Sem kandidat za mesto selektorja naše mladinske oz. U21 reprezentance in rad bi se predstavil tistim, ki me še ne poznajo.
Zakaj kandidiram?Po izgubi interesa s strani našega trenutnega U21 selektorja bi rad našo mladinsko repko vrnil nazaj na uspešna pota, kjer je pod mojim vodstvom že bila.
Vizija in cilji?Moji minimalni cilji so redno uvrščanje v drugi del evropskega prvenstva ter v tretjo rundo izločilnih bojev tolažilnega turnirja. Zavedam se, da to ni možno s šibko generacijo, vendar je bolje meriti višje in narediti soliden rezultat, kot pa ves čas biti na obrobju.
Na kakšen način to doseči?Obdržati recept iz mojih prejšnjih mandatov, ki je preizkušen in je dal zelo dobre rezultate:
- takoj po draftu stopiti v stik z vsemi lastniki dobrih igralcev oz. kandidatov za U21 in jih motivirati za trening; če ne, pa vsaj za prodajo slovenskemu lastniku
- nekajkrat na sezono preverjati, ali igralci dobivajo poln trening in v nasprotnem primeru poskušati ukrepati (kontakt, prošnja za prodajo itd.)
- 20-letne menedžerje "uvajati" v režim, ki ga morajo vzdrževati, ko bodo njihovi igralci igrali za repko - tu upam na pomoč scoutov, ki so že v prejšnjih sezonah bili pripravljeni zelo pomagati
- pisanje trening planov za vse, ki jih rabijo
- podrobno scoutati nasprotnike, sestaviti dobro taktiko in upati na najboljše!
IzkušnjePo mojem mnenju mora biti U21 selektor dober tako v razvijanju oziroma treniranju igralcev kot v sestavljanju ekipe in sami taktiki; še najpomembneje pa je, da vloži dosti dela in časa v kontakt z menedžerji in ne obupa, če mu sprva ne gre.
Rekel bi, da mi je šlo kar v redu na vseh "frontah". Kar se tiče poznavanja treninga in razvijanja igralcev si ne bom pel nobenih hvalospevov, temveč samo pokazal na število igralcev, ki je šlo skozi moje roke in zdaj igrajo za člansko repko - Navršnik, Anžic, Šmit, Kramberger, Dernovšek, Novokmet...in še veliko jih prihaja za njimi.
Sestavljanje ekipe: V svojem zadnjem mandatu, ko sem vodil generacijo, ki sem jo "vzgojil" od začetka, smo po igralcih imeli Top 3 reprezentanco Evrope (generacija Vukana).
Taktika: V dveh od treh mandatov sem se kot edini U21 selektor do sedaj uvrstil v drugo skupino evropskega tekmovanja.
Zame je vodenje U21 reprezentance več kot razvijanje igralcev in doseganje rezultatov na tekmovanjih; je predvsem gradnja naše skupnosti in "držanje skupaj" za dobro repke. V svojih treh mandatih sem spoznal veliko zelo dobrih trenerjev in upam, da so postali dobri tudi z mojo pomočjo. Upal bi si tudi trditi, da je nekaj menedžerjev kljub drugačnim namenom ostalo v BBju, zato da bi treniralo igralce za U21, kar je zame najvišje priznanje, ki ga lahko kot U21 trener dobim.
Poleg vsega naštetega pa me žene naprej še motivacija "unfinished business"-a, če lahko temu tako rečemo: Generacija Vukana se zaradi spleta nesrečnih okoliščin kljub ogromnemu potencialu rezultatsko ni znašla na vrhu Evrope. Tega si nisem oprostil in rad bi dobil še eno šanso ter jo izpeljal tako, kot je treba in se uvrstil na svetovno prvenstvo.
Če imate kakšno vprašanje, vas vabim k debati v to temo:
(260462.1), saj je ta rezervirana le za govore kandidatov.
Last edited by Koperbox at 7/9/2014 7:40:19 AM