BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Prodiranje:Zunajna obramba ali OPK

Prodiranje:Zunajna obramba ali OPK

Set priority
Show messages by
From: copatar
This Post:
00
259151.1
Date: 5/28/2014 4:05:06 PM
Overall Posts Rated:
130130
Po več,kot 20 sezonah igranja,sem se vedno spraševal,zakaj igralci, tako težko zadenejo z PRODOROV.Zunajna obramba je tista,ki preprečuje prodore;ko pa je igralec že v prodoru,pa naj bi bila to obramba pod košem.Drugače povedano:višina OPK-ja nasprotnega igralca,naj bi odločala ali bo igralec zadel z prodora.
Pozor:v kolikor se ne strinjate s tem,prenehajte z branjem

1.Zakaj zunajni igralci tako težko zadanejo z prodorov? (Prodiranje in Met z skoka)

Neka podobnast je med tema dvema skiloma(Prodiranje/met z skoka).Igralci težko zadanejo,če jih pokriva igralec z visoko zunajno obrambo oziroma obrambo pod košem.Lahko bi tako rekli:težko zadanejo,kljub temu,da je njihov met z skoka nekoliko višji od zunajne obrambe nasprotnikovega igralca.
.Kaj pa prodiranje...? Pri prodiranju,pa je to razmerje še višje....3xvišje!!! Zunajni igralci z prodiranjem 15(silen),ravno tako,težko zadanejo,kljub temu,da ga pokriva igralec z 5 (sprejemljiv)-obrambo pod KOŠEM! Tu nekaj ne štima?!!
Si predstavljate,da bi igralca,ki ima met z skoka 15(silen),pokrival igralec z zunajno obrambo 5 ??? Saj bi mu nasul več,kot 30 pik ob dobrem odstotku meta in dejstvu,da bi imel:pripravljenost,razpoloženje,zunajni taktiki,itd...

2.Zakaj notranji igralci lažje zadanejo z prodorov? (C in KC)
Pozor:v kolikor se ne strinjate s tem,prenehajte z branjem

Trenutni trend je- treninig prodiranja notranjim igralcim.Čemu?...če tako težko zadanejo z prodorov? Kot smo prej ugotovili,da igralci z prodiranjem 15,težko zadanejo proti nasprotnemu igralcu z samo 5(sprejemljiv) obrambo pod košem.
Notranji igralci s prodiranjem 10(izjemen)-sploh ne bi smeli zadeti ob obrambi pod KOŠEM 15(silen) nasprtonega centra.Vendar zadanejo!!!
Kaj imajo centri,česar nimajo zunajni igralci?
Tako je met MET POD KOŠEM.In sedaj je vse jasno Kaj pa KRILA???
KRILA imajo (po večini-kvalitetna KRILA) visok met pod košem+prodiranje,pa ravno tako,težko zadanejo!!! Res je ,da imajo kvalitetna krila tudi dokaj visoko Obrambo pod KOŠEM,vendar je v večini primerov nižja od prodiranja+metom pod košem.Recimo KRILO s 15 prodiranjem+15 metom pod KOŠEM,bo ravno tako,težko zadel z prodora,če ga pokriva igralec z obrambo pod košem 12. Pa bi moral,če je met pod košem,tako pomemben za uspešen prodor!

3.Zakaj zunajni igralci,slabše zadevajo z PRODOROV,kot notranji igralci???
Postavimo vprašanje drugače Kaj IMAJO zunajni igralci,da tako uspešno PREPREČUJEJO prodore?
Z U N A J N O O B R A M B O
Zunajna obramba je tista,ki odloča ali bo prodor uspešen ali pač ne!!! Na podlagi tega je jasno,da zunajni igralci,kljub visokem prodiranju težko zadanejo z prodorov.
Zakaj notranji igralci slabše branijo prodore?

Last edited by copatar at 5/28/2014 4:19:16 PM

This Post:
00
259151.2 in reply to 259151.1
Date: 5/28/2014 5:36:12 PM
Overall Posts Rated:
116116
Čisto vsega nisem prebral, upam pa, da bom uspel odgovoriti.

- Prodiranje je ofenzivni skill, ki ga je najlažje zaustaviti in to z obrambo pod košem (zunanja nima nič pri tem)

- Met pod košem igra določeno vlogo pri prodiranju. Višji kot je met pod košem, večja šansa uspeha pri prodiranju.

Prodiranje mi je kot skill vedno manj všeč v BBju. Za svoje igralce želim, da v napadu mečejo, zabijejo ali podajo. Prodirajo pa čim manj.
Če mojega igralca krije nasprotnik s slabo obrambo pod košem, je prodiranje seveda dobrodošlo. Ampak takšni igralci igrajo v slabih ekipah, treba pa je premagati dobre.

Prodiranje tudi določa, kateri igralec se bo večkrat odločil za met. Če ima tvoj OI legendarno prodiranje in malo slabše podajanje (okoli 15), lahko ima pod košem križanca Shaqa in The Dream-a, pa bo večkrat prodrl kot njemu podal. Še bolj pa sem bil vedno jezen, ko sem videl Navršnika ali Anžica prodirat. To je rezultat mojega treninga 1 na 1 za krila, katerega sem se začel izogibati, ker prehitro trenira prodiranje napram vodenju.

Če ima igralec prodiranje višje od ostalih ofenzivnih skillov, v svoji ekipi ne potrebuje igralcev z dobrim podajanjem, ker se bo večkrat odločil za igro 1 na 1 (od tukaj ime treninga, 1 na 1). 1 na 1 pa je težje zadeti kot po podaji, ko dobiš odprt šut. To pa dosežeš samo tako, da ima igralec nižje prodiranje od ostalih ofenzivnih skillov. V tem primeru moraš v ekipi imeti vsaj enega dobrega podajalca, še raje pa dva.

Po podaji je dosti lažje doseči koš kot z igro 1 na 1. Še posebej, odkar so pred par sezonami poudarili blokade meta in tako centri večkrat pomagajo pod košem braniti prodiranje iz zunanje linije.

Mimogrede, mojo razlago moraš vzeti z zadržkom. Sive eminence slovenskega BBja namreč pravijo, da si samo domišljam, da znam kaj o BBju, tako da bi mogoče rajši njih vprašal. Me prav zanima, kaj bi imeli za povedati.

Last edited by Koperbox at 5/28/2014 6:00:52 PM

This Post:
00
259151.3 in reply to 259151.2
Date: 5/28/2014 6:20:02 PM
Overall Posts Rated:
130130
Očitno si prebral samo "vprašanja" Ne pa mojih,odgovorov v katerih razlagam/"dokazujem" ,da je za branjenje prodorov ZO in ne OPK
Preberi si,pa čeprav se ne strinjaš s tem

Last edited by copatar at 5/28/2014 6:30:44 PM

This Post:
00
259151.4 in reply to 259151.3
Date: 5/28/2014 6:44:33 PM
Overall Posts Rated:
116116
Aha ok, no prebral sem skoraj vse razen ta zadnjega.

3.Zakaj zunajni igralci,slabše zadevajo z PRODOROV,kot notranji igralci???
Postavimo vprašanje drugače Kaj IMAJO zunajni igralci,da tako uspešno PREPREČUJEJO prodore?
Z U N A J N O O B R A M B O
Zunajna obramba je tista,ki odloča ali bo prodor uspešen ali pač ne!!! Na podlagi tega je jasno,da zunajni igralci,kljub visokem prodiranju težko zadanejo z prodorov.
Zakaj notranji igralci slabše branijo prodore?

Niti z eno stvarjo v tej točki se ne strinjam razen v eni: Zunanja obramba preprečuje prodore, vendar ne na takšen način, kot ga tu razlagaš.

Če je povprečen igralec postavljen pred obrambnega igralca s super obrambo, bo ta povprečni igralec pimplal žogo in jo ali izgubil, ali pa na koncu napada iz obupa vrgel trojko.
Če bo ta isti povprečen igralec imel prodiranje 20, ga super obramba nasprotnika ne bo niti malo tangirala. Še posebej ne, če ima obrambni igralec švoh notranjo obrambo. V tem primeru bo game engine izkoriščal ta mismatch.

Notranji igralci absolutno UBIJEJO zunanje igralce ob prodiranju. Si že videl, kako izgleda, ko nekdo igra Look inside brez šuterjev proti 2-3? Zunanji igralci se zabijajo pod koš in imajo manj kot 20% met. Le zakaj, če po tvojem notranji igralci tako slabo zaustavljajo prodore?

Poglej še to tekmo:
(26508)
Po tvojem je Vidovič metal 1-17 zato, ker naj bi imel nasprotni branilec (Hurda) zelo visoko zunanjo obrambo. Ampak po tej logiki bi tudi Hurda mogel imeti zelo slab met. No, met 8-9 že ni slab poleg še treh izsiljenih faulov.

Oba imata zunanjo obrambo 18+. Obrambo pod košem ima Vidovič 5, Hurda pa 13+.

Drug primer:
(26503)
Skupen met Ukrajinskih branilcev proti naši 2-3 obrambi bi po tvoji teoriji mogel biti odličen, ker naj bi notranji igralci težje zaustavljali prodore in ker jih naši zunanji igralci niso agresivno pokrivali (zaradi 2-3 obrambe), se pravi odsotnost zunanje obrambe. Njihov met: 4-15. Njihov OI pa je metal dobro, ker ima dober šut.

Tretji primer pa se nanaša na game manual. Zakaj naj bi 2-3 cona bila namenjena branjenju notranjih taktik, če pa naj bi notranji igralci po tvojem tako slabo branili prodore?

v katerih razlagam/"dokazujem"

Jaz dokazujem na podlagi dejstev (tekme). Na podlagi česa pa ti dokazuješ?

Last edited by Koperbox at 5/28/2014 6:47:31 PM

This Post:
00
259151.5 in reply to 259151.4
Date: 5/28/2014 7:09:56 PM
Overall Posts Rated:
130130
Uh...si pa veliko napisal
Na kratko:
Notranji igralci absolutno UBIJEJO zunanje igralce ob prodiranju. Si že videl, kako izgleda, ko nekdo igra Look inside brez šuterjev proti 2-3? Zunanji igralci se zabijajo pod koš in imajo manj kot 20% met. Le zakaj, če po tvojem notranji igralci tako slabo zaustavljajo prodore?

Tu se gre za prevzemanja....Saj ne pokrivajo prodore zunajnih igralcev samo notranji igralci

Po tvojem je Vidovič metal 1-17 zato, ker naj bi imel nasprotni branilec (Hurda) zelo visoko zunanjo obrambo. Ampak po tej logiki bi tudi Hurda mogel imeti zelo slab met. No, met 8-9 že ni slab poleg še treh izsiljenih faulov.

1-17 met-skupno...saj ni zmetal 17 žog z prodorov (tema se nanaša na prodore)

Skupen met Ukrajinskih branilcev proti naši 2-3 obrambi bi po tvoji teoriji mogel biti odličen, ker naj bi notranji igralci težje zaustavljali prodore in ker jih naši zunanji igralci niso agresivno pokrivali (zaradi 2-3 obrambe), se pravi odsotnost zunanje obrambe. Njihov met: 4-15. Njihov OI pa je metal dobro, ker ima dober šut.

Velja enako:skupni met,govorimo o uspešnosti prodorov

Jaz dokazujem na podlagi dejstev (tekme). Na podlagi česa pa ti dokazuješ?

Na podlagi dolgoletnega igranja BB-ja in ne na podlagi treh tekem

This Post:
00
259151.6 in reply to 259151.5
Date: 5/28/2014 7:44:51 PM
Overall Posts Rated:
116116
Tu se gre za prevzemanja....Saj ne pokrivajo prodore zunajnih igralcev samo notranji igralci

V 2-3 jih dostikrat pokrivajo notranji igralci. Ampak tudi ko jih prevzemajo v mož na moža obrambi, bi mogli proti prodiranju pušiti na veliko po tvojem, kar zdaleč ni res.

1-17 met-skupno...saj ni zmetal 17 žog z prodorov (tema se nanaša na prodore)

Imel je 8 prodorov, od katerih je enega zadel in na enem je bil fauliran. Drugih šest je zgrešil.

Hurda je od desetih metov imel osem prodorov. Po tvojem bi to moglo biti nelogično zaradi visoke zunanje obrambe Vidoviča. Po moje je to logično, ker ima Vidovič slabo obrambo pod košem in Hurda je to izkoriščal.

Velja enako:skupni met,govorimo o uspešnosti prodorov

Od 15 metov sta skupno samo trikrat prodrla pod koš. Zakaj, če pa naj bi notranji igralci tako slabo zaustavljali prodore ter jih zunanji igralci ne krijejo tako agresivno (odsotnost zunanje obrambe), kar naj bi po tvojem bil pogoj za pogosto prodiranje?

Na podlagi dolgoletnega igranja BB-ja in ne na podlagi treh tekem

Gre se za dve tekmi, in še vedno sta to dve tekmi več od tebe. Koliko tekem pa želiš videti, da se prepričaš? 10? 100? Pod podobnimi pogoji se bodo igralci vedno obnašali enako, tako da je iz tega vidika vseeno, če pogledaš eno ali 100 tekem.

Dolgoletno igranje naj bi bilo zagotovilo, da imaš prav? Oprosti, ampak zgolj opazovanje in delanje zaključkov na podlagi nečesa, kar se ti zdi, ne pomeni nič, če nimaš trdnih dokazov. Dokazi pa so tekme in teh nimaš.

To je tako, kot da bi normalen voznik rekel, da na podlagi dolgoletne vožnje svojega avta zna zelo dobro voziti reli ali formulo ena.

Ti si BB "le" igral. Jaz pa sem v privat ligah dosti sezon eksperimentiral s postavami in seciral tekme z BB game analyzerjem. Analiziral tekme za U21 in za NT ter jih primerjal. Enega in istega igralca analiziral v več različnih situacijah (različna napadalna in obrambna taktika, različne igralne pozicije...). Tako da mi verjetno ne moreš zameriti, če bom prej verjel sebi kot tebi.

This Post:
00
259151.7 in reply to 259151.6
Date: 5/28/2014 8:36:24 PM
Overall Posts Rated:
130130
V 2-3 jih dostikrat pokrivajo notranji igralci. Ampak tudi ko jih prevzemajo v mož na moža obrambi, bi mogli proti prodiranju pušiti na veliko po tvojem, kar zdaleč ni res.

Dostikrat,pušiti....podobno,kot pri metu z skoka.Tu pa tam tudi prevzamejo,redko (mož na moža)
Imel je 8 prodorov, od katerih je enega zadel in na enem je bil fauliran. Drugih šest je zgrešil.

Hurda je od desetih metov imel osem prodorov. Po tvojem bi to moglo biti nelogično zaradi visoke zunanje obrambe Vidoviča. Po moje je to logično, ker ima Vidovič slabo obrambo pod košem in Hurda je to izkoriščal.

Zanimivo....moram preverit,vprašanje je tudi kako visoko ima prodiranje Hurda

Od 15 metov sta skupno samo trikrat prodrla pod koš. Zakaj, če pa naj bi notranji igralci tako slabo zaustavljali prodore ter jih zunanji igralci ne krijejo tako agresivno (odsotnost zunanje obrambe), kar naj bi po tvojem bil pogoj za pogosto prodiranje?

To je pogoj tudi za več metov z razdalje,še zlasti ob 2-3 obeambi.Večinoma imajo višji MS, kot prodiranje,zato je logično,da tudi več mečejo z razdalje

Dolgoletno igranje naj bi bilo zagotovilo, da imaš prav? Oprosti, ampak zgolj opazovanje in delanje zaključkov na podlagi nečesa, kar se ti zdi, ne pomeni nič, če nimaš trdnih dokazov. Dokazi pa so tekme in teh nimaš.

To bi bilo nesmiselno...veš koliko tekem,ko je igralec z prodiranjem 15 in 10 MPK grešil z prodorov proti OPK 5?

To je tako, kot da bi normalen voznik rekel, da na podlagi dolgoletne vožnje svojega avta zna zelo dobro voziti reli ali formulo ena.

Uff..nizka Hmm...normalen voznik,ki bi rad profiju nekaj dopovedal

Ti si BB "le" igral. Jaz pa sem v privat ligah dosti sezon eksperimentiral s postavami in seciral tekme z BB game analyzerjem. Analiziral tekme za U21 in za NT ter jih primerjal. Enega in istega igralca analiziral v več različnih situacijah (različna napadalna in obrambna taktika, različne igralne pozicije...). Tako da mi verjetno ne moreš zameriti, če bom prej verjel sebi kot tebi.

Kdo je večji car? Saj ni pomembno,kdo pove,ampak,kaj pove! Dej greva se raje še naprej "prepirat" o prodiranju
Nič ne zamerim...itak ne prepričujem tebe ampak druge.Naj si ustvarijo svoje mnenje na podlagi najinih medsebojnih prepričevanj

This Post:
00
259151.8 in reply to 259151.7
Date: 5/28/2014 9:12:26 PM
Overall Posts Rated:
116116
Ne grem se, kdo je večji car. Zmotilo me je, da vso moje pisanje zavrneš z enostavno logiko" jaz dolgo igram BB, ti pa kažeš dve tekmi". Jaz pa igram od včeraj, ali kako...? Pa v primerjavi z relijem in formulo ena se ne postavljam v vlogo teh dveh; s to primerjavo sem hotel povedati, da če nekaj dolgo časa počneš, še ne pomeni, da nujno obvladaš "nekaj več".

Ker vidim, da si še kar naprej prepričan v svoj prav kljub temu, da nimaš enega samega dokaza, bom kar nehal. Kdor noče nečesa videti, ga ne moreš prepričati s 1000 dokazi. Verjamem, da skoraj nobeden ne bere teh najinih dvogovorov, ker so dolge in težko berljive klobase. In če jih noben ne bere, ne služijo ničemur.

This Post:
00
259151.9 in reply to 259151.8
Date: 5/28/2014 9:41:30 PM
Overall Posts Rated:
130130
Pa dobro,pustimo ta trič-trač,čeprav je verjetno zanimivejši od branja o prodiranju

Ker vidim, da si še kar naprej prepričan v svoj prav kljub temu, da nimaš enega samega dokaza, bom kar nehal. Kdor noče nečesa videti, ga ne moreš prepričati s 1000 dokazi.

Ali drugače povedano:enemu neumnemu tudi 1000 pametnih ne more nič dopovedati Spet trič-trač

Bom pregledal tisto z Vidovičem in Hurdo in probal uvideti ali pa obrazložiti.Koliko ima Vidovič ZO ? 17,18,19....se mi zdi
19.Tudi 18 je dovolj visoko,da ne bi smel Hurda zadeti,pa čeprav ima prodiranje 20! Tu je še pripravljenost,razpoloženje....ampak je vseeno težka...
Nadaljujva z debato,vsaj eden,ki ima mnenje o BB-ju oz. GE

Last edited by copatar at 5/28/2014 9:42:24 PM

From: copatar

This Post:
00
259151.10 in reply to 259151.9
Date: 5/29/2014 1:27:19 AM
Overall Posts Rated:
130130
1 10:41 4 — 6 J. Hurda (A) se je pognal v prodor proti obroču
1 10:41 4 — 6 R. Vidovič (H) si je pri oviranju meta prislužil osebno napako.
1 10:41 5 — 6 J. Hurda (A) je lepo zadel prosti met.
1 10:41 6 — 6 J. Hurda (A) je z malo sreče zadel prosti met.
1 7:57 15 — 12 L. Rázl (A) je podal žogo, sprejel jo je J. Hurda (A). J. Hurda (A) se je odrinil na vrhu trapeza in vrgel na koš. Koš.
1 7:57 15 — 12 Podajalec je bil L. Rázl (A).
1 4:07 25 — 25 J. Hurda (A) se je pognal v prodor proti obroču, pri tem pa ga je oviral R. Vidovič (H). Koš.2 10:50 35 — 43 M. Zita (A) je podal žogo, sprejel jo je J. Hurda (A). J. Hurda (A) se je pognal v prodor proti obroču. Koš.
2 10:50 35 — 43 Podajalec je bil M. Zita (A).
3 10:17 60 — 70 F. Sklenář (A) je podal žogo, sprejel jo je J. Hurda (A). J. Hurda (A) se je pognal v prodor proti obroču. Koš.
3 10:17 60 — 70 Podajalec je bil F. Sklenář (A).
3 9:41 62 — 70 J. Hurda (A) se je odrinil proti obroču in poskusil z metom od table. Žogo mu je podal R. Urbánek (A). Koš.
3 9:41 62 — 70 Podajalec je bil R. Urbánek (A).
3 1:10 78 — 89 J. Hurda (A) je s prsti potisnil žogo proti obroču, pri tem pa ga je oviral B. Rojec (H).koš.
4 10:39 84 — 95 J. Hurda (A) se je z ramo oprl na nasprotnika in vrgel proti tabli, ko mu je R. Vidovič (H) pustil malo prostora. Koš.
4 3:49 104 — 112 R. Holuša (A) je podal žogo, sprejel jo je J. Hurda (A). J. Hurda (A) se je pognal v prodor proti obroču. Koš.
4 3:49 104 — 112 Podajalec je bil R. Holuša (A).
5 0:41 135 — 126 J. Hurda (A) je lepo zadel prosti met.
5 0:41 136 — 126 J. Hurda (A) je z malo sreče zadel prosti met.
5 0:22 136 — 126 J. Hurda (A) je zgrešil prosti met.
5 0:22 137 — 126 J. Hurda (A) je z malo sreče zadel prosti met.

Poslal sem ZS-je lastnikom Vidoviča in Hurde (21235222) Mogoče mi bo zaupal,koliko ima prodiranje....
Potem pa gremo lahko v natančno analizo

This Post:
00
259151.11 in reply to 259151.10
Date: 5/29/2014 1:51:16 AM
Overall Posts Rated:
116116
A ni vseeno, ce imata prodiranje 17, 18 ali 19...ena gor ali dol nic ne pomeni. Razlika bi nastala, ce bi hurda imel prodiranje 14 ali manj, kar pa zagotovo nima.