Če se ne bo pojavil kakšen resen interesent, sem morda pripravljen poskusiti jaz.
Razloga sta dva.
Osebni: zdi se mi, da bi mi prav prišel kakšen nov izziv, kajti ugotavljam, da na klubski ravni ne čutim več prave lakote po zmagah in dokazovanju, kar je do neke mere morda celo razumljivo. Seveda nameravam ostati konkurenčen tudi v prihodnje, ampak ne morem spregledati, da sem zadnje mesece do svojih rezultatov precej ravnodušen, celo za nedavno finale SKL se nisem pretirano zavzel in sem denimo namesto pripravljenosti raje treniral druge stvari, ker me v tem trenutku pač bolj zanima razvoj mojih trenirancev. Če bi prevzel odgovornost vodenja reprezentance, bi se za njen uspeh nedvomno zavzel po vseh močeh.
Skupnostni: mislim, da bi lahko prispeval tako k razvoju slovenskih igralcev za obe reprezentanci, mladinsko in člansko, kot tudi pri izmenjavi izkušenj z drugimi managerji in posledično boljšemu splošnemu razumevanju BB v slovenski skupnosti. Vsekakor pa menim, da bi morali obe reprezentanci delovati čimbolj usklajeno pri treningu in razvoju domačih potencialov.
Obstajajo pa tudi zadržki: časa za resno delo z reprezentanco imam omejeno količino, zato bi potreboval pomoč vsaj pri skavtiranju igralcev in po možnosti tudi nasprotnikov. Vsekakor bi si želel, da v strokovni ekipi vsaj na začetku ostane dosedanji selektor, če ima le čas in voljo, podobno pa velja tudi za skavte.
Podpiram! (y) Na mestu U21 selektorja bi najraje videl tebe ali morda Horatha če bi bil zainteresiran za to vlogo. Verjamem, da tebi bi nov izziv prišel še kako prav po toliko osvojenih trofejah na klubskem področju, medtem ko Horath mislim, da je trenutno zelo osredotočen na klubsko tekmovanje, kjer je lačen trofej :)
Seveda je pa tukaj tudi faktor prostega časa, in če ga ima kdo dovolj in ima željo po novem izzivu in razvoju slovenskih U21, pa tudi članskih reprezentantov, potem ima tudi kakšen drug kandidat pri meni podporo.
Seveda pa se bomo vsi odločili komu oddati svojo podporo po oddaji kandidatur v za to namenjeni temi :)