BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
243046.2 in reply to 243046.1
Date: 6/11/2013 1:10:18 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Evo raja da i ja najavim svoju kandidaturu za mjesto selektora U21 BiH tima !

Prije svega ukratko predstavljanje:

Ovdje ne treba govoriti o osobnim stvarima, tako da ću se fokusirati isključivo na BB činjenice. Inače igram BB jako dugo, negdje od 8 sezone, s tim da sam bio odustao i predao tim jaranu... Što se tiče mog rada sa juniorima, za sebe smatram da sam kao menadžer koji stvara takve igrače veoma kvalitetan. Igrači sa kojima se mogu pohvaliti su:
- Fuad Čapin (14951674), koji ima 8 odigranih susreta za U21 tim bih i koji je izvukao svoj maksimum shodno potencijalu kojeg posjeduje.
- Romel Tamm (22970296), koji je jutros prilikom okupljana A tima Estonije bio pozvan u reprezentaciju, pa je u širem krugu igrača otpao... On je ujedno i moje najveće dostignuće, jer je predvodio U21 tim Estonije do srebra na utješnom turniru u sezoni 21. Zbog relegacije u niži rang, morao sam ga prodati...

Moj(i) cilj(evi):

- Prije svega, mislim da svako od nas prilikom preuzimanja reprezentacije mora obećati što bolje rezultate, što bolji plasman i sveopće zadovoljstvo u i okolo tima. Međutim, mislim da bi neki konkretni, opipljivi zadaci bili:

1. Adaptirati što veći broj BiH korisnika u rad U21 tima kako direktno, tako i indirektno ( o tome ćemo moći pričati nakon izbora );

2. Zadržati što veći broj U21 igrača upravo u BiH timovima te tako olakšati komunikaciju i razvijati odnos selektora sa menadžerima u pogledu forme, razvoja itd...

3. Krenuti polako, ne dopustiti dramu u i okolo U21 tima, te tako smanjiti pritisak svih članova koji bi bili uključeni u rad U21 tima, a ujedno povećati želju i volju za nastavkom rada u timu;

Kako i šta ?

Ono čemu sam gore težio, ću i ovdje predstaviti kao pitanje krucijalne važnosti, samo ćemo ga malo obrazložiti. Dakle, u tim oko juniorske reprezentacije treba biti uključen veliki broj ljudi. Prije svega, želim da prikažem shemu, kako bi to trebalo izgledati ( struktura tima, zadaci... ):

1. Asistent

- Svakako iskusan menadžer, menadžer samog vrha BiH i neko od koga ćemo svi zajedno kroz svaki ostvaren kontakt moći spoznati nešto novo te tako proširiti svoje znanje. Njegov zadatak bi trebao biti konsultacija sa selektorom prilikom odabira taktičke varijante.

2. Član tima br.1 i br.2

- Ovo je uistinu težak i zahtjevan posao, koji iziskuje mnogo vremena, te vjerujem da će veliki dio ovog posla pripasti samom selektoru ( naravno uz dužno poštovanje članovima U21 tima koji već dugi niz godina rade oko mlade reprezentacije !!! ). Na ovoj poziciji očekujem i dalje pomoć tima koji je i do sada radio sa malcima jer su ti ljudi stvarno za svaku pohvalu !!! Zadatak ovih članova bi bio formiranje baze igrača od 18, 19 godina, upute za pravilan razvoj istih menadžerima, te usavršavanje igrača od 20 godina i priprema za predstojeće izazove, kao i održavanje forme svih reprezentativaca ! Naravno ovi članovi će raditi 50% posla, dok će selektor snositi 50%, s obzirom na iskustvo u odrađivanju ovakvog tipa posla !

3. Skauti

- Iskusni menadžeri koji provode malo više vremena na igrici, koji bi mogli upratiti sva dešavanja kod protivnika te eventualno prikupiti skillove pojedinih igrača.

_______________________________________________________________________-

Mislim da bi to bilo sve, nadam se pozitivnom ishodu !!!

Za kraj bih htio da dodam ovo:

"Ne mogu Vam ponuditi ništa osim krvi, napora, znoja i suza."

Sportski pozdrav ;).

Last edited by enynho ( U21 BiH NT ) at 6/11/2013 1:24:54 PM

From: Mr.Wolf
This Post:
22
243046.3 in reply to 243046.2
Date: 6/11/2013 2:28:12 PM
Overall Posts Rated:
100100

Evo da i Vuk objavi svoju kandidaturu za U-21 repku!!

Necu puno da peglam,mnogi ce reci evo anonimus se prijavio da vodi U-21 reprezentaciju haha....međutim BB igram od 1 sezone(od nastanka igre) sa svojom ekipom Minesota Timberwolfs(bivšom)sam igrao negdje mislim do 13-14 sezone gdje sam puno toga napravio.U to vrijeme sam vodio A reprezentaciju tacnije u sezoni 7 na prvenstvu europe gdje sam ostvario mislim najveci uspijeh u povijesti sa A selekcijom tako sto sam bio prvi u grupnoj fazi sa omjerom od 5:1 ispred tada mnogo jace od nas Srbije,Engleske i Turske.Želja za ovom po meni najboljom i najrealnijom simulacijkom igrom mi se vratila prije dvije sezone a po najviše da ukrotim brata Leonidu :P koji dominira iz sezone u sezonu i stvara impresivne rezultate:)) pa rekoh da se registriram da dobije kroz par sezona dostojnog konkurenta:P šalu na stranu:))

1.Za uspijeh reprezentacije najvaznija je pogodjena protivnikova formacija kako napadacka tako i odbrambena .....iza toga cvrsto stojim(s tim da suparnik ima identicnu ekipu kao i vi ili malo jacu a ne tri puta jacu tada vam ne pomaze ni 7 igraca na parketu a kamoli formacija haha).
2.Forma igraca mora bit strogo na najvecoj razini.
3.Konsultacija sa iskusnim igracima oko sastavljanja formacija tj.selektor ne smije bit sebican,nego treba poslušat i ostale iskusne igrace koji su dugo u ovoj igri i prije svega da su ostvarili solidne rezultate sa svojim timovima...to striktno gledam.
4.Veoma važan faktor za razvoj reprezentacije je skautiranje(ma da treba dosta izdvojenog vremena).

Pozdravljam:))

This Post:
33
243046.4 in reply to 243046.3
Date: 6/11/2013 2:52:00 PM
KK.Play-Off
II.1
Overall Posts Rated:
489489
Second Team:
BC.Play-Off
Stvarno nisam imao ni najmanju namjeru da se kandidujem ali ovi nadahnuti govori su me podstakli da uradim isto.
Zapravo necu vaziti ni o cemu, ista prica se ponavlja od izbora do izbora, neke su vise srceparajuce a neke manje.
Svakako ce svi raditi po svom, a koji glas viska na tu socijalu nije na odmet.
Elem prijavljujem se iz razloga jer mislim da dosad prijavljeni kandidati nisu bas dorasli selektorskoj fotelji.
Jednostavno neki su imali previse taktickih bravura da nijedna ironija to ne moze opisat, a onda pogledam drugog i sjetim se da mu je igra dosadila cim je preuzeo kormilo A repke cini mi se, i mozes mislit cuda repka nam nije ni igrala tekme skoro pune dvije sezone( neznam jel ti taj Vuk nesto u rodu ili si naslijedio samo pozitivne stvari ).

Kako god okrenete glasajte ako mislite da ima neke "fajde" od mene i ako mislite da imam sta ponuditi, ja vas uvjeravati necu, neka rezultati govore a svoj glas uvjek mogu proslijediti ako se pojavi neki legitiman kandidat.

Message deleted
This Post:
00
243046.6 in reply to 243046.4
Date: 6/11/2013 4:19:36 PM
Overall Posts Rated:
100100

HAhahaha koja bolesna ljubomora,ti kad napraviš ono što sam ja napravio s reprezentacijom care onda mi se javi....a sad se mozes samo poklopit:)))

Želim ti puno srece iskreno u izborima,ko god bude ja cu pomoc koliko budem mogao ako mi to dozvoli naravno:))

Samo ljubomora razara našu zajednicu.....ljudi moji trebamo bit složni:))

Pozdravlja Vas vuk:))

This Post:
00
243046.7 in reply to 243046.6
Date: 6/12/2013 12:22:19 PM
Overall Posts Rated:
329329
Ovako ljudi moji, ja s eneću kandidovati za selektroa ali moram nešto reći. Dakle od izbora do izbora priča se ponavlja, uradit ćemo ovo, uradit ćemo ono. I to traje do početka kvalifikacija, traje dokle ne dođe neki jači tim i opali nam dobru šamarčinu. Kod U21 repke najvažine je kao što i sami znate da se radi sa igračima od 18-te godine. Svi znamo koliko nas je malo aktivno kako na forumu tako i uopšte u igri. Veoma mali je broj onih koji su zainteresovani za trenirce. Sjećam se još (mislim da je bili izbori sezone 12 ili 13 za U21 repku) kad su pobjedili ona dvoica iz Srbije pa kad su unijeli određeni preporod u repku, pogotovo što se tiče scautinga. Joco je to kasnije dobro nastavio, pa i tarkiz (i ja jednom djelom al to moje je kratko trajalo zbog škole). Joce odavno nema, tare s eposvetio Egiptu. Imamo lokalnog šerifa, tursu, sada se i Vuk vratio. Šta će biti od ove repke teško je išta reći, al ako vidimo atmosfgeru u taboru repke, jadni mi. Ja sam kući još 15-tak dana i dotle ću pratiti šta i oko repke, moći ću pomoć oko scautinganovih draftera ali krajem juna idem u Hercegovinu pa s eneću ni logovat na BB svaki dan. Tak oda ako mogu pomoć u ove dvije sedmice tu sam, samo recite :)

This Post:
00
243046.8 in reply to 243046.7
Date: 6/12/2013 1:49:04 PM
Overall Posts Rated:
12781278
Pozdrav dame i gospodje,ovdje Doc;)...Prijavljujem se na ove izbore ali ne zbog sebe,ne zbog prestiža samo i isključivo zbog napretka U21 tima....Imam jasan program rada u reprezentaciji,ukoliko me izaberete,bićete svjedoci nečega uspješnog,velikog i istorijskog za naš tim....o planu rada neću govoriti ovdje,jer ne želim da moji konkurenti prisvoje sebi odredjene dijelove tog maestralno razradjenog plana.

Glasajte za Doka ne budite stoka!!!...eto malo sam se i našalio,u svakom slučaju,ako želite dobro državnom timu,glasajte za mene,nećete se pokajati!

Naprijed BIH!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=SbYX3DBmvnI

This Post:
00
243046.9 in reply to 243046.7
Date: 6/12/2013 2:35:35 PM
Overall Posts Rated:
100100

Fino receno,ako budem vodio repku dobro ce mi doc tvoja pomoc pa makar i te dvije sedmice kao i pomoc ostalih menadžera koji se bave skautiranjem igraca.... :))

Pozdravljam:)

This Post:
00
243046.10 in reply to 243046.8
Date: 6/12/2013 2:37:29 PM
Overall Posts Rated:
155155
bilo bi realno da izneses taj plan da znamo o cemu se radi

Message deleted