BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Oziris
This Post:
22
285376.2 in reply to 285376.1
Date: 3/17/2017 11:03:58 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Moram da priznam da nisam imao nameru da učestvujem u ovim izborima, ali me je trenutna situacija, ipak, naterala da se predomislim. Takođe me je motivisala i kandidatura igrača Vaske31 na koju ću se malo osvrnuti u želji da dobijem neke odgovore, a ne da pravim neku tenziju ili raspravu. :)

Prvo što mi je nejasno u njegovom izlaganju jeste to što kaže "moralo je bolje". Voleo bih da mi kaže šta je konkretno moglo da bude bolje i koliko, što je vrlo važno? A moje sledeće pitanje njemu je da li ima uvid u naše mlade reprezentativce i igrače koji konkurišu za to mesto? Ako ima mislim da nas je možda precenio u poslednje 2 sezone, ako je uopšte gledao igrače, a ako nema pristup gdoc-u onda bih rekao da ipak nije kompetentan da kaže da je moralo bolje. Ali i to na stranu, veći je problem što selektorski kandidat nema pristup pomenutoj bazi igrača kada je to već svima dostupno kada pošalju mejl trenutnom selektoru. Smatram da bi selektor trebalo da bude igrač koji je ipak malo više u tim vodama. Tako da je moje pitanje, da ponovim još jednom, da li ima uvid u bazu igrača?

Drugo što želim da prokomentarišem je njegov plan rada koji je izložio. Sve stavke koje je izložio ja sam takođe radio. Znači i razgovori sa skautima, i najave na forumu i pokušaj da se oživi isti, i saradnja sa iskusnijim menadžerima, itd... To mi daje za pravo da se pitam da li bi on uopšte uspeo da uradi nešto drugačije i inovativnije. Kaže i to da se nešto mora menjati. Voleo bih isto da čujem šta misli pod tim? Ovo je pre svega spomenuto u kontekstu novih lica u timu. Voleo bih to da objasni.
Takođe kaže da ne može da obeća medalje... Postavlja se onda pitanje šta onda on može bolje od mene da uradi, jer je ovde u našoj zajednici izgleda samo medalja odraz uspeha.

I poslednja stavka koju bih prokomentarisao da ne bih previše dužio jeste njegova aktivnost i želja da zajednici bude bolje. Ja ne sumnjam u njegove najbolje namere. Smatram da smo svi na ovoj igrici patriote i stvarno ne želim da se uvredi ovim što ću reći, ali želim da postavim pitanje zašto se nije javio da bude skaut mlade reprezentacije kada sam više puta rekao da smo tu u deficitu i da mi je potrebna pomoć. On je rekao u svom izlaganju da može da bude "non-stop na ovom čudu" i da je dostupan u svako doba što znači da je lagano mogao da uzme jednu generaciju bekova ili centara i da ih lepo trenira. On i kaže u izlaganju da nije bitno da li će biti on taj ili neko drugi i da mu je bitno samo da bude bolje. Čovek kad ovo pročita pomisli da bi onaj koji je ovo napisao bio spreman da pomogne zajednici na svaki mogući način, ali on to ipak nije učinio. I nekako stičem utisak kao da se zajednici može pomoći samo sa selektorske funkcije... Što nije istina. Tu su i skauting i lični trening igrača koji su verovatno i bitniji od same selektorske funkcije. S toga, da ponovim još jednom, moje pitanje je zašto nije doprineo zajednici na neki drugi način kad već nije pobedio na izborima, već ga 6 meseci nije bilo nigde?

Last edited by Oziris at 3/17/2017 11:10:36 AM

From: AirWolf

This Post:
22
285376.3 in reply to 285376.2
Date: 3/17/2017 11:41:59 AM
Overall Posts Rated:
229229
Za mnoge neocekivano, podrzavam Ozirisa!

Sugerisao sam ti stvari koje mi se nisu svidjale (iako neke za tebe neopravdane), nadam se da ces dobiti priliku novim mandatom da ih ispravis. Pre dve sezone je argument bio los igracki kadar (izgovor, opravdan ili ne), ove sezone nije i ne sme biti. Uostalom, BB glavesine su "pojacale" draft selekcije, pa ima dosta vise talenata u svim BB-drzavama. Novi mandat za, nadamo se, uspesnu pricu. I nadam se da nece biti ispada, neosnovanih rasprava i nepostavljanja taktike.

Ocigledno ne postoji velika zelja od iskusnijih menadzera da vode mladu reprenzetaciju, a ti si vec ukljucen u ceo proces vodjenja mlade reprenzetacije. Novi menadzer (prvi kandidat) mislim da ne bio tu dosta stvari ispravio, cak naprotiv, jos je manje kredibilan nego sto si ti bio pre dve sezone.

Bilo kako bilo, od mene imas podrsku i nadam se da ce i ostali slediti moj primer.

Last edited by AirWolf at 3/17/2017 11:43:08 AM

This Post:
00
285376.4 in reply to 285376.3
Date: 3/17/2017 12:00:21 PM
Overall Posts Rated:
356356
Neočekivano pre svega za mene... Ovo je poslednje što sam mislio da ću pročitati ovde.

Ne bih ništa specijalno dodavao, jer se slažem sa 90% stvari. Jedino što se tiče pojačanog BB drafta moram da ti sugerišem da su to igrači od po 18 godina. Oni su svi brutalni, to stoji. Sada ću napisati i o njima nešto više na temi reprezentacije, ali oni će igrati tek za 3 sezone.
A što se tiče sadašnjih igrača o kvalitetu uvek može da se diskutuje. Nekom je jedan igrač dobar, nekom je loš. Ja smatram da je svaka generacija dobra na svoj način i da je samo pitanje da li će se iskoristiti ili ne. Uostalom možeš da pogledaš spisak igrača i da sugerišeš, daš savet, itd... To je uvek dobrodošlo.

From: Vaske31

This Post:
00
285376.5 in reply to 285376.2
Date: 3/17/2017 12:34:28 PM
Pobesnele Krave
III.7
Overall Posts Rated:
4444
Na početku si rekao da ne želiš tenziju ili raspravu, ali po tvom tonu to ne izgleda baš tako, te ću i ja morati da pričam malo drugačije nego inače.

1. Zašto mi postavljaš pitanje oko baze igrača kada si sam na njega sam dao odgovor?

2. Ok, ne mora se ništa menjati, nastavi ovakao... Ako su ostali zadovoljni ovim rezultatima, neću se ni ja buniti. Možda si ti pokušao da oživiš tu aktivnost na forumu ali nisi se dovoljno trudio.
Čekaj, kao minus si mi naveo to što ne mogu da obećam medalje? Ako ti možes da obećas medalje i to da ispuniš onda ja momentalno povlačim svoju kandidaturu. Reci mi, možeš li?

3. A jesi li ti bio skaut pre prve kandidature?

Ono što sam napisao za tebe u svom izlaganju nije ništa zlonamerno niti protiv tebe, jer te ne znam. Ali sam si se odlučio da postaneš selektor i moraš znati da to nosi neku dozu odgovornosti sa sobom, moraš znati da istrpiš pritisak.
Imao si svoju šansu, ja mislim da je nisi iskoristio kako treba i to je bio glavni razlog moje kandidature. Izgleda da ne priznaješ greške ako misliš da je to bilo najbolje što Srbija može. U svakom slučaju, želim ti sreću ako opet postaneš selektor, PS: ako pozoveš u stručni štab repke vrlo rado ću se odazvati :)

This Post:
00
285376.6 in reply to 285376.5
Date: 3/17/2017 3:23:56 PM
Overall Posts Rated:
356356
Ne znam kakav mi je ton, ali znam da nisam bio zlonameran. Nisam stavljao smajlije, pa je to izgledalo možda malo više grubo nego što zapravo jeste. :)

1. Ne znam koji je odgovor... Ako nemaš pošalji mi mejl u poruci da ti odobrim.

2. Što se foruma tiče mnogi selektori iza mene nisu uspeli da ožive forum, tako možda i nije samo do truda selektora. To je jednostavno tako. :) A medalje nisu minus. Ja prvi znam da je to teško. Samo kažem da bi tu bila razlika između tebe i mene. Ovako, ako ne možeš da obećaš, između tebe i mene nema razlike, sem te što sam ja sada nešto iskusniji ipak. :D

3. Pre prve kandidature bio sam skaut 4 sezone ili godinu dana po realnom vremenu.

I što se tiče ovoga na kraju znam da nisi bio zlonameran, pa tako nisam ni ja želeo da budem. Ja sam samo video te neke stvari koje su mi zapale za oko, pa sam hteo da vidimo malo oko toga. :)
Odgovornost sam preuzeo posle svakog poraza i prvi sam uvek govorio da je bilo grešaka. A za realnu šansu u mladoj reprezentaciji smatram 2 mandata, jer je jedan malo. Ovaj moj prvi bio je loš, a ako osvojim i drugi smatram da mogu bolje. :) I takođe, ako pobedim poziv dobijaš sigurno, a ako pobediš ti, ja ostajem sigurno. Neće me se BB zajednica tako lako rešiti. Biću makar i ekonom. :P

This Post:
55
285376.7 in reply to 285376.6
Date: 3/17/2017 4:38:31 PM
Noipmahc
II.1
Overall Posts Rated:
221221
Ja sam mislio da si normalan, ali posle nove kandidature sam se uverio da nisi.
Daleko ti lepa kuća, što bi rekao naš narod.
Nadam se iskreno da nećeš pobediti i povesti nas u nove poraze i posrtaje.
Živeli

This Post:
55
285376.8 in reply to 285376.7
Date: 3/18/2017 7:37:40 AM
Overall Posts Rated:
1111
Takmičim se 12 sezona u bb svetu, na prste jedne ruke se mogu prebrojati moji postovi, ali sada je vreme kada je vrlo nekorektno ćutati.
Naime, pišem zato što samo šokiran činjenicom da se Oziris ponovo kandiduje za u21 selektora. Aman, uzeo je repezentaciju koja je bila 6. na rang listi, a pre toga sezonama unazad među 5 i doveo je do 33. mesta tik iza moćnog Senegala koji ima 9 aktivnih timova. Reprezentacija koja je redovno osvajala medalje na velikim takmičenjima sada ne može da uradi ništa ni na utešnom turniru. Da ne pričam da je gubio utakmicu tako što nije namestio difolt taktiku.
O kakvom se menadžeru radi govori i činjenica da je čovek napravio ekipu u sezoni 25, kad i ja, a i pored silne želje nije prišao drugoj ligi, iako svake sezone pred plej of ima najskuplju eklipu. Primera radi meni će ovo biti 6. sezona u drugoj ligi, a sebe ne smatram ni približno kompetentnim da vodim nacionalnu u21 ekipu.
Naravno tu su svađe i nepoštovanje legendarnih menadžera, pametovanje daleko kvalitetnijim menadžerima kako da treniraju igrače, loše ažuriranje podataka. Imam na primer 21g krilnog centra sa 13000 platom za koga me ni on ni bilo ko od njegovih skauta nije kontaktirao.
Stariji menadžeri se sećaju crtanog filma o snebidljivoj aždaji koja peva odu izvrnutoj torti. E pa ljudi, ne dopustite da nam kao u toj pesmi dno na vrhu stoji. Sprečite Ozirisa da nam upropasti još dve sezone. Ako se niko od ozbiljnijih menadžera ne prijavi dajem punu podršku Vasketu za selektora i nudim svaku vrstu pomoći. Hvala na strpljenju.

This Post:
00
285376.10 in reply to 285376.9
Date: 3/18/2017 9:16:26 AM
Overall Posts Rated:
353353
Ne bih se slozio da je besmisleno zamerati. Naprotiv sada je idealno vreme da se podvuce crta i da se izloze kritici sve greske i mane selektora da bismo mi koji ne pratimo reprezentaciju iznutra mogli da imamo celovitu sliku o radu selektora. Naravno pritom se valjda podrazumeva da govorimo objektivno i cinjenicama inace je kritika zlonamerna i neosnovana.

Sto se mene licno tice podrzavam kandidaturu Ozirisa iz dva razloga. Prvi sam vec naveo u prethodnom postu na ovu temu. Iz mog licnog iskustva on je izuzetno posvecen radu i kulturan i predusretljiv u komunikaciji. Opet moram da istaknem da se moja komunikacija sa njim svodila na skauting ne na strategiju i taktiku vodjenja reprezentacije. Pomalo sam iznenadjen zato optuzbama da je Oziris nadobudan i neprijatan u komunikaciji.

Drugi razlog je sto mislim da kontinuitet vodjenja reprezentacije zahteva dva mandata. Dve sezone su kratak period da bi se istinski vrednovao neciji ucinak. Pored toga, prirodni ciklus igranja za mladu reprezentaciju je 4 sezone- od 18-21 godine i samim tim ima logike da jedan isti covek treba da bude na kormilu te 4 sezone.

Pao mi je na pamet i jedan predlog za rukovodjenje reprezentacijom. Drugoplasirani kandidat na izborima bi mogao da dobije neformalan status zamenika selektora. On bi imao savetodavnu ulogu prilikom odluka o rukovodjenju reprezentacijom ali bi krajnja odluka o svemu i time i odgovornost ostala na selektoru. Time bi se postiglo nekoliko stvari: selektor bi imao donekle veci legitimitet u odnosima sa zajednicom; selektor bi mogao da u situacijama kada ne moze fizicki da stigne da obavi neke aktivnosti poveri njihovo obavljanje zameniku koji bi to vrsio u ime i za racun selektora; konacno zamenik bi sticao iskustvo i znanje koje bi mu znacilo ako bi pozeleo da se ponovo kandiduje i postane selektor u sledecem dostupnom mandatu.

Podrzavam sto zivlju raspravu na ovu temu i da se iznesu detaljno svi razlozi za ili protiv necije kandidature.

Last edited by Gomeljski at 3/18/2017 9:17:04 AM

From: Vaske31

This Post:
00
285376.11 in reply to 285376.9
Date: 3/18/2017 9:59:54 AM
Pobesnele Krave
III.7
Overall Posts Rated:
4444
Apsolutno sam saglasan sa tobom, što sam ja i već rekao. Ja sam se kandidovao jer oni bolji neće ili ne žele da se kandiduju, da je tu neko iskusniji ja bih se naravno sam povukao. Ali pošto takvih nema da se kandiduju ja sam poslao svoju kandidaturu, da pokušam da iskoristim svoju šansu ako je dobijem.

Last edited by Vaske31 at 3/18/2017 10:00:31 AM