BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 - sezona 37

U21 - sezona 37

Set priority
Show messages by
From: Oziris
This Post:
99
284018.1
Date: 12/15/2016 8:03:41 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Napravili smo jednu malo dužu pauzu što se tiče takmičarskih utakmica, ali se radilo punom parom i spremni dočekujemo utakmice koje slede. Igraćemo Utešni turnir i pokušati da obezbedimo da se naredno EP igra u Srbiji što bi mogla da bude fina prednost u osvajanju medalje, jer generacija od 20 godina u ovom trenutku deluje solidno, ali videćemo u kom pravcu će se razvijati ove sezone.

Ova generacija je bolja od prethodne i to dosta po mom mišljenju. Prošle godine smo bili ograničeni u napadu, a ove sezone ćemo imati širinu i veću slobodu da napadamo i spolja i unutra.

Jači smo pod košem, pa ne bi trebalo da nas mnogo pune unutra kao prošle godine. Tu je Acević sa A spiska, a uz njega bi Dudić, Ilić i Tahman trebalo da se bore za tu poziciju. Neki od njih će svakako i na 4 ići, ali za tu poziciju imamo još nekih zanimljivih igrača kao što je Batrićević recimo. Uz njega je tu i Bošnjak sa A spiska.

Na krilu smo odlično popunjeni. Tu su 3 bukvalno podjednako dobra igrača, s tim što je Vas malo drugačije krilo od onih na koja smo navikli. Ja ga zovem "Mali Lebron". :) Moram da pohvalim njegovog menadžera koji ga je stvarno lepo uradio. Predragon svaka čast. :) Tu je Zvonetov Samardžić koji dokazuje da je Zvone najbolji trener krila na Balkanu, a i šire. :D Oba igrača su potencijal 5... Pored njih na krilu će biti i Branković koji je takođe kompletan igrač.

Najmanje sam nekako zadovoljan spoljnom linijom, ali smo i tu dobri. I ovde imamo igrača sa A spiska, to je Elaković. Moj Bošić je tu, ali nisam najzadovoljniji njime, pa je pitanje koliko ću ga koristiti uopšte. Svi ovi koji su na spisku su dobri igrači, ali nekima fale neki skilovi, pa će možda malo pričekati sa nastupom dok se to ne popravi. Tu su i malo ekstremniji igrači poput Slobodana Mrkele i Šmita koji je mlađi brat Šmita iz prošle sezone. Šuter isto koliko i brat. :D

Ipak bih od svih bekova izdvojio Kostu Mrkelu koji je po mom mišljenju najbolji naš bek. Davno kad je imao 18 godina rečeno je da se takvi kao on prodaju za dolar... I bi prodat, izgubi nekoliko nedelja treninga, ali ne propade, već se razvio u odličnog beka na čijim plećima će igrati ova reprezentacija. Podsetio me je na naše(moje) posrnuće u grupnoj fazi prošle sezone, ali se nadam da ćemo se i mi podići kao i on i uzeti prvo mesto, jer po to idemo. :)

Što se drafta tiče bilo je određenih problema koji su tek preksinoć rešeni, pa zbog toga i pišem sada. Draft je odrađen ručno i s obzirom na to apelujem da se menadžeri koji imaju potencijalnog reprezentativca (potencijal 6-8) jave ukoliko sam nekog slučajno preskočio. Nečiji igrači su bili pozivani i preko 10 puta, ali eto da znate sad šta je u pitanju. :D Moram da istaknem da nije bio loš draft uopšte... Draftovano je krilo sa čak 61 skilom. To je najviše skilova sa drafta što sam ja video u ovih 10 sezona koliko igram. Nadam se samo da će biti treniran. Generalno dosta je igrača sa 54-57 skilova i ima ih sa različitim potencijalom. Nisu 6 svi. Neki će sigurno biti trenirani, tako da je to dobra vest za neke buduće selektore koji će voditi tu generaciju. :)

Potreban mi je i jedan novi skaut da me malo rastereti. Ne bih mu puno igrača "uvalio", jer u suštini meni nije teško i sve sa liste da vodim, ali bitno je zbog narednih sezona, kad(ako) ja ne budem selektor više.

Ovo je sve za sada. Očekujte najave za utakmice i pratite mladu reprezentaciju! :)

Last edited by Oziris at 12/15/2016 8:07:01 AM

This Post:
11
284018.2 in reply to 284018.1
Date: 12/15/2016 9:43:44 AM
Overall Posts Rated:
590590
Bravo Oziris, lep post. Samo predano i korak po korak, verujemo u tebe

This Post:
11
284018.3 in reply to 284018.1
Date: 12/18/2016 9:04:08 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Samo napred druze, odlicna najava
Imas nasu podrsku i nemoj da je prokockas

Zivela Srbija!

This Post:
00
284018.4 in reply to 284018.3
Date: 12/19/2016 6:13:21 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Počinjemo danas put do finala! Igramo protiv InĐije i neko bi pomislio da ih sa klupe vodi Navaro, ali se taj u startu zeznuo. :) Put do Indije je bio krajnje naporan zbog svih nedaća koje su nas snašle na putu, ali se naša skraćena ekspedicija od 10 igrača i stručnog štaba izvanredno pokazala u izuzetno teškim uslovima. Utakmica je zakazana i u neugodnom terminu za naše Orliće, ali u reprezentaciji vlada toliko pozitivna atmosfera da će ovaj nedostatak sna biti nadomešten.
Naime, Indija je slabija ekipa dosta i ne bi trebalo da bude problema, pa ćemo tako i isprobati jednu taktiku da bih video kako će nam se igrači ponašati. Ovo će biti bitno za neke kasnije, jače utakmice.

Što se našeg sastava tiče izabrano je 10 igrača sa najboljom formom koja je iznenađujuće dobra. Mislio sam da će uglavnom sve sedmice biti, ali sam se prevario. Svi su orni za igru, pa se tako očekuje da pukne stotka, bez obzira na taktiku. Jedan od naših najstarijih reprezentativaca, koji je inače i na spisku za A reprezentaciju, Elaković izjavio je sledeće: Mnogo je bitno da od početka krenemo jako i da ozbiljno shvatimo protivnika. Indija je neugodan protivnik, pogotovo na domaćem terenu. Danas svi igraju košarku."

Utakmica počinje u 14:30h. Ko može neka svrati na čet. :)

This Post:
44
284018.5 in reply to 284018.4
Date: 12/26/2016 5:55:30 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Danas igramo drugu utakmicu ovih početnih kvalifikacija ili šta su već. Igramo protiv uvek neugodnog Portorika koji je u prošlosti umeo da nas iznenadi. :D Dobro je poznato da Srbima sem vrelih južnoamerikanki ne odgovaraju američki kontinent i okolna ostrva. Ipak rešeni smo da pobedimo što većom razlikom, jer smo kvalitetnija ekipa i momci su vrlo dobro raspoloženi.
Forma je dosta dobra. Ima čak 4 devetke što me je pozitivno iznenadilo. Ostale ocene su uglavnom osmice uz jednu šesticu i sedmicu. Pohvalio bih ovom prilikom menadžere koji stvarno lepo paze na minutažu njihovih reprezentativaca. Očekuje se još od nekih igrača da poprave formu, pa da upadnu u tim i time da kompletiraju naš ovosezonski mladi nacionalni tim. :)

Atmosfera je dobra, prava praznična, a između ostalog razlog je i taj što su se ekipi priključila dvojica novih igrača, Samardžić i Batrićević. Zbog dobre forme i dobrih partija koje pružaju u klupskim dresovima uspeli su da se nametnu. "Nisam igrao u pripremnim utakmicama, ali nisam gubio nadu i vredno sam radio. Drago mi je da sam dobio poziv i trudiću se da ga opravdam u potpunosti. Svestan sam svojih mana, ali ću pokušati borbenošću da ih neutrališem." kaže mladi Batrićević, a Samardžić je rekao: "Konačno sam opet sa momcima i osećam se sjajno, atmosfera je odlična i očekujemo dobar rezultat. Svi smo raspoloženi za igru i osećam da ćemo se večeras razleteti po terenu i da ovu kalendarsku godinu završimo pobedom". Na pitanje novinara o špekulacijama o transferu Samardžić odgovara: "Nisam još ništa razgovarao sa šefom, ali kako on kaže tako će i biti. Svestan sam da nisam dugo imao povećanje skilova, ali ću se potruditi da ovom utakmicom, i u petak povećanjem skila, ubedim šefa da me ne stavi na transfer listu, jer želim da igram u ambicioznom, i u timu sa pobedničkim mentalitetom kakav je Dorćol".

Utakmica počinje u 18h. Ko može neka svrati na čet. :)

This Post:
11
284018.6 in reply to 284018.5
Date: 1/2/2017 11:47:30 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Srećna Nova godina svima i puno uspeha na privatnom planu, kao i na BB-u želi Vam stručni štab mlade reprezentacije! :)

Ja se, pre svega, izvinjavam što nisam napisao najavu za današnji meč. Imao sam nekog posla ovih dana, pa sam i postavu za danas namestio odmah u petak nakon treninga.

Najbitnije je da je u novoj godini stigla nova pobeda! Započeli smo dobro ovu godinu pobedom nad reprezentacijom Malezije rezultatom 75-52. Oni su odigrali zonu, pogodili nam napad i tako sprečili da pobeda bude ubedljivija, ali je i ovakav tvrd meč bio lep za oko, jer je bilo puno lepih zakucavanja i dobre odbrane sa naše strane. Najefikasniji su bili kapiten reprezentacije Elaković sa 11 poena i centar Dudić sa dabl-dabl učinkom. On je nakon meča izjavio: "Srećni smo što smo uspešno započeli 2017. godinu. Ovo je najlepši poklon i nama, a verujem i ljudima koji prate naše igre. Bio je težak meč, Maležani su jako igrali, na ivici faula, ali smo u dogledno vreme uspeli da slomimo njihov otpor i da pobedimo ubedljivom razlikom".

Utakmica A reprezentacije igra se večeras u 20h protiv Danske! Ko može nek dođe na čet. :)

Last edited by Oziris at 1/2/2017 11:49:42 AM

This Post:
11
284018.7 in reply to 284018.6
Date: 1/9/2017 11:14:15 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Novi ponedeljak, nova utakmica i to protiv temperamentnih Bolivijaca! :) Meč se igra na domaćem terenu u Novom Sadu pred punim Spensom. Sat vremena pre utakmice sve karte su prodate i očekuje se vatreno navijanje u Srpskoj Atini. Bolivija je dosta slabija ekipa od nas tako da idemo na što veću koš razliku. Forma je odlična i ako nam takva bude do kraja takmičenja imamo čemu da se nadamo. Jedino brine menadžer našeg najboljeg centra, Turčin. Nije bilo problema dok smo ga pripremali, a sada mu ne održava formu, povećanje skilova je upitno, tako da na njega najverovatnije ne možemo da računamo. No dobro, igramo s kim možemo. :)

Đokica, ali ne Zvonetov i Dildov, nego moj Đokica Đogović kaže da mora da žuri na slavu. Zvao ga je kum i rekao da je ispekao jagnje i da ga očekuje da podele. Trener nije imao srca da mu zabrani, pa je dobio dozvolu. Jedini zadatak je da pokida večeras i iskoristi ukazanu šansu. Neki igrači su kupili karte za večerašnji duel A selekcije Srbije protiv Rumunije koji se igra u 20h , pa su najavili ekstra zalaganje kako bi na vreme zauzeli mesta u Kombank areni. Prvenstvo se možda i igra u Engleskoj, ali nama je svaka hala domaći teren, jer smo najbolji! :)

SRBIJAU21 - BolivijaU21 18h

SRBIJA - Rumunija 20h

Last edited by Oziris at 1/9/2017 11:18:10 AM

This Post:
11
284018.8 in reply to 284018.7
Date: 1/23/2017 6:21:41 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Bez problema smo dobili i prošli meč, pa sada imamo skor 5-0 čime smo obezbedili plasman u drugu fazu, ali naravno idemo na sve pobede, pa tako i u narednim mečevima kako bi bili što bolje plasirani za drugi krug takmičenja.

Igramo danas protiv Venecuele koja je prvi protivnik ove sezone koji zaslužuje više pažnje. Rangirani su dobro i imaju respektabilan tim, pre svega unutra. Imaju dobre centre i krilne centre i oni su svi u dobroj formi. Sasvim je moguće da će trošiti entuzijazam, jer osim nas nemaju jakih protivnika. Nadam se da ćemo uspeti da odbranimo njihove centre, jer ni naši nisu loši. Bilo je nekoliko finih povećanja skilova kod centara.

Utakmica se igra pola sata posle ponoći.

Last edited by Oziris at 1/23/2017 6:23:38 AM

This Post:
22
284018.9 in reply to 284018.1
Date: 1/30/2017 2:27:59 PM
ALE I NEMANI
II.2
Overall Posts Rated:
429429
Šta se desilo?
Kako nema default postavke, baš zbog ovakvih slučajeva?

From: AirWolf

This Post:
33
284018.10 in reply to 284018.8
Date: 1/30/2017 2:35:46 PM
Overall Posts Rated:
229229
Ko je za tebe glasao, stidim se u njihovo ime. Sramotno.

From: krmelj

This Post:
33
284018.11 in reply to 284018.10
Date: 1/31/2017 1:34:25 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje
E znaci uglavnom ne komentarisem selektorove odluke ili taktike ali ne mogu da izdrzim da ne reagujem na ovakav botizam. Kao relativno novijem korisniku treba da ti je velika satisfakcija sto predvodis reprezentaciju pa cak i u igrici, a ti si neverovatno neozbiljan i prilicno nezainteresovan. Sto si se uopste i prijavljivao? Niti se interesujes, niti ljude pokusavas da zainteresujes za mladu reprezentaciju, niti imas iole neke rezultate, niti te to dotice, sad ni postavu ne namestis. Sramotno. Koja je poenta uopste tvog prijavljivanja? Cist amaterizam...