Pozdrav zajednico!
Evo teme za novu sezonu, nadamo se uspešnu. :) Iako je uspeh, naravno, pojam koji svi mi različito doživljavamo, ali da ne ulazimo sad u to, jer me 60% glasača ne podnosi, tako da sam u manjini. :) Šta god ta većina mislila, ovih sezona u kojima sam selektor bilo je i nečeg dobrog, naravno da to ne vide svi, ali je meni bitno da to postoji i iz razloga što bih voleo da to svi uvide voleo bih da u ovoj sezoni osvojim i tu toliko željenu medalju, u ovom slučaju da pobedimo na Utešnom. Biće teško naravno, jer po kvalitetu nismo top reprezentacija, ali ćemo se boriti. U prošloj sezoni je bilo pomaka i to je dobar znak da možemo možda očekivati nešto više.
Stručni štab:
Kao i oduvek fali nam ljudi i to je problem posebno u ovim sezonama, jer je više boljih igrača koji se prate. U trenutnom timu postoji jedan problem koji ne bih navodio za sada. To je dodatni razlog da se javi što više vas, pa da svi zajedno radimo i potpomažemo mladu reprezentaciju. Priznaćete da je malo glupo da sam uvek ja dežurni krivac za sve, a da niko maltene ni ne nudi pomoć, čast izuzecima u vidu starijih i iskusnijih menadžera koji mi savetima pomažu u taktičkom smislu i koji treniraju naše reprezentativce. Ja ne igram toliko dugo ovu igricu i ne poznajem previše ljudi da bih mogao da iscimam nekoliko ljudi, pa da mi oni pomažu. Sve moguće koje ja poznajem ja sam zamolio da pomognu i evo nekoliko njih i radi sa mnom. Hoću da kažem da je izuzetno važno da se neko javi. Neki skauti su već umorni i jednostavno im je potrebna zamena. Ovo je bitno i iz razloga što se postavlja pitanje šta dalje posle mene. Ako ja ne budem više selektor od sledeće sezone, a ako u timu ne bude dovoljno stručnih ljudi koji znaju posao moguće je da će se sve to odraziti na igrače.
Možda sam otišao skroz u neke krajnosti, ali ne bih voleo da me iko pogrešno shvati. Samo sam želeo da kažem da je mladoj reprezentaciji, ne meni, potrebna pomoć i ja upućujem apel svima kojima je stalo do uspeha naše reprezentacije, svim rodoljubima koji se javljaju na kraju sezona da se jave sada na početku i pomognu.
Igrači:
Pisao sam u prethodnom postu nešto o ekipi, ali ću sada malo detaljnije. Kao što sam rekao već, ekipa je solidna, ali kao i uvek ništa posebno. Ne posedujemo ništa što bi nas izdvajalo, ali to ne znači da je ekipa loša. Svakako nije najbolja za ovo moje vreme, ali nije ni loša. Nemamo jake centre i univerzalne kao prethodnih sezona i to bi mogao biti eventualni problem kasnije, krila je Zvone fino sredio i faktički mogu da pokrivaju više pozicija, a bekovi su baš onakvi na kakve smo i navikli svih ovih sezona.
Glavni bekovi za ovu sezonu su Vladimir Davidović i Vuk Vuksanović. Dva beka naizgled slična, ali bih prednost ipak dao Davidoviću. Sigurno je da će u većini utakmica upravo ova dva igrača činiti bekovski tandem, ali nije isključeno da će biti ponekad i na istoj poziciji. Naravno sve to zavisi prvenstveno od forme. Eto da iskoristim priliku da apelujem na domaće vlasnike mladih reprezentativaca koji ovo čitaju da paze na formu, jer smo se uverili do sada da je to mnogo bitno i da je uvek loše kada se morati dobrih igrača odreći zbog forme. Po kvalitetu 3. bek je moj Nedeljko Đuričić. Igrač koji je treniran i za spoljašnje napade i za unutrašnje, ali je ipak morao da malo žrtvuje odbrane, pa je zato tek 3. po kvalitetu, ali će svakako sa klupe praviti razliku. Mada, možda neke utakmice zaigra i od starta, jer je u planu popravljanje odbrane. Tu je još Branislav "Fuksa" Vuksanović kolege Dilda koji je veoma sličan mom Đuričiću. Razlika je mala, tako da će i Fuksa vrebati sa klupe uglavnom i očekuje se da donese prednost kada u meč uđu druge postave. Postoji još nekoliko bekova na listi, ali su oni uglavnom dosta iza pomenute četvorke i neću se zadržavati puno na njima, ali svakako su na spisku, pa ko hoće može da ih pogleda.
Sledi nastavak...