W BB jestem od początku naszej ligi, w pierwszym sezonie z powodzeniem walczyłem o awans w III lidze, w drugim wygrałem II, w PP 1/16 (porażka ze zwycięzcą:)) i 1/8. Kadrze trochę pomogłem, trochę Tripawa rozwalałem moimi sugestiami podczas ME. Dzięki waszym głosom dam z siebie więcej w przyszłości:).
Czemu startuję? W pierwszych wyborach byłem bacznym obserwatorem, wsparłem obecnego selekcjonera, starłem się z kilkoma egzotycznymi kandydatami i choć nadal uważam, że na sukcesy jeszcze nie pora, myślę że mogę dać kadrze solidne podstawy do walki o wyższe cele w kolejnych ME i Świata. Kilka osób z którymi mam kontakt chce się włączyć w działania kadry pod moim przewodnictwem i myślę że wraz z grupą która obecnie pomagała ustępującemu selekcjonerowi możemy zrobić dużo dobrego dla kadry. Oczywiście dla każdego znajdzie się zajęcie bez obaw.
Cele? Widoczny plan minimum to wyjście z grupy podczas ME, cel absolutnie w naszym zasięgu dużo będzie zależało od terminarza ale wszystko jest możliwe. Cel maksimum gra w MŚ. Ale ważniejsze jest wykorzystanie naszego potencjału. Mamy coraz więcej drużyn powoli stajemy się jedną z najliczniej reprezentowanych nacji w BB i trzeba ten potencjał wykorzystać. Najlepsi zawodnicy trenowani przez najlepszych trenerów w Polskich klubach, tylko taki system może dać nam profity w przyszłości.
Zawodnicy. Żadnych znajomości, żadnych obietnic bez pokrycia, mają grać najlepsi, najbardziej pasujący do mojej wizji, wiek jest rzeczą wtórną (nikt mnie nie przekona że są lepsi 30-latkowie od obecnych reprezentantów). Wprowadzenie potencjału może zmienić układ sił i dlatego najważniejsza będzie praca z nowymi zawodnikami prosto z draftu i tu właśnie widzę nasz największy potencjał który mam nadzieję dzięki aktywnemu działaniu wszystkich Prezesów da nam szybki awans do światowej czołówki.
Nie obiecuję wam, że będę dostępny 24/7 ale postaram się każdemu odpowiedź na jego pytanie, każdy Prezes mający jak mu się wydaje ciekawego zawodnika będzie mógł liczyć na moją opinię co do dalszych planów treningowych. Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie na większość postaram się odpowiedzieć.