Φτάσαμε αισίως στο 1/3 της κανονικής περιόδου για τη σεζόν 24, που σηματοδοτείται σε επίπεδο παιχνιδιού από την αλλαγή της μηχανής ως προς την τάπα.
Ο λόγος του παρόντος νήματος προφανής. Να συζητήσουμε για τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε, αν και πού βλέπουμε διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.
Σε μια πρόχειρη ματιά που έριξα στην Α1, σε απόλυτους αριθμούς και μέσους όρους, τα πράγματα δεν δείχνουν να διαφοροποιούνται.
Από τις 12 ομάδες που έπαιζαν και πέρυσι στην κατηγορία, 8 έχουν πτώση στις τάπες(μ.ο), 3 άνοδο και μία είναι ακριβώς στα περυσινά επίπεδα.
Οι εν λόγω 12 ομάδες έκαναν κατά μέσο όρο πέρυσι συνολικά 35,4 μπλοκς/παιχνίδι, ενώ φέτος είναι στα 32,2.
Σίγουρα τα ρόστερ τους δεν είναι ακριβώς τα ίδια ενώ στα περσινά νούμερα συμπεριλαμβάνονται τα παιχνίδια απέναντι στις τέσσερις ομάδες που έπεσαν, ενώ στα φετινά αυτά με τις αντίστοιχες που ανέβηκαν από την ΙΙ.
Από κει και πέρα, καλύτεροι να μας πουν τις εντυπώσεις τους είναι οι ίδιοι οι μάνατζερς.
Ενδιαφέρον επίσης θα έχει αν κάποιοι βλέπουν άλλες μεταβολές στο παιχνίδι, προερχόμενες από την αλλαγή στην τάπα.
Παραδείγματος χάριν, κυρίως για τις ομάδες που παίζουν εσωτερικά, βλέπουν αξιοσημείωτη πτώση στην ευστοχία των ψηλών τους όταν παίζουν απέναντι σε καλούς μπλοκέρ?
Εχει παρατηρηθεί να τραβιούνται συχνότερα προς τα έξω(4-5 μέτρα) οι ψηλοί που αντιμετωπίζουν τέτοιους αμυντικούς.
Μήπως βγαίνουν ακόμα και στο τρίποντο συχνότερα? Ή ίσως γενικότερα η ομάδα αναγκάζεται να καταφύγει περισσότερο στο τρίποντο?
Αλλες παρατηρήσεις που εδεχομένως να σχετίζονται με την αλλαγή της μηχανής?
Προσωπικά, στην ομάδα μου, αν και έχω σχεδόν διπλασιάσει τις τάπες, δεν είμαι σίγουρος γιατί και το ρόστερ έχει αλλάξει πολύ, ειδικά στους ψηλούς. Πάντως ρίχνω μπόλικες ;)
Αυτό που με βεβαιότητα έχω διαπιστώσει, είναι ότι κερδίζω πολλά περισσότερα φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο(από περιφερειακούς). Σημείωση παίζω εξωτερικά.
Από κει που το έβλεπα 1-2 φορές τη σεζόν, φέτος πρέπει να έχω τουλάχιστον ένα κερδισμένο φάουλ ανά παιχνίδι, σε προσπάθεια τριών πόντων. Δεν μπορώ να αξιολογήσω ακόμα, αν τα φάουλ γίνονται από κακούς αμυντικούς ή από αμυντικούς με καλό μπλοκ που το κυνηγάνε ακόμα περισσότερο, πάντως υπάρχει μια επιθετικότητα σ'αυτό το κομμάτι.
Last edited by maddoghellas at 7/8/2013 3:25:07 AM