Pozdrav zajednico!
Moram da priznam da nisam imao nameru da učestvujem u ovim izborima, ali me je trenutna situacija, ipak, naterala da se predomislim. Takođe me je motivisala i kandidatura igrača Vaske31 na koju ću se malo osvrnuti u želji da dobijem neke odgovore, a ne da pravim neku tenziju ili raspravu. :)
Prvo što mi je nejasno u njegovom izlaganju jeste to što kaže "moralo je bolje". Voleo bih da mi kaže šta je konkretno moglo da bude bolje i koliko, što je vrlo važno? A moje sledeće pitanje njemu je da li ima uvid u naše mlade reprezentativce i igrače koji konkurišu za to mesto? Ako ima mislim da nas je možda precenio u poslednje 2 sezone, ako je uopšte gledao igrače, a ako nema pristup gdoc-u onda bih rekao da ipak nije kompetentan da kaže da je moralo bolje. Ali i to na stranu, veći je problem što selektorski kandidat nema pristup pomenutoj bazi igrača kada je to već svima dostupno kada pošalju mejl trenutnom selektoru. Smatram da bi selektor trebalo da bude igrač koji je ipak malo više u tim vodama. Tako da je moje pitanje, da ponovim još jednom, da li ima uvid u bazu igrača?
Drugo što želim da prokomentarišem je njegov plan rada koji je izložio. Sve stavke koje je izložio ja sam takođe radio. Znači i razgovori sa skautima, i najave na forumu i pokušaj da se oživi isti, i saradnja sa iskusnijim menadžerima, itd... To mi daje za pravo da se pitam da li bi on uopšte uspeo da uradi nešto drugačije i inovativnije. Kaže i to da se nešto mora menjati. Voleo bih isto da čujem šta misli pod tim? Ovo je pre svega spomenuto u kontekstu novih lica u timu. Voleo bih to da objasni.
Takođe kaže da ne može da obeća medalje... Postavlja se onda pitanje šta onda on može bolje od mene da uradi, jer je ovde u našoj zajednici izgleda samo medalja odraz uspeha.
I poslednja stavka koju bih prokomentarisao da ne bih previše dužio jeste njegova aktivnost i želja da zajednici bude bolje. Ja ne sumnjam u njegove najbolje namere. Smatram da smo svi na ovoj igrici patriote i stvarno ne želim da se uvredi ovim što ću reći, ali želim da postavim pitanje zašto se nije javio da bude skaut mlade reprezentacije kada sam više puta rekao da smo tu u deficitu i da mi je potrebna pomoć. On je rekao u svom izlaganju da može da bude "non-stop na ovom čudu" i da je dostupan u svako doba što znači da je lagano mogao da uzme jednu generaciju bekova ili centara i da ih lepo trenira. On i kaže u izlaganju da nije bitno da li će biti on taj ili neko drugi i da mu je bitno samo da bude bolje. Čovek kad ovo pročita pomisli da bi onaj koji je ovo napisao bio spreman da pomogne zajednici na svaki mogući način, ali on to ipak nije učinio. I nekako stičem utisak kao da se zajednici može pomoći samo sa selektorske funkcije... Što nije istina. Tu su i skauting i lični trening igrača koji su verovatno i bitniji od same selektorske funkcije. S toga, da ponovim još jednom, moje pitanje je zašto nije doprineo zajednici na neki drugi način kad već nije pobedio na izborima, već ga 6 meseci nije bilo nigde?
Last edited by Oziris at 3/17/2017 11:10:36 AM