BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Elastični efekt

Elastični efekt

Set priority
Show messages by
From: Aljo_24
This Post:
00
288311.1
Date: 7/1/2017 6:21:44 PM
KK Pragersko
III.6
Overall Posts Rated:
77
Lep pozdrav!
Imam vprašanje glede treninga. In sicer zanima me tako imenovani elastični efekt. Torej če prav razumem so nekateri skilli med seboj povezani, in je potrebno imeti oba ali več skillov na približno enakem nivoji. Skratka zanima me, ali mi lahko kdo pojasni kateri skilli so med seboj povezani?

Npr:
Met pod košem-met iz skoka(nevem če je, ampak po takem vzorcu bi lepo prosil, če bi kdo lahko)

Ali pa me lahko tudi usmerite kje na forumu bi lahko to našel.

Najlepša hvala za pomoč!

This Post:
00
288311.2 in reply to 288311.1
Date: 7/1/2017 11:09:14 PM
Overall Posts Rated:
7979
Sedaj ko znamo nastaviti trening nas zanima kaj se vzporedno trenira.Medtem ko se tisti ki ze dalj casa trenirajo ubadajo s kriznim treningo zacetnik se osnovnega ne pozna.
JUMP SHOT met iz skoka-zraven napada INSIDE SHOT met pod kosem ter jump range razdalja meta.
JUMP RANGE razdalja meta-zraven treniraJUMP SHOT met iz skoka ter HANLICH vodenje zoge.
INSIDE SHOT met pod kosem-zraven trenira JUMP SHOT met iz skoka ter INSIDE DEFENCE obramba pod kosem.
HANDLICH vodenje zoge-DRIVING prodiranje ter OUTSIDE DEFENCE zunajna obramba
OUTSIDE DEFENCE zunajna obramba(pokrivanje) -INSIDE DEFENCE obr pod kosem ter HANDLICH vodenje zoge.
INSIDE DEFENCE obramba pod kosem-OUTSIDE DEFENCE zunajna obramba ter SHOT BLOKING blokade.
SHOT BLOKING blokade -INSIDE DEFENCE obr pod kosem in REBOUDING skok.
DRIVING prodiranje(1 na enega)-HANDLICH vodenje zoge ter nisem sigurn mislim pa JUMP RANGE met iz skoka.Ali je met pod kosem krizni ali pa velja tukaj tud mal ugibam saj mi pri visokih igralcih zelo rad skoci..
PASSING podajanje -JUMP SHOT met iz skoka ,DRIVING prodiranje ter HANDLICH vodenje zoge.
REBOUDING skok- INSIDE SHOT met pod kosem ter INSIDE DEFENCE obramba pod kosem,Blokade SHOT BLOKING
TUKAJ NOTRI NI REZULTATOV KRIZNEGA TRENINGA....lp

Torej to sem nekoč objavil in na nek način dobiš odgovor veljalo je pred leti a mislim , da še vedno drži !
Primer elastični efekt nekateri v njega verjamejo jaz osebno pa ga ne ugotavljam , ker mi je važnejše da ne uničim igralca. Torej pisal sem v slovenščini ter angleščini , da tisti ,ki imajo samo slovensko a mogoče ne zastopijo angleščine zastopijo. Upam , da ni treba posebej povdariti , da se je pred letom 1945 v Sloveniji govorilo Italjansko Slovensko in Nemško !
Torej elastični efekt je
prvi primer :
Če imamo zelo visok met iz skoka !

Če elastični efekt v resnici je bi morali zato ker je met iz skoka zelo visok hitro trenirati met pod košem in rahlo počasneje razdaljo meta a še vedno bistveno hitreje kot če Met iz skoka ne bi bil visok !
lp

This Post:
00
288311.3 in reply to 288311.2
Date: 7/1/2017 11:13:33 PM
Overall Posts Rated:
7979
(39809695)
Tukaj imam igralca ki ima visok met pod košem zaradi visokega met pod košem naj na obrambo pod košem ne bi bilo elastičnega efekta medtem ko pa bi met iz skoka naj bil vpliv. Pri elastičnemu efektu naj bi bilo pravilo višji je prvi skil treninga hitreje naj bi skakali skili ki so odvisni od njega. Tomaž Žvab Bucik je igralec , ki sem ti ga dal za primer seveda ga ne bo nihče kupil ker je predrag ...lp
Tisti ,ki verjamejo v križni trening bi mi svetovali treniraj met iz skoka ker je met pod košem istočasno trenira ,ker pa mislim trenirati Žvaba kot centra bi še celo Najboljšega vseh časov lahko uničil saj centru previsok met iz skoka ali omemogoči visoke centrovske skile ali pa ga lahko še celo uniči. Torej omejitev plač je celo za njega. Torej elastični efekt je reskiran vsaj za mene zato počasi dvigam skile..

Last edited by Kk unoion olimpija at 7/1/2017 11:25:00 PM

This Post:
00
288311.4 in reply to 288311.1
Date: 7/2/2017 1:48:42 AM
Ainmosni
II.2
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Upam, da ti odgovori še kdo, ker sam nisem ravno naštudiral tega, dvorana tivoli pa ti je razložil v svojem legendarnem slogu, ki ga včasih nekateri ne razumejo popolnoma

Kolikor razumem, elastični efekt pomeni, da če sta dva skila elastično povezana in je eden močneje razvit kot drugi, potem bo trening usmerjen v nerazviti skil nekoliko hitreje dal rezultat kot bi ga v primeru, da bi bila skila na enakih nivojih. In obratno, trening v bistveno bolj razvit skil bo potekal nekoliko počasneje, ker ga bo nerazviti skil "zaviral". To seveda ne pomeni, da moraš skila nujno uravnotežiti.

Predvidevam, da so povezani skili tisti, ki se trenirajo hkrati (tako je nekako logično, čeprav nisem nikjer nikoli zasledil, da bi kdo to izrecno trdil). Union olimpija jih je že naštel, sam jih pogledam tukajle:
(http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...)

From: Aljo_24
This Post:
00
288311.5 in reply to 288311.4
Date: 7/2/2017 6:25:15 AM
KK Pragersko
III.6
Overall Posts Rated:
77
Najlepša vam hvala.

This Post:
00
288311.6 in reply to 288311.2
Date: 7/2/2017 6:47:21 AM
KK Pragersko
III.6
Overall Posts Rated:
77
Tukaj bi vprašal še samo, ali so treningi tudi procentualno določeni? npr koliko procentov od treninga Jumpshot gre dejansko na jumpshot in koliko na posamezne stranske skille?

Hvala!

This Post:
00
288311.8 in reply to 288311.7
Date: 7/2/2017 5:04:46 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Vsaka cast za izcrpen odgovor - tole je ena zadnjih stvari, o katerih se nimam dobrega znanja - tole je kar dobro zapolnilo to luknjo. Seveda zasluzena zogica.

This Post:
00
288311.9 in reply to 288311.7
Date: 7/2/2017 6:18:53 PM
KK Pragersko
III.6
Overall Posts Rated:
77
Se iskreno zahvaljujem za to izčrpno razlago. Pomagal si mi razumeti nekakšne osnove treninga :D

Glede treninga nikoli nisem razumel kje začeti trenirati igralca, ampak z takšno razlago pa mi je sedaj jasno!

Hvala!!

This Post:
00
288311.10 in reply to 288311.7
Date: 7/3/2017 8:02:19 AM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
131131
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
Bi mi znal, seveda vsaj približno, odgovoriti na tole?

Ker sem do sedaj večinoma treniral zunanje igralce in sem to idejo zasledil tudi na globalnem forumu, a nikjer našel kakšnega bolj trdnega dokaza, me zanima: je res trening podaj neodvisen od zunanje obrambe, obratno pa ne drži? Torej, hipoteza je, da naj bi podaje nemoteno trenirali ne glede na velikost skilla ZO, pri treningu ZO pa naj bi na hitrost vplivala tudi velikost podaj?

Čisto možno je, da popolnoma brcam v temo, pa vseeno vprašam

LP, Pero

This Post:
11
288311.11 in reply to 288311.10
Date: 7/3/2017 8:08:06 AM
Overall Posts Rated:
44
Na hitrost treniranja ZO najbi največ vplivala stopnja prodiranja in vodenja žoge, da pa bi vplivale podaje na ZO pa še nisem zasledil :) Mogoče je bolj obratno?