Da še na kratko napišem iz lastne izkušnje, zakaj menim da bi to lahko obudilo našo skupnost:
Z igranjem sem začel na svoj rostni dan, 19. 4. 2011, prvo leto igranja sem se bolj ali manj v igro logiral 1 tedensko, treniral igralcev nisem, kupoval sem večinoma 30let+ stare igralce in pač životaril. Z igranjem sem skoraj prenehal, ko mi je na random, brez skavtinga (ga niti nisem znal uporabljati) uspelo na draftu dobiti Žvaba. Dobival sem zanj ponudbe 1,5mill+ etc., kar mi je dalo vedeti da je ekstra talent. Takrat me je kontaktiral tudi Koperboy ki mi je dal razne nasvete kako naj ga treniram in bil z mano redno v kontaktu. Vse to mi je dalo tisto nekaj dodatnega, da sem se v igrao začel vračati večkrat tedensko, da sem spremljal razvoj Žvaba. Kmalu sem iz 4. lige napredoval v 3., kjer sem znova životaril par sezon, po koncu Žvabove u-21 sezone pa znova malo poniknil, mu uničil trening za sezono ali dve. Potem se je zgodila liga III.13, oživel je forum (
(http://www.buzzerbeater.com/league/2268/overview.aspx)), zažele so se dnevne debate etc. - vsi smo bili na podobni točki, "zacementirani" v 3. ligi, kjer je bila polovica botov. Večina bi nas verjetno do danes že prenehala z igranjem, vendar nas je forum "držal pri življenju" in s časom smo postajali bolj in bolj aktivni. Vmes je iz naše lige prišlo kar lepo število u-21 reprezentantov, nekateri (bodoči) članski reprezentanti in na splošno lahko rečem da ta liga drži daleč najbolj organizirane klube v vseh slovenskih liga (če se pogleda sistem treninga, dvorane, etc.) - posledica tega je da katerakoli ekipa napreduje v zadnjih sezonah iz te lige, se instantno bori za vrh v 2. ligi, nekateri pa so tudi že takoj naredili preskok v 1. SKL. Tudi ko uporabniki napredujemo iz te lige, se vsačamo na forum III.13 in ostajamo v stikih, dokler se vsi ne srečamo v 2. in kasneje v SKL ligi.
Kaj je moja poanta da pišem kle cel roman? Vsi se strinjamo da Slovenska BB skupnost počasi umira, izgovor pa je vedno isti - BB admini ne oglašujejo igre. Pa se vprašajmo - je trenutno stanje v Slovenski sceni sploh mamljivo za novega uporabnika da bi si želel ostati in igrati? Jaz mislim da ne. Vem da se jaz osebno nebi vračal v igro, če bi se pridružil neki III. ligi kjer sta 1-2 močni ekipi ostalo pa boti in tišina. Torej, težava je globja od ne-oglaševanja in sicer v pasivnosti in dejstvu da se aktivni in izkušeni uporabniki (več) ne vključujejo v skupnost. To ni bila praksa v časih, ko smo bili na vrhuncu aktivnosti in aktivnost je začela upadasi sočasno z zmanjšano uporabo foruma (tu mislim število aktivnih uporabnikov).
Kaj torej lahko naredimo? Apeliram na vse, da se aktivno vključite oziroma oživite vaše ligaške forume. Če nam uspe oživeti ligaške forume in s tem pridobimo 1-3 dodatne aktivne uporabnike na ligo, smo že dosegli veliko. S tem se bo s časom oživel tudi naš slovenski forum in večje zanimanje za U-21 in NT etc. Morda se motim, morda ne, izgubiti nimamo nič če s tem poizkusimo.. v tem pa sodeluje lahko čisto vsak.