Skoro poznaliśmy już wyniki wyborów, trzeba zadbać o parę podstawowych spraw. Pierwsza - dziękuję wszystkim za oddane na mnie głosy, mam nadzieję, że nie zawiodę waszych oczekiwań! Druga - trzeba rzucić paroma ogłoszeniami, żeby wszystko zorganizować.
Na razie zamierzam skupić się na zrobieniu baz roczników - udało się przygotować do nich podstawy za pomocą paru przelotów NT Scoutem, i wstępne oszacowania wskazują, że jeśli będę skautować od allstara w górę, to czeka na mnie opracowanie tysiąca zawodników (liczba może się zmniejszyć, jeśli zawężę widełki podkoszowym i w ten sposób ułatwię sobie nieco pracę). Uzbrójcie się więc w cierpliwość - wasi zawodnicy zostaną przeskautowani; jeśli zaś jednak okaże się, że bazy ich pominęły, napiszcie BB-maila ze skillami zawodników. W każdym razie, wszystko musi zostać wykonane do soboty.
Jeśli chodzi o organizację sztabu szkoleniowego w tym roku, na razie jeszcze nie zamierzam wprowadzać systemu opisanego w mowie wyborczej; sprawa nadal nie jest rozplanowana. Niemniej czeka nas reorganizacja sztabu i przydzielenie nowych skautów do roczników, gdyż jak widać, stan faktyczny ssie... Więcej szczegołów podam za dzień-dwa, na razie muszę rozpuścić wici i sprawdzić, jakim potencjałem dysponuję pod tym względem.
Mówiąc o względach sportowych, musimy zauważyć, iż niektórzy (to znaczy Belgowie w swoim specjalnym newsie o U21) ogłosili naszą grupę grupą śmierci. Czekają nas pojedynki ze Serbią i Francją, przy czym i dobrze zorganizowanej Belgii nie można zleckeważyć. Oznacza to, że przeprawa w eliminacjach może być ciężka... ale jeśli poprawnie szacuję nasz potencjał kadrowy, to są jakieś podstawy do tego, by wierzyć, że już w eliminacjach pozbędziemy się jednego z głównych rywali do medalu. A tego byśmy chcieli, czyż nie?
Mam nadzieję, że już dziś wieczorem zobaczymy się przy okazji publikacji baz roczników. Choć od razu zastrzegam, iż z racji natury 18- i 19-latków (spora część stawki wprost z draftu, więc wygląda to wszystko tak samo, dosłownie masa graczy) nie ma mowy o wybitnym opisie zawodników.
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.