Teším sa že máme predvolebné reči konečne... Som trochu pesimista ohľadom tréningu juniorov. Myšlienka ísť na medailu je pekná, ale na to treba manažérov a tých nemáme podľa mňa. Na úspech je treba minimálne 2-3 ľudí na sezónu čo pri 4 sezónach juniorky je 8-12 manažérov. Keď to preženiem toľko nám trénuje pre NT potreby.. Rozumiem že nároky na tréning sú jednoduchšie a netrvá to tak dlho, takže zas na druhú stranu pri správnom usmerňovaní a mravenčej práci by sa možno úspech mohol dostaviť. Ale na tréning treba mať nielen dobrých manažérov, ale tí musia mať dobrých trénerov, telocvičňu a trénerov mladíkov, a tomu už naozaj neverím, že takých nájdeme 12..
Ak by som to zhrnul, podľa mňa ak by mala byť šanca na medailu medzi mladými, tak potom jedine systematicky ak by sa komunita prebrala a sústredila sa na U21 a nie na NT. Ale z NT v podstate žijú najlepšie tímy a tie udržujú financie v krajine potenciálnymi nákupmi draftees od lokálnych manažérov. Čiže vykašľať sa na NT by znamenalo úpadok celej komunity hráčskej. Preto si myslím, že sústrediť sa na U21 nie je možné. A zas sa teda točíme dokola, keď sa nesústredíme na NT trieštime možnosti a oslabujeme sa.
U21 chápem ako dobrý štart pre nových manažérov z najnižších líg aby sa dostali do chápania tréningu a boli pripravení nepokaziť tréning pre NT potreby:)
Každopádne ak by U21 žila viac ako doteraz a bola by úspešná, znásobil by sa aj profit celej komunity.
Takže veľa šťastia!
1 BBB, 20 Leagues, 10 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 42 Seasons NT coaching