BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Mikhail
This Post:
00
237319.2 in reply to 237319.1
Date: 3/5/2013 2:12:18 AM
Overall Posts Rated:
188188
Kaygee!

A kapitány jelölő beszéded utolsó előtti mondatában elírás van. "mértébű főskillre" mértékű lenne a helyes. Csak, hogy lásd én végig olvastam.

Az előző kapitányi ciklusban volt egy ilyen poszt is a stábban: - Hegeace (160937) - a válogatott népszerűsítése.
Idén is lesz valami hasonló? Elmúlt időben meg is érdeklődtem PM-ben Tőled. Választ is kaptam. Ettől függetlenül ismét felteszem a kérdést. Lesz a keretben olyan pozíció amely a válogatott népszerűsítést fogja vezényelni? Hogyan képzeled etz el és kivel? Magad vagy segítő által? ( Régebben Gila írt derűlátó beszélgetéseket a játékosokkal. Talán vmi hasonló több menedzsert mozgatna meg akár csak a fórum olvasás a végett.)

A 6-s edző program jó és tudtommal egy fővel tutit megy. Legalábbis a mentoráltam tartja magát az ott megbeszéltekhez. Igaz azóta nem történt felé megkeresés sem az indító Dzsevasz sem más által. Scout azért lelkesen érdeklődik a skillek iránt minden héten. A lelkesedése 5-st érdemel. Újra életet leheltek a programba a segítőiddel? Mi a terved ezzel a projekttel?

Ebből is adódik még egy probléma. A kinti oldalra való játékosadatok feltöltése. Mivel a fizetéseket módosították lejjebb kellene vinni a fizetési határokat, mert így nem igazán tölthetőek fel az adatok. Tudom nem a Te feladatod és üzemeltetésed a kinti oldal, viszont szerintem dolgoztok belőle nem keveset.

Várom válaszaid.

From: kaygee

This Post:
00
237319.3 in reply to 237319.2
Date: 3/5/2013 3:47:32 AM
Overall Posts Rated:
173173
Szia!

A kapitány jelölő beszéded utolsó előtti mondatában elírás van. "mértébű főskillre" mértékű lenne a helyes. Csak, hogy lásd én végig olvastam.

Bocsánat az elírásért, de elég késő volt éjjel, utólag pedig már nem szeretnék belejavítani. Örülök, hogy olyan hiba nem volt benne, ami miatt ne lett volna érthető.

Az előző kapitányi ciklusban volt egy ilyen poszt is a stábban: - Hegeace (160937) - a válogatott népszerűsítése.
Idén is lesz valami hasonló? Elmúlt időben meg is érdeklődtem PM-ben Tőled. Választ is kaptam. Ettől függetlenül ismét felteszem a kérdést. Lesz a keretben olyan pozíció amely a válogatott népszerűsítést fogja vezényelni? Hogyan képzeled etz el és kivel? Magad vagy segítő által? ( Régebben Gila írt derűlátó beszélgetéseket a játékosokkal. Talán vmi hasonló több menedzsert mozgatna meg akár csak a fórum olvasás a végett.)

Lehet, hogy nem volt egyértelmű az előző ciklus során, de Hegeace a saját ötletével állt elő, amit én is jó kezdeményezésnek tartottam. Sajnálom, hogy néhány fórum bejegyzésnél ez nem jutott tovább, de úgy vagyok a dologgal, hogyha valaki előáll egy ötlettel, és meg szeretné valósítani, akkor valósítsa meg. Nem keresem az okát annak, hogy ez miért nem történt meg (ő gondolom tudja), de erre a ciklusra már nem kértem meg, hogy legyen a stábban. Ettől függetlenül ha a jövőben ő szeretné folytatni, amit elkezdett, egyáltalán nem leszek semminek az elrontója, sőt, lehetnek más önálló kezdeményezések is, akár válogatottól függetlenül is. Azt jól látod, hogy mindent nem vihetek magam, Hegeace programját sem terveztem magam csinálni. Lesz három stábtagom, a népszerűsítést megoldjuk majd közösen, leoszthatók a szerepek. Kicsit megismételném önmagam, ha bárkinek van önálló kezdeményezése, nyugodtan jöhet, szólhat, de nem kell szükségszerűen a válogatott égisze alatt történni mindennek.

A 6-s edző program jó és tudtommal egy fővel tutit megy. Legalábbis a mentoráltam tartja magát az ott megbeszéltekhez. Igaz azóta nem történt felé megkeresés sem az indító Dzsevasz sem más által. Scout azért lelkesen érdeklődik a skillek iránt minden héten. A lelkesedése 5-st érdemel. Újra életet leheltek a programba a segítőiddel? Mi a terved ezzel a projekttel?

Én úgy vettem észre, hogy egy kicsit elsüllyedt a dolog, újra életre kellene hívni. Ismerem a problémákat, tudom, hogy a 6-os edzőt nem engedheti meg magának mindenki, de az már többször bebizonyosodott, hogy 5-ös edzővel még akkor sem lehet igazán jó multist nevelni, ha minden klappol, fizetni tudja a tulaj, el tudja tartani a játékost, és még sérülés sincs. Meggyőződésem, hogy a most keretben lévő multisoknál is lehetne jobbat csinálni, közöttük is több olyan van, aki sokáig kapta 5-ös edzővel az edzést, és kevesebb ideig 6-ossal (vagy egyáltalán nem). Remélem, hogy megint lesznek jelentkezők, nekem egy kicsit a folytonossága hiányzik most.

A második kérdésedre válaszolva, ha nem is tervem a dologgal, de nagyon jó lenne, ha kicsit enyhítene azon a problémán, hogy túl sokszor tapasztalom, hogy 22-23 éves, nagyválogatottra esélyes játékos mellé felvesznek még nevelni a tulajdonosok 18 éves fiatalt, és a kettejük edzése csak nagyon nehezen (és sokszor egyáltalán nem) egyeztethető össze. Ha kicsit nagyobb lenne a bázis, ebben talán elindulna valami változás.

Ebből is adódik még egy probléma. A kinti oldalra való játékosadatok feltöltése. Mivel a fizetéseket módosították lejjebb kellene vinni a fizetési határokat, mert így nem igazán tölthetőek fel az adatok. Tudom nem a Te feladatod és üzemeltetésed a kinti oldal, viszont szerintem dolgoztok belőle nem keveset.

Jó, hogy ezt felhoztad, erről ugyanis én nem tudtam, mert a dolog informatikai hátterét nem ismerem. Ha Máté olvas minket, akkor remélem, hogy segít majd a gondunkon.

This Post:
00
237319.4 in reply to 237319.3
Date: 3/5/2013 4:34:41 AM
Overall Posts Rated:
188188
Köszönöm a válaszod.

Szerintem majdnem bárki megengedheti magának a 6-s edzőt. Erről mi a véleményed? Megint csak mentoráltamat tudom felhozni példaként van neki IV. osztályban és simán pluszban van anyagilag.

6-s projekttel kapcsolatban nem merült fel benned az, hogy kimondottan NT-re próbálj neveltetni játékost?

Kicsit Off: Máténak meg írni kell szerintem. Legutóbbi hibánál amit találtam írtam Neki és meg is csinálta. Majd felhívom a figyelmét. Viszont nem tudom a limitet mi is legyen az a fizetést illetően.

From: kaygee

This Post:
00
237319.5 in reply to 237319.4
Date: 3/5/2013 5:08:26 AM
Overall Posts Rated:
173173

Szerintem majdnem bárki megengedheti magának a 6-s edzőt. Erről mi a véleményed? Megint csak mentoráltamat tudom felhozni példaként van neki IV. osztályban és simán pluszban van anyagilag.

Én úgy fogalmaznék, hogy korántsem lehetetlen. Mutatja a példa is, amit hoztál.

6-s projekttel kapcsolatban nem merült fel benned az, hogy kimondottan NT-re próbálj neveltetni játékost?

Dehogynem. Viszont ebből mindkét válogatott profitálhatna. Azért azt el kell ismerni, hogy U21-re ez nem annyira nehéz, mint NT-re. U21-nél kevesebb ideig is elég a 6-os edzőt eltartani (előfordulhat, hogy nem is kell menet közben pótolni, vagy esetleg egyszer), NT esetében viszont 8-9 szezonig is kellhet az edző, ami nyilván azt jelenti, hogy a játékos nevelése során kétszer vagy háromszor is szükség lehet az edző cseréjére, attól függően, hogy milyen fizetésűt sikerül venni. A kisebbik gond megvenni egy 6-os edzőt, nagyobb probléma lehet az, hogy többször is szükség lehet arra, hogy később pótolja a tulajdonos.

Kicsit Off: Máténak meg írni kell szerintem. Legutóbbi hibánál amit találtam írtam Neki és meg is csinálta. Majd felhívom a figyelmét. Viszont nem tudom a limitet mi is legyen az a fizetést illetően.

Ami az offot illeti, ha megválasztanak, akkor ezt kidolgozzuk, viszont biztos, hogy az NT okozza a problémát, és nem a fiatalabbak?

This Post:
00
237319.6 in reply to 237319.5
Date: 3/5/2013 5:20:34 AM
Overall Posts Rated:
188188
Dehogynem. Viszont ebből mindkét válogatott profitálhatna. Azért azt el kell ismerni, hogy U21-re ez nem annyira nehéz, mint NT-re. U21-nél kevesebb ideig is elég a 6-os edzőt eltartani (előfordulhat, hogy nem is kell menet közben pótolni, vagy esetleg egyszer), NT esetében viszont 8-9 szezonig is kellhet az edző, ami nyilván azt jelenti, hogy a játékos nevelése során kétszer vagy háromszor is szükség lehet az edző cseréjére, attól függően, hogy milyen fizetésűt sikerül venni. A kisebbik gond megvenni egy 6-os edzőt, nagyobb probléma lehet az, hogy többször is szükség lehet arra, hogy később pótolja a tulajdonos.

Talán a fizetés lenne a gond nem az, hogy 6-s edzőt vegyen újra.

Ami az offot illeti, ha megválasztanak, akkor ezt kidolgozzuk, viszont biztos, hogy az NT okozza a problémát, és nem a fiatalabbak?

Nem csak. Pl. Nógrádi fizetését a kalkulátorok 120K feletti összegre hoztak ehhez képest 107 lett.

This Post:
00
237319.7 in reply to 237319.6
Date: 3/5/2013 6:06:11 AM
Overall Posts Rated:
188188
Wenger92!

Hmm. Nálad is van elírás. :-)

A terveink:
Elsősorban olyan játékosnevelést akarunk megvalósítani, ami hosszútávon is fenntartható, és összhangban van a klubcsapat érdekeivel. Itt a korai multizás főszerepet kaphat erre megfelelő játékos esetén.

Mennyi időre tervezel? Ebből a pár mondatból az derült ki számomra, hogy 6-8 szezonon keresztül szeretnél a válogatott kapitánya lenni. Mert máshogy a nevelés nem megy.
Mennyi csapattal vagy kapcsolatban akik edzenének 6-8 szezonon keresztül egy játékost a válogatott számára? Még az sem megoldott, hogy a U21-re edzett alacsonyabb osztályban lévő játékosok magasabb osztályú klubhoz kerüljenek tovább edzésre, akik majd el fogják tudni tartani.

Tervek, amik nem a szorosan a válogatotthoz kötődnek:
Magyar játékosok népszerűsítése. Edzzünk minél több Magyar játékost!

Ezt hogyan tervezed konkrétan? Milyen példa mutatásával? Ezzel?
egy játékosom már 20 évesen húzóembere volt a most befejeződött szezonban Afrika kupát nyerő algériai válogatottnak.
Igen kiragadtam egy mondatrészt. Az első felével egyet értek, az idézett részt azért kihagytam volna, vagy lentebb nem írom "Edzzünk minél több Magyar játékost!"

Újfajta edzésrendszerünkkel arra törekszünk, hogy az edzés és a klubcsapat fenntarthatósága össze legyen hangolva.[/qoute] Sajnos ez csak úgy működik, ha a klubcsapat a játékosa érdekét előtérbe helyezi és köré építi a csapatát. Még az eredményesség és a negatív anyagi hatások ellenére is. Hogyan kívánod mérsékelni ezen hatásokat a válogatott játékos eredményességének csökkenése nélkül?

Last edited by Mikhail at 3/5/2013 6:15:08 AM

From: Cimi

This Post:
00
237319.8 in reply to 237319.7
Date: 3/5/2013 6:54:16 AM
Overall Posts Rated:
146146
Esküszöm nem akartam belemenni a vitàba de elkezdtem elvasni a bemutatkozàsod Wenger és amikor meglàttam Superfrank nevét hàt ne tudd meg milyen arcot vàgtam. Egy olyan ember segitene neked akitöl elhangzott,hogy kit érdekel az u21? Ugye most csak vicceltek. A programotokban meg nevelésröl u21-röl beszéltek? Na ez a 2.legnagyobb Lol amit hallottam:-)

This Post:
11
237319.9 in reply to 237319.7
Date: 3/5/2013 7:02:13 AM
Overall Posts Rated:
145145
Köszönöm a kérdéseket!

Én személy szerint minimum 2 szezonra tervezek. Aztán meglátjuk, hogy egyetem mellett mennyi idő lesz rá, de a csapatom mindenképpen hosszútávra szeretne berendezkedni. Le is írtam, hogy az általam bevezetni kívánt újítások felállítása sok időt igényel, de most abból van bőven. Fenntartása már kevesebbet, igaz az is időigényes.
A tervem az lenne, igaz ez egyelőre eléggé tündérmesének hangzik, hogy olyan játékosokat edzünk a legjobbakból, akivel a csapat szépen lassan léphet feljebb, és el is tudja tartani. Az arra alkalmasaknál ezért kezdenénk a multival, mert azt alacsonyabb osztályban meg lehet adni.
Csapatszámra pontos számot nem tudok mondani. Több csapattal jó kapcsolatban vagyok, én is akarok nevelni. Szerintem akik eddig edzettek a válogatottnak, azok egy esetleges váltás után is edzenének. És új menedzsereket akarok bevonni, a többi terv ezeket szolgálja.

Igen, edzek külföldi játékost. Mellette edzettem 2 magyart, és most is magyart keresek. De nekem speciális játékos kellett, olyanból meg nem volt magyar. Illetve volt egy, Mihályi, akit picit túl is fizettem, de ez volt az ára annak, hogy magyarokat edzek.

Itt nem elsősorban a válogatott esélyesekre gondolok. Olyan programot szeretnék beindítani, ami összegyűjti a válogatottról lecsúszókat (itt értsd U21-et is), és népszerűsíti minél több csapatnál őket.
Létrehoznék egy olyan fórumot, ahova csak a stáb linkelhetne. Ha nem ütközik szabályokba. Ha ütközik, akkor ebbe a fórumba csak neveket gyűjtenénk, hogy ki mit akar edzeni. Kiküldenénk leveleket, idővel mindenkinek.
Naponta-kétnaponta átböngésznénk a piacot, fiatal, edzhető magyar játékosokra. Értem itt mondjuk a 19 éves húzóembereket, 18 éves sztárokat, multis tehetségeket. El kell érni, hogy alacsonyabb osztályban is inkább ilyeneket edzenek. Akinek nincs ideje naponta végigböngészni, ezért külföldit vesz helyette, írhatna nekem, és figyelném a piacot, és riasztanám, amint találok.

Utolsó kérdésedre a válasz megint a multizásban keresendő.
Krizsánnál talán pont az volt a baj, hogy nem tudta az illető, hogy mire vállalkozik. Nem mondta neki senki, hogy "figyelj, vegyél két olcsó 19 évest, edzed mellettük, mert különben bajok lesznek". Én elmondanám a hátrányait, hova jut, ha csak alap skillekre megy. Innentől az ő döntése lenne, hogy vállalja-e. Igen, az eredményesség ilyen szempontból rövidtávon lehet picit leesne. De hosszútávon ezek a menedzserek visszatérnének. Mert éreznék, hogy törődünk velük.
Most Krizsán menedzsere helyében én a fórum közelébe nem mennék, inkább edzenék a saját fejem után.

Fenntarthatóság alatt nem mindenképp az eredményességet értem. Én is bedobókat edzek. Az eredményesség évek óta kuka. Viszont a csapat fenntartható, és van benne jövő, sőt. De ha azzal kezdjük az edzésterv kidolgozásánál, hogy leírjuk tisztán a következményeket, akkor ők is tudnak felelősen dönteni, és nem lesz utólagos elégedetlenség, és következő alkalommal megint hozzánk fog fordulni az illető.

Az elírásokért bocsi, ilyen hosszú szövegeket nehéz hiba nélkül megírni meg leellenőrizni.

Wenger92

From: Cimi

To: Cimi
This Post:
00
237319.10 in reply to 237319.8
Date: 3/5/2013 7:03:12 AM
Overall Posts Rated:
146146
Amikor én elindultam a kapitànyvàlasztàson ha jol emlékszem nekem az elsö dolgom egyike az volt,hogy megkerestem a nagyok kapitànyàt és beszéltem vele,hogy milyen terveim vannak. Elmondtam,hogy maximalisan együttmüködö vagyok és szeretnék jo kapcsolatot kialakitani.
Jol esett volna ha a nagy terveiteket pl velem is megbeszélitek. Ha jol tudom egyikötök sem volt még pl scout és fogalmatok sincs a dolgokrol. Persze ez nem baj mert valahol mindig el kell kezdeni.

From: Wenger92

To: Cimi
This Post:
11
237319.11 in reply to 237319.10
Date: 3/5/2013 7:13:29 AM
Overall Posts Rated:
145145
Amennyiben a választás számunkra kedvezően zárul, az első dolog az lesz, hogy elkezdjük az egyeztetéseket veled, illetve az utánpótlásban dolgozó megfigyelőkkel. Én voltam utánpótlás-megfigyelő még évekkel ezelőtt.