O jedziemy jedziemy jedziemy.
Na fali wyborów a więc i względnego zainteresowania kadrą proponuje typera:) Mistrzostw EUROPY
Regulamin:
przed każdym meczem w odpowiednim wątku dodawać będę odpowiednie mecze (fakty) do typowania - w wątku
(30739.1)w celu wprowadzenia w miarę jako-takiego porządku proszę typy ( i tylko typy) podawać tutaj
(30739.1)typujemy do rozpoczęcia meczu - każdy spóźniony typ nie będzie brany pod uwagę
a jak typujemy?
będę podawał zestaw par (faktów) do każdego meczu i zgodnie ze wzorem do kopiowania każdy biorący udział w typerku będzie przy każdej parze zaznaczał swój typ (obstawiane zdarzenie)
W przypadku typowania wyników podajemy dziesiątki punktów dla każdej drużyny (przykład: Polska - Zulugula wynik prawdziwy 90-80 wynik w typerze 9-8)
W przypadku typowania faktów podajemy liczbę dokładną (przykład: żwirek liczba zbiórek - Muchomorek liczba asyst 6:5)
każde inne zdarzenie będzie opisane we wstępie: przykład:
( ilość zdobytych punktów przez graczy, handicap, itd itp)
po cholerę to z zawodnikami? a po to by jak będzie 1 lub 2 mecze do obstawiania gdzieś pod koniec turnieju jakoś to wszystko urozmaicić.
zestaw par i faktów / wydarzeń to moja własna sprawa choć można zgłaszać swoje propozycję które rozważę lub nie:)
punktacja
Za prawidłowe wytypowanie rezultatu meczu (zwycięstwo gości, zwycięstwo gospodarzy, remis, lub dobre obstawienie w "wydarzeniach") przyznajemy 10 punktów. Za nieprawidłowe - 5 punktów. Następnie od tego odejmujemy tyle punktów, o ile bramek typujący pomylił się u gości i u gospodarzy. Nie dopuszcza się wartości ujemnych.
Przykład:
Typ: 3-1; Wynik: 4-0;
+10 punktów za poprawne wskazanie zwycięzcy, -1 za przecenienie gości, -1 za niedocenienie gospodarzy, razem = 8 pkt.postaram się podawać mecze/fakty w ilości minimum 5 (uwierzcie lub nie ale mało mam czasu na takie rzeczy) lub więcej (to także moje widzi misie)
nagrody: poprowadzenie sparu kadry, mecz kadry we własnej hali, spar z czołowymi użytkownikami BB (nie ma to jak pchnąć zdobywcę pucharu lub mistrza) :) - kolejność do ustalenia
każdy potencjalny sponsor lub pomysłodawca mile widzianyW przypadku gdy na samiutkim końcu kilku użytkowników będzie miało równą ilość punktów odbędzie się losowanie, którego sposób wskażę ja lub osoba wskazana przeze mnie:)
organizatorzy zapewniają sobie prawo do zmian regulaminu formy czy cokolwiek tego typera:)
wszelkie urozmaicenia dyskusje pomysły propozycje dla organizatora (oby tylko nie żebym się z kimś ożenił) proszę wsadzać do wątku właśnie tego którym teraz pisze czyli regulamin i dyskusja:)
Ważne w celu ułatwienia mi podliczania (robię to na kalkulatorze z ht wiec nie przystosowany do BB) prosze swoje typy podawac po parach np Polska Zulugula 12-6 (niedopuszczale przez moje lenistwo jest podawanie : Polska 12- 8 Zulugula nie zlicza mi kalkulator:/ )
Last edited by Astarotte at 5/20/2008 3:25:12 PM