Jutri igramo tekmo, ki zna biti zadnja v sezoni. Žal smo zaradi srednje težkega razporeda predtekmovanje končali s tremi porazi. Težavnost razporeda se je pokazala v zadnji tekmi proti Madžarski, ki je bila pred našo tekmo druga brez poraza; poraz je bil zelo tesen, kar pomeni, da Madžarska ni toliko boljša od nas, ampak je imela dosti lažji razpored.
Slovaška je tudi ena izmed ekip, ki si je v končnici zagotovila prednost domačega igrišča z lažjim razporedom, v bistvu pa imamo dokaj enokovredno ekipo. Tudi zato mi je Slovak poslal ponudbo, da oba igrava z levo roko (TIE agreement), čeprav je on v prednosti zaradi domačega igrišča. To me je seveda razkurilo, ker si je že samo s pošiljanjem ponudbe meni pridobil dovolj informacij. Izid na njegovo ponudbo so lahko trije:
- sprejmem (in izgubim zaradi njegovega domačega igrišča)
- ne sprejmem (v tem primeru mu dam jasno vedeti, da bom igral Normal in lahko primerno ukrepa)
- ne odgovorim nič, kar je enako, kot če ne bi sprejel in bo zato on igral Normal
Torej me dejansko stisne v kot samo s tem, ko je poslal ponudbo, ker ne glede na to, kaj naredim, dobi on dovolj informacij za prilagoditev zavzetosti. To sem mu povedal (z ne preveč lepim tonom, ker me je pač razkuril) in on odgovori...
To be honest, I dont like way you are writing - because of that I dont trust you.
Forget about deal, it was my mistake. I havent decided yet about tactic at all.
Pa lih na tako jokico sem mogel naleteti. Kaj ima veze, na kakšen način pišem? (Žaljiv nisem bil). A zato, ker nisem ekstra prijazen, mi ne zaupaš? (Do sedaj nikoli nisem prelomil dogovora).
Tako da, kaj zdaj narediti?
Napisal sem mu, da ker je on nefer (že samo s pošiljanjem ponudbe), bom igral na vso moč in ker predvidevam, da bo on igral Normal, mu ponujam dogovor Normal-Leva roka (kar je isto kot "na vso moč-normal"). S tem sem ga pa jaz stisnil v kot, ko mora igrati z nižjo zavzetostjo in tvega poraz. Meni pa ni težko igrati CT proti takim selektorjem.
Če zmagamo na vso moč, bomo tak in tak glinasti golobi v naslednji tekmi, ampak brez boja se pa tudi nočem predati in sprejeti dogovora z levo roko. Če tip sprejme normal - leva roka dogovor in zmagamo, pa je v drugem krogu vse možno.