Pozdrav zajednico!
Konačno obavih sve što je bilo neophodno za početak sezone, tako da sada mogu da sednem i napišem koju reč. Prvo bih o draftu. Draft je odrađen, najtalentovaniji trenirci ubačeni u tabele, skauti skoro raspoređeni. Na prvi pogled čini se da je prošlosezonski draft bio mnogo bolji, ali i sada smo dobili nekoliko dobrih igrača za mladu reprezentaciju, a koliko sam video ima nekoliko lepih potencijala i za A reprezentaciju. To je što se drafta tiče. Želeo bih da se zahvalim još jednom svim skautima koji trenutno obavljaju taj posao. :)
Sada ću o timu, a verujem da je uz ciljeve to i najzanimljivije za pročitati. :) U timu ćemo ove sezone imati neke baš dobre igrače, da ne kažem zvezde. :D Za razliku od prošle sezone kada je cela ekipa bila podjednaka i igrala kao tim, mislim da će ove sezone biti igrača koji će se izdvajati. Tu pre svega mislim na Lazara Vulikića koji je izrastao u odličnog igrača, a kako vreme bude odmicalo biće još bolji. Verujem da je u rangu sa najjačim svetskim bekovima svog uzrasta. Nažalost, nemamo više bekova njegovog kalibra u timu, ali ima dobrih igrača. Pre svega Matija Milošev, Petar Mačak i kompanija, a uz njih će se naći rame uz rame i igrači koji imaju 20 godina poput Lazovića, Mrđena i maestralnog Tutorića koji će gotovo sigurno biti deo ovosezonskog tima. Od njega očekujem da nadmaši i Vulikića kada napuni 21 godinu.
Pored Vulikića izdvojio bih još Milana Matića koji je meni lično sjajan igrač. Pravi jedan univerzalac u napadu pre svega. U napadu igra 4 i 5, a verujem da može i na 3 da se spusti po potrebi. U odbrani ide na 4 i 5. Pravi jedan igrač koji će se još više poboljšati tokom sezone. Pored njega centri od kojih se dosta očekuje su Zoran Đaković, Anđelko Pinter, Nikola Novaković i Ivan Davidovac.
Jedino što me brine jeste pozicija krila. Slaba generacija što se ove pozicije tiče, nešto slabiji rad sa njima i odmah se oseti. Naravno nije to sad neki preozbiljan problem, ali činjenica je da su nam krila osetno slabija nego prošle sezone. Ali nadam se da će to biti rešeno što pre, jer sam pojedinim menadžerima dao striktna uputstva i očekujem da za koju nedelju popunimo te falinke koje su problem. Po skilovima je najbolji Smiljko Kozomora koji će sigurno i biti deo tima. Igrač koji će moći dosta da doprinese u napadu raznovršnošću. Tu je i Aleksandar Šovljanski koji može da igra 3 i 4, ali može da pokrije i 5. Od njega se očekuje da upotpuni nedostatke Smiljka Kozomore i da njih dvojica predvode krilo naše reprezentacije. Za tu poziciju konkuriše i Cvetko Mirković.
Toliko o timu koji je imao generalnu i jedinu probu protiv BiH sad u ponedeljak. Nažalost, tursunovic i ja nismo uspeli da se dogovorimo oko taktike, pa je rezultat bio samo 5 poena u našu korist. Bio je dogovoren LI vs LI i ja sam namestio taktiku za takvu igru, a onda je on hteo da promeni na motion. On je i promenio taktiku, iako potvrde nije bilo, a ja sam ostao na LI... Sve u svemu zbrka jedna, ali mi je drago da smo i u takvim uslovima uspeli da pobedimo, jer to pokazuje da imamo kvalitet. Naravno, to je samo prijateljska bila, ali svaka pobeda je važna.
Na Evropskom prvenstvu igramo u A grupi sa selekcijama Izraela, Ukrajine, Slovenije, Mađarske, Gruzije, Luksemburga i Jermenije. Jedna fina grupa po mom mišljenju. Uopšte nije preteška, a nije ni prelaka. Ako smo imali sreće sa Ukrajinicima, onda nismo sa Izraelcima, ako smo imali sreće sa Slovencima, onda nismo sa Mađarima... Sve u svemu jedna dosta ujednačena grupa i s obzirom na to imamo lepu šansu.
Ambicije za ovu sezonu su najveće moguće. Idemo po zlato, pa šta izvučemo. :) Možda je priča o zlatu previše romantičarska, ali mislim da je priča o medalji generalno skroz realna. Nismo favoriti za medalju, ali je dostižna, pogotovo uz domaći teren. Ja se nadam da je on toliki faktor kao što svi kažu. Ako je i upola faktor kao što je bio na Utešnom ja ću biti zadovoljan. :)
Potrudiću se da uskoro analiziram našu i ostale grupe.
Last edited by Oziris at 10/4/2017 12:10:08 PM