Szia!
A kapitány jelölő beszéded utolsó előtti mondatában elírás van. "mértébű főskillre" mértékű lenne a helyes. Csak, hogy lásd én végig olvastam.
Bocsánat az elírásért, de elég késő volt éjjel, utólag pedig már nem szeretnék belejavítani. Örülök, hogy olyan hiba nem volt benne, ami miatt ne lett volna érthető.
Az előző kapitányi ciklusban volt egy ilyen poszt is a stábban: - Hegeace (160937) - a válogatott népszerűsítése.
Idén is lesz valami hasonló? Elmúlt időben meg is érdeklődtem PM-ben Tőled. Választ is kaptam. Ettől függetlenül ismét felteszem a kérdést. Lesz a keretben olyan pozíció amely a válogatott népszerűsítést fogja vezényelni? Hogyan képzeled etz el és kivel? Magad vagy segítő által? ( Régebben Gila írt derűlátó beszélgetéseket a játékosokkal. Talán vmi hasonló több menedzsert mozgatna meg akár csak a fórum olvasás a végett.)
Lehet, hogy nem volt egyértelmű az előző ciklus során, de Hegeace a saját ötletével állt elő, amit én is jó kezdeményezésnek tartottam. Sajnálom, hogy néhány fórum bejegyzésnél ez nem jutott tovább, de úgy vagyok a dologgal, hogyha valaki előáll egy ötlettel, és meg szeretné valósítani, akkor valósítsa meg. Nem keresem az okát annak, hogy ez miért nem történt meg (ő gondolom tudja), de erre a ciklusra már nem kértem meg, hogy legyen a stábban. Ettől függetlenül ha a jövőben ő szeretné folytatni, amit elkezdett, egyáltalán nem leszek semminek az elrontója, sőt, lehetnek más önálló kezdeményezések is, akár válogatottól függetlenül is. Azt jól látod, hogy mindent nem vihetek magam, Hegeace programját sem terveztem magam csinálni. Lesz három stábtagom, a népszerűsítést megoldjuk majd közösen, leoszthatók a szerepek. Kicsit megismételném önmagam, ha bárkinek van önálló kezdeményezése, nyugodtan jöhet, szólhat, de nem kell szükségszerűen a válogatott égisze alatt történni mindennek.
A 6-s edző program jó és tudtommal egy fővel tutit megy. Legalábbis a mentoráltam tartja magát az ott megbeszéltekhez. Igaz azóta nem történt felé megkeresés sem az indító Dzsevasz sem más által. Scout azért lelkesen érdeklődik a skillek iránt minden héten. A lelkesedése 5-st érdemel. Újra életet leheltek a programba a segítőiddel? Mi a terved ezzel a projekttel?
Én úgy vettem észre, hogy egy kicsit elsüllyedt a dolog, újra életre kellene hívni. Ismerem a problémákat, tudom, hogy a 6-os edzőt nem engedheti meg magának mindenki, de az már többször bebizonyosodott, hogy 5-ös edzővel még akkor sem lehet igazán jó multist nevelni, ha minden klappol, fizetni tudja a tulaj, el tudja tartani a játékost, és még sérülés sincs. Meggyőződésem, hogy a most keretben lévő multisoknál is lehetne jobbat csinálni, közöttük is több olyan van, aki sokáig kapta 5-ös edzővel az edzést, és kevesebb ideig 6-ossal (vagy egyáltalán nem). Remélem, hogy megint lesznek jelentkezők, nekem egy kicsit a folytonossága hiányzik most.
A második kérdésedre válaszolva, ha nem is tervem a dologgal, de nagyon jó lenne, ha kicsit enyhítene azon a problémán, hogy túl sokszor tapasztalom, hogy 22-23 éves, nagyválogatottra esélyes játékos mellé felvesznek még nevelni a tulajdonosok 18 éves fiatalt, és a kettejük edzése csak nagyon nehezen (és sokszor egyáltalán nem) egyeztethető össze. Ha kicsit nagyobb lenne a bázis, ebben talán elindulna valami változás.
Ebből is adódik még egy probléma. A kinti oldalra való játékosadatok feltöltése. Mivel a fizetéseket módosították lejjebb kellene vinni a fizetési határokat, mert így nem igazán tölthetőek fel az adatok. Tudom nem a Te feladatod és üzemeltetésed a kinti oldal, viszont szerintem dolgoztok belőle nem keveset.
Jó, hogy ezt felhoztad, erről ugyanis én nem tudtam, mert a dolog informatikai hátterét nem ismerem. Ha Máté olvas minket, akkor remélem, hogy segít majd a gondunkon.