BuzzerBeater Forums

BB Srbija > NBA

NBA

Set priority
Show messages by
This Post:
00
273853.3 in reply to 273853.2
Date: 10/9/2015 2:56:43 PM
Overall Posts Rated:
199199
Cini mi se da sa ranije otvorio temu sa istim nazivom, ali eto, zagubila se negde. :)

Mogu ponosno reci da ce NBA ove sezone imati mnogo vecu popularnost u nasoj zemlji. 3 nasa igraca, ne od prevelikog znacaja za svoje ekipe, ali sigurno ce imati fine rolice.

Smatram da je Minesota sa ovim sastavom najperspektivniji tim, Denver i Juta takodje meni jako zanimljivi. Normalno, ostajem dosledan Bostonu, ali ima tu dosta ekipica koje postujem, i koje nisu vestacki 'nabacane' vec proslavljenim igracima.
NBA ne pratim dugo, ranijih sezona sam samo rezultate pratio, sad poceo po malo i rosterima da se bakcem, citam kritike, gledam highlighte - e i tako.

Inace nisam mnogo probirljiv, pratim pomalo i ABA ligu, zatim Evroligu, poceo sam i Endesu da pratim, rusku i tursku kosarku ne znam da li prenosi neka nasa televizija, ali i tu se imoze videti mnogo lepih stvari ovog magicnog sporta. :)

Last edited by *DJolle* at 10/9/2015 2:57:56 PM

From: Andra93
This Post:
00
273853.4 in reply to 273853.3
Date: 10/12/2015 12:32:33 PM
Overall Posts Rated:
104104
# Go Spurs Go!

Oduvek najlepsi tim za gledati (uz Boston,po meni)!

Nekada sam pratio NBA, vise ne... Od preporsle sezone sam dosta pratio , od prosle nista...

Nadam se da cu ispratiti ovu sezonu, izgleda mi kao jedna od zanimljivijih!!!

Dosta transfera, koje nisam ispratio, ali sve u svemu jako zanimljiva sezona pred nama...

From: Oziris
This Post:
22
273853.5 in reply to 273853.4
Date: 10/18/2015 5:25:29 PM
Overall Posts Rated:
356356
Evo postaviću svoj prvi post na forumu upravo na ovu temu. :D Nisam toliko star da mogu da kažem da sam vrsan poznavalac košarke, ali sam sasvim solidan za jednog laika. :) Celu mladost sam proveo trenirajući fudbal, a gledajući košarku. Rano sam počeo da gledam košarku, ali uglavnom domaću ligu, Evroligu i naravno Endesu. Uvek mi je Evropa bila zanimljivija mahom zbog toga što sam počeo da gledam košarku 2002. godine, a svi znamo šta je bilo te godine. :P

Međutim da ne skrećem puno s teme... NBA je svakako najjača liga i svaka sezona je specifična, svaka je drugačija od one prethodne, bar meni i zato ju je uvek zanimljivo gledati. :) Što se tiče timova ne mogu da kažem da imam omiljeni tim ili tim za koji navijam, jer je tu stvarno mnogo igrača koji su pobrali moje simpatije i mogu skoro svaku utakmicu da gledam i da kažem da bar u jednoj ekipi imam igrača ili više koji mi se sviđaju. :)

Ali evo recimo Oklahoma, tim koji mi je mnogo simpatičan, jer volim da gledam dvojac Vestbruk-Durent, a još je tu bio i Harden pre neku sezonu... Durent je prošle sezone propustio dosta, ali ga je Vestbruk po mom mišljenju vrlo dobro zamenio. Iako sam ga oduvek voleo zbog njegove eksplozivnosti nisam verovao da može onako da igra.

Tu je naravno Minesota sa Pekovićem i sada Bjelicom. Ekipa koja mi je od pre neku sezonu zanimljiva i žao mi je što ne uspevaju da urade nešto konkretnije. Videćemo sad kakvi će biti. Bjelica igrom možda malo podseća na Kevina Lava, pa da vidimo koliko Beli može. :D

Naravno i Denver mi je sad u centru pažnje. Jokić igra dobro u pripremnim, ali pitanje je koliko će dobiti prostora u regularnom delu. Tu je i legenda Lovernj, skakačka mašinerija, igrač kog obožavam, takođe pruža dobre partije. :)

Vidim spomenuti su Popovič i ekipa. :D Ja njih nikad nisam voleo... Ne znam zašto, ali ekipa San Antonija mi je uvek bila nekako mrska. Ne volim ni Parkera, ni Dankana, ni Đinobilija. Mislio sam da ne volim ekipu zbog njih trojice, jer su dugo tu, ali evo sad vidim da nije to, jer ne volim ni ovog Lenarda. :P Imaće moju pažnju samo zbog Bobija. Voleo bih da dominira tamo kao i u Zvezdi, ali moram da priznam da sam skeptik što se tiče njegove NBA karijere. :/

Eto da ne nabrajam sad sve ekipe, da ne dužim više nego što jesam, ali ima tu još igrača svakako. Džon Vol, Harden, Klej Tompson, Pol i Grifin, itd, itd... :)

Srećno svima u plej ofu i plej autu, ako neko igra i pozdrav. :D

This Post:
00
273853.6 in reply to 273853.5
Date: 10/21/2015 9:30:54 AM
Overall Posts Rated:
590590
Za one koji znaju španski, odličan pregled svih ekipa na sajtu ACB:

(http://www.acb.com/docs/especialnba/indexnba.php)

From: Oziris
This Post:
00
273853.7 in reply to 273853.6
Date: 10/29/2015 9:09:45 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav ljudi. :)

Nova sezona je počela i za naše košarkaše. Dvojica su pobedili. Solidan debi za Bjelicu, za 22 minuta je sakupio 8 poena, 5 skokova i 2 asistencije. Ono što bi moglo možda da zabrine malo, jeste da je imao 5 faulova. A ako se uzme u obzir da je i u pripremnim u jednoj utakmici načinio čak i svih 6 faulova po mom mišljenju postavlja se pitanje: da li će mu to biti glavni problem u NBA? Nije poznat kao neki snagator, a da on to jeste svakako ne bi bio onakav igrač kojeg krasi dobra tehnika za jednu četvorku. Ali će morati da poradi u teretani.
Inače dosta zanimljiva utakmica između Minesote i Lejkersa. Odlična partija Rubija. LA je imao šut za pobedu, ali je Vilijams promašio. Verujem da se svako živi pita zašto taj šut nije uzeo Brajant. Uprkos lošem šutu iz igre, Kobi je Kobi. :P

Jokić je dobio nepuna 4 minuta i dao jedan koš. Denver je pobedio Hjuston sa 20 razlike. Za Denver je još i Lovernj bio dosta dobar. Za nepuna 22 minuta je postigao 11 poena i pokupio 7 lopti. S druge strane nešto lošiji učinak za, "Alfa i Omegu" Hjustona, Džejmsa Hardena. Ne toliko po poenima koliko po procentima šuta, 2 od 12 za 3 čak, a od postignutih 22 poena 8 je sa linije za slobodna bacanja. Mada se ne može reći da je imao skroz lošu partiju, ako se uzme u obzir da je imao i po 6 skokova i asistencija.

U meču San Antonija i Oklahome Bobi Marjanović nije bio ni na klupi što je možda malo iznenađujuća odluka. :) Sve u svemu jedna dosta zanimljiva, neizvesna i efikasna utakmica. Nešto slično se desilo kao i sa Hardenom, naime Durant je imao identičan učinak kao i Harden, 22 poena, 8 sa linije za slobodna bacanja, 6 skokova, ali bez asistencija. Može se reći da je bio dobro čuvan. Ko prati San Antonio zna koliko je Lenard agresivan u odbrani, a danas je blistao i u napadu sa 32 poena. Međutim Duranta je zamenio Vestbruk sa 33 poena i 10 asistencija što je uz još jedan dabl-dabl Kantera, bilo dovoljno za tesnu pobedu od 112-106.

Spomenuo bih još i utakmicu između Vašingtona i Orlanda koja je završena rezultatom 88-87 za ove prve. Fina utakmica u kojoj je Hezonja za Orlando debitovao solidnom igrom. Uspeo je da da 3 trojke i dvojku plus 3 skoka i 2 asistencije. Solidna igra za Hrvata. Tu je bio još i Vučević koji je promašio šut za pobedu. Imao je 10 poena i 7 skokova. Spomenuo bih još i Furnijea koji je imao šut iz igre 1 od 7 i još jednom je dokazao da je igrač koji može da igra samo protiv Srbije, bilo da je takmičarska bilo da je prijateljska. :P

Toliko od mene za sad. Šta vi mislite o početku ove sezone? :) Kako su prošli vaši timovi? :D

This Post:
11
273853.8 in reply to 273853.7
Date: 11/20/2015 5:10:17 PM
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
499499
Second Team:
Mad Mamba Academy
Davno nisam čitao naše forume sem ligaškog pa rekoh da prelistam teme. Jedna od zanimljivijih, ali nažalost prevremeno završila "na aparatima".

Ja sam veliki obožavalac Los Anđeles Lakers-a i naravno, omiljeni igrač mi je Kobe (nego) Bryant. Nažalost, previše se istrošio i telo ga više ne sluša kao nekad, ali nadam se da će uspeti da prebaci košarkaškog znanja ovim klincima koji su došli.

Što se tiče ostalih timova, moram da kažem da ni ja nešto ne volim Spurs-e, cenim ih naravno, ali su mi nešto antipatični. Jeste to timska igra, ali mi nešto smetaju njuške poput Parkera i Đinobilija.

Warriors-i? Ne znam šta reći. Ceo košarkaški svet je poludeo za njima, nadam se da će Curry da izdrži ovaj tempo i da neće da se nađe neka budala da ga izlomi. Ipak se World Peace vratio, a on je malko tanji sa živcima pa sumnjam da će da istrpi da ovaj kroz reket kotrlja loptu po parketu.

James? I on me nešto nervira pa nemam šta da kažem za njega.
:)

Što se tiče naših igrača, mogu da konstatujem da postaju važan šraf u svojim timovima, jedino mučenog Marjanovića sisa vesla na treningu (https://www.youtube.com/watch?v=56S1IWcc-Oc) i ne puštaju ga mnogo u igru. Valjda će i to da se promeni...

Toliko od mene za sad, ipak dugo nisam pisao po forumu pa sam se malo i umorio, a i misli su mi razbijene što se da primetiti i po postu...

Sportski pozdrav.

No guts, no glory!
This Post:
00
273853.9 in reply to 273853.1
Date: 11/24/2015 5:08:50 PM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
Pratim nba, uglavnom svaki dan pogledam one highlighte i boxscore na nba.com

Navijam odavno za Minesotu, ponekad ostanem budan i da odgledam utakmicu. Pratio sam utakmice najvise u periodu dok je Adelman bio trener i Pekovic na vrhuncu. Steta sto zbog povreda nisu uspjeli nista da urade, petorka Rubio/Roy/Kirilenko/Love/Pekovic je bila sjajna(mada je trajala svega nekoliko meceva u predsezoni :))

Kevin Lava nisam nikad volio, ali hvala mu sto je omogucio dolazak Wigginsa :) Sad je vec druga prica, tu su Wiggins i Towns kao garancija da ce tim biti dobar u narednih desetak godina. Obojica su igraci talentovani, prakticno bez rupa u igri, igraju dobro odbranu napad, nesebicni, jos samo da Towns pocne da gadja trojke. Rubio je treci stub tima, ali klimav. Pitanje je hoce li mu povrede unistiti karijeru.. Inace je kljucni igrac, igra pametnu odbranu, u napadu razigrava citam tim. Godinama se pokazalo da se tim bukvalno raspadne kad njega nema. Ne umije da poentira nikako, ali cak ni to nije toliko vazno, jer i dalje doprinosi pobjedama, vec su glavni problem konstantne povrede.

Ove godine je tu i Bjelica, on je po meni dobro igrao, i jedan je od razloga sto vrijedi gledati utakmice. Iako ulazi sa klupe, vjerujem da ga tu drze ne zato sto nije zasluzio da bude prvotimac, vec sto sam odrzava njihovu drugu postavu. Jedini je od zamjena koji moze da organizuje kakav takav napad, kompletna bekovska linija je odvratna. Lavine, Martin i Shabazz nemaju pojma kako da igraju timski, koseve daju na racun individualnog talenta. Martin je prefigani veteran koji igra za svoju statistiku, glavni adut mu je izvlacenje glupavih faulova od protivnika ne bi li dosao na linuju slobodnih bacanja, gdje je nepogresiv. Zach Lavine klasicni supljoglavac, Muhammadu jednostavno fali (kosarkaski) IQ.

Od ostalih timova, ne volim Lebrona i Klivlend, a ni ovaj tim Clippersa. San Antonio Sparse ranije nisam volio, ali sam promijenio misljenje u zadnje vrijeme, praticu Marjanovica.

Za Golden stejt i Karija ne znam sta bih rekao :)

This Post:
00
273853.10 in reply to 273853.9
Date: 1/4/2016 2:44:06 PM
Filadelfija seventisiksers, bre!!!

This Post:
00
273853.11 in reply to 273853.10
Date: 7/4/2016 2:04:39 PM
OKK Apatin
II.4
Overall Posts Rated:
171171
Ljudi sta se ovo je..no desava sa NBA? Kakve cifre se izdvajaju za osrednje igrace...?

Majk Konli 153 000 000 za 5 sezona!?

Teletovic 30 000 000 za 3 sezone

Batum 120 000 000 za 5 sezona

Bredli Bil 128 000 000 za 5 sezona

Koliko ce onda dobiti Durant u GSW? Ili ce pristati na manju platu da bi uzeo prsten...