Χθες το απόγευμα είχαμε μια μεγάλη συνάντηση των αστέρων της Α1 για τη σεζόν 30. Μόνο που οι πρωταγωνιστές αντί να φορέσουν τα σορτσάκια και τις αμάνικες φανέλες τους για να μπουν στο παρκέ, ντύθηκαν με κουστούμια και γραβάτες για να παραλάβουν τα βραβεία MVP σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Τα φώτα όπως αναμενόταν έπεσαν πάνω στους παίκτες της ομάδας του fay_stelaios η οποία είχε 5 παίκτες στους 9 που βραβεύτηκαν συνολικά και με τα προγνωστικά που έχριζαν τον Κιρίλλο Σιδηρόπουλο φαβορί για το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη για τη σεζόν να επαληθεύονται έστω και έπειτα από πολύ σκληρή μάχη με τον συμπαίκτη του Γιώργο Κωστάκη με 164 ψήφους έναντι 147! Στην 3η θέση βρέθηκε ο έταιρος ψηλός του fay_stelaios o Εσθονός Άλαν Λιλλεπούου. Μετά την βράβευση ο μεγάλος νικητής απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ας ακούσουμε τι μας είπε.
Δημοσιογράφος: Κιρίλλε συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Κλισέ η ερώτηση αλλά θα θέλαμε να μας περιγράψεις πως αισθάνεσαι που στα 34 σου ψηφίστηκες MVP στην Α1.Κιρίλος: Ευχαριστώ πολύ και εσάς και όλους τους προπονητές που με ψήφισαν. Σίγουρα είναι ιδιαίτερη τιμή και για εμένα προσωπικά αλλά και για την ομάδα αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Πάντα από τις ομάδες που κάνουν το καλύτερο ρεκόρ προκύπτει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο MVP, υπό την προυπόθεση ότι έχει αγωνισθεί σε πολλά ματς εννοείτε, οπότε αυτό το βραβείο ανήκει σε όλα τα παιδιά στην ομάδα από τον φροντιστή μέχρι τον χεντ κόουτς. Κάλλιστα εξάλλου θα μπορούσε να το είχε κερδίσει ο Κωστάκης ή κάποιο άλλο παιδί.
Δημ.: Κίριλλε συνολικά σε 30 σεζόν Α1 μόλις 7 φορές έχει καταλήξει σε Έλληνα παίκτη αυτό το βράβιο, ενώ μόλις δεύτερη φορά τα τελευταία 15 χρόνια. Θεωρείς ότι το επίπεδο του Έλληνα παίκτη είναι λίγο για να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελληνική Α1 ή μήπως οι ομάδες δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο ξένους παίκτες πάρα ΈΛληνες?Κιρίλος: Στην ομοσπονδία του ΒΒ, κάθε ομάδα μπορεί να έχει παίκτες από 99 διαφορετικές χώρες χωρίς κανέναν περιορισμό. Αν δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες στο πρωτάθλημά μας, επόμενο είναι λοιπόν να μην καταλήγουν πολλά τέτοια βραβεία σε Ελληνικά χέρια. Επομένως δεν πιστεύω ότι το ταλέντο του ΈΛληνα καλαθοσφαιριστή δεν αρκεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο Έλληνας να παίζει σε Ελληνική ομάδα. Για να αλλάξει τώρα αυτό θα πρέπει να γίνουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι τα τεαμ των εθνικών μας ομάδων να είναι πιο κοντά με τους ατζέντηδες και να τους πιέζουν να μεταγράφονται οι κορυφαίοι και πιο ταλαντούχοι παίκτες σε εγχώρια κλαμπ. Και το δεύτερο και σημαντικότερο, να δωθούν κίνητρα σοβαρά στις ομάδες να προτιμούν γηγενείς παίκτες. Για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο τα κλαμπ πληρώνουν 20% παραπάνω μισθό στους παίκτες που προέρχονται από το εξωτερικό. Αν γίνοταν το ίδιο κι εδώ, είμαι σίγουρος ότι θα άλλαζε η εικόνα.
Δημ: Κίριλε θα θέλαμε να πεις που αφιερώνεις αυτό το βραβείο και με τι θα το αντάλλαζες?Κιρίλος: Το αφιερώνω στους προπονητές που είχα στην ομάδα και στις εθνικές που με βοήθησαν να εξελιχθώ μπασκετικά και φτάσω στο επίπεδο που βρίσκομαι. Το αφιερώνω στον κόσμο της ομάδας που από μικρό παιδί με αγκάλιασε και με αγάπησε. Εδώ ήταν είναι και θα είναι το σπίτι μου και η οικογένειά μου. Και τέλος το αφιερώνω στους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό επιτελείο γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχε έρθει αυτό το βραβείο. Θα το αντάλλαζα σίγουρα με ένα κύπελλο ή με ένα πρωτάθλημα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεδομένου όμως ότι η καριέρα μου δεν έχει τελείωσει σε συλλογικό επίπεδο και άρα ίσως τους πετύχουμε αυτούς τους στόχους και σύντομα, θα σου έλεγα ότι θα το αντάλλαζα με ένα μετάλλιο με την ΕΘνική μας ομάδα έστω σε Τουρνουα της Παρηγοριάς. Αυτό είναι κάτι που δεν έζησα στην καριέρα μου και είναι οριστικά ένα ανεκπλήρωτο όνειρο.
Δημ: Τελευταία ερώτηση και κλείνουμε. Θα το σηκώσετε φέτος?Κιρίλος: Το πάρουμε δεν το πάρουμε, ο πρόεδρος μας έταξε μπουζούκια πάντως! (γέλια)