BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 reprezentacija - sezona 39

U21 reprezentacija - sezona 39

Set priority
Show messages by
From: Oziris
This Post:
33
287570.1
Date: 6/21/2017 3:46:19 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Evo teme za novu sezonu, nadamo se uspešnu. :) Iako je uspeh, naravno, pojam koji svi mi različito doživljavamo, ali da ne ulazimo sad u to, jer me 60% glasača ne podnosi, tako da sam u manjini. :) Šta god ta većina mislila, ovih sezona u kojima sam selektor bilo je i nečeg dobrog, naravno da to ne vide svi, ali je meni bitno da to postoji i iz razloga što bih voleo da to svi uvide voleo bih da u ovoj sezoni osvojim i tu toliko željenu medalju, u ovom slučaju da pobedimo na Utešnom. Biće teško naravno, jer po kvalitetu nismo top reprezentacija, ali ćemo se boriti. U prošloj sezoni je bilo pomaka i to je dobar znak da možemo možda očekivati nešto više.

Stručni štab:

Kao i oduvek fali nam ljudi i to je problem posebno u ovim sezonama, jer je više boljih igrača koji se prate. U trenutnom timu postoji jedan problem koji ne bih navodio za sada. To je dodatni razlog da se javi što više vas, pa da svi zajedno radimo i potpomažemo mladu reprezentaciju. Priznaćete da je malo glupo da sam uvek ja dežurni krivac za sve, a da niko maltene ni ne nudi pomoć, čast izuzecima u vidu starijih i iskusnijih menadžera koji mi savetima pomažu u taktičkom smislu i koji treniraju naše reprezentativce. Ja ne igram toliko dugo ovu igricu i ne poznajem previše ljudi da bih mogao da iscimam nekoliko ljudi, pa da mi oni pomažu. Sve moguće koje ja poznajem ja sam zamolio da pomognu i evo nekoliko njih i radi sa mnom. Hoću da kažem da je izuzetno važno da se neko javi. Neki skauti su već umorni i jednostavno im je potrebna zamena. Ovo je bitno i iz razloga što se postavlja pitanje šta dalje posle mene. Ako ja ne budem više selektor od sledeće sezone, a ako u timu ne bude dovoljno stručnih ljudi koji znaju posao moguće je da će se sve to odraziti na igrače.
Možda sam otišao skroz u neke krajnosti, ali ne bih voleo da me iko pogrešno shvati. Samo sam želeo da kažem da je mladoj reprezentaciji, ne meni, potrebna pomoć i ja upućujem apel svima kojima je stalo do uspeha naše reprezentacije, svim rodoljubima koji se javljaju na kraju sezona da se jave sada na početku i pomognu.

Igrači:

Pisao sam u prethodnom postu nešto o ekipi, ali ću sada malo detaljnije. Kao što sam rekao već, ekipa je solidna, ali kao i uvek ništa posebno. Ne posedujemo ništa što bi nas izdvajalo, ali to ne znači da je ekipa loša. Svakako nije najbolja za ovo moje vreme, ali nije ni loša. Nemamo jake centre i univerzalne kao prethodnih sezona i to bi mogao biti eventualni problem kasnije, krila je Zvone fino sredio i faktički mogu da pokrivaju više pozicija, a bekovi su baš onakvi na kakve smo i navikli svih ovih sezona.
Glavni bekovi za ovu sezonu su Vladimir Davidović i Vuk Vuksanović. Dva beka naizgled slična, ali bih prednost ipak dao Davidoviću. Sigurno je da će u većini utakmica upravo ova dva igrača činiti bekovski tandem, ali nije isključeno da će biti ponekad i na istoj poziciji. Naravno sve to zavisi prvenstveno od forme. Eto da iskoristim priliku da apelujem na domaće vlasnike mladih reprezentativaca koji ovo čitaju da paze na formu, jer smo se uverili do sada da je to mnogo bitno i da je uvek loše kada se morati dobrih igrača odreći zbog forme. Po kvalitetu 3. bek je moj Nedeljko Đuričić. Igrač koji je treniran i za spoljašnje napade i za unutrašnje, ali je ipak morao da malo žrtvuje odbrane, pa je zato tek 3. po kvalitetu, ali će svakako sa klupe praviti razliku. Mada, možda neke utakmice zaigra i od starta, jer je u planu popravljanje odbrane. Tu je još Branislav "Fuksa" Vuksanović kolege Dilda koji je veoma sličan mom Đuričiću. Razlika je mala, tako da će i Fuksa vrebati sa klupe uglavnom i očekuje se da donese prednost kada u meč uđu druge postave. Postoji još nekoliko bekova na listi, ali su oni uglavnom dosta iza pomenute četvorke i neću se zadržavati puno na njima, ali svakako su na spisku, pa ko hoće može da ih pogleda.

Sledi nastavak...

This Post:
00
287570.2 in reply to 287570.1
Date: 6/21/2017 4:25:53 PM
Overall Posts Rated:
356356
Na redu je igrač koga nisam znao da li da ga svrstam u bekove ili krila, pa ću ga analizirati posebno. To je Aleksandar Milijaš. Veoma zanimljiv igrač koga smo njegov vlasnik i ja jedva spasili. Vrlo je moguće bilo da od njega ne bude ništa, ali je ove poslednje sezone fino napredovao i sigurno je da će zaigrati za reprezentaciju i nadamo se da će doneti kvalitet više. Vrlo je atipičan što možete da vidite. Kao što rekoh pokriva više pozicija, i beka i krilo. Doduše više u odbrani, ali je u napadu malo lošiji unutra. Fale tu neki skilovi. Ja se dvoumim šta da mu treniramo i kako da ga sređujemo, ali će biti dobar valjda.
Krila su pravljena otprilike po modelu Aleksandra Milijaša. Većina može da pokriva i beka i krilo, ali ćemo videti kako ćemo igrati. Sve prema potrebi. Izdvaja se Todor Stojković, a prate ga Dobrašin Radojčić, Lazar Vučković i Igor Bogdanović. Svakako od forme najviše zavisi ko će biti rezerva Stojkoviću.
Centre nekako od početka najviše kritikujem, pa hajde i to da predstavim. Nećemo imati kvalitetnih centara potencijala 9 i 10 kao što smo ranije imali, tako da je potencijal 8 naša najveća nada. Tu je pre svega Goran Batrićević mog kolege iz lige koji je Alfa i Omega naših ovosezonskih centara. Nadam se da će nastaviti lepo da razvija unutrašnje skilove, pa da koliko toliko bude konkurentan centrima jačih reprezentacija. Prati ga Tomislav Andrejević koji ima nešto lošiji skok od Batrićevića i toga u velikoj meri čini drugim centrom, ali moram da napomenem da je Andrejević mnogo bolji spolja i sigurno da će biti prvi centar kada napadamo preko spoljnih taktika. Ostali su dosta mlaki centri i to mi se nimalo ne sviđa. Tu su Goran Bogdanović, Radojica Novaković, Rastko Vukosavljević i Matija Petrović pre svega. Ovi momci su u suštini malo jači krilni centri, a ne centri, tako da će oni uglavnom igrati na toj poziciji.

To bi bilo to u suštini što se igrača tiče. U sezonu krećemo sa 29. pozicije. Idemo da je popravimo što više. :) Provera je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Dogovoreno je da igramo LI, čovek na čoveka, ent 1. Mislim da je ovo prava provera za našu ekipu i mislim da ćemo posle te utakmice videti na čemu smo.

Draft:

Draft je odrađen. Mnogo lakše nego prošle godine i daleko sigurnije, tako da ne bi trebalo da mi je promakao iko. Naravno uvek postoji mogućnost, ali svakako da ne bi trebalo. Što se ovog drafta tiče i postavljanja igrača na spisak dužan sam da kažem da sam uneo jednu promenu u sve to koja je izazvana promenama u igrici, znači ništa na moju ruku. Jedino sam odluku doneo na svoju ruku, ali mislim da je skroz opravdana. Naime, svedoci smo da su admini ove igrice povećali kvalitet igrača koji dolaze sa drafta i u skladu sa tim imamo mnogo više igrača koji ispunjavaju uslove da se nađu na listi. Pošto je to gotovo nemoguće pratiti, s obzirom da nas u stručnom štabu nema 20 odlučio sam da na listu postavim igrače koji imaju UBS 50 ili više. Broj igrača na listama se nije promenio, on je standardan i sličan je onima iz prethodnih sezona, tako da u suštini samo smo ispratili promene i ništa se nije promenilo. Znači na spisku neće biti igrači koji imaju UBS 39 ili 45, itd, jer je minimalna verovatnoća da se on istrenira za reprezentaciju pre ovoga što ima 50+ skilova. Moram da napomenem da su i u ranijim sezonama za reprezentaciju igrali uglavnom igrači koji su sa drafta imali 50+. Vodio sam se i time što jedan igrač do mlade reprezentacije može prosečno 30 skilova da dobije, tako da taj igrač sa početnih 45 recimo može imati oko 75 skilova, maksimalno 80, a kod nas u reprezentaciji igraju igrači koji su uglavnom na 85+ skilova. Ovo naravno manje važi za centre koji po pravilu imaju manje skilova od ostalih igrača, pa se zato na spisku mogu naći igrači sa ispod 50 skilova.
Sa ovog drafta je izašlo oko 200 bekova koji su potencijala 6, 7 i 8 i stvarno mislim da nema smisla pratiti sve to. U svakom slučaju postoji način da se ovo i popravi, ako se pokaže kao loše, tako da ne brini

This Post:
00
287570.3 in reply to 287570.2
Date: 6/21/2017 4:29:05 PM
Overall Posts Rated:
356356
To bi bilo sve što se tiče uvoda u ovu sezonu. Ako bude bilo šta da se dopiše, dopisaćemo... Iako, moram da napomenem, privatno sam poslednjih dana lošeg zdravlja što se odražava na moje aktivnosti, pa nemojte zameriti, ako bude ipak nešto manje pisanja, ako preskočim koju najavu ili tako nešto, pošto po svemu sudeći ovo će potrajati.

Sve u svemu idemo da se nadmećemo, pa ćemo pisati. Srećno svima u novoj sezoni!

This Post:
33
287570.4 in reply to 287570.3
Date: 6/25/2017 12:30:21 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Sutra igramo poslednju kontrolnu utakmicu pred Utešni turnir sa mladom reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Za sada imamo skor 2-0 sa njima i nadamo se da ni sutra nećemo izgubiti iako je u pitanju odlična ekipa. Poslednje 2 sezone su beležili lepe rezultate. Kao što sam već rekao, dogoveron je da obe ekipe igraju sa napadom ispod koša, u odbrani se igra čovek na čoveka sa entuzijazmom 1.

Mnogo bitnije od ove utakmice je to što se niko nije javio da bude skaut, a svi dosadašnji neće obavljati tu funkciju ove sezone. Što bi se reklo upaljena je crvena lampica. Ja još jednom MOLIM sve ljude koji imaju bar malo slobodnog vremena da se jave i da pomognu. Ja ponavljam da neću nikome dati previše igrača. Ja sam stvarno umoran i ne mogu više da pratim 200 igrača kao što sam to radio prethodnih sezona... Ja sam već poslao pozdravne poruke ovim novim trenircima, ali ako se niko ne javi ne znam koliko ću moći da se posvetim svima. Složićemo se svi da su rezultati iz mog mandata loši, ali ako ovo ostane ovako biće još gori. Nije da želim da mračim ovde, ali hajde pokažite malo kolektivnog duha i patriotizma.

This Post:
00
287570.5 in reply to 287570.4
Date: 6/27/2017 9:24:22 AM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Juče smo bili uspešni u poslednjoj proveri pred Utešni turnir protiv Bosne i Hercegovine. Pobedili smo rezultatom 109-103 u jednom dosta izjednačenom meču u kom smo ipak mi stalno imali prednost. Rang reprezentacije nije uvek odraz njene snage, ali možda nam ipak može doneti malo optimizma to što je reprezentacija Bosne i Hercegovine 8. na rang listi. Mi krećemo ove sezone sa 29-og mesta i nadamo se da ćemo i ove sezone popraviti plasman, pa da sledećoj generaciji koja je sjajna bude što lakše.

Sada bih se osvrnuo i na tu sledeću generaciju. Kao što rekoh ona je sjajna. U toj generaciji već sada se nalaze igrači koji pretenduju za nacionalni dres. Pre svega mislim na Lazara Vulikića koji ima 84 skila i po odbranama parira većini bekova. Tu su još neki sjajni bekovi, ali i centri koji bi mogli već ove sezone da zaigraju, ako se nastave pravilno razvijati. Ipak je Vulikić najbliži nastupu sa 20 godina. Sve u svemu hoću da kažem da je generacija brutalna i bilo bi fino da se iskoristi. Ukoliko neko želi da bude selektor bilo bi dobro da se već sada upozna sa njima, da stvori sebi neki plan treninga i njihovog razvoja. Mada će ovi momci biti odlični igrači šta god da im se istrenira, jer ovoliko broj skilova odavno nismo imali. To je što se sledećeg tima tiče.

Dobili smo prva 2 protivnika ove sezone. To su Luksemburg i Kolumbija. Sa Luksemburgom ne bi trebalo da bude većih problema, jer smo dosta kvalitetniji tim, tako da tu očekujem što ubedljiviju pobedu. Druga ekipa, ekipa Kolumbije, je solidan tim. Oni su 4 mesta iza nas na rang listi i imaju kvalitet da iznenade. Imaju solidne centre. Dobro je što tu utakmicu igramo kod kuće i mislim da će to biti važan faktor u toj utakmici. I u toj utakmici očekujem pobedu,ali dosta težu.

This Post:
11
287570.6 in reply to 287570.5
Date: 7/2/2017 6:39:23 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Početak nove sezone je pred nama. Takmičarski deo otvaramo utakmicom protiv mlade reprezentacije Luksemburga. Nadam se da ću uspeti da napišem nešto više o tome sutra. Sada bih samo hteo da kažem nešto u vezi sa stručnim štabom. Nešto je oskudniji u odnosu na prošlu sezonu, ali je sastavljen od ljudi kojima verujem da će biti radni i ažurni kao i do sada. Prošle sezone nisu svi obavljali svoje dužnosti što opravdano, što neopravdano. U svakom slučaju sada su tu i 2 nova lica, Dildo i rallen koji su uzeli deo osamnaestogodišnjaka. Dzi-Dzi obavlja veliki deo posla trenutno vodeći bekove od 19 godina i krila od 18. Zvone se trenutno bavi krilima od 21 godinu i nekolicini krila od 19 godina. Ja ga više vidim u ulozi savetodavca. :D Hvala svima njima, generacija od 18 godina ipak neće propasti. :)

Naravno ovo ne znači da sada više nije potrebno da se iko javlja. Naprotiv, bilo bi lepo da se javi neko ko je iole iskusan u treniranju igrača, pa da se malo ubaci. Opet ponavljam da niko neće dobiti onoliko igrača koliko misli da mu je previše za praćenje, a opet... Značiće da malo osvežimo stručni štab.

Zahvalio bih se menadžerima koji treniraju domaće igrače, a pogotovo onima koji treniraju reprezentativce. Napominjem još jednom da je forma od izuzetnog značaja, tako da bi trebalo da vodimo računa o njoj.

Što se napretka ovog petka tiče bilo je izvesnog pomaka u svim segmentima, najviše kod krila. Za početak ove sezone pokušaću da nagovorim menadžere bekova da što više podignemo spoljnu odbranu, a menadžere centara da generalno podižemo sve unutrašnje skilove, pogotovo IS i ID, a ako bih išao još detaljnije onda samo IS. Nadam se da ćemo imati vremena za sve ove zamisli.

Pozdrav svima!

This Post:
11
287570.7 in reply to 287570.6
Date: 7/3/2017 12:05:47 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

U 19h igramo meč protiv Luksemburga, ekipe koja ne bi trebalo da nam pruži neki preveliki otpor, s toga očekujem što ubedljiviju pobedu. Ekipa Luksemburga ima svega nekoliko igrača vrednih pomena, a i njima forma nije sjajna. Forma nije ni nama previše sjajna, ali pošto imamo veći fond igrača izdržaćemo nekako. Fale neki bitni igrači zbog forme i to me brine. To su igrači na koje sam ozbiljno računao. Nadam se da je ta loša forma samo trenutna. Menadžerima sam poslao poruke da pripaze i nadam se da će usvojiti moju molbu.

SRBIJA u21 - LUKSEMBURG u21 19:30h

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 20:30h

Last edited by Oziris at 7/3/2017 1:04:05 PM

This Post:
11
287570.8 in reply to 287570.7
Date: 7/3/2017 12:40:45 PM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Idemoooooooo!

This Post:
55
287570.9 in reply to 287570.8
Date: 7/3/2017 3:50:21 PM
Overall Posts Rated:
356356
Pozdrav zajednico!

Posle ubedljive pobede nad Luksemburgom (42741) koji se hrabro borio nemam puno toga da kažem, sem da imamo najjačeg i najboljeg igrača, nadrogiranog ratnika sa klupe, prkosnog beka iz druge dimenzije, direktnog potomka više rase koja je pre 100 miliona godina naseljavala ove prostore. Ovo nije običan čovek ili živo biće, jer umesto mozga ima svemirski modulator, a venama mu teče najnaprednija nanotehnologija, a njegove kosti i mišići su kao armirani beton. Ovaj igrač gleda levo, a vidi desno, šuta sa vrha kapice, a pogađa tricu. On sa slobodnog baca sam sebi alej up i u odbrani stoji na trojci, a pokriva bekovsku liniju sa krilom. U napadu sam sebi pravi blokove i iz izlaznog kretanja sam sebi dodaje loptu, diže metlu da šutne preko nje kao Bogdan, a na kraju se ipak odluči za kucanje kao Kalina preko Burusisa. Mogao bih o njemu da pričam celo veče i da mi on iznova i iznova vraća vreme imao bih dovoljno epiteta da opišem ovog igrača, jer je beskonačnost njegovo srednje ime.

Dame i gospodo, upoznajte Branislava Fuksu Vuksanovića. (40436102)

From: AirWolf

This Post:
00
287570.10 in reply to 287570.9
Date: 7/3/2017 8:57:24 PM
Overall Posts Rated:
229229
Taman da ga stavim u dzep kad dodje ligaska utakmica! :-D

This Post:
00
287570.11 in reply to 287570.10
Date: 7/4/2017 3:00:44 AM