Egy privát üzenet hozta az ötletet, hogy írjak erről. Talán hasznosítani tudják az újak

Tehát: Ha én kezdő lennék, akkor
- megnézném a frissen kapott játékoskeretet. Kidobnék minden felesleges embert, max. 14 főt tartanék meg.
-arra ügyelnék, hogy a selejtezést életkor és potenciál alapján végezzem! Ugye eleve tuti egy 18 éves allstar a keretben (a klub arca, franchise player), akit lehetne edzeni. Ha mellette akad még két 18-19 éves, akkor Hawaii van. Ha nincs, az sem Mohács, csak picit több vele a dolog.
-mivel az edzett emberek és a magas potos fiatalok ára az egekben van, valamint az edzők is borzasztó drágák az 5-ös szinttől, így a következőkben vennék egy 15-20ezer közötti fizetésű 4-es edzőt, specialitás nélkül. Ez jelenleg 50-100 ezer között megtehető, ahogy néztem a piacot. Ha nincs edzhető emberem a franchise player mellé, akkor irány a piac: nézek hasonló jellegű 18 éveseket, 5-7 közötti pottal. Ezek most gyakorlatilag fruttiért elvihetők: 10 ezer alatti áron jelen pillanatban 509 (!) találatot dobott ki a rendszer!
- ha ez mind megvan, akkor 2-3 szezon egyposztos edzés indul.Allstar pottal 21 éves korra kb. maxolhatnak a fiúk: ekkor sorban eladnám őket. Mivel az árak az egekben, így egy edzett allstar, poszttól és tudástól függően jelenleg az alábbi ajánlatokat kapta (max. 25 éves, minimum 80 skillpontos fiúk): 1,2M 1,65M 800ezer 14ezer 1M 1,3M és 60ezer. A magasabb árak már 90+ skillpontos gyerekek, a két alacsonyabb 81 körül-de ők sem fognak itt megállni, az biztos.
-amíg nincs eladásból bevételem, addig építgetném a stadiont. Nincs recept, de azért egy 12-15ezres csarnok 3 szezon alatt kényelmesen összehozható, és még marad tartalék is. Aztán az eladások után, amikor már megtanultam az edzést, esetleg néha taktikáztam is, és van pénzem a sifonérban, akkor vennék hasonlóan olcsó, de edzhető fiatalokat, köréjük felépíteném a csapatot, és irány a feljutás(ok)!
-ha az edzés a szenvedélyemmé vált, és profin nyomnám, már arra is figyelnék, hogy magyar játékost vegyek: jó a bevételeknek, meg az U21-et is tudnám így segíteni.
Én valahogy így kezdenék most, ilyen körülmények között. Persze mindenki másképp csinálja, tehát elő a farbával: Ti hogyan látnátok hozzá?