ben zamanında bu box and one savunmalarını epey denedim. normalde olması gereken diğer 4 oyuncun alan savunması yaparken, en iyi savunmacın rakibin en skorer oyuncusunu adam adama tutması şeklindedir. maç motorunda rakibin skorer oyuncusunun performansında düşüş olabiliyor ama senin en iyi savunmacın sabit bir şekilde onu savunmuyor. bir bakıyorsun rakibin skorer kısasını pivotun savunuyor bir bakıyorsun en kötü savunmacın onunla eşleşmiş yani sürekli değişebiliyor savunan kişi. ben o yüzden pek bir performans alamadım. hatta hatırlıyorum benim epey yüklü maaşlı çok da iyi skor üreten bir pf vardı. haliyle içerden sistemleri kullanıyordum. rakip içerden box and one yapmıştı benimki adete perişan olmuştu ilk defa o kadar kötü şut attığı maç olmuştu. belkide rakibin tüm ilk beşinin iç ve dış defi çok iyiydi bu yüzden eşleşmedeki değişimlerde problem yaşamadılar bilemiyorum. şunu da belirteyim yakın zamanda oyun motorunda değişikler oldu dış hücumun daha etkili olduğu söyleniyor. belki "Dışarıda Box and One da bir takım değişikler olmuş olabilir en azından hazırlık maçlarında test edilebilir.
''Her zaman için en sevilenler en sevilmeyenlerdir.''