahvaljujuci mojim kolegama sa foruma

From: Nikola

This Post:
00
235425.3 in reply to 235425.1
Date: 2/1/2013 7:50:46 PM
Neverovatnići
III.12
Overall Posts Rated:
3636
Ja podrzavam ideju. Bas zbog toga sto dosta menadzera napusti ovu igricu zato sto ne skonta neke fore. Ako vam bude trebao covek za to tu sam. Ne igram sad od pocetka ali mislim da imam dovoljno iskustva da poducim malo ove pocetnike :)

From: Ogi

This Post:
00
235425.4 in reply to 235425.1
Date: 2/1/2013 11:31:22 PM
Overall Posts Rated:
172172
ta ideja ti je odlicna, i krajnje potrebna. Iako i dalje mislim da ovoj igri nedostaje chat kanal van igre gde bi se to moglo mnogo bolje odredjivati nego ovde preko poruka. Mnogo se desava kod nas u cetvrtim da igraci posle par logovanja odustaju . Ko pregura prvu sezonu ostane, al vecina ih ode odmah. Kod mene u ligi je u odnosu na ostale jos i dobra situacija-ima dosta aktivnih timova- jaka liga smo sa roosterima, dobre arene, ali provuce se i dalje neki bot tim.
E sad...ima tu i problem sa porukama....ne snalaze se ljudi bas najbolje na pocetku, pa ne znaju cak ni da otvore poruku....evo bas ima par dana sam poslao jednu novom igracu kod sebe ovde, i jos stoji neprocitana, a vidim da se loguje...

From: Aleksa
This Post:
00
235425.5 in reply to 235425.4
Date: 2/2/2013 4:31:48 AM
Overall Posts Rated:
3636
Odlicna ideja,voleo bih i da se napise BB Prirucnik o tome kad pocnes sa novim timom,sta raditi,kakve igrace kupovati(malo opsirnije o tome)...Mislim da to nigde nema.
Ja sam npr. na pocetku mog igranja napravio fatalnu gresku kupio sam nekog lika za 100k,a ne vredi ti 10k i poceo da dovodim neke igrace sa platom 5-6k koji nisu mogli da me dovedu vise od cetvrtog mesta u mojoj konferenciji.

Last edited by Aleksa at 2/2/2013 4:44:29 AM

This Post:
00
235425.6 in reply to 235425.5
Date: 2/2/2013 4:46:46 AM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Doktore, postoji i vise nego detaljan samo treba potraziti. Odes na link Forumi, pa BB Srbija i "sticky"crvena tema BB Prirucnik!

This Post:
1010
235425.7 in reply to 235425.6
Date: 2/2/2013 5:30:52 AM
Overall Posts Rated:
7070
Mislim da je to "doktore" suvišno. Koliko puta sam video da se tako odgovara i novim menadžerima koji sigurno ne umeju da se snađu odmah u igrici. Bolje i ne odgovarajte nego da odgovarate tako sa "visine", tako samo dodatno demorališete nove igrače.

This Post:
00
235425.8 in reply to 235425.7
Date: 2/2/2013 5:37:33 AM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Aleksa Pacov igra 3-4 sezone ne moze se reci da je nov, nije odgovor sa visine nego iz neverice jer sam ubedjen da sam mu vec jednom objasnio gde se nalazi prirucnik koji je Ivko napisao, milion pitanja i milion predloga a sve vec postoji samo malo moraju da se pomuce i potraze prirucnik. E sad steta je sto nemamo Srpskog GM-a a dugo ga necemo ni imati pa da ona pozdravna poruka za nove menadzere sadrzi link sa prirucnikom znacilo bi mnogo...

Last edited by Mod-LeBron at 2/2/2013 5:37:49 AM

This Post:
00
235425.9 in reply to 235425.8
Date: 2/2/2013 6:08:42 AM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
odlicna ideja, samo nije nuzno da se ogranici na menadzere I i II lige, mozda su zbog plasmana autoritativniji, ali tesko da ce se pojaviti 16 voljnih da listaju po 4 lige, i jos, zasto samo 16, da se jave koji zele pa koliko ih bude da podele izmedju sebe IV lige...
sto se mene tice, vec sam delio iskustvo sa nekim, u tom trenutku pocetnicima, desetak njih, mozda i vise, drago mi je sto vecinu danas vidim da igraju, mnogi su mi cak i pomogli svojim pitanjima, kasnije i iskustvom.
dakle, podrzavam ideju, ucestvovao bih, ali imam problem sa internetom, tek od 11-og marta cu moci da se posvetim tome...
i jos ovo, ko ce da organizuje sve to?

This Post:
00
235425.10 in reply to 235425.9
Date: 2/2/2013 8:58:11 AM
Overall Posts Rated:
185185
Ne mora biti strkitno vezano da budu I-ligaski i II-ligaski menadzeri, mogu biti i IV-ligaski sto se mene tice ali ukoliko plasiraju neki zdrav koncept.
Cak stavise, mislim da bi najproduktivnije bilo da se jave svi zainteresovani menadzeri da budu tutori nezavisno od lige, a da se potom odrzi kratak brifing i da se svi tutori ukratko obuce o onome sto ce novim menadzerima da saopstavaju i da ih uce.
To su mahom osnovne stvari tako da je preko 80% tih stvari svim menadzerima tutorima poznato, cisto malo da se obnovi gradivo :)
Ja bih mogao na sebe da uzmem da ovo izorganizujem ukoliko se javi minimum 15 menadzera tutora, jer mislim da bi preglomazan posao bio svakom pojedinacno ukoliko bi nas bilo manje i ne bi se posao obavio kako treba...a ja ili radim kako treba, ili ne radim :)
BB prirucnik je odlicna stvar, ali tesko je novajlijama da uzmu i za par sati sve iscitaju...a i kada iscitaju, realno je pitanje sta im je od toga ostalo u glavi.
Ovako bi kroz internu komunikaciju mozda ucinili novajlijama igru zanimljivijom u startu...a potom ih uvodili u male tajne BB-a i polako usmeravali pre svega da nauce da koriste BB prirucnik, koji je po meni odlicno stivo za II-ligase i I-ligase cak, ali je pitanje koliko ga je III-ligasa a kamo li IV-ligasa uopste i procitalo.
Mene nije sramota da priznam da i ja nekada nesto zaboravim pa brze bolje skoknem do prirucnika da se malo podsetim :)

From: Navaro

This Post:
00
235425.11 in reply to 235425.10
Date: 2/2/2013 9:32:27 AM
Overall Posts Rated:
178178
Kad vec zelis da radis taj kako kazes ogroman posao zasto onda neces da pomognes meni ili mladom selektoru oko kontakta takvih menadzera? Ne znam za selektora mlade ali ja sam te licno pitao vise puta da se ukljucis i svaki put si me glatko odbio.. Glavni argument ti je da nam se ne slazu misljenja, a zamisli koliko ima razlicitih misljenja i strategija kod minimum 16 razlicitih menadzera.. To se vec radi na nivou reprezentacija i svako ko je bio zainteresovan i javio se meni ili selektoru mlade je ukljucen na bilo koji nacin da pomogne.. Ovim moze samo jos vise da dodje do novih podela i klanova u nasoj zajednici kojih vec ima previse, jer zasto bi ti ili bilo ko drugi sugerisao novim menadzerima kako i sta da rade i mesao se nekome ko je za to vec zaduzen.. Uskoro ce novi izbori, kandidujes se, pobedis i onda ti po svojim zamislima dajes savete sta i kako treba da se radi i tada ti sigurno ne bi lepo izgledalo da se pojavi neko ko daje suprotne savete.. Meni kao selektoru ne odgovara vise tebi slicnih menadzera koji rade samo preprodaju i ne treniraju nase.. Ne mislim nista lose, samo zelim da ti ukazem ako si to uradio nesvesno i iz dobre namere da se tako mesas nekome u posao.. I taj prirucnik je uradio tadasnji selektor..