Pozdrav zajednico!
Napravili smo jednu malo dužu pauzu što se tiče takmičarskih utakmica, ali se radilo punom parom i spremni dočekujemo utakmice koje slede. Igraćemo Utešni turnir i pokušati da obezbedimo da se naredno EP igra u Srbiji što bi mogla da bude fina prednost u osvajanju medalje, jer generacija od 20 godina u ovom trenutku deluje solidno, ali videćemo u kom pravcu će se razvijati ove sezone.
Ova generacija je bolja od prethodne i to dosta po mom mišljenju. Prošle godine smo bili ograničeni u napadu, a ove sezone ćemo imati širinu i veću slobodu da napadamo i spolja i unutra.
Jači smo pod košem, pa ne bi trebalo da nas mnogo pune unutra kao prošle godine. Tu je Acević sa A spiska, a uz njega bi Dudić, Ilić i Tahman trebalo da se bore za tu poziciju. Neki od njih će svakako i na 4 ići, ali za tu poziciju imamo još nekih zanimljivih igrača kao što je Batrićević recimo. Uz njega je tu i Bošnjak sa A spiska.
Na krilu smo odlično popunjeni. Tu su 3 bukvalno podjednako dobra igrača, s tim što je Vas malo drugačije krilo od onih na koja smo navikli. Ja ga zovem "Mali Lebron". :) Moram da pohvalim njegovog menadžera koji ga je stvarno lepo uradio. Predragon svaka čast. :) Tu je Zvonetov Samardžić koji dokazuje da je Zvone najbolji trener krila na Balkanu, a i šire. :D Oba igrača su potencijal 5... Pored njih na krilu će biti i Branković koji je takođe kompletan igrač.
Najmanje sam nekako zadovoljan spoljnom linijom, ali smo i tu dobri. I ovde imamo igrača sa A spiska, to je Elaković. Moj Bošić je tu, ali nisam najzadovoljniji njime, pa je pitanje koliko ću ga koristiti uopšte. Svi ovi koji su na spisku su dobri igrači, ali nekima fale neki skilovi, pa će možda malo pričekati sa nastupom dok se to ne popravi. Tu su i malo ekstremniji igrači poput Slobodana Mrkele i Šmita koji je mlađi brat Šmita iz prošle sezone. Šuter isto koliko i brat. :D
Ipak bih od svih bekova izdvojio Kostu Mrkelu koji je po mom mišljenju najbolji naš bek. Davno kad je imao 18 godina rečeno je da se takvi kao on prodaju za dolar... I bi prodat, izgubi nekoliko nedelja treninga, ali ne propade, već se razvio u odličnog beka na čijim plećima će igrati ova reprezentacija. Podsetio me je na naše(moje) posrnuće u grupnoj fazi prošle sezone, ali se nadam da ćemo se i mi podići kao i on i uzeti prvo mesto, jer po to idemo. :)
Što se drafta tiče bilo je određenih problema koji su tek preksinoć rešeni, pa zbog toga i pišem sada. Draft je odrađen ručno i s obzirom na to apelujem da se menadžeri koji imaju potencijalnog reprezentativca (potencijal 6-8) jave ukoliko sam nekog slučajno preskočio. Nečiji igrači su bili pozivani i preko 10 puta, ali eto da znate sad šta je u pitanju. :D Moram da istaknem da nije bio loš draft uopšte... Draftovano je krilo sa čak 61 skilom. To je najviše skilova sa drafta što sam ja video u ovih 10 sezona koliko igram. Nadam se samo da će biti treniran. Generalno dosta je igrača sa 54-57 skilova i ima ih sa različitim potencijalom. Nisu 6 svi. Neki će sigurno biti trenirani, tako da je to dobra vest za neke buduće selektore koji će voditi tu generaciju. :)
Potreban mi je i jedan novi skaut da me malo rastereti. Ne bih mu puno igrača "uvalio", jer u suštini meni nije teško i sve sa liste da vodim, ali bitno je zbog narednih sezona, kad(ako) ja ne budem selektor više.
Ovo je sve za sada. Očekujte najave za utakmice i pratite mladu reprezentaciju! :)
Last edited by Oziris at 12/15/2016 8:07:01 AM