BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Przygotowania do meczu

Przygotowania do meczu

Set priority
Show messages by
This Post:
00
251239.1
Date: 12/5/2013 3:39:34 AM
Overall Posts Rated:
00
Witam.
Zacząłem zabawę z BB i jak do tej pory rozumiem niemal wszystko. Podejrzewam, że z czasem nabiorę doświadczenia i ogarnę wszystko ale mam pytanie odnośnie ustawienia składu na mecz. O co chodzi z tymi przygotowaniami? nie znalazłem nigdzie na info albo jestem ślepy. Pomoże ktoś. Dzięki

This Post:
00
251239.2 in reply to 251239.1
Date: 12/5/2013 4:16:22 AM
Overall Posts Rated:
125125
Na dzień dzisiejszy przygotowania są opcja dostępną tylko w sparingach, więcej poniżej:

"Albo krócej (PDM, bądź z angielska GDP), który znajdziecie na stronie taktyki meczowej. Od teraz testujemy tę opcję wprowadzając ją do meczów sparingowych, co potrwa aż do końca sezonu, kiedy to zacznie obowiązywać we wszystkich meczach. Dokładnie tak jak zapowiadaliśmy na początku sezonu (aczkolwiek jesteśmy lekko spóźnieni z tym dodatkiem, wybaczcie), dodatek ten pozwoli Wam przygotować swoich zawodników do meczu ostatnią odprawą przedmeczową, na której będziecie mogli przekazać graczom, jaką taktyką ofensywną zagrają ich rywale. Jeżeli dobrze ją przewidzicie, da to Waszym graczom pewną przewagę. "Strzelać" możecie w dwóch kategoriach: koncentracji rzutów (może być spod kosza, obwodowa lub zbilansowana) albo/lub tempa (może być szybkie, wolne lub normalne). Z drugiej strony, jeżeli popełnicie błąd w swoim przewidywaniu, Wasi zawodnicy będą grać gorzej z powodu dezorientacji i niewłaściwych oczekiwań. Naturalnie "kara" ta będzie różna dla sytuacji, gdy będziecie zgadywać, że rywal zagra pod kosz, a faktycznie będzie to atak zbilansowany i inna, gdy zagrają taktyką obwodową (w tym przypadku będzie dotkliwsza). Naturalnie nie musicie w cale dokonywać wyboru, jeżeli nie macie na to ochoty. "Kary" można uniknąć poprzez nie używanie PDM.

Nie oszukujmy się - jest to dość ryzykowny dodatek, dlatego część z Was może w ogóle z niego nie korzystać, ale Ci którzy zaryzykują mogą zyskać dodatkowy bonus, którego może akurat potrzebowali, aby mieć szansę na zwycięstwo w tych bardzo ciężkich (ale przewidywalnych!) spotkaniach. Co więcej, mamy wrażenie że dodatek ten pomoże urozmaicić wybór obecnie stosowanych taktyk, i sprawi, że menadżerowie którzy grają usilnie cały czas tą samą taktyką przemyślą dokładnie swoją strategię. Cieszcie się nowym dodatkiem. Przy okazji życzymy Wam wszystkim trafnego przewidywania taktyk rywali!"

This Post:
11
251239.3 in reply to 251239.2
Date: 12/5/2013 11:40:47 AM
Basket Człuchów
II.4
Overall Posts Rated:
379379
Tu masz linka z konkretnymi ustawieniami przewidywań pod dane taktyki:

(http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...)