Witam wszystkich fanów naszej reprezentacji w 26 sezonie :)
Tym razem czeka nas udział w Mistrzostwach Świata. Oczywiście z pomocą mojego sztabu oraz Waszą postaram się poprowadzić naszą drużynę do jak największych sukcesów.
Zanim jednak rozpoczniemy rywalizację z najlepszymi zespołami w świecie BB zagraliśmy 3 mecze sparingowe:
- z Chinami, wygrany przez nas 114-98 -
(27237)- ze Słowacją, przegrany 147-159 -
(27346)- oraz dzisiejszy z Iranem, przegrany 111-128 -
(27353).
Ponieważ dotarły do mnie Wasze obawy dotyczące dzisiejszej porażki, zdradzę Wam kulisy naszego sparingu z Iranem. Wkrótce przed meczem z gospodarzami, menadżer reprezentacji Iranu poinformował nas, że są już w posiadaniu broni jądrowej dalekiego zasięgu i rakiety są wycelowane w nasz kraj. Powiedział też, że jeśli wygramy z nimi mecz to zostaną wystrzelone.
Kiedy nasi reprezentanci to usłyszeli, część z nich ze strachu zaczęła co chwilę chodzić do toalety. Dwóch z nich - Wasztyl i Korpysz nie wyszło z niej przez cały mecz. Dobrze, że chociaż mieliśmy w szatni do dyspozycji WC z 3 sedesami gdyż szatnia pozostała zamknięta od zewnątrz aż do rozpoczęcia spotkania.
Oczywiście jasnym jest, że w takich okolicznościach nasi koszykarze nie starali się wygrać tego meczu.
Jeśli czyta to ktoś z Irańczyków to proszę nie bierzcie tego do siebie. To tylko żarty. Nie mam nic do Was. Pozdrawiam.