BuzzerBeater Forums

BB Poland > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
29163.2 in reply to 29163.1
Date: 5/8/2008 2:01:07 AM
Overall Posts Rated:
88
W BB jestem od początku naszej ligi, w pierwszym sezonie z powodzeniem walczyłem o awans w III lidze, w drugim wygrałem II, w PP 1/16 (porażka ze zwycięzcą:)) i 1/8. Kadrze trochę pomogłem, trochę Tripawa rozwalałem moimi sugestiami podczas ME. Dzięki waszym głosom dam z siebie więcej w przyszłości:).

Czemu startuję? W pierwszych wyborach byłem bacznym obserwatorem, wsparłem obecnego selekcjonera, starłem się z kilkoma egzotycznymi kandydatami i choć nadal uważam, że na sukcesy jeszcze nie pora, myślę że mogę dać kadrze solidne podstawy do walki o wyższe cele w kolejnych ME i Świata. Kilka osób z którymi mam kontakt chce się włączyć w działania kadry pod moim przewodnictwem i myślę że wraz z grupą która obecnie pomagała ustępującemu selekcjonerowi możemy zrobić dużo dobrego dla kadry. Oczywiście dla każdego znajdzie się zajęcie bez obaw.

Cele? Widoczny plan minimum to wyjście z grupy podczas ME, cel absolutnie w naszym zasięgu dużo będzie zależało od terminarza ale wszystko jest możliwe. Cel maksimum gra w MŚ. Ale ważniejsze jest wykorzystanie naszego potencjału. Mamy coraz więcej drużyn powoli stajemy się jedną z najliczniej reprezentowanych nacji w BB i trzeba ten potencjał wykorzystać. Najlepsi zawodnicy trenowani przez najlepszych trenerów w Polskich klubach, tylko taki system może dać nam profity w przyszłości.

Zawodnicy. Żadnych znajomości, żadnych obietnic bez pokrycia, mają grać najlepsi, najbardziej pasujący do mojej wizji, wiek jest rzeczą wtórną (nikt mnie nie przekona że są lepsi 30-latkowie od obecnych reprezentantów). Wprowadzenie potencjału może zmienić układ sił i dlatego najważniejsza będzie praca z nowymi zawodnikami prosto z draftu i tu właśnie widzę nasz największy potencjał który mam nadzieję dzięki aktywnemu działaniu wszystkich Prezesów da nam szybki awans do światowej czołówki.

Nie obiecuję wam, że będę dostępny 24/7 ale postaram się każdemu odpowiedź na jego pytanie, każdy Prezes mający jak mu się wydaje ciekawego zawodnika będzie mógł liczyć na moją opinię co do dalszych planów treningowych. Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie na większość postaram się odpowiedzieć.

From: hatchet
This Post:
00
29163.3 in reply to 29163.2
Date: 5/8/2008 5:01:00 AM
Overall Posts Rated:
99
Co się tyczy mojej osoby.
W BB przez 2 sezony, czyli od początku. W pierwszym wygrana III liga, w drugim awans do play - off II ligi i niestety wtopa w 1 rundzie, wynikająca z ryzyka gry PICa. Natomiast w PP szło całkiem nieźle, odpadłem dopiero w ćwierćfinale z późniejszym zwycięzcą.

Kontakt z reprezentacją. W takim stopniu jakim wymagała tego praca scauta obrońców, która to funkcje pełnie niezmiennie od początku swojej przygody z BB. Czyli przez cały okres kadencji GM-Tripawa. To oczywiście daje mi olbrzymią wiedzę na temat potencjału naszych graczy na pozycjach SG/PG. A także informacje na temat obecnych ustawień większości graczy naszej kadry pod kontem treningu na przyszłość, którego celem jest przygotowanie naszych graczy do jak najlepszego prezentowania sie na boisku, przy grze dowolną taktyką.

Dlaczego startuje? Bo znam realia kadry i wiem co należy poprawić.

Nie będę stawiał przed sobą i reprezentacją żadnych celów.
Po pierwsze, najważniejsze w moim odczuciu jest niezmarnowanie tego co przez 2 sezony zrobił Tripaw dla kadry. Dalszy trening zawodników, wyszukiwanie lepszych graczy i rozbudowa baz scautów na każdej pozycji.
Po drugie, przy ciągłych zmianach silnika gry, wprowadzanych w czasie rozgrywek, niczego nie można przewidzieć. Czy nagle silnik nie uzna gry na PiCu przy lepszych statystykach za czynnik nie wystarczający do odniesienia zwycięstwa.

Co się zaś tyczy zawodników. Tak jak mówiłem wcześniej. Mam zamiar kontynuować prace obecnego selekcjonera, to oznacza, że przedmiotem mojego zainteresowani będą gracze 18 - 21 lat i to na nich opierać się będzie kadra.
Oczywiście w miarę możliwości chciałbym aby zawodnicy z odpowiednimi umiejętnościami trafiali to klubów, których prezesi są gotowi poświęcić się dla kadry - częste zmiany treningów w zależności od potrzeb.

To chyba tyle.

pozdrawiam
h.

From: Wang
This Post:
00
29163.4 in reply to 29163.3
Date: 5/8/2008 3:46:22 PM
Overall Posts Rated:
22
Witam wszystkich. W BB gram jak i moi poprzednicy od kąd powstała Polska liga. udało mi sie awansować do 2 ligi jak i zdobycie srebra PP w obecnym sezonie.W finale II ligi uległem niestety Murzynom (serdecznei gratuluje) i nie awansowałem do I ligi :(

jeżeli chodzi o kadre z pewnością kontunuował bym politykę Tripawa. Gracze w wieku 18-21 (max 22 w wyjatkowych sytuacjach) przy czym kontakt z kazdym włascicielem reprezentanta. Z pewnoscią chciał bym mieć paru skałtów którzy mogli by mi pomóc w prowadzeniu druzyny narodowej.. (Asterotte,al_said,hatchet,Tripaw - o ile by wyrazili chęć i zgode). Przez minione 2 sezony sporo eksperymentowałem z taktyką więc ta jest mi dobrze znana... tylko jestem ciekaw jak w obecnym sezonie będzie funkcjonował entuzjazm druzyny.. Pozdrawiam i życze powodzenia w nadchodzącym sezonie. Filip - "Wang" dodam jeszcze, ze wczesniejszy nick brzmiał : "FilipZal"

Last edited by Wang at 5/8/2008 4:00:09 PM

From: Ksiuu
This Post:
00
29163.5 in reply to 29163.4
Date: 5/9/2008 6:04:42 AM
Overall Posts Rated:
99
A ja proponuję głosować na mnie, jak nie wiecie czy wybrać al_said czy hatchet to głosujcie na mnie ;)

A tak poza tym Panowie, to jak któryś z Was wygra to ciągnijcie to co zaczął Tripaw, czyli musicie "szkolić" dalej młodzież, za trzy-cztery sezony będziemy zbierać tego owoce i być może będziemy mieć wtedy najlepszy zespół!
Pozdrawiam!

This Post:
00
29163.6 in reply to 29163.5
Date: 5/10/2008 5:57:11 AM
Overall Posts Rated:
00
Glosujcie na tego kandydata który sie na tym zna..przeanalizujcie jak każdy z kandydujących prowadzi swoja własna drużynę. Najgorsze co można zrobić to zagłosować na tego który jest "fajny" na forum a nie ma w ogóle pojęcia o silniku gry.
Osobiście polecam swoja osobę :P bylem drugi w ubiegłych wyborach..nie dajcie teraz plamy:) wybierzcie mądrze bo chyba nikt nie chce znowu czekać do następnych wyborów. NT wybory> Mky

This Post:
00
29163.7 in reply to 29163.6
Date: 5/10/2008 6:36:10 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Grunt to dobry PR :-)

This Post:
00
29163.8 in reply to 29163.6
Date: 5/10/2008 12:17:13 PM
Overall Posts Rated:
22
Myślisz, ze poprzednie wybory maja cos do znaczenia ?? to ze byłes 2 to wg mnie nieistotne... wtedy nikt z nas nie miał pojęcia co to BB i jak w to grac :)

Message deleted