BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Heti összefoglalók

Heti összefoglalók

Set priority
Show messages by
This Post:
22
239160.1
Date: 3/19/2013 10:52:48 AM
Overall Posts Rated:
145145
Sziasztok!

Itt heti összefoglalókat fogok írni a BB világáról.
Ez a fórum azoknak fog szólni elsősorban, akiknek nincs idejük minden fórumrészt végigböngészni. Itt minden vasárnap megjelenik majd egy cikk, amire akárkinek lehet ideje, aki szakít rá.

Ez tartalmazni fogja:

A BBB meccsek összefoglalóját, beharangozót a következő meccsre.
A válogatott meccsek összefoglalóját, beharangozót a következő meccsre.
Az utánpótlás-program segítségével elkelt játékosokat.
Főbb heti fórumtémákat, linkkel.

Mindenkit kérek, hogy a könnyű átláthatóság érdekében ne írjon erre a fórumra. Ha valami kérdés van, azt a Kérdés csevegő-ben kérdezze meg. Így maradhat csak meg az egyszerűsége, és a kevésbé aktív menedzserek számára is az átláthatósága, haszna.

Köszönöm!

This Post:
11
239160.2 in reply to 239160.1
Date: 3/24/2013 11:03:46 AM
Overall Posts Rated:
145145
2013. 03.18 - 2013.03.24

A Magyar Válogatott elkezdte a szereplését az Európa-bajnokság selejtezőjének C csoportjában.
A meccset sikerült megnyerni, az összefoglalót Wenger92, a válogatott kapitánya készítette:

Magyarország - Fehéroroszország 115-99

"Az ellenfél a mindig kellemetlen ellenfél Fehéroroszország volt. Volt miért visszavágni, A BATE ősszel kiejtette a Debrecent a bajnokok ligája selejtezőjéből, a labdarúgóválogatott is csak döntetlenre volt képes Belekben, februárban.
Szerencsére sikerült törleszteni az adósságból.
A meccs jól indult, az első negyedre megnyugtató 6 pontos előnnyel mehettek a fiúk.
A második negyedet viszont megnyerték a fehéroroszok, így a nagyszünetre egy minimálisnál kicsivel nagyobb, 5 pontos előnnyel mehettünk.
a második félidő sokáig szorosan alakult, döntetlen is volt az állás, ám ekkor jöttek a padról a legfontosabb pontok.
Menyhért a cserepad magasságából süllyesztett el egy hármast, Radnai is kritikus helyzetben szerezett labdákat, és dobott pontokat.
A hajrára már megnyugtató előnnyel mehettünk, a győzelem nem forgott veszélyben.

A meccs legjobbja: Radnai (Gécsek is kiemelendő, de Radnai kritikus helyzetben tett hozzá nagyon sokat a teljesítményhez a padról beszállva)."

http://www.buzzerbeater.com/match/23380/boxscore.aspx

A következő meccs hétfőn 19:30-kor a csoport egyik rangadója, a létfontosságú Makedónia-Magyarország meccs.
Mindenkit várunk szurkolni!

U21-s válogatottunk Indonéziával játszott világbajnoki pótselejtezőt. Szoros meccsen sajnos alulmaradtunk.
A válogatott kapitányát, Cimit szólaltattuk meg:

Indonézia (U21) - Magyarország (U21) 101-89

" Sajnos ez a hetünk nem sikerült úgy ahogy szerettük volna.
> Szerintem egy gyengébb csapattól kaptunk ki csapatszellem elonybol.
> Az még elképzelheto,hogy az Indonéz Argentín meccs egy lebeszélt laza-laza volt akkor nem voltunk csapatszellem elonyben de ezt a meccset akkor is hozni kellett volna és ezt a vereséget nem értem.
> A legjobban passzoló és védekezö irányitónk és a legjobban védekezö centerünk nagyon hiányzott. Nem tudtuk tartani a monster Indonéz centert. Ez volt a vesztünk."

http://www.buzzerbeater.com/match/23245/boxscore.aspx

Hétfőn reggel 9:30-kor befejezi szereplését a pótselejtezőn a válogatott. Az ellenfél Argentína válogatottja lesz.
A meccsről megint Cimi beszél:

Magyarország (U21) - Argentína (U21)

"> Az Argentínok elleni meccs következik. Sajnos nagy csodának kell történni,hogy A VB-n szerepelhessünk. Az Indonézoknak ki kellene kapni Szenegáltól és nekünk nyerni az Argentinok ellen.
> Ha ez nem sikerül akkor a vigaszági világbajnokságon bizonythatunk.
> A formáink jók ezzel nem lesz probléma.
> Taktikát és felállást a kinti forumon láthattok majd."

Erre a meccsre is várjuk szurkolóinkat:).

A cikk folytatódik.

Last edited by Wenger92 at 3/24/2013 11:04:32 AM

This Post:
00
239160.3 in reply to 239160.1
Date: 3/24/2013 11:03:50 AM
Overall Posts Rated:
145145
A BBB küzdelmeiben egyedüli magyar csapat, a Füred Celtics játszott. A tavaly duplázó (Magyar Kupa, Magyar Kosárlabda Liga) mindösszesen kilencedik szezonját kezdő csapat szoros meccsen kapott ki a német bajnok otthonában.

A mérkőzésről Domit, a fürediek menedzserét kérdeztük:

Füred Celtics - Fürther Airballett 85-97

"-Mik voltak a tervek, célok a tavalyi német bajnok elleni meccs elott?

-Próbáltam erre a meccsre kihegyezni a csapatot, elég eros keretet sikerült összeraknom, legalábbis én így gondolom:)
Terv az volt hogy valahogy nyerni kellene hogy legyen reális esély a 32-be jutni.
Csapatszellemem is a leheto legmagasabb volt, még egy fontos meccsemet is elbuktam ez miatt a bajnokságban.
Szép értékelés kerekedett ki a végére, úgy gondolom maximum 10-15csapat tudott volna megverni a BB világában még ha idegenben vagyok akkor is.
Az egyik ez a német csapat volt:)

-Mit találtál a csapat erosségének és hiányosságának meccs közben?
-Mivel vendégként léptem pályára eleve hendikepbol indultam, másik dolog sajnos hogy nem sikerültek ugy a formák mint ahogy azt szerettem volna, sajnos az elso hét ilyen szempontból nem túl jó mert mindig vannak meglepetések forma ügyileg , annak ellenére hogy mindenki normális perceket játszott.
Ha ezen a héten lenne a meccs sztem megnyertem volna a párharcot.
Csapat erossége egyértelmuen a belso támadás , és a lepattanozás, sajnos ebben is alulmaradtam ezen a meccsen. ez is dönto volt sztem.

-A szoros vereség ellenére a matematikai esély még megvan a továbbjutásra. A szörnyu sorsolás ellenére lehet még reménykedni, hogy végre lesz magyar csapat is a legjobb 32-ben?

-Reménykedni mindig lehet:) de ezzel a vereséggel ugy gondolom hogy minimális az esélyem a 32-re,
egy minimális változtatás is kell a keretben amivel valszeg gyengülni fogok, ezt a keretet sajnos még nem tudom fenntartani anyagilag."

http://www.buzzerbeater.com/match/58676280/boxscore.aspx

A bajnokcsapat szerdán a lett bajnok, Sausiņi csapatával mérkőzik meg 15:30-kor.

Fórum-összefoglaló:

A fórum a választási viták után lecsendesedett.
Wolwerine talált egy érdekes játékost, amiről beszéltünk egy keveset, mi kéne neki, és mi kárára, hogy beférjen a válogatottba. A játékos nem magyar, így a kérdés csak elméleti volt.
http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...

Mikhail keres edzőpartnert a szezon hátralévő részére, ez is egy nagyon hasznos opció lehet kevésbé aktív játékosok számára is.

Illetve az U21-es válogatott vereségére kerestünk okokat, szakmai vita alakult ki, mindenkinek érdemes átgondolni, hátha saját csapatánál hasznosítani tudja. ugyanitt szó volt még a random szerepéről a játékban, sőt sokan megkérdőjelezték, hogy egyáltalán van-e ilyen.

A magyar játékosokat népszerűsítő program még nem indult be, hétfőre tervezem elindítását, így onnan még nem tudok összefoglalóval jelentkezni.

Megint megkérnék mindenkit, hogy a további átláthatóság érdekében továbbra se írjon senki ebbe a topikba.
Köszönöm!

Last edited by Wenger92 at 3/24/2013 11:22:47 AM

This Post:
00
239160.4 in reply to 239160.2
Date: 3/31/2013 11:35:24 AM
Overall Posts Rated:
145145
2013. 03.25 - 2013.03.31

A válogatott folytatta szereplését az Európa -bajnoki selejtező C csoportjában.
Az összefoglalót megint Wenger92, a válogatott kapitánya írta:

Magyarország - Makedónia 105-115

"Sajnos nem sikerült megverni az alapvetően gyengébb játékosokból álló makedón csapatot. A formák nem voltak az igaziak, így sajnos nagyon nehéz ezen a szinten meccset nyerni. A taktikai húzások részben bejöttek, részben nem. A lepattanózást sikerült gatyába rázni, viszont a külső védekezésünk így nagyon leesett, így a makedón játékosok nagyobb gond nélkül nyomták be a labdákat a festéken belülre.
Az ellenfél a második félidő elején húzott el, onnan szaladtunk az eredmény után. Pár perccel a vége előtt még sikerült kiegyenlíteni, ám akkor egy makedón kosár, egy magyar labdavezetési hiba, majd egy újabb makedón kosár megpecsételte a sorsunkat, és büntetőztetni kényszerültünk az ellenfelet, amiből ritkán jön ki jól egy csapat.
Hétfőn az írek ellen játszunk, a győzelem kötelező!"

(23386)

Utánpótlás válogatottunk befejezte szereplését a világbajnokság pótselejtezőjén. A meccsről a válogatott kapitánya, Cimi beszél:

Magyarország (U21) - Argentína (U21) 101-105

"Sziasztok.

A múlt Héten Argentínával játszottunk egy edzőmérkőzést:-).
Nem sokon múlott,hogy megverjük őket egy laza-teljes meccsen.
Tét nélküli volt a mérkőzés ezért nem is szeretnék többet mondani róla."

Hétfőtől új kihívás elé néz válogatottunk:

Magyarország (U21) - Szlovénia (U21)

"Következik a vigaszági vb.
Sajnos 0-2-röl indulunk 5-ös csapatszelemmel. Nem lesz könnyű dolgunk.
Minden meccset nyerni kellene.
2 komolyabb ellenfelünk van és 4 simábbnak tűnő meccs.
Mindent meg fogunk tenni,hogy a legjobb eredményt érjük el.
Taktikát az új forumon olvashattok majd."

(23246)

A BuzzerBeater Legjobbja megmérettetésen újabb meccset játszott a magyar bajnok és kupagyőztes Füred Celtics.
A meccsről a csapat menedzserét, Domit kérdeztük:

Füred Celtics (HUN) - Sausiņi (LAT) 89 - 45

"-Életben maradtak a remények. Mi volt a kulcsa a fölényes győzelemnek?

Erősebb keret , nagyon jó formák .

-Picit elkanyarodok most a meccstől. Melyik pozíciót tartod legfontosabbnak a játékban? Hol tud eldőlni a te javadra egy szoros meccs?

Jelenlegi rendszerben a BD-t tartom a legfontosabb elemnek.
Ha van egy jól passzoló jól dobó , jól védekező, jól leppatanozó bedobod akkor az aranyat érhet:)
Sztem ott is dől el minden ,mert ha nem is jelentősen de a bedobó minden pontba beleszámít az értékelésbe , és sztem ha 2 hasonló csapat van akkor ez dönti el a mérleg nyelvét..

-Mire számítasz szerdán az amerikai bajnok ellen meccsen?

Nagyon nehéz meccsre számítók, sajnos a formák nem az igaziak, pedig mindenki normális percet játszott, 40% esélyt adok magamnak, és ezt is csak a hazai pálya illetve a magas csapatszellem miatt.
Nagyon erős kinti támadása és védekezése van, biztosra veszem hogy sok futással fog támadni, de egyenlőre ugy gondolom hogy nem fogok kimenni rá zónázni, mert nagyon magas neki a támadóhulláma is és a sok futás ellen nem igazi a zóna, legalábbis véleményem szerint:)"

(58676349)

A BBB következő meccs szerdán a Füred Celtics (HUN) - Silverbacks (USA).

A Fórumon történtek:

Talán az ünnepnek is betudható, de a fórum egy kicsit nyugodtabb volt az átlagnál.

A magyar válogatott vereségére kerestünk okokat, kaptunk kritikákat:

És adtunk választ a kritikákra:

John the Revelator ™ ☎ HUN PF-C Scout létrehozott egy új külső fórumot, az eddig pótlására. Itt is köszönöm neki!

Last edited by Wenger92 at 3/31/2013 11:37:52 AM

This Post:
22
239160.5 in reply to 239160.4
Date: 4/24/2013 11:01:21 AM
Overall Posts Rated:
145145
2013.04.01-2013.04.22

Először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, aki esetleg várt az összefoglalókra és azok nem érkeztek. Sajnos egy picit sok munka volt, plusz meglepetésdolgok is bejöttek (súlyos betegség a családban, új kistestvér). Mostantól remélem az összefoglalókkal sem fogok elcsúszni. A programom utolsó pontját is sikerül reményeim szerint a mai nap folyamán elindítanom, mégpedig a formalevelek kiküldését mindenkinek.

A mostani összefoglaló piciit rendhagyó lesz, következő vasárnap fog minden visszatérni a megszokott sablonba.

Először is essen pár szó a BBB küzdelmeiről:
A magyar bajnok és kupagyőztes Füred Celtics 3 meccset játszott az elmúlt időszakban:
Az első meccs az USA bajnoka, Silverbacks ellen volt.

A meccsről Domit, a csapat menedzserét kérdeztem:

"-Gratulálok a győzelemhez! Mi tetszett legjobban a csapat teljesítményében a bravúros győzelem után?

Köszönöm! Jó kis meccs volt, jók voltak a formáim, legjobban talán az tetszett hogy sikerült a kinti támadását viszonylag jól semlegesítenem.

-Mik a tervek a következő meccsre? Számít valamit a világranglista, amin az ellenfél a 21. helyen található?

-Rettentően erős az ellenfél, brutális belső emberekkel és szinte mindenkinek 9-es formája van, gondolkozom hogy beállok zónázni ellene, mivel szinte biztos hogy belső támadással jön ellenem.

-Két szoros ki-ki meccsen szerzett győzelem után kezded azt érezni, hogy közelebb vagy az elődleges célhoz, azaz a legjobb 32-be jutáshoz?

-Persze minden győzelemmel kicsit közelebb kerülök hozzá, úgy gondolom hogy maximum egy vereség férhet még bele de akkor is elég kicsi az esély a 32-re mivel szinte csak erős ellenfelem van/volt és a gólkülönbségem nem az igazi.
Kicsit más lenne a helyzetem ha a második fordulót sikerült volna hoznom.."

Füred Celtics - Silverbacks 105-95
(58676431)

A következő meccset a füredi legénység a norvég bajnok Nøtterøy Funkadelics ellen játszotta.
A már említett zónavédekezés bejött, szoros meccsen sikerült 7 pontos győzelmet aratni.

Füred Celtics - Nøtterøy Funkadelics 91 - 84
(58676530)

Egy hét múlva a bombaerős izlandi bajnok ellen játszott idegenben a magyar bajnok. Szoros meccsen 2 pontos vereséget szenvedett Domi csapata.

Füred Celtics - MS/Húnarnir #1 103-105
(58676615)

A mai nap soros ellenfele a görög bajnokságot hibátlanul vezető címvédő Atsalakotoi B.C. gárdája lesz az ellenfél.

A magyar válogatott négy mérkőzést játszott az utóbbi időszakban. Szerencsére a négy mérkőzés mindegyike győzelemmel zárult. A meccsekről Wenger92, a válogatott kapitánya beszél:

"Az írek, és Azerbajdzsán elleni mérkőzések a felkészülést szolgálták a másik két nagyon fontos meccsre. A felkészülés jól sikerült, a csapat jó része formába is lendült, amit külön köszönök a tulajoknak. Az észtek és a norvégok elleni meccs előtt a képlet egyszerű volt, nyerni kell mindkét meccset a makedónok elleni blama után. Mindkét meccset sikerült hozni, a kevésbé bevetett kinti taktikával, mindkét meccset hozzáálláshátrányban, ami nagyon sokat segíthet a legjobb 12 között, ahova most már 99%, hogy eljutunk"

A következő meccset a már továbbjutott spanyolok ellen játsszuk, tervben van az eddig kevesebbet szereplő játékosok bevetése.

Az utánpótlás válogatott a vigaszági VB első 4 meccsén 3 győzelemmel (Bahama-szigetek, Belgium, India) és 1 vereséggel (Szlovénia) mutatkozott be.
Bővebben a vasárnapi összefoglalóban Cimi, a válogatott kapitánya fog beszélni.
Következő ellenfél hétfőn Dél-Afrika.

Pár gyors link a fórumról:

Last edited by Wenger92 at 4/24/2013 11:05:58 AM

This Post:
00
239160.6 in reply to 239160.2
Date: 4/28/2013 1:23:22 PM
Overall Posts Rated:
145145
2013.04.23 - 2013.04.28.

A magyar bajnok Füred Celtics ismét pályára lépett, az ellenfél ezúttal a görög bajnok Atsalakotoi B.C. csapata volt.
Sajnos újból vereség lett a meccs vége, egy végig kiélezett meccsen:

(58676751)

A meccsről, és az utóbbi időszakról kérdeztem Domit, a csapat menedzserét:

"- Rég kérdeztem utoljára. 4 meccset játszottál azóta, felemás eredménnyel. Miket tartottál csapatod fő erősségének az első két győztes meccsen?

-Mindkét győztes meccsen egy előrébb rangsoroltat sikerült legyőznöm és nagy valószínűséggel ők bekerülnek a legjobb 32-be.

Norvég bajnok(jelenleg 19. a világranglistán) ellen nagyon jól működött a zóna és még úgy is sikerült nyernem hogy Bajzát az 1. percben lesérült.
Sajnos két nagyon szoros meccsen szenvedtem vereséget, főleg az utolsó volt fájó, mert az egy nyerhető meccs lett volna ha Pohanka nem sérül le a 2.percben.

- Így, hogy harmadik vereségedet is elszenvedted, sajnos nem sikerült megtörni a rossz magyar sorozatot, és bejutni a legjobb 32-be. Mik a terveid a jövőre nézve?

-Idén nem állt mellém a szerencse , se a sorsolásban se a sérülések tekintetében.
Jövő kérdéses még, vagy kupát vagy bajnokságot nyerni kellene és akkor újra neki lehet rugaszkodni a 32-nek.
Ha sikerülne idén is kupát nyerni, akkor egy nagyobb átalakítást tervezek.

-Mit ajánlanál a játékot kezdő menedzsereknek. Mire a legjobb koncentrálni az elején, hogy a lelkesedés ne vesszen el?

-Edzés nagyon fontos, akár 4-es edzővel akár jobbal el kell kezdeni az edzéseket, hiszen mindig jó látni a fejlődéseket, és ez motivációt adhat a későbbiekben.

Továbbá szerintem nagyon fontos az elején hogy a kezdő menedzserek sokat nézegessék a piacot, tudni kell hogy egy adott játékosért mennyit szabad kifizetni, tudni kell feladni egy licitharcot is.
Eladni-venni egy játékost főleg ha sikerül pár ezer dollárt keresni rajta mindig jó dolog."

A magyar válogatott előző meccséről már esett említés, holnap a világranglista harmadik helyén található spanyol válogatott lesz az ellenfél, egy szerencsére már tét nélküli meccsen.

Az utánpótlásválogatott menedzserét, Cimit kérrdeztem az utóbbi időszakról, és a jövőről:

"Sziasztok.
4 mérkőzésen vagyunk túl. Egy kis összefoglaló az eddigiekről.
Sajnos az első mérkőzésünk nem úgy sikerült ahogy szerettük volna.
A csapatszellem hátrány és a legjobb játékosok hiány ezt az eredményt adta.
Aztán a következő mérkőzéseken hoztuk a kötelezőt.
2 mérkőzés van vissza. Szerencsére a legerösebb csapattal játszunk utoljára.
Addigra körvonalazódik minden,hogy milyen taktika kell az utolsó mérközésre a biztos továbbjutáshoz. Sajnos nem vagyunk szerencsések. 2 nehéz ellenfelünk is van a csoportban. A Belarus meccs elött már többet fogunk tudni.

Hajrá Magyarok:-)"

A fórumon történtek:

Az utóbbi pár nap nyugodt volt, sok hozzászólás nem esett:

Elvesztettünk egy scoutot, úja(ka)t keresünk helyére:
Kezdett beindulni az NBA fórum is:

This Post:
00
239160.7 in reply to 239160.6
Date: 6/4/2013 6:30:27 AM
Overall Posts Rated:
188188
több nem lesz?

This Post:
00
239160.8 in reply to 239160.7
Date: 6/4/2013 7:22:48 AM
Overall Posts Rated:
145145
Beismerem ezzel picit elcsúsztam, egy hosszabb évértékelőt tervezek, jövőre meg megpróbálom nagyobb lelkesedéssel csinálni.
Elnézést mindenkitől aki eddig számított rá, de nem jött az összefoglaló az utóbbi időben.