BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Oživljanje slovenske BB skupnosti

Oživljanje slovenske BB skupnosti

Set priority
Show messages by
This Post:
00
268054.1
Date: 2/27/2015 3:20:44 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Ideja nekako izhaja iz debate, ki je nastala v temi za u-21 reprezentanco, pa mislim da si vse skupaj zasluži svojo temo kjer se lahko prosto piše o vsem skupaj. Torej, kopiral bom svoja komentarja, ki nekako povzemata, kaj s to temo sploh skušam doseči:

Ko že vidim da ste omenjali mene, obenem pa ligo v kateri igram, bi prej raje izpostavil tole ligo: liga III.13 - 3 liga(!!!) z daleč najbolj aktivnim forumom v zadnjih sezonah (naj me kdo popravi če se motim). Kako je možno da ima 3. liga tako aktiven forum? Ne vem, ampak tudi ta na začetku ni bil. Potrebno je nekaj malega truda, malo sreče in se lahko zgodi tudi to. Jaz bi res apeliral na vse aktivne managerje ki pišete tu in si želite aktivnejše slovenske BB skupnosti da vsaj malo probate oživeti vaš ligaški forum. S tem ko sem jaz začel to sezono spammati forum II.4, se je tudi nekaj igralcev ki so se sicer logirali 1x tedensko začelo logirati dnevno, in so tudi sami napisali da jim je veliko bolj zanimivo igrati BB ko vidijo neko aktivnost v ligi.

Če že kaj, bi jaz raje začel kampanjo kjer bi vsi managerji poizkušali oživeti njihove ligaške forume, s tem mislim da bi pridobili veliko igralcev da bi začeli bolj aktivno igrati in mogoče bi čez čas začeli uporabljati tudi tale globalni slovenski forum. Truda in časa bi to vzelo malo, pač napišeš malo kako se ti zdi naslednji krog v ligi, pred kakšnim derbijem na to vržeš kakšno besedo in kar naenkrat se odpre debata in se le-tej pridruži še kakšen uporabnik.

To mislim da bi ZELO pomagalo naši skupnosti kot celoti. Če je 3. liga lahko skozi 5 sezon obdržala 5-6 aktivnih managerjev.. mislim da bi še lažje to naredili v 2. ligah.

LP

Hja, samo to je nekaj na čemer lahko dela vsak sam. Bodimo realni: če nekoga "ubiješ" in "burnaš" na forumu ne boš zmagal nič več tekem kot pa če se z njim pogovarjaš spoštljivo. Jasno mi je da je verjetno največa težava v tem v SKL kjer je pač nabrana celotna "smetana" slovenskega BB-ja, ampak jaz vseeno mislm da bi bilo možno tudi tam ustvariti pozitivno tekmovalno vzdušje namesto kreganja o GE in kdo ima večji e-penis Pač Slovenska skupnosti pri svoji velikosti mislim da nebi smela imeti prostora za to.. ker vsi imamo skupni interest in to je BB-igra in iz tega bi mogl izhajat, ker igra sama pa je miljone bolj zanimiva ko imaš v njej prijatelje, rivale, derbije etc.

Tko da še enkrat, jst mislm da najboljša stvar ki jo lahko naredimo za našo skupnost je, da začnemo aktivno uporabljat ligaške forume - tu lahko prispeva čisto vsak posameznik.

This Post:
44
268054.2 in reply to 268054.1
Date: 2/27/2015 3:20:53 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Da še na kratko napišem iz lastne izkušnje, zakaj menim da bi to lahko obudilo našo skupnost:

Z igranjem sem začel na svoj rostni dan, 19. 4. 2011, prvo leto igranja sem se bolj ali manj v igro logiral 1 tedensko, treniral igralcev nisem, kupoval sem večinoma 30let+ stare igralce in pač životaril. Z igranjem sem skoraj prenehal, ko mi je na random, brez skavtinga (ga niti nisem znal uporabljati) uspelo na draftu dobiti Žvaba. Dobival sem zanj ponudbe 1,5mill+ etc., kar mi je dalo vedeti da je ekstra talent. Takrat me je kontaktiral tudi Koperboy ki mi je dal razne nasvete kako naj ga treniram in bil z mano redno v kontaktu. Vse to mi je dalo tisto nekaj dodatnega, da sem se v igrao začel vračati večkrat tedensko, da sem spremljal razvoj Žvaba. Kmalu sem iz 4. lige napredoval v 3., kjer sem znova životaril par sezon, po koncu Žvabove u-21 sezone pa znova malo poniknil, mu uničil trening za sezono ali dve. Potem se je zgodila liga III.13, oživel je forum ((http://www.buzzerbeater.com/league/2268/overview.aspx)), zažele so se dnevne debate etc. - vsi smo bili na podobni točki, "zacementirani" v 3. ligi, kjer je bila polovica botov. Večina bi nas verjetno do danes že prenehala z igranjem, vendar nas je forum "držal pri življenju" in s časom smo postajali bolj in bolj aktivni. Vmes je iz naše lige prišlo kar lepo število u-21 reprezentantov, nekateri (bodoči) članski reprezentanti in na splošno lahko rečem da ta liga drži daleč najbolj organizirane klube v vseh slovenskih liga (če se pogleda sistem treninga, dvorane, etc.) - posledica tega je da katerakoli ekipa napreduje v zadnjih sezonah iz te lige, se instantno bori za vrh v 2. ligi, nekateri pa so tudi že takoj naredili preskok v 1. SKL. Tudi ko uporabniki napredujemo iz te lige, se vsačamo na forum III.13 in ostajamo v stikih, dokler se vsi ne srečamo v 2. in kasneje v SKL ligi.

Kaj je moja poanta da pišem kle cel roman? Vsi se strinjamo da Slovenska BB skupnost počasi umira, izgovor pa je vedno isti - BB admini ne oglašujejo igre. Pa se vprašajmo - je trenutno stanje v Slovenski sceni sploh mamljivo za novega uporabnika da bi si želel ostati in igrati? Jaz mislim da ne. Vem da se jaz osebno nebi vračal v igro, če bi se pridružil neki III. ligi kjer sta 1-2 močni ekipi ostalo pa boti in tišina. Torej, težava je globja od ne-oglaševanja in sicer v pasivnosti in dejstvu da se aktivni in izkušeni uporabniki (več) ne vključujejo v skupnost. To ni bila praksa v časih, ko smo bili na vrhuncu aktivnosti in aktivnost je začela upadasi sočasno z zmanjšano uporabo foruma (tu mislim število aktivnih uporabnikov).

Kaj torej lahko naredimo? Apeliram na vse, da se aktivno vključite oziroma oživite vaše ligaške forume. Če nam uspe oživeti ligaške forume in s tem pridobimo 1-3 dodatne aktivne uporabnike na ligo, smo že dosegli veliko. S tem se bo s časom oživel tudi naš slovenski forum in večje zanimanje za U-21 in NT etc. Morda se motim, morda ne, izgubiti nimamo nič če s tem poizkusimo.. v tem pa sodeluje lahko čisto vsak.

This Post:
00
268054.3 in reply to 268054.2
Date: 2/27/2015 5:36:33 AM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
131131
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
big (Y)

Meni pa se poleg prenehanja oglasevanja zdi problem tudi v tem, koliko casa porabis za narediti racun v igri. Primer: na travianu imas za izpolnit manj kot 10 vrstic, za izbrat pleme, it na mail in si ze noter. Pri BB-ju pa je scena dosti bolj zakomplicirana. To bi bil lahko se vecji problem, kot pa tisti, ki si ga opisal zgoraj - da ne zadrzimo uporabnikov v igri. Polovica se jih premisli se preden do igre in zabavnega dela sploh pridejo.

LP P

This Post:
00
268054.4 in reply to 268054.3
Date: 2/27/2015 5:44:50 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Ja, samo na ta del mi uporabniki nimamo nobenega vpliva.. zato nima smisla da se glede tega debatira - je veliko povedanega na global forumih kjer folk joka zarad oglaševanja in drugih zadev že lep cajt. Kar mi lahko naredimo je, da oživimo skupnost in iz tega kar imamo, "izmolzemo" čim več. Kaj to je, sem pa opisal zgoraj

Ker kot sem opisal, III. liga, pa da smo nekateri preživeli 5-7+ sezon tam in postajali bolj aktivni vsako sezono? To je nepojmljivo praktično tudi za trenutne II. lige, torej aktivna skupnost ima efekt in se da kej naredit za višjo aktivnost

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 2/27/2015 5:45:59 AM

This Post:
00
268054.5 in reply to 268054.4
Date: 2/27/2015 7:27:08 AM
Overall Posts Rated:
122122
Amen :D

Jaz v bistvu sploh ne iščem preveč izhoda iz te III.13 ko smo si tako lepo domače nardili ;)

This Post:
00
268054.6 in reply to 268054.4
Date: 2/27/2015 9:31:32 AM
Overall Posts Rated:
44
- posledica tega je da katerakoli ekipa napreduje v zadnjih sezonah iz te lige, se instantno bori za vrh v 2. ligi, nekateri pa so tudi že takoj naredili preskok v 1. SK

khm... :) Tole mi zveni nekam znano.

Drugače pa te spodbujam pri tem in upam, da se kmalu slišiva v kakšni ligi.

This Post:
00
268054.7 in reply to 268054.6
Date: 2/27/2015 11:12:51 AM
Overall Posts Rated:
2525
Ja jaz tudi nebi najraje napredoval iz te naše lige ampak bom počasi primoran it na napredovanje zaradi plače Udriha ki bo počasi začela lepo rasti!

From: Icce

This Post:
00
268054.8 in reply to 268054.7
Date: 2/27/2015 3:44:52 PM
GlobalniTrotlni
SKL
Overall Posts Rated:
111111
Splošno prepričanje, da je bolje "tankati" oz priti na zavidljivo finančno stanje v nižjih ligah, je meni bolj ali manj zgrešeno..Dolgoročno se vseeno bolje izplača "životarit" ali šparat v višjih ligah (razen če naletiš na res neugodno ligo, kar pa je v trenutni situaciji zelo redko).

This Post:
00
268054.10 in reply to 268054.9
Date: 2/27/2015 4:29:55 PM
Prekmurje Storks
III.7
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Lep primer sem jaz na teden imam 280k čistih prihodkov